Влез

View Full Version : sled 12 klas?

l0v3r_b0y
02-28-2006, 16:22
Zdraveite!Drugata godina zavur6vam 12 klas.Pred men stoi vuprosat kude da produlja obu4enieto si no ne znam mnogo za u4ebnite zavedeniq.Dori o6te se 4udq kakva specialnost da u4a...Ako nqkoi moje da mi pootvori o4ite za razni universiteti i specialnostite i t.n. za da moga da se orientiram ve4e za6toto vremeto e naistina malko.Az sum ot Sofiq taka 4e bih predpo4el da u4a nqkude tuk ;) Blagodarq vi predvaritelno i se nadqvam da nqma glupavi mneniq a samo seriozni.

Dharma
02-28-2006, 16:51
emi potursi v google za SY, YNSS, i nov buglarski... v sf te sa nai-dobri, tam 6te vidi6 v saitovete ima si info. btw i az sum 11 klas i vse o6te i az ne sum mnogo sure kakvo da u4a, no ako si ot nqkakvo daskalo, v koeto se u4i pove4e matematika, a i ti se otdava-zna4i si tursi6 nqkakva takava specialnost, ako ezicite ti se otdavat-fiologii i t.n. vajno e i s kakvi izpiti 6te kandidatstva6, za razli4nite specialnosti se vliza s razli4ni izpiti; ako iska6 medicina-biologiq i himiq,i t.n.
dobre si preceni v kakvo si nai-dobur i kakva profeskiq iska6 za v bude6te :mrgreen:
aide Uspeh!

Dobrina
02-28-2006, 17:09
Аз ще се опитам да ти дам малко информация за това как да се ориентираш горе-долу какво искаш да учиш. Според мен преди всичко трябва да избереш областта, в която искаш да се развиваш и да работиш: най-общо това са ИКОНОМИКА (в нея може да се включи и УПРАВЛЕНИЕТО, т.нар. Мениджмънт), ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛНОСТИ, ИНФОРМАТИКА (тук може да се включат и специалности като Комуникации, Компютърни мрежи и т.н.), ЕЗИЦИ И ФИЛОЛОГИИ, МЕДИЦИНА, ПРАВНИ НАУКИ и разни други като ЖУРНАЛИСТИКА, СОЦИОЛОГИЯ и т.н. Това са най-общо областите (ако някой се сеща за още нещо - да казва), вече в тях има различни специалности в зависимост от интересите и възможностите ти.
мисля че преди всичко трябва да избереш какво ти се учи, а след това да потърсиш къде може да го учиш. До колкото знам се издават всяка година справочници на висшите учебни заведения, така че едва ли ще е трудно да намериш информация.
Мисля че имам известен поглед върху тези неща, така че питай и мисля че мога да ти помогна с информация
Успех!

Master_88
02-28-2006, 17:38
виж тук (http://obrazovanie.start.bg/)

03-02-2006, 13:54
az su6to sum 11 klas i 6te zavur6vam dogodina... naso4il sum se kum angliiskiq ezik i informatikata.. i po-specialno informatika,informacionni tehnologii,komputarni sistemi i tehnologii. Ne6to ot tezi. Ta iskam ako moje nqkoi da mi nameri informaciq za mesta kudeto ima takiva specialnosti(po vuzmojnost ot Sofia) i kakvi sa iziskvaniqta za vlizane.BLagodarq vi predvaritelno. Aaa i iskah da popitam su6to ako iskam da u4a Angliiska fiologiq i su6to taka informatika moga li nqkak si da u4a i 2-te.. ili purvo ednata speciqlnost i 4ak sled kato polu4a diploma da u4a drygata..?

03-07-2006, 11:48
ta... nikoi ne otgovori na vuprosa mi..?

gia_bs
03-07-2006, 12:27
Здравей и аз бях изправена пред този въпрос... и все още съм...но има едно сайтче което определено ще ти помогне да се насочиш към специалност и да видиш къде как и с какво да кандидатстваш... Дано ти помогне. Влизаш в сайта отиваш на Основно меню/ВЛЕЗТЕ В ИЗБОРА НА ПРОФЕСИЯ/Все още не сте взели никакво решение / Едва започвам да правя планове ... И след това си ибираш кои тест да направиш и така.... айде успех

ЦЪКНИ ТУК (http://jobsguide-bg.com/main/V.HTM)

03-07-2006, 14:53
naistina ti blagodarq mnogo! uspeh i na teb!

gia_bs
03-07-2006, 19:25
OFFTOPIC

Гост расвам се че помогнах! А и много се изненадах че имало и учтиви гости! =D>

03-07-2006, 20:32
eee ne biva da se iznenadva6 :)

favor_91
03-11-2006, 23:37
Учи тва което ти се отдава :)