Влез

View Full Version : Има ли някой да знае немски?

Josefinne
03-27-2006, 15:53
Спешно ми трябва за утре (понеже, ще ни го даде на контролно) превода на това писмо на немски. Моля ви, ако можете да ми го превдете. Много ще съм ви благодарна!

Скъпа, Нели,
Извинявай, че не съм ти писала толкова дълго. Сега се подготвям за изпитите и нямам много време. Днес имам няколко свободни часа, така че реших да ти напиша едно писмо за това как прекарах последната ваканция. Ходих на планина заедно с приятели. Бяхме група от 4-5 момчета и 3 момичета. Стаите не бяха много добри, но ние прекарахме по-голямата част от време си навън. Времето беше много хубаво. През деня спяхме до късно , а следобед се разхождахме дълго в планината. Ходихме и на пикник. Вечер играхме карти или се събирахме да потанцуваме и да си поприказваме около лагерен огън. Беше много хубаво и се запознах с някои много интересни хора. Станахме добри приятели.
Мила, Нели, разкажи ми ти как си прекарала последната ваканция. Чакам с нетърпение следващото ти писмо.
Сърдечни поздрави,
Джози
:D

п.п. Ако някой все пак седне да ми преведе писъмцето ( за което ще съм страшно благодарна - само драсни едно писъмце на icq-то кога да те черпя) да кажа, че може да посъкрати нещо, ако го мързи.

Бай и мерси предварително.
Лъв Я ALL! :smt008

Just_One_Girl
03-27-2006, 16:24
Liebe Neli,
Entschuldige mich, dass ich habe nicht dir so lange Zeit geschrieben. Jetzt bereite ich mich auf die Pr

zaharcheto_f
03-27-2006, 16:58
Liebe, Neli,
ich entschuldige mich, dass ich dir lange nicht geschrieben habe.Jetzt vorbereite ich mich auf die Pruefungen und habe nicht viel Zeit.Heute habe ich einige Freistunde, so ich habe beschlossen dass ich dir einen Brief schreibe ich wie die letzte Ferien verbringen habe.Ich bin ins Gebirge mit Freunden gefahren.Wir sind eine Gruppe von 4-5 Jungen und 3 Maedchen gewesen.Die Zimmer sind nicht so gut gewesen, aber wir haben in groestem Teil unserer Zeit draussen verbringen.Das Wetter ist sehr schoen gewesen.Am Tag haben bis spaet geschlafen und am Nachmittag haben wir lange ins Gebirge spazieren gegangen.Wir haben auch Piknik gemacht.Am Abend haben wir Karte gespielt oder haben zuzammengekommt zu tanzen und zu sprechen um das Feuer.Es ist sehr schoen gewesen und habe viele Leute kennengelernt.Wir sind gute Freunde geworden.
Liebe Neli erzaehle mir, wie du die letzte Ferien verbringen hast.Ich erwarte mit Ungeduld deinen naechsten Brief.
Herzliche Gruesse!
Deine Djosi

a umlaut sam go pisala -ae
o umlaut-oe
u umlaut-ue
nadqvam se da e vqrno i da go razbere6!Uspeh!

zaharcheto_f
03-27-2006, 17:23
mislq 4e Just_One_Girl ima malko pove4ko gre6ki (ne 4e az nqmam)
Trqbva da se izpolzva spored men edno minalo vreme i ima gre6ki pri slovored, okon4aniq na prilagatelni, silni i slabi glagoli...
No si li4i 4e si u4ila nemski =D> i mn hubavo 4e ima6 nemska azbuka na kompa

Josefinne
03-27-2006, 17:44
Захарче, Just_One_Girl , много ви благодаря! \:D/ =D>

ProstoAz
03-27-2006, 17:49
С горните мнения считам темата за приключена! :wink:
Благодаря!