Влез

View Full Version : ЗА пъпките и черни точки

__NIKI__
04-02-2006, 10:18
Значи минала та седмница ходих до личната си лекарка и я питах да ми репише някви кремчета за мазане но ми каза кото питам в аптеките те щели да ми кажат ОК А второто нещо което я питах на кое подобре да отидя " аз съм момче " на дерматолог или на козметик а тя ми каза по добре да не ходя никаде щот нещата щяли да се влоша. Според вас какво трябва да направя!!!!!

Ако трябва да се мажа с кремчета но ефетни драснете някой кремчета
имината им разбирасе тези дето са ви помогнали

А отностно за козметика и дерматолога трябва ли да отидя или не.И ако трябва дайте някои провесионалист дерматолог и козметик който на вас вие по помогнал.кое къде се намира

Да се надям поне някой да ми помогнете :(

04-02-2006, 11:34
Zdr, az predi mn papki imah no se ottarvah ot tqh sas salicilov spirt. Prodavat go v aptekite za kam 50 stotinki. polzvam 2 procenta, 6toto e po silen. Kato se maje6 sutrin i ve4er za 2 sedmici si po4ti gotov. A 4ernite to4ki: Kato se izkape6 s gore6ta voda i porite se otvarqt. Togava si gi minavam s rab4eto na 1 zlaten prasten i nqmam nikakvi problemi. Ili s malko salfetka na prastite zavita si gi izstiskvam, no parviq variant e po nejen... Uspeh

killing_loneliness
04-02-2006, 12:16
Зарежи кремчетата...Аз ползвам горчивка(продава се по аптеките; представлява смес от спирт и билки е ) и с тях ги дезинфекцирам- действа но за добър резултат- трябва да ги дезинфекцираш с памуче потопено в горчивка, сутрин и вечер...

Labelle
04-02-2006, 12:24
Хубаво е да отидеш на дерматолог. Там ще ти предпишат подходящо лечение на пъпките и черните точки т.е. подходящ крем. Повечето дерматолози изписват индивидуални кремове - дават рецепта според, която в специализираните аптекити ти забъркват сместа. Аз съм против козметика, защото 1) след козметик лицето е червено и подпухнало 1-2 дни 2) може да се получи замърсяване и оче повече пъпки ако не е стерилна мрличката или ако някой от лосионите ти прави алергия например.

07-12-2006, 08:33
Zdr, az predi mn papki imah no se ottarvah ot tqh sas salicilov spirt. Prodavat go v aptekite za kam 50 stotinki. polzvam 2 procenta, 6toto e po silen. Kato se maje6 sutrin i ve4er za 2 sedmici si po4ti gotov. A 4ernite to4ki: Kato se izkape6 s gore6ta voda i porite se otvarqt. Togava si gi minavam s rab4eto na 1 zlaten prasten i nqmam nikakvi problemi. Ili s malko salfetka na prastite zavita si gi izstiskvam, no parviq variant e po nejen... Uspeh

toq spirt da ne mi izgori...

azito
07-12-2006, 12:29
ami po4istvai s nqkakyv losion za po4istvane na lice sutrin ,sled tova nanasqsh nqkakyv korigirasht antisepti4en shtift i taka toi hem zali4ava ,hem pregarq pypkite... a ve4er kakto nqkoi kaza sys salicilov spirt...toi ne moje da ti izgori liceto shtoto e nqkakyv specialen de da go znam..ama po pomalko s nego shtoto........ a i moje da si vzemesh nqkakyv tonizirasht krem.znam 4e e mnogo ama ... ili moje da minesh samo na losion za po4istvane (ot roda na teen clean ama ne to4no shtot ne sa dobri) i na salicilov spirt. a puk za 4ernite to4ki ima gelove za lice,koito gi premahvat.polzvat se 2 pyti sedmi4no i mnogo pomagat.ima gi navsqkyde po magazinite za kozmetika.aide uspeh :wink:

07-12-2006, 13:22
Zdr, az predi mn papki imah no se ottarvah ot tqh sas salicilov spirt. Prodavat go v aptekite za kam 50 stotinki. polzvam 2 procenta, 6toto e po silen. Kato se maje6 sutrin i ve4er za 2 sedmici si po4ti gotov. A 4ernite to4ki: Kato se izkape6 s gore6ta voda i porite se otvarqt. Togava si gi minavam s rab4eto na 1 zlaten prasten i nqmam nikakvi problemi. Ili s malko salfetka na prastite zavita si gi izstiskvam, no parviq variant e po nejen... Uspehmilo momi4e kakvi sa tezi glupost koito pi6e6e ve4e na vsiakude otri4at produkti s sudurganie na spirt a ti se mag6 s 4ist spirt boge gospodi! mom4eto koeto pita ne se magi s spirt 6e dehidratira6 kogata 6e zapo4ne da se lu6i i da se omazniava dvoiho triabva da si 6adite kogato osobeno na tazi vuzrast kogato srukturnite kletki se izgrgdat i ot tova zavisi dali cial givot 6e ima6 mazna koga suha ili normalna... az izpolzvam trite stupki na CLINIQUE za smesen tip koga i sam mn dovolna sboguvah se s pupkite komlekta se sustoi ot izmiva6 sapun ili gel tonik i hidratira6 krem kato otide6 v magazina ti pravat test kakuv tip ti e kogata i spriamo tova ti davat koi triabvada zeme6 struva niakude okolo 130lv
3te stupki
zavisi dali gi hvane6 na promocia
a kogato se poqvi gana pupka ti preporu4vam na amrita korektor za pupkite struva 2 lv i se nanasia samo na pupkite i na sutrinta gi niama ne ti preporu4vam da hodi6 na kozmetik polzvai maski za dulboko po4istvane az sum mn dovolna ot maskata za mazna koga na ESTE LOUDER izpolzvai begov korektor za pupkite i solarium ako si beli4uk pomaga za pupkite ako otide6 na dermatolog 6e dade6 gore dolu su6ite pari za pregleda mu i produktite det ti ispi6e i efekta nia da e mn dobur ne si har4ete parite po kozmetici i dermatolozi a polzvaite ka4estvene kozmetika a ne bulgarsi bokluci ili ot tia na AVON I i ORIFFLAME [-X ](*,) I NAI VAGNOTO NE MISLETE 4E L KATO E MAZNA KOGAA NE SE NUGDAE ZA HIDRATACIA TO4NO TOGAVA TQ E NAI UIAZVIMA NE ISU6AVAITE KOGATA SI S AGRESIVNI PRODUKTI!!!!!! namali sladkoto i maznoto sutrin na gladno pii topla voda s edin limonzemi si 3te stupki na CLINIQUE i ti garaniram 4e 6e se sboguva6 s gadnite pupki no triabva postoianstvo i striktnos... :)

hollaback_girl
07-12-2006, 15:25
на това му се казва отвратителен правопис,но иначе написаното е добро :)

TSecret
07-12-2006, 16:12
Zelenata seriq na vichy-za mesec liceto se iglajda!

07-12-2006, 17:45
А ако имаме стари петна от пъпки? :cry: Какво ли не опитвах вече,не се заличават и това е :( Какво да ги правя?

07-12-2006, 18:33
А ако имаме стари петна от пъпки? :cry: Какво ли не опитвах вече,не се заличават и това е :( Какво да ги правя?kontratubex

girlpower
07-12-2006, 19:01
А ако имаме стари петна от пъпки? :cry: Какво ли не опитвах вече,не се заличават и това е :( Какво да ги правя?kontratubex
Ти нормален ли си,контратубекс е за изгаряния!!!!!!!!!Такава пък глупост не бях чувала!И е доста скъп,поне преди 1 год беше!

ddessi
08-11-2006, 07:08
az izpolzvam edno losion4e i mn mi pomaga.Amrita s rozmarin za 1,80lv

XePouH
08-11-2006, 07:53
ами първо спри всичко сладко в което има шоколад или какао,няма да пийш и кола и пепси,защото в тях има кофеин,той също вреди на кожата.Аз прая една процедура първо почиствам с един памук на него има сапун за лицето и после с обикновенен лосион
аре успех :D

moonbeam
08-11-2006, 08:03
i az si go kupih v4era,nadqvam se da pomaga,makar 4e nqmam mn pupki Slava Bogu [-o<
A ina4e nqkoy znae li dali Clean & Clear protiv 4erni to4ki naistina pomaga :-s

anna_nalisiq
08-11-2006, 11:03
Здравей!И аз имам такъв проблем и отидох при личната лекарка,за да ми даде направление за кожен лекар.Отидох там и тя ми изписа две неща.Лосион "Далацин Т",и едно кремче "Имекс".?Но мисля,е те са само с рецепта.Ползвам ги от няколко дни вече,но определено започва да се забелязва ефект.Дано съм ти била полезна.Успех:)

bilka
08-11-2006, 12:25
Ти нормален ли си,контратубекс е за изгаряния!!!!!!!!!Такава пък глупост не бях чувала!И е доста скъп,поне преди 1 год беше!
Contractubex не е само за изгаряния, а за всички видове белези (от операции, наранявания, дори белези от акне)! Но ефектът идва с постоянство и мазане и то поне след 2-3 седмици, дори повече! Струва 12-13 лв.
Иначе за петната... почистващи или пилинг маски има много! Neutrogena, Vichy и какво ли още не... които помагат не само при белези, ами и при наличие на акне!
А колкото до самите пъпки... ето няколко съвета, които наистина имат ефект!
1. Запарват се 5 пакетчета зелен чай. Във вана с топла вода (37 градуса) се излива запарката и се изсипват 6 пакетчета джинджифил.
Престоява се 20 мин (желателно е лицето да се топи през по-голямата част от времето във водата).
Чувства се щипане, дори при изплакването след това и хладката вода се усеща като гореща. Т.е. - усещането е като при изгаряне, но няма такъв видим ефект.
Напротив- на другия ден ефектът е поразителен. Прави се в малък съд като се съобразяват пропорциите и се пазят очите, през 2-4 дена.
2. Всеки ден по 2 пъти в продължение на 15 дена си мажеш лицето с мед, който пристоява около 1 час, и ефект наистина има! След втория ден виждаш подобренията. Освен това медът изглажда кожата, прави я по-мека, използва се и като средство против бръчки, т.е. (на нашата възраст) за еластична кожа.
3. Настъргваш 2 моркова и ги смесваш с 1 жълтък. Сместта престоява на лицето 15-20 минути и се измива.
Има и още много такива съвети, но тези са изпитани от мен самата.

Колкото да черните точки (комедони)...
Има лентички за почистване. Например на Nivea. Има ги в аптеките. Едната струва около 1.20 и е за еднократно ползване. Има лентички за чело, носле и брадичка. Един комплект е около 10 лв.
Друго изпитано средство от мен: Веднъж седмично след като сте почистили лицето си, го измивате с вода и докато е мокро разнасяте по него или само на проблемните зони крем за след бръснене (какъвто и да е). Отгоре започвате да търкате внимателно със сода бикарбонат. Стоите около 1-2 минути, масажирайки лицето, и изплаквате с хладка вода. Кожата се поизсушава, за това се намажете и с хидратантен крем или друг, който ползвате.
Оххх Много писах! Успех!
Естествено и всички дотук ти дадоха добри съвети, някои от които наистина много добри.

maybelline
08-11-2006, 15:59
Хума или цинкова маз

08-13-2006, 02:40
mi ako ima6 prekaleno mnogo pupki,zaduljitelno na lekar,ina4e kremove ima vav vsqka apteka ima i na ``teen kleen``,te sa hubavi,okolo 6 lv sa,ina4e si maji su6to pupkite sus salicilov spirt za lice,toi gi izgarq,malko 6te po6tipe,ma 6te stiska6 zubki :mrgreen:

Angel_Girl
08-13-2006, 02:46
И аз го имам. Абе помага не е като да не помага :-D

Angel_Girl
08-13-2006, 02:48
Здравей!И аз имам такъв проблем и отидох при личната лекарка,за да ми даде направление за кожен лекар.Отидох там и тя ми изписа две неща.Лосион "Далацин Т",и едно кремче "Имекс".?Но мисля,е те са само с рецепта.Ползвам ги от няколко дни вече,но определено започва да се забелязва ефект.Дано съм ти била полезна.Успех:)
Колко струват "Далацин Т" и "Имекс"?

08-15-2006, 15:14
ако имаш черни точки (то тва си е от пубертета) бягай на козметик да ти ги махнат и после чистиш със силицилов спирт (ще намериш в аптеките)
нищо друго не помага, вярвай ми [-X
ни кремове, ни такива лайна
само чистене му е майката

BeBencEto
08-15-2006, 16:20
drugiq variant za pupkite i cherntie tochki sled banq e da si namajesh liceto sus soda ama trqbva da razturkvash..t.q shtoto e grapava gi maha i chisti liceto..a i ima efekt..samo trqbva da vnimavash da ne si proturkash liceto i posle miesh s voda :-)
P.S. ama da ti e mokro liceto i rukata dokato se majesh!

anna_nalisiq
08-15-2006, 16:41
Колко струват "Далацин Т" и "Имекс"?

Ами значи "Далацин Т" е 12 лева,а "Имекс" е 7 лева.Определено си заслужават!

nadeto1993
08-15-2006, 16:59
Prosto si pochistcai liceto 3 pyti na den i pypkite shte namaleqt.te vsyshtnost se obrazuvat ot zamursena koja,taka che kato si pochistvash kojata e logichno da pochnat da se mahat.Aide chao!Dao ti pomogne! :wink:

08-15-2006, 17:32
Zdr, az predi mn papki imah no se ottarvah ot tqh sas salicilov spirt. Prodavat go v aptekite za kam 50 stotinki. polzvam 2 procenta, 6toto e po silen. Kato se maje6 sutrin i ve4er za 2 sedmici si po4ti gotov. A 4ernite to4ki: Kato se izkape6 s gore6ta voda i porite se otvarqt. Togava si gi minavam s rab4eto na 1 zlaten prasten i nqmam nikakvi problemi. Ili s malko salfetka na prastite zavita si gi izstiskvam, no parviq variant e po nejen... Uspehabe ti normal li si?
bog kak si susipvata kogata ot spirt moge da ti se isu6i i dehidratira no ne i da razkara6 pupkite

jpr
09-01-2006, 20:18
аз имам пъпки от 1 година вече и още несъм се отървал с родителите ми сме ползвали поне 100 продукта на ейвън и други .. а за салициновия спирт ... ползвал съм го действа много слабо само кадето си олющих кожата.И май ще трябва да ходя на козметик щото май с домашно лечение до никаде няма да стигна .. :(

MauMyHkaTa
09-02-2006, 09:55
аз имам пъпки от 1 година вече и още несъм се отървал с родителите ми сме ползвали поне 100 продукта на ейвън и други .. а за салициновия спирт ... ползвал съм го действа много слабо само кадето си олющих кожата.И май ще трябва да ходя на козметик щото май с домашно лечение до никаде няма да стигна .. :(
Има и друго - не е казано, че ако при теб някой продукт не е подействал, то при другиго няма да има по-добър ефект! Всеки човек има определен тип кожа и смятам че сам трябва да открие най-ефикасното решение за себе си. На мен лично ми помогнаха един лосион за почистване от Испания. Не му помня името за съжаление, но се продава и в БГ. И едновременно с него си доизползвах и лосиона за почистване от серията "Лептен". Ей-тези двете неща ми помогнаха най-много и сега ми се появяват повечко пъпки само преди цикъл, оето смятам е нормално! Иначе какво ли не съм ползвала - 1-вото нещо си спомням беше "Oxy"-пъпкотрепач. Дано го помните преди колко години се рекламираше да си направите сметката колко неща съм сменила оттогава! Успех на автора на темата!

MimityYy
09-02-2006, 12:25
acne out ... ?! :)

09-02-2006, 12:51
az bqh pri kozmetik i li4no za tova acne out kaza 4e ima vremenen efekt...kakto i zineryta...na mene adski mi pomogna mieneto na lice sytrin i ve4er sus sapuna dove exssfoliant....

MauMyHkaTa
09-03-2006, 14:23
А искам да попитам и аз нещо... Понеже някой беше казал, че ако лицето се почиства редовно сутрин и вечер, пъпките би трябвало да намалеят,тъй като именно мръсотията предизвиква появата им...мога ли да почиствам лицето си с тоалетното си мляко(освен моментите, когато си свалям грима)? :-s Някой може да ми се изсмее, но бързам да кажа, че на опаковката му пише:"Това тоалетно мляко ефективно почиства, хидратира и успокоява кожата на лицето.". Та,какво мислите по въпроса?

MauMyHkaTa
09-04-2006, 15:11
Явно никой нищо не мисли... :(

vra4ka
09-04-2006, 20:49
Тоалетното мляко често е мазно и не ми се струва удачно да използваш него за почистване на лицето. По-добре след него използвай лосион.
Иначе за пъпки :arrow: Виши гарантирано подобрение!

Feshanka
09-15-2006, 11:26
Ami az se maja sys Spirt s Antibiotik,struva m-u 1.00 do 1.50 lv i e mn efikasen.Maji6 se s nego vs den po tri pyti nai mnogo i za edna dve sedmici pypkite iz chezvat. A Moje6 i da polzva6 maska za akne - {Kleopatra} ,samo za 30 st. ot aptekite sy6to. Uspeh

koalka
09-15-2006, 14:19
Ами немога да ти кажа имена на такива специалисти,но отиваш в хубав козметичен салон и така...зачерните точки е добре да ти ги махне и после всеки ден си миеш лицетопо два пъти...сутрин и вечер.

SweeT_PussycaT
09-15-2006, 18:35
ами на avon има хубави лосиончета и коректори помага и вечер да се мажеш с някакъв крем за пъпки а за спирта никой ли не се ее сещал вместо спирт да ги напръска с дезодорант или парфюм аз съм използвала този метод И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ-ПЪПКИТЕ НЕ СЕ СТЕСКАТ А АКО ИСКАШ ДА ГИ СТИСКАШ И ХУБАВО ДА ГИ ДЕЗИНФЕКЦИРАШ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ БЕЛЕЗИТЕ ПО ЛИЦЕТО ОСТАВАТ ОТ БЕЗРАЗБОРНОТТО СТИСКАНЕ :!:

kristin_
09-17-2006, 09:43
аз лично ползвам цялата серия Garnier Pure и на мен мн ама наистина мн ми изчисти лицето. но всеки е различен.........козметик

Lorein
10-14-2006, 20:18
2. Всеки ден по 2 пъти в продължение на 15 дена си мажеш лицето с мед, който пристоява около 1 час, и ефект наистина има! След втория ден виждаш подобренията. Освен това медът изглажда кожата, прави я по-мека, използва се и като средство против бръчки, т.е. (на нашата възраст) за еластична кожа.

А дали ако се прави 1 път на ден, ефектът ще е същия? :-k

In4iTu_
10-15-2006, 06:52
Аз ползвам Зинерит, около 15 лева е, но за 1 месец лицето ми наистина се изчисти...сега ми остава другия проблем - белезите, които ми останаха от стискането :?

PLAMENKO
10-15-2006, 08:28
Да сте чували за розова вода

crazy_sexy_cool`f
10-15-2006, 10:06
ми аз със един ексфолиант на Дева с бял чай. Много е добър и е за ежедневна употреба. Ползвам един лосион, ама той е от едни аптеки Попова. Предполагам и в други градове ги има, не само в Варна. Той е Лосин против акне за някъде 2 лв. Много добре действа. За 2-3 дни акнето се маха.

Ku4eNcE
10-15-2006, 19:06
Nai dobroto re6enie e da se xodi na dermatolog !

neusan88
10-17-2006, 14:38
[сега ми остава другия проблем - белезите, които ми останаха от стискането :? [/i][/b][/quote]

i az imam sy6tia problem - belezite...nai ve4e po vrata - ujasno e...no kazaha slednata maska i deistva :Смесва се 30 г. мая за хляб, чаена лъжичка лимонов сок и супена лъжица прясно мляко. Кашата се нанася с четка или памук. Измива се след 20 минути. probvai.

neusan88
10-17-2006, 14:42
сега ми остава другия проблем - белезите, които ми останаха от стискането :?
probvai slednata recepta - POMAGA! Смесва се 30 г. мая за хляб, чаена лъжичка лимонов сок и супена лъжица прясно мляко. Кашата се нанася с четка или памук. Измива се след 20 минути.