PDA

View Full Version : molq vi daite malko suveti za liceto:)

broken`dreams
04-09-2006, 13:26
zdraveite pak ot men 8) imam problem s koito ne moga da se spravq i iskam malko pomo6t ot vas :roll: ta zna4i problema e 4e liceto mi e mn bqlo i az vuob6te ne se haresvam taka i dosega sum polzvala kakvi li ne fondioteni koito da mi pridadat nqkakuv estestven zdrav cvqt na liceto oba4e dosta omruzva za6toto kudeto i da trqbva da izlqza vse slagam fondioten :cry: lqtoto izpolzvah avtobronzat i se 4ustvah dosta po dobre s nego no nz kolko be6e ka4estven-be6e na orifleim ot seriqta instant sun-problema be6e 4e nakraq stavah na oranjevi petna kogato sprpqh da go polzvam :evil: ve4e se zaburkah i nz kak da pridam cvqt na liceto si bez neprekusnato da slagam fondioten :? misleh za edin krem na avon koito pi6e 4e pridaval lek cvqt na liceto no nz kolko e ka4estven...misleh i za solarium no ne sum sigurna dali 6te pridobiq ten i na liceto ot nego za6toto poprincip kato hodq na more tqloto mi hva6ta mn hubav ten no za liceto si ne sum oburnala vnimanie a ako hodq na solarium 6te hodq osnovno zaradi liceto i zatova iskam da znam vinagi li se hva6ta ten za da znam dali ima smisul da hodq... ](*,) vidqh v neta i za nqkakvo mlqko na loreal koeto pridavalo estestven ten no se strahuvam dali 6te ima efekt i dali nqma da stana na oranjevi petna i dali 6te ostavq otpe4atuci po drehite za6toto ako si maja samo liceto s nego ne sum sigurna dali nqma da ima rqzla razlika s tqloto :-k sega se bqh zasilila da si kupuvam fondioten na loreal-vijdam 4e go hvalqt tuk tam no iskam purvo da polu4a suveti za da vidq koe 6te e nai dobre za da ne hvurlqm parite si naprazno i posle da sujalqvam :cry: blagodarq predvaritelno na vsi4ki 8)

mnogo_sladi4ka
04-09-2006, 13:42
taka eto ti edna statiika koqto namerix za фон дютена{ili tam kakto se pi6e},dano ti bude polezna s ne6to :D :arrow: http://rozali.com/photos/f_145_1.jpg

Тайната на безупречния тен - I

В миналото, макиажът се е възприемал предимно като привилегия на знатните дами и на участниците в опери и театрални спектакли. Днес високите технологии позволяват на всяка дама да разполага с ефективни висококачествени продукти, безвредни за кожата.

Най-разпространената форма на макиаж за равен тен е фон дьо тенът.
Освен, че изравнява цвета на кожата, той прикрива дребните недостатъци на кожата – пъпчици, петънца, белези, зачервявания, сенки под очите и др. С нежната си кремообразна текстура фон дьо тенът придава на кожата свеж тен, мекота и блясък.
Ето какви са основните принципи при избирането и употребата на фон дьо тен:

* Когато избирате своя фон дьо тен, имайте предвид, че по-високата цена е обвързана с по-високо качество. Продукти на стойност 2-3 лева, освен че не винаги гарантират обещания ефект, могат да ви навлекат доста неприятности – алергични реакции, пъпчици, по-бързо образуване на комедони и др. Поинтересувайте се от нуждите на своята кожа и от типа фон дьо тен, който е подходящ за нея – ако тя е мазна и често лъщи, изберете продукт, не съдържащ мазнини, който матира кожата. Ако е суха – изберете овлажняващ фон дьо тен, съдържащ различни подхранващи масла и екстракти. Ако имате неравен тен с много дефекти, купете си продукт с висока покривност.
* Цвета изберете, като нанесете малко количество от продукта на ръба на челюстта и разнесете към ухото. Нюанса трябва да се слива с цвета на кожата и да не се чувства рязка граница. Не забравяйте, че ако изберете по-тъмен тон от естествения ви тен, кожата ще изглежда по-стара.
* Преди да нанесете, добре разклатете тубичката или флакончето с фон дьо тен.
Понякога пигментите се отделят един от друг, но това не означава, че продуктът е развален.
* Фон дьо тенът се нанася върху предварително почистена и овлажнена кожа. Ако кожата ви е мазна, можете да пропуснете предварителното нанасяне на крем.
* Не слагайте голямо количество фон дьо тен. Така ще чувствате кожата натежала, а и ще затрудните естественото й дишане. Качествените продукти имат голяма покривност и се разнасят по цялото лице лесно и гладко. Нанесете малко количество от избрания продукт с помощта на тампон. Разнесете го по цялото лице, като не забравяте и участъците до ушите и под веждите. След това леко минете с пръсти по контурите на лицето за да се слее фон дьо тена с естествения ви тен.
* Мийте тампончетата за фон дьо тен след всяко нанасяне. Така ще избегнете замърсяване на лицето и образуването на раздразнения по кожата. Сменяйте ги поне на две седмици.
Ако не разполагате със специални тампончета, можете да нанасяте фон дьо тена само с пръсти, като задължително се измиете преди това.
* За лятото задължително изберете фон дьо тен с висок слънцезащитен фактор – поне SPF 10. Дори и когато не сте на плажа вредните слънчеви лъчи достигат до кожата и могат да я увредят, ако я излагате продължително на слънце.
През студените месеци също не трябва да пренебрегвате слънчевите лъчи, но можете да си позволите по-нисък слънцезащитен фактор.

http://rozali.com/photos/f_145_2.jpghttp://rozali.com/photos/f_145_4.jpghttp://rozali.com/photos/f_145_5.jpg

mnogo_sladi4ka
04-09-2006, 13:46
http://www.hollywoodtanbg.com/index_bg.htm

eto ti i edin sait razgledai go :D to tuk ima i saveti i za drugi ne6ta no ima i za tena ;-)

broken`dreams
04-09-2006, 14:00
blagodarq ti:) a znae6 li tozi sprei ten kato otide6 vednuj kolko vreme se zadurja ? vupreki 4e mi e dosta stranno kak li 6te izgledat edno 16 godi6no momi4e koeto otiva v tozi salon no vse pak 8)

mnogo_sladi4ka
04-09-2006, 14:13
http://www.hollywoodtanbg.com/Graphic_Elements/tan.jpg

Тен с помощта на спрей

Спреят за тен е единствената система за изкуствен тен, която е абсолютно безопасна за кожата и не се базира на ултравиолетови лъчи.

Като използва естествената реакция на вашата кожа към DHA (активната съставка, която се съдържа в спрея за тен), спреят образува естествен кафяв загар върху нея след като се напръска.

За повече от 35 години приложение в Съединените Щати и Западна Европа, системата за придобиване на тен с помощта на спрей досега не е показала странични ефекти нито върху кожата, нито върху здравето на човека. Счита се, че този подход е далеч по-безопасен от придобиването на тен по естествен начин или чрез ползването на традиционния солариум.

Дългия път на малкото подготовка

* Ексфолирайте кожата си в рамките на 12 часа преди нанасяне на препарата за тен без слънце до получаване на гладка кожа, за да постигнете равномерен тен. Отделете малко повече време на коленете, лактите и ръцете. Ексфолирайте поне два пъти седмично, за да поддържате гладкостта и здравия вид на кожата си.
* Бръснете поне 6 часа преди процедурата за тен. Най-добре изчакайте четири дни след кола маска.
* НЕ овлажнявайте кожата си поне 2 часа преди процедурата за тен. Лосионите могат да създадат бариера, която да попречи на абсорбирането на разтвора и продуктите за тен без слънце.
* Отстранете грима преди прилагането на продукта за най-добър ефект.
* Носете тъмни дрехи, които стоят свободно по тялото ви. Разтворът за тен се изпира от повечето дрехи, но непосредствения препарат за бронзов ефект може да изцапа по-светлите дрехи, оставяйки временна промяна в цветовете.
* При използване на повечето спрей средства се налага да приложите бариерен крем на дланите, ноктите и кожичките около тях на ръцете и краката си, както и на всички останали места, където не желаете да имате тен. Обърнете се към козметичния си салон за инструкции, ако не сте сигурни за това, дали средствата, които използвате изискват употребата на бариерен крем.
* Не носете вълна, синтетика или коприна по време или след прилагане на препарата в продължение на поне 8 часа, тъй като съставките му могат да предизвикат появата на петна.

Хей, не правете това ... все още

# След като приложите препарата за тен, изчакайте поне 6 часа преди да вземете душ. Така ще осигурите достатъчно време кожата да реагира и да произведе тен.
# Не овлажнявайте преди да вземете душ. Това може да предизвика незабавна реакция на разтвора за тен върху кожата и да доведе до образуването на шарки.
# Не плувайте след процедурата за тен. Непосредственият контакт с вода, хлор и солена вода може да предизвика незабавна реакция на разтвора за тен. Освен това, имайте предвид, че хлорът и солената вода могат да изсушат кожата ви и да предизвикат по-бързото изчезване на тена.
# Изчакайте поне 6 часа преди да правите упражнения. Обилното потене може да предизвика незабавна реакция на разтвора за тен върху кожата.
# НЕ ексфолирайте поне 48 часа след прилагане на препарата за тен. Когато ексфолирате, запомнете да го правите нежно и равномерно, за да запазите равномерен тен.

Задължително, обаче, направете това

# Не се притеснявайте ако видите, че цвета ви се отмива при първия душ -това е нормално. Това, което виждате да се отмива е козметичния препарат за бронзов ефект. Това, което остава е красив тен.
# Овлажнявайте кожата си след всяко баня, за да запазите цвета. Продукта има лек DHA бронзов ефект, който помага за по-дълготраен и равномерен цвят като в същото време овлажнява кожата, поддържайки я гладка, мека и блестяща. Нанесете върху лицето и тялото с кръгово движение и измийте или избършете ръцете си след нанасянето.
# Ако тенът ви започне да избелява неравномерно или просто се нуждаете от локален тен, нанесете лосиона или спрея за тен върху лицето и тялото. Измийте ръцете си със сапун незабавно след нанасяне. След 2 до 4 часа ще се образува невероятен тен. При нужда нанесете отново за по-дълбок цвят.
# Запълнете тена и останете целунати от слънцето - ако тена на лицето ви избелява по-бързо от този на останалата част от тялото ви или ако се нуждаете от запълване на тена.
# Не забравяйте да ползвате защита срещу слънцето. И препарата за тен не съдържат защита срещу слънцето. Въпреки, че изглеждате с тен, не забравяйте да нанесете защитата срещу слънце, когато сте на открито, за да предпазите кожата си от изгаряне.

e eto ti i o6te informaciika puk dano s tova sam otgovorila na vuprosa ti ot po gorniq post ;-) uspex

Shantav^dakel
04-09-2006, 15:39
Ако питаш мен, солариум е най-добре.
Няма да стане от веднъж нали, ама няма дасе налага постоянно да си мацаш лицето с фон дьо тен преди да излезеш и ще имаш повече време за другото - дрехи, прическа, грим и така. Пък и сега идва лято и трябва да плескаш фон дьо тена и по тялото и става една манджа с грозде, щото бързо ще свърши, пък и като почнат жегите и почне едно потене евентуално... абе ужас.
А на солариума - не бой се, цялата ще си един цвят и си е много приятно чувството. Но си избери някъв готин солариум, където пускат и музика, и си сама, поне с желание да ходиш там.

nina *
04-09-2006, 16:27
ne si vzemai spei za6oto mn sme6no stoi ima6 edin na avon za bronzov ten mn zle i dr si vzeh pak k1m 10 lv struva6e i liceto mi stava6e na j1lti petna p1k za solarium 10 p1tq trqbva da otide6 za da stane ne6o a p1k za toz leko bronizara6 krem na avon ko imam ikato si sloja i perli stava qko

broken`dreams
04-09-2006, 18:25
Ако питаш мен, солариум е най-добре.
Няма да стане от веднъж нали, ама няма дасе налага постоянно да си мацаш лицето с фон дьо тен преди да излезеш и ще имаш повече време за другото - дрехи, прическа, грим и така. Пък и сега идва лято и трябва да плескаш фон дьо тена и по тялото и става една манджа с грозде, щото бързо ще свърши, пък и като почнат жегите и почне едно потене евентуално... абе ужас.
А на солариума - не бой се, цялата ще си един цвят и си е много приятно чувството. Но си избери някъв готин солариум, където пускат и музика, и си сама, поне с желание да ходиш там.

a imam o6te edin vupros poneje kakto ve4e spomenah..vsu6nost nz dali go spomenah no osven 4e mi e mn bqlo liceto imam i akne i tova e drugata pri4ina da ne izlizam otvku6ti bez fontioten i az vsu6nost ot dosta vreme mn iska da trugna na solarium no me pritesnqva tova 4e ne moga da otida tam s fondioten...ili moga i tam da si go iztriq i posle pak da si go sloja predi da trugna...vuzmojno li e? moje da vi se stori sme6no ama mene naistina mi e golqm problem tova :wink: vuzmojno li e da otida s fondioten i da go iztriq predi da legna i posle pak da si sloja??? ](*,) :-k

Labelle
04-09-2006, 19:20
Със солариума много внимавай - лицето ти е адски бяло, а лъчите, на които ще се подложиш адски силни. Без сътвоетните кремове преди това(в солариуммите се продават) най-много да ти изгори и да придобие болезнен червен загар. фон-дьо-тен можеш да си сложиш и да го изтриеш , но по-добре се прежали да излезеш веднъж без.

broken`dreams
04-09-2006, 19:34
a tezi kremove vuv solariumite kakvo predstavlqvat i kakva im e cenata gore dolu? za6toto az sum 4uvala za nqkakvi koito sa prosto za po burzo priobivane na ten no su6to sum 4uvala 4e cenata im e okolo 20 lv a maika mi ne sum sigurna 4e 6te mi gi otpusne i tqh :wink:

Barbaronka
04-11-2006, 14:56
Idi na solarium.. ;)

bo0
04-13-2006, 08:20
ima i po evtini serumi ot 20 lv..az si bqh vzela edin za kum 5lv, no naistina kolichestvoto e dosta malko..za5/6 puti 6te ti stigne
inache vnimavai mnogo sus solariuma, za6toto az napravih greshkata da si nadcenq kojata i sled edin put 5 min, edin 7 min i napravo na 15 i izgorqh super zdravo...boleshe me navsqkude. s liceto nikakvi mimiki.

stanislavka
04-14-2006, 20:26
Az imam sy6tiq problem.Nestiga,4e imam svetlo lice,nqkvi luni4ki a i po nqkoe vreme se poqvqva i po nqkoq pypka.Mn e kofti naistina,ponqkoga super mn se draznq.Tova mi e nai-golemiq komplex.My4a se nqkyksi da se spravq.I da ti kaja ve4e sym si sviknala s fon du tena i vsi4ki tiq raboti.Vsqka sutrin si slagam malko fon du ten na pypkite.ako ima takivA,ili na 4ervenite to4ici,belezi ot predi6ni pypki.Sled tova si izglajdam liceto s malko pudra i stava gotino.Hem ne se omaznqva sled tova,hem ne slagam mn,a ima golqm efekt.I taka no sym re6ila sled nqkoq i druga sedmica da posetq nqkoi solarium.Ama trqbva da se vnimava.Vsmisyl to si zavisi i ot solariuma ima nqkoi mn slabi,tezi na koito se leji.Drugite izpravenite sa po-silni.Az mislq da otida otna4alo za po-malko vreme i tam s nqkyv krem,kyvto ima protiv izgarqne.A ina4e ako otide6 na solarium 100% 6te potymnee i liceto ti.Az sy6to ne sym mn naqsno s cenite primerno kolko struva edna karta za nqkolko pyti.Ako nqkoi znae da kaje?

Мрън
04-14-2006, 22:00
Ако лицето ти е много бяло трябва изключително много да внимаваш със солариуми, може да се окаже опасно и вместо добър ефект да излезеш червена и изгоряла.

А след като имаш и акне, не си играй с лицето си така - солариуми, мазила за тен, ала-бала. Ще ти го върне тъпкато с кожни реакции. По-добре се заеми с преборването на акнето. И стой повечко на слънциче и всичко ще е супер. Честно да ти кажа за мен няма нищо по-хубаво от гладка, чиста и светла кожа на лицето.

broken`dreams
04-15-2006, 09:43
stanislavka az razglejdah saitove na nqkoi solarni studia ili centrove kum koito ima solariumi i ob6to vzeto kartite sa okolo 20 lv za 30 minuti -ti ve4e si gi razpredelq6 kakto iska6 - a otnosno ne6tata za mazane predi solarium-n moje li plajen sprei za slunce sus faktor 15 nz dali 6te svur6i rabota ili zaduljitelno trqbva da si e specialen krem za solarium-ina4e az na moreto obiknovenno burzi4ko pokafenqvam nikoga ne stavam 4ervena taka 4e mislq 4e i pri solariuma ne bi trqbvalo da ima problem ako minutite sa razpredeleni pravilno-az mislq purvo na 3,posle na 8,posle na 8 i ve4e po 10 nakraq 6toto solariuma koito sum si nabelqzala kazaha 4e bil mn silen i nai mnogo moje6 da stoi6 12 minuti:)