View Full Version : Кандидатстване след 7ми клас
sugababe
02-14-2006, 08:35
Кажете които вече сте кандидатствали гадно ли беше и т.н. в кое училище сте сега, как се справихте (оценка имам предвид)щото сички ми разправят колко е гадно на изпита и аз сега се потготвям за него ама маи не със особен успех
RoyTheReaper
02-14-2006, 09:06
kakvi izpiti trqbva da darjite sega? kak vi obrazuvat bala? kakvi sa iziskvaniqta za razli4nite profili? stana mi interesno kakvo e rodil tozi put bolniq mozak na ministara, za6toto kogato az kandidatstvah be6e dosta razli4no i pone za men be6e mnogo lesno da vleza kadeto si iskam.
fire_angel
02-14-2006, 09:25
nai vajnoto koeto triabva da nau4i6 za edin izpit e da ne se pritesniava6.u4i si bez da se kosi6 i bade sigorna v znaniata si taka 6te napi6e6 mnogo pove4e otkolkoto ako se pritesniava6.i ne pravi gre6kata da vleze6 v niakoe u4ili6te samo zaradi poznatite
Кажете които вече сте кандидатствали гадно ли беше и т.н. в кое училище сте сега, как се справихте (оценка имам предвид)щото сички ми разправят колко е гадно на изпита и аз сега се потготвям за него ама маи не със особен успех
Всъщност въобще не е гадно,ако се подготвяш редовно и старателно няма да имаш никакви проблеми!Изпитите са даже много лесни-изискват се основни знания,за да изкараш добра оценка.Аз миналата година кандидатствах и имах по-висока оценка по литература,отколкото по математика,въпреки че очаквах точно обратното :-) И сега съм в I Немска 8) (Мноого яко даскало) Абе не се впрягай толкова,учи си темите по литература и после ги преразказвай,решавай задачи по математика,другите предмети не те бъркат!И за изпитите-по литература съм сигурна,че ще се падне пак лесна тема-те се въртят Баба Илйица,Ангелинка и най-много Хъшовете или Маминото олигофренче :lol: А по математика- а под-точките винаги са супер лесни,б-под точките са млко по-трудни и все пак не е задължително да изкараш 6,00 :wink:
miloto_girl_4e
02-14-2006, 10:01
изобщо не беше гадно :D квесторите бяха едни .. заспали :wink:
можеше яко да се преписва,но аз не си бях взела разработките,защото не знаех,че може да се влиза с тях,но може :!:
такаче се ги вземи за всеки случай :D
сега съм в НТБГ :)
това ми беше първото желание и съм много щастлива 8)
изпита не беше гаден,макарче ми се падна нещо,което не очаквах пак да се падне :arrow: Баба Илийца :roll:
но,споко,ако си подготвена ,нямо нищо страшно,само трябва да си спокойна :P
vij sq az ne se pritesnqvam za izpita 6tot tam det iskam da vlqza e mn zabutano i kato gledam nikoi ne6te da vliza minalata god daje sa prieli hora koito bili skusani na izpitite ama da ne ti prai vpe4atleniq :P tui 4e men mn ne me eba za ispita vse pak az si u4a po malko
stel4eto__
02-14-2006, 10:24
Vaob6te ne e gadno i ako u4ih redovno prez u4ebnata godina,prosto nqma6 nikakvo osnovanie za pritesneniq.A pyk i da ne e redovno pak moe6 da si gi vzeme6.Az kandidatstvah minalata godina i sega sam v ezikova gimnaziq s nemski-v taq paralelka se vliza nai-trudno,6toto e samo edna i se iska visoka ocenka.A pyk 6tom az(deto po matematika cqla godina bleeh v 4asovete)spqh zna4i spoko... :)A kolko sam imala na izpitite:
Matematika-4,031
BEL-5,125
Vlqzoh s parvoto si jelanie mnogo lesno 6toto prez `91 godina sa rodeni malko deca i dokolkoto znam prez `92 sa6to,taka 4e spoko...A i kvestorite sa edni...osobeno po matematika :lol:
I nai vajnoto nedei da se pritesnqva6 za izpitite
ami az gore dolu se spravix 4 50 po mat i 4 po bg \:D/ gluposti izob6to ne e gadno!na purviq izpit po matematika teq moite kvestorki si izlizaxa i se razxojdaxa po dvora na u4ili6teto i mojexme da si prepisvame az kvoto mi trqbva6e go prepisax ama pak ne6o ne stana kakto iskax izob6to ne e gadno! nai vajnotoo e da ne se pritesnqva6
teenkopele
02-14-2006, 15:50
ХХахахах :lol:
Сега като се сетя за тея изпити, какво зубърче бях преди да ги направя не е истина! :mrgreen:
Притесняваш се преди тях, съвсем нормално. :wink:
Аз съм си заклет пиштовджия и бях решил да препиша и на ТЕЗИ \:D/ изпити, но по литература специално ме хвана МНОГО яд, защото тази тема,която ми се падна я нямах....всъщност нямах нищо за това произведение, а квесторките ми бяха ТОЛКОВА заспали, че само се дразнех как нямам с какво да си помогна! :mrgreen:
Късмет...какво да се прави!?! :lol:
По математика :lol: добре, че имах една голяма гума и пергел, та с едно момиче,което седеше пред мен 'кореспондирахме' така да се каже. :lol: :wink:
Изкарах:
Математика- 3.063
Литература- 4.125
8)
Mda to i az 6te kandidatstvam,no kato vijdam kuv mi e uspeha neznam dali 6te uspeq.No ako se prezakam prosto ne mi se misli na6te na kvo 6te me napraqt.No nqma lo6o i sled 8-mi da kandidatstva6,tova ne zna4i 4e si mnogo prost i tn,no maika mi tva ne go razbira za jalost.No vtoriq srok 6te vidim,moje puk da mi doide akula v glavata i da si sedna na guza i da u4a pove4ko,ama ne vqrvqm.
WILD__BOY
02-14-2006, 19:23
Изпита е гадна работа щото всички викат че тва е единствения шанс да направиш нещо за себе си. Ама то не е баш така! И все пак постарай се да дадеш всичко от себе си за да успееш.
Аз съм пример че и лентяй влизат по елитни гимназии ама тва ще го спомена след малко. Та аз два месеца преди изпита съвсем се разпуснах. С математиката нямах никви проблеми освен че съм отвеян. 8-[ Почнах да се скитам из квартала, да ходя по басейни и да щраклея :D
ама поне си бях научил квото ми трябваше.
Кандидатствах и ме приеха в Софийска Математическа Гимназия "Паисий Хилендарски"Със следните оценки:
Математика: 5.75
БЕЛ: 4.75
Бала не го помня но беше точно число щото в даскало имах шестици. Та .. просто спокойствие и работа му е майката :)
Специално за математиката ти препоръчвам 80 + 20 Теми за прием след 7 клас + сборник със задачи на Коста Коларов. (Коста RULZ!)
Успех :)
No nqma lo6o i sled 8-mi da kandidatstva6,tova ne zna4i 4e si mnogo prost i tn,no maika mi tva ne go razbira za jalost.No vtoriq srok 6te vidim,moje puk da mi doide akula v glavata i da si sedna na guza i da u4a pove4ko,ama ne vqrvqm.
ХхахаХАхАХХА Лошо има! Материала по математика за 8 клас е къде къде по-гаден за възприемане и усвояване! В 7 клас са едни формули за квадратно уравнение, а геометрията е до ъгли и прави. В 8 клас се почва с окръжности. Са не съм запознат дали се изучава и вектори(Не учим по стандартната система за обучение по математика ... вече решаваме некви задачи за кандидат университетски изпити. Аве що е проста математика го решаваме :D ), но има ли ги господ да ви е брат.
party_girl
02-14-2006, 19:31
при мен не беше гадно..смао дето иная докато ни каже темата..на сяка дума се обръшаще :lol:
само дето отидох последна познайте кой чин беше свободен..точно 1вия пред квесторите :smt013
но иначе от толкова учене цяла година само за 2 дни...някво странно ми изглеждаше и даже след като тръгнахме на даскало още не можех да повярвам че изпитае минал #-o 8-[ O:)
ProstoAz
02-14-2006, 19:54
Въобще не е толкова страшно! Изпитите на са сложни, а пък и както казаха може да се преписва (но с мярка!). Зависи на какви квестори попаднеш разбира се. По математика казах решението на почти всички задачи на брат ми, защото той нещо ги беше оплескал, а той ми помогна по литература за тезата и заключението. :wink:
Иначе за ученето :arrow: по математика решавах от време на време разни задачки, но не съм се впрягала. По литература ЦЯЛА ГОДИНА не бях научила нищичко! 3 седмици преди изпитите спрях да ходя на училище и за 3 седмици си научих всички темички. :lol: Въобще не съм се затормозявала през годината с тях.
Накрая изкарах 5.50 по математика и 5.375 по литература и влезнах в 2АЕГ (това беше 2рото ми желание...за 1АЕГ малко не ми достигна понеже в даскалото имах 5 по БЕЛ :) ).
А едни от моя клас цяла година учиха, ама просто не спираха, и накрая изкараха по-ниски оценки от моите на изпита. Какво да ти кажа - който си е умен - си е умен хахахаах. :-D
Въобще не е толкова страшно! Изпитите на са сложни, а пък и както казаха може да се преписва (но с мярка!). Зависи на какви квестори попаднеш разбира се. По математика казах решението на почти всички задачи на брат ми, защото той нещо ги беше оплескал, а той ми помогна по литература за тезата и заключението. :wink:
Иначе за ученето :arrow: по математика решавах от време на време разни задачки, но не съм се впрягала. По литература ЦЯЛА ГОДИНА не бях научила нищичко! 3 седмици преди изпитите спрях да ходя на училище и за 3 седмици си научих всички темички. :lol: Въобще не съм се затормозявала през годината с тях.
Накрая изкарах 5.50 по математика и 5.375 по литература и влезнах в 2АЕГ (това беше 2рото ми желание...за 1АЕГ малко не ми достигна понеже в даскалото имах 5 по БЕЛ :) ).
А едни от моя клас цяла година учиха, ама просто не спираха, и накрая изкараха по-ниски оценки от моите на изпита. Какво да ти кажа - който си е умен - си е умен хахахаах. :-D vreme za reklama
lainagovna
02-14-2006, 19:57
беше най-гадното
@Gridlok - preludies -> RoXxX
a teq ot moita staq bexa ebati pritesnenite xora! gledaxa kato obrani evrei! na men izob6to ne mi puka6e ama dobre 4e gore dolu izkarax prili4ni ocenki .... futbolist sam vse pak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
strange__
02-14-2006, 20:09
Mda to i az 6te kandidatstvam,no kato vijdam kuv mi e uspeha neznam dali 6te uspeq.No ako se prezakam prosto ne mi se misli na6te na kvo 6te me napraqt.No nqma lo6o i sled 8-mi da kandidatstva6,tova ne zna4i 4e si mnogo prost i tn,no maika mi tva ne go razbira za jalost.No vtoriq srok 6te vidim,moje puk da mi doide akula v glavata i da si sedna na guza i da u4a pove4ko,ama ne vqrvqm.
Ми сядай и учи! Защото не си мисли,че след 8кл е по-лесно!Първото,което тряа имаш предвид е тва,че от 8кл се гледа цялата диплома,а не само балообразуващите предмети.Второ,както каза WILD__BOY материала в 8ми е по-сложен от тоя в седми(което между другото е логично) :arrow: ще ти е по-турдно да си изкараш необходимите оценки :!: И трето...избора на училища,в които да кандидатстваш след седми клас е в пъти по-голям от този в осми,просто защото не всяко училище има паралелки,които се формират след 8кл и ако има такива те едва ли ще отговарят на твоите предпочитания(зависи ква ти е насоката де,шото в мойто даскало има бизнец и финанси,която е правят след 8 :D )Така та тва ми беше съвета;) А по темата като цяло...еми не е толко страшно,колкото го зкарват :!: Мисля,че цялата тая суматоха покрай тия изпити е само,за да намазват тъпите даскали :evil: Учене и спокойствие тва...и не забравяй,че не е задължително да влезнеш в І Немска;)
П.С. Моите оценки бяха:
Литература-4.50
Математика-4.188
8) [/i]
WILD__BOY
02-14-2006, 20:13
Оо да strange__ ми напомни. Няма елитни след 8 клас освен техникумите, ама ако те устройва да сте 3 момичета в един випуск ... хвърляй се с главата напред.
Awe az imam priqteli koito ve4e sa 9-ti klas i sled 8-mi klas se urediha v super qki u4ili6ta,tei 4e ima vuzmojnosti :wink: A az vse pak si znam vuzmojnostite i dokude moga i ne sum pretenziozna da vlqza v nai prestijnoto daskalo,vuprosa e da vlqza nqkude ](*,)
strange__
02-14-2006, 20:36
От кой град си? Смисъл шото тука в София има над 70 училища,което автоматично означава,че и с тройка ше се приемат,а ако со от някой по-малък град няма да има толко кандидатстващи :arrow: same :D
killing_loneliness
02-19-2006, 11:42
Абе общо-взето изпитите не са гадни- гадна е паниката..Така, че по-добре, седмомокласници, седнете си на д-то и НЕ СЕ паникьосвайте: ужас! изпит!. Много си е важно да сте спокойни през годината и да си четете темичките по литература, да си решавате задачките по математика. Ако искате, можете и на пробно изпитче можете да отидете(те не са толкова важни според мен, ама всичките ми бивши съученици ходиха на всичките пробни, а аз- кво на един по литература в края на годината и на един-два по математика)...Общо взето тва е. Да си призная аз мн мн не четох по литература, ама кво да се прави нали съм си късметлийка и оценките ми от изпитите са:
БЕЛ-5.625
Математика- 6.00 :mrgreen:
firelady
06-13-2006, 16:01
Всъщност въобще не е гадно,ако се подготвяш редовно и старателно няма да имаш никакви проблеми!Изпитите са даже много лесни-изискват се основни знания,за да изкараш добра оценка.Аз миналата година кандидатствах и имах по-висока оценка по литература,отколкото по математика,въпреки че очаквах точно обратното :-) И сега съм в I Немска 8) (Мноого яко даскало) Абе не се впрягай толкова,учи си темите по литература и после ги преразказвай,решавай задачи по математика,другите предмети не те бъркат!И за изпитите-по литература съм сигурна,че ще се падне пак лесна тема-те се въртят Баба Илйица,Ангелинка и най-много Хъшовете или Маминото олигофренче :lol: А по математика- а под-точките винаги са супер лесни,б-под точките са млко по-трудни и все пак не е задължително да изкараш 6,00 :wink:
Искам да те питам колко изкара на изпитите за да влезнеш в първа Немска?Защото и аз там искам,но доколкото разбрах трябва да имаш над 5 и 50..
Искам да те питам колко изкара на изпитите за да влезнеш в първа Немска?Защото и аз там искам,но доколкото разбрах трябва да имаш над 5 и 50..
nai vajnoto koeto triabva da nau4i6 za edin izpit e da ne se pritesniava6.u4i si bez da se kosi6 i bade sigorna v znaniata si taka 6te napi6e6 mnogo pove4e otkolkoto ako se pritesniava6.i ne pravi gre6kata da vleze6 v niakoe u4ili6te samo zaradi poznatite
Кратко и ясно.А доколкото изпита не беше кой знае колко труден.И ме приеха в 138 СОУ "Проф.В.Златарски"На мен лично мн ми харесва това даскало.В паралелка с разширено изучаване на английски.
white_chik
06-13-2006, 18:56
Аз кандидатствах миналата година и да си призная често освен,че ходех на уроци (събота и неделя по 3 часа на курсове и един път в седмицата на математика още 90 мин)не съм учила изобщо много,мога да кажа достатъчно.За изпита по литература се притеснявах доста ама си казваш колкото,толкова.Няма смисъл да се притесняваш,просто трябва да се съсредоточиш на 100% и това е.Аз изкарах
5.25 по математика
5.375 по литература и сега уча в първа испанска :-D
crazy_mouse
06-13-2006, 19:51
Ми не са хич толкова страшни изпитите(така се бях наплашила в края на 2-ия срок) обаче са решаващи все пак.Иначе влязох в СМГ!! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ :wink:
Оо да strange__ ми напомни. Няма елитни след 8 клас освен техникумите, ама ако те устройва да сте 3 момичета в един випуск ... хвърляй се с главата напред.
Гледам че и ти си от СМГ.А кой клас си? :oops: :oops: :-k
light_purple
06-13-2006, 19:58
можеше яко да се преписва,но аз не си бях взела разработките,защото не знаех,че може да се влиза с тях,но може :!:
изпита не беше гаден,макарче ми се падна нещо,което не очаквах пак да се падне :arrow: Баба Илийца :roll:
I kak e tam?Kakuv triabva da ti e bala zada vleze6 tam?
light_purple
06-13-2006, 19:59
I kak e tam?Kakuv triabva da ti e bala za da vleze6 tam?AZ znam 4e 31 stiga
WILD__BOY
06-13-2006, 20:28
Два месеца преди изпита бях готов и си напраих кефа - басейни, наляво надясно. Всичко ок. Само дето преди изпита по български не успях да се наспя щото няква аларма свири 2 часа. Бати гъза - идеше ми да потроша таратайката. Но пък изпитите минаха по вода.
По математика имам 5.75, а по БЕЛ - 4.75. Общ бал от 34 и влезнах в СМГ.
SweetBunny
06-14-2006, 08:11
Az hodih 4at pat na uroci po matematika...i nakraq izkarah edni leko 6okira6to-neo4akvani ocenki :-D
Matematika - 5.007 \:D/
BEL - 6.000 :shock:
Ina4e pri men be6e golqm stress cqloto kandidastvane...ama sega sum 8kl i drugi den mi e izpita i hi4 ne se pritesnqvam :-k ni6to nqma da izkaram ](*,)
Kakto i da e! Uspeh na si4ki sladurkovci na izpita :-D Si4ko 6te mine gladko, spoko;)
alkobalko
06-14-2006, 12:10
Spoko ne e tolkova gadno. Vajnoto e da si uchil redovno prez godinata nqma da e problem. I nai-vajnoto bez izlishni nervi. :D
утре ми е първия изпит на есе!Но то най-лесно!Иначе ме е страх!!!!!!!!!
По повод изпита след 7ми кл. имам един въпрос към тези, които са го минали вече - как можеш да си редактираш беловата на съчинението без да се сметне за някакъв знак, или нещо от сорта? Питам, защото не вярвам да ми стигне времето да напиша цялата чернова и да я преписвам после, а ако сбъркам.... :oops:
just_a_kid
06-17-2006, 14:51
По повод изпита след 7ми кл. имам един въпрос към тези, които са го минали вече - как можеш да си редактираш беловата на съчинението без да се сметне за някакъв знак, или нещо от сорта? Питам, защото не вярвам да ми стигне времето да напиша цялата чернова и да я преписвам после, а ако сбъркам.... :oops:
Това бях аз, ама кой да се сети да се логне.... #-o
няма да е проблем, ако задраскаш 2 -3 думи. Аз за да не правя грешки първо обмислям какво да напиша и после го пиша :D
just_a_kid
06-17-2006, 19:23
няма да е проблем, ако задраскаш 2 -3 думи. Аз за да не правя грешки първо обмислям какво да напиша и после го пиша :D
Ми добре, мерси :wink:
Е добре де,ами ако не обмислим нещо достатъчно добре?
Я някой с опит в преписването да каже как може да се облагодетелстваме по литература.И квесторите много ли са строги-в смисъл да не ти дават да се въртиш,да не може да се надвесваш настрани..защото наще учители се опитват да ни втълпят адски страх от цялата работа. :evil:
Квесторите придружават ли те до тоалетната? :twisted:
Ми и на мен това ми втълпяваха,че не можеш да мръднеш и т. н.,но понеже аз държах и есе и постоянно си говорех с една фр.,обръщах се,смях се.Не ме придружаваха,само обясняваха къде е вц-то.Един даже ходи да гледа сестра си какво е написала (бяха близнаци). :D
Pff ne e 4ak tolkova trudno.Kofti e samo dokato 4aka4 temata po bg.Zada4ite po matem ne sa tolkova trudni i nai-veroqtno(kakto stana pri men)6te sa po-lesni ot tezi v sbornika ot grupa B.Taka 4e spoko!!!!Az sea sam v Tyrgovska gimnaziq plovdiv i mn mu se kefq na tva daskalo :mrgreen: