View Full Version : Bremenna sam i nz kvo da pravq :(
Predi dva dena razbrah che sam bremenna i nz dali da napravq abort ili da zadurja deteto na 17 godini sam.Mn sam obarkana ...moq priatel iska da zadarjim deteto ama az mislq che ne sam govotova i mi e super obarkano oshte ne sam kazala na maika mi 6toto ne sam reshila kakvo shte pravq molq daite mi savet ili pone kajete kvo mislite iii moje bi ako bqhte na moe mqsto kakvo shtqhte da napravite!
LoRinSeR
04-06-2006, 15:41
Щях да спра да си права бъзици!
Elichka`
04-06-2006, 15:43
ne govorq serizono de da bqha bazici ama ne sa :(
ако е базик да знаете , че е супер идиотско да се базикате с такива неща...
ако не е , по добре поговори с майкта ти с баща ти , с приятеля ти , накарай го и той да поговори с техните и накрая го обсъдете двамата , така ще сте наясно точко как стоят нещата , но според мен си МНОГО млада за дете и по добре да направиш аборт и да почакаш до 25 - 26 години!
ми кфо да ти кажа и късмет и дано си решиш проблема!
crystal_tear
04-06-2006, 15:44
Napravo mi se izpotqvat rycete ot ujas,dokato cheta tezi redove!!!Mi,ne znam-pogovori s maika ti,tq trqbva da znae za vsichko,koeto se sluchva!Uspeh! :cry:
preporu4vam ti da napravi6 abort! vse pak ti 6te go nosi6 tova dete i ti 6te go rajda6 taka 4e mom4eto nqma nikakvo pravo da te kara da go zadurji6 ako ti ne iska6 i smqta6 4e ne si gotova!!!
Elichka`
04-06-2006, 15:45
mi sled tova ako nemoga da imam deca znam li :(
a zashto ne da go zadurji ,kato che li tq shte go gleda-shte go dade na maika si i sled vreme shte si go vzeme_Aborta e opasna rabota.. riskuvate vashiq jivot i ubivash edno mlado nevinno sushtestvo !!! ... a i sled vreme pomisli moje da nqmash i deca i togaava da si chukash glavata,a i vse pak ne si na 12-13 ,a na 17 godini
Elichka`
04-06-2006, 15:49
da kato razbrah vednaga reshih che shte napravq abort no sled tova kato razmislih i sega mi e super obarkano nz kakvo da pravq :(
mi sled tova ako nemoga da imam deca znam li :(
хи , искам да ти кажа , че ти може да четеш тези теми в форума , но надявам се , че знаеш , че тук МНОГО малко хора са наясно за какво найстина става дума... Поговори с родителите си , те найстина знаят какво е най-доброто за теб и детето ти!! недей да се влияеш от постовете на хората тук , както казах родителите ти знаят кое е най-добротто за теб!
п.с. Неискам да обидя никой , може найстина в форума да има хора дет са наясно с темата , но те са малко!
Ice_Queen
04-06-2006, 15:55
олеле миличка,най-добре кажи на майка си. тя е жена и ще те разбере,ще те посъветва ,после говори пак и с приятеля ти ( той колко е годишен бтв? 'той иска да го задържим"- а замислил ли се е колко грижи,отговорности и т.н. означава 1 дете ?! )
а това ,че може да нямаш др деца..ам..не би трябвало винаги да е така! не мисля..!
успокой се като начало.
Elichka`
04-06-2006, 15:55
nqma smisal da govorq s roditelite mi te sa razvedeni bashta mi ne e v bg a maika mi shte kaje 'ti si reshavash dali da go zadarjish ili ne' trqbva sama da resha kakvo da pravq i zatova reshih da pisha tuk da chuq i drugi mnenie mersi mn
Elichka`
04-06-2006, 15:56
mi toi e na 21 i iska da go zadarjim kaza che shte e s men ama i toi e oshte mn mlad nz
Ice_Queen
04-06-2006, 16:00
не искам да те плаша ,ама може да дойде и 1 такъв момент ,точно когато се роди детенцето - той да се уплаши,да си каже че му е рано да е татко,че живота е пред него ...и какво - :arrow: оставаш ти ,с дете на ръце да се оправяш сама с живота и несгодите !!!!!!! не казвам че така ще стане !!!!!!! НЕ ! Но просто има хора който са безотговорни ! И го имаи в предвид . Помисли за себе си .
Gabsi-to
04-06-2006, 16:01
Както вече ти казаха най добре поговори с родителите си,те са хората които ще ти помогнат, и хора ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ защото всеки може да е на мястото на мацката и не е приятно и няма значение че са разделени те ще те разберат все пак и те са ставали родители и може да те подкрепят
В днешно време абортът не е опасен или поне рискът е намален до минимум. Ти не убиваш живо съшество - убиваш клетки. Ако задържиш това дете ще ти е трудно и то много. Приятлят ти е на 21 - няма образование, може би няма и няаква добра работа, с която да издържа 3 членно семейство, за теб да не говорим. В едно такова семейство детето няма да е радост, а пречка. Според мен и родителите ти няма да са доволни от случилото се. Потърси помощ от твоята/неговата майка за да намерите добър лекар. Процедурата по абората е кратка и безболезнена, но е много важно да е при добър специалист и да направиш аборта ЛАГАЛНО т.е. с разрешение от родителите ти (нямаш 18). Пожелавам ти да вземеш правилното решение
slu6ai sq priqtelq ti nqma da e s teb zavinagi 6te se upla6i i 6te te zareje sama da se opraq6 a i kvo bebe na 17 be mili4ka ti luda li si kak 6te mu osiguri6 dobar jivot a 6te provali6 i svoq jivot
ti vaob6te razbira6 li kolko trudno se otglejdat deca v dne6no vreme
ti nqma da moje6 da si pojivee6 a sega ti e vremeto nqma da moje6 da u4i6 nito ni6to ba6tatata rano ili kasno 6te te zareje badi absoliutno sigurnai kvo 6a prai6 sama s bebe na race koeto po celi no6ti 6te ti reve ne glavata
a i kakto ve4e kazaha abortite ne sa opasni
ima6 vreme za deca posle 6te ima6 6ans za drugo bebe
kaji nakraq kvo si re6ila
Ice_Queen
04-06-2006, 16:20
ако бъда искренна - аз бих направила аборт ( да чукна на дърво на никой не го пожелавам !!) ..да ,като решиш кажи ни . Успех
Elichka`
04-06-2006, 16:24
oke kato resha kakvo da pravq shte vi kaja i mersi mn
Замисли се....ти си само на 17 какво би могла да предложиш на детето си не си завършила образованието си няма да имаш възможността да се реализираш в професионален план защо да осложняваш живота си моето мнение е да помислиш добре дали си готова да поемеш отговорността за детето си дали приятелят ти е достатъчно отговорен за да ти помага никой неможе да ти каже направи аборт или задръж го това зависи от теб Успех!
veselka_15
04-06-2006, 16:46
Ti samata si o6te dete!Priqtelq ti da si gleda rabotata maikati i ba6ta ti edva li 6te priemat dobre 4e 6te stanat dqdo i baba a i ti 6te u4i6 li deteto li 6te gleda6 6te raboti6 li ?! Ti tova li iska6 na 17 da si ima6 dete sq ili kam 20-22 da se vojeni6 za ba6tata na deteto da se ojeni6 i s tova svobodata ti svar6va v miga v koito stane6 maika i po4ne6 da gotvi6 da pere6 da raboti6.Vseki den da pravi6 edno isa6to ot vka6ti na rabota i ot rabota v ka6ti.Tova li iska6 za sebe si :?: Ne iska6 li da u4i da zavar6i6 sredno u4ili6te pole da zavar6i6 vis6e i da si nameri6 hubava rabota i vmesto v sabota i nedelq da si stoi6 v ka6ti ako zadarji6 deteto i se ojeni6 6te moje6 da izliza6 da se zabavlqva6 i da se 4uvsva6 jiva :?: :!:
mariella_17
04-06-2006, 16:52
ami mili4ka i az sam na 17 i misalta za bebe napravo me ujasqva
tazi misal da si provalq jivota s edno bebe na moite godini e ujasno
savetvam ted a go mahne6
Glezlata
04-06-2006, 16:55
Mislq,4e trqbva da kaje6 na roditelite si nai-napred.Te 6te te razberat i 6te dadat nai to4noto re6eniq,za6toto tuka kakvoto i da ti kajem,tova sa na6i mnenie.Nezabravqi,4e te sa horata,koito ti mislqt samo dobroto!!! Uspeh! :smt058
Ляляляля
04-06-2006, 17:39
ми помоли се Този който дава живот на тези деца.Само Той може да те насочи по правия път \:D/ [-o<
Лляляляля
04-06-2006, 17:41
надявам се знаеш кой е Господ а :) ха обаче да знаеш че вашите така или иначе ще разберат
Ляляляля
04-06-2006, 17:43
така че кажи им в най скоро време важно е за живота ти по нататък не е хубажо да си неспокойна за това имаи покои в душата си като си спокойна и вярваш че сичкопм ще е наред нема да има ПРОБЛЕМИ :))
kateto^^
04-06-2006, 17:56
ti sigurna li si 4e moje6 da se gri6i6 dobre za sebe si?za6toto ako 6te go rajda6 tva dete ti trqbva da moej da se griji6 za nego!znae6 li 4e i pri rajdane ima golemi riskove i za jivota na bebeto,i za tvoqt?po vreme na bremennosta s16to trqbva da vnimnava6 stra6no mnogo.ami kato se rodi tva dete?znae6 li 4e 6te trqbva da mu kupi6mnogo ne6ta,primerno:pampersi,ko6arka,baby-fon,specialen 6ampoan,sapun,prohodilka,dre6ki-kamizolki,nay mnoo,posle 6i6eta za mlqkoto mu,pureta za kat pootrasne....eheeee spisak1t e mn d1lug.ti da ne misli6 4e 6te se izd1rjate ot vuzduha-za okolnite ti si dete vse o6te!a ako napravi6 abort .... tam s16to ima risk de... i posle ako iska6 da zabremenee6 ne se znae dali 6te e bez problemi...nay-dobriqt bariant e da pogovori6 s1s nqkoy po-opiten,primerno mayka ti-vse pak tq te e otgledala i malko ili mnogo g razbira tezi ne6ta:)govori s nqkoyq priqtelka za da ti olekne,za6toto kato tr1gne6 da kazva6 na mayka si 4e si bremenna,da znae6 kakvo to4no da kaje6 vse pak...:)i ne go kazvay i na ba6ta si...p1rvo na mayka si,i posle tq 6te ti pomogne da mu kaje6.po princip ba6tite sa po-strogite,i 6to se otnasq do zabremenqlata mu d16terq...ne se znae kak 6te reagira,kolkoto i spokoen i uravnovesen 4ovek da e toy:)az se iz4erpah ve4e.dano az s1m ti pomognala,dano i drugite sa ti pomognali:)pi6i pak da razbereme kakvo e stanalo:)
SportCarsLover
04-06-2006, 18:09
Пък ена моя позната забременя в десети клас, направи аборт и стана така, че вене може да има деца и нещо там и е увредено.
Good Luck! :roll:
i'm so excited!
04-06-2006, 18:12
първо си отговори на въпроса дали си финансово осигурена. и не говоря затфа дали гаджето ти ше помага да гледате детето заедно, а трябва да имаш абсолютно стабилни доходи. защото в случая не говорим за домашен любимец, който ако умре ше поревеш 1-2 месеца и ше го забравиш.
това е един нов Човек все пак..
после помисли за живота си - имаш ли някакви планове, които могат да бъдат гадно нарушени от това малко бонбонче.... -> целия ти живот.
аз на твое място (това бих направила АЗ, не ти го давам за съвет) бих абортирала (недай Боже да стигам до там..) най-малкото защото просто ще ме е страх от такава голяма отговорност.
ако не се чувстваш готова по-добре не го прави, ще пострада най-вече невинното дете.
мисли...!
kateto^^
04-06-2006, 19:12
az s1m nap1lno s1glasna s1s i`m so excited!mislq 4e tova si e naistina GOLQMA OTGOVORNOST! pomisli si mnooogo dobre kak 6te post1pi6...az ve4e s1vet ti dadoh...
favor_91
04-06-2006, 19:12
ako sam na tvoe mqsto 6te gledam na6ite da ne uznavat...i da napravq abort no v nikakuv slu4ai da zadurja deteto ( ta ti si na 17-o6te u4eni4ka) zamisli se !
sladur4eto_f
04-07-2006, 01:36
Nai-dobre go mahni.Ako go zadarji6 ne samo ti 6te strada6 ami i to.Ne si zaslujava da si sasipva6 jivota zaradi edna malka gre6ka.Ako ba6tata naistina te obi4a i iska dete ot teb to 6te te iz4aka o6te nqkolko godini.AKO NAISTINA GO ISKA DE.....V KOETO MALKO SE SAMNQVAM.SE PAK USPEH. :(
надявам се знаеш кой е Господ а :) ха обаче да знаеш че вашите така или иначе ще разберат
:evil: аххх, не се стърпях...Още един дето се подиграва и употребява името на Господ за щяло- нещяло! ](*,) ето за такива изцепки никой не иска и да чуе за =; вяра в Бога. На мен ситуацията ми се вижда сериозна. Мило момиче, съветът ми е да не правиш аборт. Това не са клетки, а детенце, което има всичко в себе си, за да се развие... :( знам, 4е е трудно, но приятелят ти не е толкова малък...Имам една приятелка, която се е оженила на 18, мъжът й бил тогава на 20. Направила грешка и забременяла. А сега са щастливо семейство и тя си завърши висше даже..И тя не е била готова да бъде майка. Объркана си,не се чувстваш готова. Но моля те, не се води от обстоятелства като възраст, а дали обичаш приятеля си, себе си, малкото създание. Това е което мога да те посъветвам...ми не съм тийн,ве4е признавам .Малко над 20 -те съм.
:evil: аххх, не се стърпях...Още един дето се подиграва и употребява името на Господ за щяло- нещяло! ](*,) ето за такива изцепки никой не иска и да чуе за =; вяра в Бога. На мен ситуацията ми се вижда сериозна. Мило момиче, съветът ми е да не правиш аборт. Това не са клетки, а детенце, което има всичко в себе си, за да се развие... :( знам, 4е е трудно, но приятелят ти не е толкова малък...Имам една приятелка, която се е оженила на 18, мъжът й бил тогава на 20. Направила грешка и забременяла. А сега са щастливо семейство и тя си завърши висше даже..И тя не е била готова да бъде майка. Объркана си,не се чувстваш готова. Но моля те, не се води от обстоятелства като възраст, а дали обичаш приятеля си, себе си, малкото създание. Това е което мога да те посъветвам...ми не съм тийн,ве4е признавам .Малко над 20 -те съм.
ave q se opravi
Eпък простичко е щом тоз иска да задържите бебето добре ,но ако неиска правиш аборт все пак си преценявате как ще го гледате това дете.
penywise
04-07-2006, 07:11
Тия неща се мислят преди да вкараш малкия пожарникар в гълабарника...
Еб@л съм ви и връзките! Как можеш да правите секс, без презерватив... а дори да не сте наясно кой какво иска???
Е ти кво не си разбрала, че е свършил в теб? Ебахти реакцията - "ми ония ден разбрах, че съм бременна..."
v koi mesec si? ako si o6te v p1rviq, moje6 da go mahne6 i bez abort. ako se interasuva6, pi6i mi!
Решението си е напълно твое,но помисли за последствията от това бебе...то ше обърка целия ти живот на този етап!Ти си само на 17 години..тепърва ти предстои да живееш,да учиш,да се развиваш...едно дете напълно ше обърка живота ти!Задръж го само ако ти искаш и милисш,че можеш да се справиш с него,в противен случай недей!Но от друга страна аборта има много последствия...първия аборт мобе да причини мн последствия и да не можеш да имаш деца след това...Но в никакъв случай не задържай бебето ако не искаш и го правиш само заради приятеля си,защото тои иска,защото няма той да го носи и да ражда ами ти! [-X ..Желая ти успех в решението :wink:
Не мога да повярвам, че искаш съвет не от майка си, или някой по-възрастен твой роднина, а от някакви си келеши в тийн форум. Разбирам да питаше как да се целуваш, но това е далеч по-сериозно, а много малко мнения от тези, които ти бяха дадени досега биха ти свършили действително работа. Моя съвет е да отидеш при подходящ лекар и да се види дали при аборт ще може да имаш деца. При отговор "НЕ" е повече от ясно, че раждаш. При отговор "ДА" имаш възможност да лавираш. Може да абортираш, ако наистина не се чувстваш готова да си майка, или се съмняваш в приятеля ти, че ще признае бащинството, или пък че ще те напусне - абортираш. Ако искаш да поемеш всичките активи и пасиви от ранното майчинство - раждай. Все пак едно време е било напълно нормално де се раждат децата на 18-19-20 години (к`во едно време, преди няма и 20 години). Отгоре на това нито ще си първата, нито последната, която ще роди млада (все пак най-вероятно ще го родиш при навършени 18 години). Майките под 18 повярвай ми не са чак толкова зле (в смисъл повечето наистина имат труден живот, но аз лично се сещам за три примера за майки на по 16 години, които в момента имат меко казано перфектно устроен живот и нито един пример за обратното, макар да съм сигурен, че дори са повече). Та това са мойте напътствия. Ако искаш се вслушай в тях, ако искаш недей - твоя си работа. :-({|=
ПознаватеМЕ
04-07-2006, 11:01
КУРВА ! :lol:
Ice_Queen
04-07-2006, 17:06
КУРВА ! :lol:
а ти що не си го начу**ш?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt018
Господ да е с теб, дано нещо позитивно се случи и да преживееш...
Krem4eto
04-09-2006, 11:52
По-добре не прави аборт,защото може после да не може да имаш деца!Задръж го щом приятелят ти е съгласен не е важно да си женен за да имаш дете!Успех и го задръж!!!!!!!!
Хммм!Какво бих направила аз ли?Може би нямаше да задържа детето,но много трудно е да даваш съвет на някой,за нещо,което самият ти не си преживял.Миличка,огледай се на около.Днес ходих до супермаркета и случайно погледнах на опаковка с бебешки памперси-цена около 27 лв.Бебешки пюренца и глупости-2-2,50 и то само едно бурканче.Дрешките струват почти ,като дрехите за голям човек.Отделно колички,кошчета.....Мила,зам сли се!Ще можеш ли да си позволиш всичко това?И не забравяй,че когато момичето забременее веднага го прехвърлят в самостоятелна ф-ма на обучение!Ще се справиш ли?Когато твоите приятелки ходят по купони,на диско,ти ще трябва да гледаш бебето.Няма да имате вече общи теми на разговор?Дали ще успееш да вземеш висше.А ако д приятеля ти се скарате и след време решиш да създадеш ново семейство,това дете няма ли да е пречка за теб?Мила,не искам,а и нямам правото да те обвинявам.Просто искам да ти кажа,добре да помислиш,преди да направиш,каквото и да било!Защото,това все пак е частица от теб и от приятеля ти.
Tova e lo6o...Spored men naistina govori s va6ite,s mom4eto,s negovite roditeli!Zaedno trqbva da go obsudite i da vzemete ob6to re6enie.No bi bilo nai-dobre da se zadurji deteto.Vqrno,4e otno6eniqta na tezi godini ne vinagi sa dulgotraini,no za men abortut e ubiistvo.POMISLETE DOBRE!
Shantav^dakel
04-09-2006, 15:00
Tova e lo6o...Spored men naistina govori s va6ite,s mom4eto,s negovite roditeli!Zaedno trqbva da go obsudite i da vzemete ob6to re6enie.No bi bilo nai-dobre da se zadurji deteto.Vqrno,4e otno6eniqta na tezi godini ne vinagi sa dulgotraini,no za men abortut e ubiistvo.POMISLETE DOBRE!
Абсолютнао съм съгласна. Вашите със сигурност са по-компетентни по въпроса и нали в крайна сметка те ще издължат детето.
А защо не помислихте преди да правите секс, за последствията.
Аз не ти налагам мнението си. Просто ти попита какво бих направила в твоя случай. Първо не бих изпаднала в такава ситуация и второ бих се допитала да родителите ми. На 17 години ти изцяло зависиш от тях.
Но имай предвид, че гаджето ти те подкрепя, а това е доста голям плюс и все пак е някаква подкрепа.
Ще добавя, че една позната е на 19 години - вече има две бебета и изобщо не се оплаква, че са й били в тежест някога. Прителите й помагат и са си много добре даже.
Не знам какво да ти кажа, УСПЕХ!
MTV_GIRL
04-09-2006, 18:15
moito momi4e ne obra6tai vnimanie mnogo mnogo kakvo se pi6i tuka !!! preceni si sama ako moje6 da se spravi6 s grijite za tova dete i ako ima koi da ti pomaga zadarji deteto za6oto tova e 4ove6ko sa6testvo i ne e hubavo da pravi6 abort za6toto po tozi na4in ti go ubiva6!!! 6tom i mom4eto e saglasno go zadarji !!! no i govori s va6te te vse pak 6te ti pomognat po nqkakav na4in !! a i ako si socialno osigorena nqma kakvo da se spori ima6 mnogo pri4ini da zadarji6 tova dete za6toto ti sega si sklomna da napravi6 abort no kato rodi6 i kato go vidi6 tova dete 6te osaznae6 kaka gre6ka si mojela da napravi6 kato go premahne6 !!! USPEH TI JELAQ I SE MOLQ DA POSTAPI6 DOSTATA4NO RAZUMNO I PRAVILNO [-o< !!!
Po-dobre kaji na roditelite si,za6toto te po-dobre 6te precenqt kakvo e nujno da se napravi
Angel_kiss
04-09-2006, 19:07
Bih te posavetvala da razgovarqh s va6te i da stignete do nqkakvo re6enie!Li4no az bih zadarjala bebeto,za6toto taka ili ina4e tazi godina,kogato rodi6 moje da ostavi6 deteto na maika si pone dokato si na u4ili6te.Prez drugoto vreme ti 6te se griji6 za nego,no nai-vajnoto e da se posavetva6 s va6te i s priqtelq si!!!
Uspeh
бойна кокошка
04-10-2006, 09:07
Ако бях на твое място първото, което щях да направя е да кажа на майка ми... И щях да си задържа бебето, особено след като имам и подкрепата на гаджето ми. Аборта е опасен, може да нямаш повече деца... А и бебето е такова щастие... Не знам, аз бих го задържала..
good_girl
04-11-2006, 10:33
Почти всеки казва да направи аборт.Но после как ще се чувства?
Аз лично бих се чувствала ужастно за това.А и като видиш някое бебенце винаги ще ти става гадно. Незнам !!! :-k
Elichka``
04-11-2006, 10:45
Mersi za mneniqta vi;) aaa reshih da si go ostavq sled kato govorih s vsichki s koito trqbva i taka :)
pitbullbg
04-11-2006, 10:49
moito mnenie e kato na priqtelq ti... da go zadarjite no kato pogledne6 realno ne e sigurno nali 6te e s teb... no ako te obi4a 6te e s teb... ti naistina si re6ava6 pomisli az sam protiv aborta... mn trudna situaciq :smt017 #-o
penywise
04-11-2006, 10:52
много ме кефи като го кажете така "изневиделица" - "Ах, вчера осъзнах, че съм бременна"...
Все едно не си била там като са те натъпкали като пуйка с термометър!
По принцип е нормално като ти се изплющят в котето без презерватив - да забременееш...
после за какво ги вадите тия " :shock: О, Боже" физиономий не знам :evil: :roll:
Ani_girl
04-11-2006, 11:12
spored men ti samata si dete za da imash dete ! ako bqh na tvoe mqsto bih nbapravila abort a ako priqtelq ti te obi4a 6te te razbere i 6te ti vzele v polojenieto na 17 ti si dete kak 6te gledash dete ?kaji na pi4a da ti dade 300 leva v kesh USPEH ! :shock:
Elichka``
04-11-2006, 11:29
Da vi popitam moga li da q iztriq taq tema ot tuka che kato vi cheta i se qdosvam oshte poveche,a?
Виж ся аз съм момче и ще се опитам да ти дам един съвет.Все още нямам твоите години но когато го правя с момиче се притеснявам само да не забременее според някои ти си направила грешка а според други да си имаш дете е много добро нещо но те забравят че дори и ваште да ти позволят да го задържиж за това дете се полагат грижи ще трябва да си хванеш работа а ако ти продължаваш да учиш нз как ще наваксваш с нещата да не говорим че ще ти трябват пари за раждането (знам че при някои не им искат пари ама може да ти вземат това зависи от раждането). Затова по-добре кажи на маика си да ти даде съвет тя съгорно ще ти каже да направиш аборт не им казваи кое е момчето или ако и тои се съгласи да ти даде част от парите тогава по може но не те познавам и немога да кажа дали ще можеж да се грижеж за това дете. и затова оставям ти да размисляваш и деистваш по твоя проблем И помни че всичко се оправя затова горе глаата и веднага ще измислиш нещо.
Ало горния.. хах "Все още нямам твоите години". Ами че тя е на 17 бря. Къде си тръгнал да даваш компетентно мнение относно такъв въпрос тогава. Единственият човек който може да вземе решение оп въпроса е единствено тя. Да ви имам компетенциите. 90% тука сте на по 14-16 гоидни и още не знаете ебе ли ви се или ви се пикае, а сте тръгнали да давате акъл по такива въпроси. Еличке. Познавам момичета правили аборти на 17-18 и не всички са имали младежа виновен за това до тях. Няколко години след това те все още се чудят дали живота им нямаше да е по-добър ако си бяха задържали детето, да не говорим, че все още са с леко разклатено здраве от това. Друг е въпроса ти и този младеж ще можете ли да осигурите това което трябва на това дете, тъй като то изисква много, и като време и като нерви и като ресурс. И най важното, би трябвало добре да разбираш, че детето има нужда от ДВАМА родители, иначе е трудно. Вземи всики тези фактори впредвид и заедно решете какво ще е най-добре. Благодаря за вниманието
Ти сигурна ли си, че искаш да го оставиш? Ако се страхуваш, че няма да имаш повече деца това са глупости. Да не живеем преди 100 години. Сестра ми направи 4 аборта дотук. Ако се беше повредила нещо как мислиш щеше ли да забременява още три пъти след това? А ако сега си мислиш, че ще можеш да го гледаш пиши пак след някоя и друга годинка - да разберем резултата. Домовете за изоставени деца са пълни с бебетата на такива безотговорни същества като теб. Не обричай един още нероден човек на мъки. Родителите са тези, които трябва да се грижат за щастието на децата си, а не да им отнемат всички шансове още преди да са се родили. Успех все пак!?
krem4et0
04-12-2006, 20:31
Видях,че авторката н темата е решила да задържи детето и аз я поздравявам за смелото решение.Тъй като тя пише,че се дразни от коментарите на хората няма да коментирам нейния случай, а само това,какво бих направила аз. При положение,че по принцип имам някои здравословни пречки и аборт е меко казано непрепоръчителен, за това и мног се пазя.Дано да не ми се случват такива неща и да не съм изправена пред дилема да родя или да абортирам,но ако имам право не избор не бих задържала едно дете.Въпреки,че съм почти на 21 не се чувствам готова-аз уча,имам си планове, а и ми се живее прекалено много!За това ми е странн,че момиче на 17 се решава на тази стъпка.Дано не греши,но малко се съмнявам.Все пак в днешно време на 17 едва ли е срещнала мъжа на живото си,а и след време на него може да му дотегне обгрижването за жена и дете.не знам-аз лично не бих рискувала,защото днес може и да имим прекрасни взаимоотношения сас гаджето си,но дали така ще е след година............
vij sq mila 6te ti kaja moito mnenie po vaprosa,ama e mn trudno taka kato ne te poznavam i e glupavo nie da ti re6avame bade6teto i da ti kazvame kakvo da pravi6 i kakvo ne edno dete e edna golqma otgovornost trqbva predi da go rodi6 da ima6 podkrepa ot blizkite i sigurnost v tvoq priqtel ako naistina go obi4a6 i ima6 4uvstva kam nego i toi te OBI4A togava kakvo mu misli6 ,spored men ne e pravilno da kaje6 na maika si i kakvoto tq kaje tui da napravi6,za6toto tq sig 6te te nakara da napravi6 abort poneje si o6te malka i spored tqh ne si gotova da poeme6 takava otgovornost.....
no jivota si e tvoi ti si re6ava6 edno dete moje korenno da ti promeni na4ina na jivot ,a btw trqbva i da ima6 predvid tova 4e aborta krie svoite opasnosti moje i nikoga pove4e da ne zabremenee6:{{{
uspeh
cvety_i_bebeto
04-13-2006, 10:24
ако е базик да знаете , че е супер идиотско да се базикате с такива неща...
ако не е , по добре поговори с майкта ти с баща ти , с приятеля ти , накарай го и той да поговори с техните и накрая го обсъдете двамата , така ще сте наясно точко как стоят нещата , но според мен си МНОГО млада за дете и по добре да направиш аборт и да почакаш до 25 - 26 години!
ми кфо да ти кажа и късмет и дано си решиш проблема!
i az taka mislq...mnogo to4no napisano..
dAnnyb0y
04-19-2006, 22:16
oke kato resha kakvo da pravq shte vi kaja i mersi mn
считам за приключена и заключвам.