View Full Version : abort
trqbva li suglsieto na roditelite za abort?
Mnogo qsno 4e trqbva!Osven ako go napravi6 nelegalno!No togava vuzmojnostta da ne moje6 da ima6 deca e mnogo ogromna!Otdelno moje da ima dosta golemi posledstviq sus zdraveto ti
Mnogo qsno 4e trqbva!Osven ako ne go napravi6 nelegalno!No togava vuzmojnostta da ne moje6 da ima6 deca e mnogo ogromna!Otdelno moje da ima dosta golemi posledstviq sus zdraveto ti
California
04-10-2006, 14:27
Ако нямаш 18 години е задължително съгласието на родителите що се отнася до легален аборт!
В никакъв случай не отивай да го правиш в съмнителни кабинети при съмнителни лекари!
Родителите са си твои и ще изберат най-доброто за теб!
anonimka123
04-10-2006, 14:52
Ve4e ne e zadyljitelno da se hodi s roditeli. Vyzmojno e i da se utide sas nqkoi tvoi u4itel , na koito ima6 doverie. Na skoro edna moq priqtelka zabremenq i to4no taka i napravi i tehnite ne razbraha. No li4no az smqtam 4e tova ne e osobeno dobre tyi kato roditelite 6te se opitat da napravqt nai-dobriq izbor za lekar pri koito moje da se slu4i aborta.
ro6li4ka
04-10-2006, 17:30
po princip v edna klinika kogato priemat dete i mu pravqt kakvato i da e operaciq se iska syglasieto na roditel...ama za horata naposledyk aborta mai e stanal kato vadene na zyb...i roditelite ti trqbva da znaqt vse pak sa ti roditeli...
favor_91
04-10-2006, 19:44
tova sa tvoite roditeli ! te 6te te razberat nai dobre i vqrvai mi 6te te zavedat pri nqkoi dobri lekari
P.S. ne se doverqvai na lekari koito nqmat opit i koito ne poznava6 za6toto sled aborta moje da ima posledstviq !!!
Ако толкова не искаш да им казваш за това,че си бременна можеш да идеш с твоя по-възрастна роднина,която ще те разбере и няма да каже на ваще или пък по-възрастна приятелка.. :wink:
А кой ще подпише, ако е непълнолетна? Ако няма 18 години трябва подпис на родител, никакви приятелки и приятели.
епа тва е много гадно не даи боже да ти се случи такова нещо дано другия път да си по отговорна като правиш нещо щото ся сигорно си биеш главата ко си направила - на колко си години абе тва няма значение не казваи на ваще само ще си отъжниш живота наи малкото ще искат да те накажат или нещо такова деда знам намери някоя леличка от улицата даи 10 лева и и кажи да се представи за родител или нещо такова дано да не попаднеш на някоя серийна убийца :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
епа тва е много гадно не даи боже да ти се случи такова нещо дано другия път да си по отговорна като правиш нещо щото ся сигорно си биеш главата ко си направила - на колко си години абе тва няма значение не казваи на ваще само ще си отъжниш живота наи малкото ще искат да те накажат или нещо такова деда знам намери някоя леличка от улицата даи 10 лева и и кажи да се представи за родител или нещо такова дано да не попаднеш на някоя серийна убийца :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
prodaljavai mn si dobar lelle kak mojesh da rasish takiva gluposti....
mi trqbva saglasieto na roditel i po nqkakav na4in 6te trqbva da dokajesh 4e ti e roditel, a NQKFA ot ulicata edva li 6te moje da go dokaje.... ama az ne moga da razbera vie nqmate li doverie na roditelite si,nai-dobre spodelete te 6te vi pomognat da vzemete pravilnoto re6enie .... predstavete si sled vreme ot nqkade da razberat 4e ste pravila abort hmm ne moga da si predstavq kak 6te se po4uvstvam... ae spiram da pi6a ..uspeh
predstavete si sled vreme ot nqkade da razberat 4e ste pravila abort hmm
хммм ще има убииства ахххахххахххахахаха
Shantav^dakel
04-10-2006, 22:21
Можеш да направиш аборт дори да си непълнолетна.
Само, че много гадно се отнасят с момичетата - все едно са боклуци. Една позната направи аборт и като и взимали кръв й дали някакъв използван вече памук да си държи на мястото на инжекцията. Много е гадно, не стига, че си под напрежение от всичко това с аборта, ами и лекарите още повече нажежават атмосферата. Тя обаче беше с гаджето си, който беше пълнолетен.
хахахаххахахаххахах ква е била тая болница е
Wu-Tang, що не земеш да млъкнеш като с нищо не помагаш ? Само допълнително изнервяш ... :twisted:
ВСИЧКО ЗА АБОРТЪТ!
Абортът – умишленото прекъсване на бременността е силно емоционален и широко дискутиран въпрос. Несъмнено решението за аборт е много трудно и отговорно. В никакъв случай обаче не бива да се мисли, че абортът е нещо, което лесно ще мине и ще се сложи край на затрудненията. Понякога именно след аборт, и то много често при първа бременност започват проблемите за цял живот. Съвременната медицина е достигнала до това равнище, абортът да се извършва при вземане на всички мерки за опазване на здравето на жената. Въпреки това, определен процент от жените развиват различни по тежест усложнения, които им създават сериозни трудности, а някои остават за цял живот бездетни. Акушер-гинеколозите твърдят, че няма друга област в медицината, където пациентките изпълняват всички предписания с такава педантичност и постоянство, както правят това бездетните жени.
От друга страна – при момичета под 16 години износването на плода и раждането при неукрепналия и недоразвит организъм може да причини по-голяма опасност за здравето, дори за живота на момичето, отколкото добре направения аборт. В България аборт на момиче под 18 години се извършва с подпис на родителя.
Това не е случайно. В нашата страна обикновено след 19-20 годишна възраст ситуацията се променя и мотивите за правилно решение са други. Предполага се, че след тази възраст повечето хора са достатъчно зрели и при наличие на бременност могат да предпочетат създаването на семейство пред аборта.
И пак ще ви напомним, че чрез използването на контрацептивни средства няма да се стигне до дилемата аборт или раждане.
След като решението за аборт е веднъж взето, времето става от особено значение. В нашата страна е разрешено прекъсване на бременността до 12 седмици по закон /или до третия лунарен месец/. До 18 годишна възраст момичето заедно с родител минава задължително през комисия преди аборта. Момичетата от 12 до 16 години имат право да прекъснат бременността до 20 седмици или 5 лунарни месеца. Прекъсването на бременността, независимо дали е извършена от лекар, след обозначения период, е престъпление.
Така че общо-взето няма много време за отлагане. Най-добре е след като е установена бременността от лекар – гинеколог момичето да сподели с майка си. Има семейства, където това се оказва невъзможно според момичето. В тези случаи със сигурност то има някой възрастен човек, на когото може да има доверие. Но както вече посочихме, невъзможно е да се извърши аборт без подпис на родител. Всъщност, ако се замислите, майката може да се ядоса, да крещи, да плаче, да вдигне скандал, но в крайна сметка тя винаги ще мисли за здравето и бъдещето на детето си. Практиката показва, че бурята много бързо отминава, защото няма много време и трябва да се действа.
Тук трябва да споменем, че предоверяването на по-големи приятелки в подобни случаи е довеждало до истински трагедии. Има момичета, които изпитват панически страх да не се разчуе, категорично отказват да отидат на лекар и решават да се оправят сами. Правят си сами хормонални инжекции, пият различни лекарства и отвари, използват други драстични средства, които биха предизвикали контракции на матката и изхвърляне на плода. В държава, където абортът е разрешен и се извършва с оглед здравето на жената, това поведение е безсмислено и опасно.Да не говорим за последствията – те могат да бъдат тежко осакатяване, даже и смърт. И когато се предприемат всичките тези неща, може да се изпусне срока за разрешен аборт, момичетата са принудени да износят плода и раждат силно увредени деца. Има хиляди такива физически и умствено увредени изоставени деца в специалните домове.
Ще си позволим да ви дадем един съвет: не си позволявайте подобно невежество, такова престъпно поведение към самите себе си и към детето , което можете да родите! Няма друго сигурно средство за прекъсване на нежелана бременност освен аборт в медицинско заведение. Още веднъж ви повтаряме, в нашата страна абортът е разрешен!
Бременността е едно от най-щастливите и най-важни неща в живота на всяка двойка. Направете така, че тя да бъде само желана!
Някои хора мислят, че ако мъжът и жената правят секс изправени, тя не може да забременее. Или че ако жената прави секс за първи път не може да забременее. Или че ако жената вземе душ и изплакне влагалището си с някаква течност непосредствено след секса, не може да забременее.. Или че ако тя не стигне до оргазъм, не може да забременее. Или че ако уринира веднага след секса, не може да забременее. Всичко казано дотук не е вярно.
Толкова за безрезултатните методи. Правилното противозачатъчно средство е това, което е препоръчано от лекар. Не разчитайте на нищо друго.
Shantav^dakel
04-11-2006, 07:07
хахахаххахахаххахах ква е била тая болница е
Не става въпрос за болницата, а за отношението на докторите към моичета, които правят аборт.
Shantav^dakel
04-11-2006, 07:19
След като прочетох поста на Мрън се замислих дали моята позната го направи преди или след 18 си рожден ден. Но той е края на януари, а тя го направи зимната ваканция, защото иначе нямаше как да се измъкне от даскало.
Мрън, не е ли възможно например ако скоро ставаш пълнолетен, въпреки че в момента не си все пак да направиш аборт?
gamercheto_
04-11-2006, 07:40
ami ako ne si pylnoletna nqma kak nqkoi lekar da sa navii da ti naprai abort => e zadyljitelno. no ako ima6 18 nqma nikav problem
bulgarche
04-11-2006, 07:44
Ако си малолетна или непълнолетна - ДА
Shantav^dakel, не знам, наистина не знам. Отдавна съм пълнолетна, честно казано даже доста преди да си загубя девствеността. Никога не ми се е налагало да правя аборт и вярвам, че няма да ми се наложи (освен недай си боже по някакви медицински причини!) Всъщност това е тема, която ме отвръщава. Винаги съм мечтала да си имам бебе и сега когато си имам сериозен приятел последното, за което искам да знам някакви подробности е абортът.
Просто преминавам от тук понякога. Поглеждам темите и ми става криво, че повечето младежи изобщо не се грижите за себе си. И пуснах това за аборта защо считам, че трябва да се замислите над написаното в него, не да пишете глупости за легални и нелегални манипулации. Сбъркал е някой, ами добре, колкото и да се презастраховаме пак може да се случи. Само че законът в България му дава право да се поправи и то като отиде в добро здравно заведение при лекар на когото вярва. Какво повече може да се иска!
Я помолете някой модератор да копира текста и да го сложи в една важна тема.
pitbullbg
04-11-2006, 11:06
normalno taka da se darjat ako q mislqt za kurva...
Danielle
04-11-2006, 13:08
А кой ще подпише, ако е непълнолетна? Ако няма 18 години трябва подпис на родител, никакви приятелки и приятели.