View Full Version : pak za breketite
am vijdam dosta 4esto temi za breketi i 6iini i t.n. i az iskam da si sloja no imam nqkolko vaprosa pls da mi otg:
1. ima li takiva koito da se slojat ot vatre6nata strana na zabite?
2. az imam nujda i na gornite i na dolnite no na dolnite.. prosto kojata mi e dosta platno po zabkite i imam 4uvstvoto 4e ako sloja 6te mi izduvat.
3. moje li da se napravqt takiva kakvito az iskam? s bukvi4ki primerno?
dano mi pomognete i mersi za otgovorite
IdontGiveaFuck
04-08-2006, 20:45
Има такива които се слагат от вътрешната страна,но са адски скъпи -4 хил. лева за едната челюст + тва няма да можеш да поддържаш добра хигиена.Според мен е смешно и детинско да си слагаш някакви буквички,пък и не знам дали изобщо може.Най-вероятно и цената ще е доста по-голяма.Има си 'прозрачни' брекети дето са си адски сладурски...сложи си такива и тва е .
hamsterka
04-08-2006, 20:57
Има си 'прозрачни' брекети дето са си адски сладурски...сложи си такива и тва е .Napulno podkrepqm za6toto prosto ne se zabelqzvat i sa adski sladki i po-lesni za poddrujka...sorry ako mnenieto se povtarq ma si e taka...
pipi`e`golqma
04-08-2006, 21:05
Прозрачните се чупят мн лесно. Една френдка имаше прозрачни но не беше доволна и си сложи обикновени бреки.
i vse pak nqkoi moje li da mi kaje dali izduvat dolnata 4ast na ustata?:)
ycMuBkaTa
04-08-2006, 21:21
Аз пак да се повторя.
Една от моя клас има-не й издуват челюстта, поне изобщо не се забелязва, така че няма от какво да се притесняваш. А за другото нейните са с лилави топченца и са много сладки, но за буквички...Малко натруфено ще е. Представи си се като се усмихнеш:П Ще си като женската част на Братя Мангасариян ;-) ( майтапче не се обиждай :)
tfa za bukvi4kite go kazah kato primer 6oto ne se setih za drug:) ina4e ne sym dete na 5 da si sloja bukvi4ki na zabite e moje bi sym dete na 15 ama pak nqma a si sloja bukvi4ki na zabite haha
Az su6to iskam da si sloja i to prozra4ni,no mi kazvat 4e sa mn skupi za6toto se pravqt nqkude v 4ujbina....
white_chik
04-09-2006, 10:26
za prozra4nite ne moga ni6to da kaja ne sum naqsno no ina4e ne izduvat ustnata -nema z akvo da se pritesnqva6
moonbeam
04-09-2006, 13:06
ami skoro 4etqh nqkade za edni novi breketi koito se slagat ot vatre6nata strana,az sa6to sam s tel4eta,koito dori ne se zabelqzvat,za6toto sa mn nagore v smisul blizo do vencite,otnosno firmi4kite nz nam samo,4e moje6 da si izbira6 materiala i cveta
Боровинка
04-14-2006, 12:39
На мене пък ще ми слагат брекети тая есен:(.Ужааааас.Мразя ги тея неща- години носих 3 различни шини,а сега и брекети.Тъкмо се утървах от шините,а сега брекети :( .А тея прозрачните всъщност май,че не са целите прозрачни.В смисъл забелязват ли се много?
MiRaCuLiXbb
04-14-2006, 19:50
1.Според мен не би трябвало да са по-скъпи брекетите от вътрешната страна на зъбите, все пак нищо сложно няма нито в поставянето нито в поддържането от ортодонта. Но ако аз трябваше да си слагам не бих си сложил такива поради ред причини...
2. Дори няма да личи.
3. NC... =;
Ами аз питах моя ортодонт дали могат да се слагат отвътре, а тя ми каза "Чули ли сте някъде в България да слагат отвътре?". Иначе може и да поставят някъде, но не виждам смисъл. Разбира се, че няма да ти издуят устните, няма от какво да се притесняваш. А защо направо не зададеш на лекаря си тези въпроси?
http://www.ideabg.com/usmivki/producti/
Виж тук, този не е от най-евтините, но можеш да си сложиш и златни брекети при него;)