PDA

View Full Version : protivoza4at14ni

04-10-2006, 09:22
zdraveite...imam nqkolko v1prosa za protivoza4at14nite hap4eta i mn vi molq da mi otgovorite dnes...iskam da vzimam takiva hap4eta no 6te mi e za 1vi put...dosega ne s1m pila. Koga to4no trqbv ad gi zapo4na...ot 1iq den na menstruaciqta mi li?..smis1l dnes mi doide i trqbva da zapo4na dnes, taka li?..i tam...do 21 dena dokato sv1r6at. i drugoto koeto iskam da pitam e za deistvieto im koga to4no 6te b1de? sled kato izpiq cqlata opakovka i prod1ljavam s1s sledva6tata ili o6te dokato piq p1rvata?...mn se nadqvam nqkoi da mi otgovori to4no i qsno i 6te s1m vi mn blagodarna!!!

`Death`Whore`
04-10-2006, 09:26
Толкова ли те мързеше да потърсиш? Ще ти дам един съвет - купи ги и в листовката пише абсолютно всичко, което те интересува. Да, пият се от 1-вия ден на менструацията, всъщност може и след това, но трябва да сте се пазили дните преди това.

Qgodka_
04-10-2006, 09:53
Такааааааааа ..... аз не ги започвам от първия ден .... защото така или иначе от една страна ти първите 2 -3 дни от менструацията ти едвали ще правиш секс, затова започни примерно на 4,5 или 6 ден (когато вече свършва), аз примерно започвам да ги пия от 6 ден и така цикъла ми е точно през 28 дни, ако ги започнеш по-рано и този период ще се съкрати .... така че по-добре дай от по-късно :wink: Всеки ден ги пиеш в точно определен час, сутрин, вечер, няма значение. Действието им е през тези 21 дни докато ги пиеш, аз примерно обаче изпивам първите две хапчета (т.е 2 дни) и на третия съм сигурна че проблем няма да има. След тези 21 дни има период от 1-3 дни през които не ги пиеш, за да ти дойде менструацията... тогава по-добре не прави секс. И няма такова нещо като да ги пиеш един месец и за по-сигурно почваш да правиш секс следващия, това направо си звучи абсурдно ---> i drugoto koeto iskam da pitam e za deistvieto im koga to4no 6te b1de? sled kato izpiq cqlata opakovka i prod1ljavam s1s sledva6tata ili o6te dokato piq p1rvata? Следващата опаковка започваш пак в същия ден, в който си започнала предишната по време на цикъла.

`Death`Whore`
04-10-2006, 10:01
Тя пита за първия месец. Иначе следващите ТРЯБВА да се започнат на 8-мия ден от спирането на предишната опаковка. Ако това съвпада в 6-тия ден от менструацията ти, окей, но не подвеждай момичето!!!!

И няма проблеми през всичките 28 дни, защото яйцеклетка не узрява. Момиче, пиеш противозачатъчни, а не си се поинтересувала как действат...браво! Това, което е менструация, всъщност не изкарва яйцеклетка.

Chiana
04-10-2006, 10:11
[b][color=indigo]Мила, аз пия Логест. Те са едни от най-ниско дозираните и са качествени. Към 12 лв струват. Първата опаковка се почва В ДЕНЯ, В КОЙТО ТИ ДОЙДЕ, за да има ефект. Иначе можеш да объркаш работата яко! Така ми каза гинеколожката. Действието им започва веднага. Те са 21 хапчета в опаковка. Като ги свършиш тия хапчета 1 седмица правиш почивка и тогава трябва да ти дойде. Примерно 2-3 дена след като си спряла да ги пиеш. След това ги почваш точно в дена, в който по принцип си ги почнала. Тоест ти сега ако ги почнеш понеделник и всяка опаковка ще я почваш понеделник.Независимо дали имаш мензис, или не. Първия месец ще ти дойде малко по-рано, защото ги почваш от първия ден на менструацията. И това е. Ако те интересува друго - питай. /color]

`Death`Whore`
04-10-2006, 10:13
Хубавото е, че цикълът идва на точен ден от седмицата. И се пият по дни от седмицата за по-удобно.

Qgodka_
04-10-2006, 12:18
Тя пита за първия месец. Иначе следващите ТРЯБВА да се започнат на 8-мия ден от спирането на предишната опаковка. Ако това съвпада в 6-тия ден от менструацията ти, окей, но не подвеждай момичето!!!!

Оуф леле .... няма никакво ТРЯБВА ... всеки сам за себе си решава, на мен гинеколожката ми каза, че може и така, както аз действам, така че не се заяждай, а по-добре първо попитай и след това говори наизуст.

`Death`Whore`
04-10-2006, 20:38
Обаче не ти е казала да се пазиш по време на кървенето.

girlka
04-10-2006, 22:23
Qgodka_ ти си много зле ](*,) [-X :---) =; :-$ :-#

А до авторката --> ИДИ НА ГИНЕКОЛОГ БЕ МОМИЧЕ :evil:

Само да спомена и на `Death`Whore`, че противозачатъчните действат и ти си защитена и в тези 7 дни на паузата
:wink:

Мрън
04-10-2006, 22:39
Ягодка, да ти имам гинеколожката! Ти наред ли си да пиеш нещо не според предписание на производителя?!

Противозачатъчните хапчета когато се приемат за първи път се започват от първия ден на менструалния цикъл, т.е. денят в който ти дойде. Счита се, че тяхното действие започва с първото хапче. Ако се започват по-късно - от 2-ри но не по-късно от 5-тия ден, допълнителни средства за предпазване трябва да се вземат през първата седмица от приема. Ако се започват по-късно просто приемането на първата опаковка е безсмислено. Пият се в продължение на 21 дена. След това се прави 7-дневна пауза, в което не се приемат таблетки и в която трябва да се появи ментруално кървене. На 8-мия ден, независимо дали кървенето продължава или не, се започва нова опаковка от 21 хапчета. И така това се повтаря отново и отново. При тази схема на прием и в случай, че хапчетата се приемат точно по едно и също време, без пропуски, повръщания и поява за разстройство по време на приема, тяхното действие продължава и през 28-те дена, т.е. всичките 21 на прием и 7-те на почивка (предпазване от бременост през 7-дневната пауза има само когато след нея се започне нова опаковка!)

По тази схема, Ягодке, менструално кървене се появява точно на 28 дни. И това е така защото нормалните процеси в твоето тяло се променят. Заради приеманата дневна доза хормони, действието на яйчниците се подтиска, яйцеклетка не узрява и не се отделя. А самото менструалното кървене е породено от промененото ниво на хормони по време на паузата и реакцията на маточната лигавина към това. И по-добре ти първо попитай и се поинтересувай, а после говори наизуст. Да ти обясня и защо е важно да се пият по тази схема, а ?

Значи започваш ги от първия ден на менструацията си. Това е най-добрият вариант, тъй като процесите в тялото на жената започват от първия ден на цикъла и завършват с неговата поява. Независимо дали си пила хапчета предния си цикъл или не, е важно стриктното приемане на таблетките през първата и през третата седмица. Гинеколозите казват, а и на листовките си пише, че в случай на пропуснато хапче от първата или от трета седмица с повече от 12 часа, трябва да се предприемат допълнителни предпазни мерки в следващите дни. Причина за това е, че организът не си е получил навреме дозата хормони за да подтисне яйчниците. И понеже в единия случай предните 7 дни не сме вземали хапчета, а в другия предстои 7 дни са не вземаме хапчета, никога не можем да бъдем 100% сигурни дали случайно организмът ни няма да реагира на това макар и леко нарушаване на установения ред в получаването на хормони. Нормално овулацията е около 14-16 ден от цикъла, като узряването на яйцеклетката става между 8-ми и 14-ден. Като до този момент един куп хормони са си вършили работата. Ето защо, особено когато се започва прием на анти-бебе за първи път е изключително важно да се започне в първите дни. 6-ти, 7-ми, 8-ми ден вече е безсмислено! Също така е важно приема да се извършва по точната схема, без измислени отклонения и самоинициативи. Целия този процес в женския организсъм се управлява от няколко хормона и от тяхното ниво! Приема на хапчета променя нивото на ДВА хормона с цел да промени ЦЕЛИЯ процеса. Затова схемата е важна - защото тя, не хормоните, ти гарантира промяната. В противен случай тялото реагира, явно или неявно. Познавам девойки, на които едно изпуснато хапче им струва зацапващо кървене. Това не са бонбони, а хормони! Това е нещото, което движи процесите в тялото ви. Не си играйте така!

Ягодке, ти може да си измислила своя схема, която ти се струва, че действа благодарение на някакви дни, в които не правиш секс. А може и да имаш съвсем грешна представа изобщо за схемата. Но не обърквай така девойчето. Бих те посъветвала да опознаеш тялото си. Наистина да го опознаеш! Особено след като пиеш такива хапчета.

bulgarche
04-11-2006, 07:42
За да започнеш да вземаш противозачатъчни първо трябва да се консултираш с гинеколог. В опаковката си има упътване :)