Влез

View Full Version : Поредния проклет учител ...

teen4eto
04-12-2006, 21:20
Значи случката е поредната отвратителна история,която те рита изненадващо към реалния наистина скапан начин на живот в училище... :( ... Историята е един от предметите,които наистина ценях и харесвах до 7-ми клас...Имах страхотен преподавател с подход,който всички уважаваха...Той бе6е съвър6енството за всички ученици и идеал за всички учители ... Всички го уважаваха ... Както и да е ... Вкрайна сметка след 7-ми клас ( с мн високи оценки и наистина мн алтернативи ) влезнах в едно от най-престижните училища в Бългаиря/София...Всичко бе6е супер...Запознах се с мн хора най ве4е от горните випуски , а моя го познавах от курсове насам натам...Вкрайна сметка проблем с приятелите и гаджетата нямах...Всичко бе6е ок...Всички твърдяха , 4е са ни се паднали наистина мн добри учители ... Е не бе6е точно така , но явно не трябва да се оплаквам ... Щом за тях това са добри учители...Както и да е ... С не мн усилия избутах 8-ми клас с 5,73 и то защото накрая точно ме прецакаха някои даскали , но както и да е ... и на това съм доволен ... Някои дори и за това не могат да си мечтаят ... Дойде 9-ти клас и стана направо ужас в това училище...Всеки учител гледа да те прецака... :( Защо са такива бе ...
Както и да е ... Та в такова напрежение направо и нерви ти отиват и всичко имам 4увството , 4е се састарявам с всяка изминала минута ... :(...Толкова нерви не съм очаквал и то само за момче на 15 години ... Историята ... Така ... Оказа се , че ще ни е същата даскалка и всички го приеха нормално ... ( а имайте предвид , че миналата година без проблем имах 6 при нея ) и аз също се зарадвах ... И какво стана изведнъж с тая жена ... в чудо се видяхме с нея ... Почнаха се едни истериии...Какво е станало с нея през лятото не знам , но толкова злоба и такава лабилна психика не се създава лесно ... :( и то за 3 месеца ... Започна се с едни злобни контролни и периодични истерии от нейна страна ... Като те вклучват предизвикалия ( в слу4ая уж виновния ) застава на прицел тя полуприревва , и започва за го обижда с неща от сорта на "Келе6 ниеден", Мърлио недорасъл и някви такива. ...После преминава на тезата за това как интелигентни хора като нея можело да преподават ( като тя още в на4алото на годината не пропуска да ДОПИШЕ в дневника пред името си , че има степен доктор по история ) и преминава към подтезата,че други като Бойко Борисов управлявали държавата ... Това са редовни коронни за нея номера , в които тя просто става неузнаваема , прилича на психопатка и направо не ми се говори...Ще се запитате защо не направим нещо по въпроса ... Ами по простата причина , че никой не би се осмилил да напи6е подписка срещу нея ... А като се опла4е6 на класната и нали знаете всеки път вие сте виновни ... :( ... И нищо не става и не става ... ;( А веднъж по4ти преби един у4еник защото не си бе6е написал номера на контролното : запо4на да беснее , плюе6е го през цялото време и го налага6е с контролното по главата ... Не се трае ве4е тая жена ... Какво Стана за 3 месеца , какво се промени ... Е , това остава открит въпрос към цялата академична общност...
Та ... полу4их си и съответната оценка - 3 за срока ... А за кандидатстване с право се иска оценката по литература и тази по история ... А аз мога да изкарам най-много 5 ... което автомати4но ми намалява бала и съответно 6ансовете да вляза където искам ...
Моля , всеки , който има съвестно мнение и съвет да го напи6е ... Но специално внимание искам да обърна на вски4ки запознати подробно с кандидатстването след 12-ти клас ( най-ве4е тези които са кандидаствали или ще кандидатстват с право ... ) ... Моля всеки да ми каже реалните ми 6ансове с такъв у4ител и евентуално 5 за годината ... :( ... ИЗВОД : БЪЛГАРСКАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА БЕ6Е , Е , И ЩЕ БЪДЕ СКАПАНА ... Кажете ми може ли да допуснат такъв у4ител ... А може ли да допуснат програма , в която в един ден има6 3 разказвателни предмета , а двата 4ужди езика са ти в дни един след друг ... и това , в "Най-Елитното училище в България/София".... Е кажете ми може ли такова нещо ...

Искрено моля вси4ки модератори да причислят темата към важна и да в изложат на показ,за да се види до къде стига образователната система ...
Въпреки вси4ко името на училището че бъде запазено в тайна ... Въпреки , 4е всеки учещ в него ме разбира мн добре и знае за какво става въпрос , но го моля да запази анонимността .... А , ако има мн голямо желание нека ми пи6е на ЛС ...
Благодаря на всички за вниманието и отделеното време ....

andrea
04-13-2006, 06:53
moqt suvet e sledniq, ako imate nqkoi u4itel, koito e gotin, v koito ste v idealni otno6eniq, opitaite se da govorite s nego, kajete kakvo vi trevoji, kato ne kazvate ni6to za ocenki, a prosto za durjanieto i, i go pomolete za suvet, nai-veroqtno i toi znae kuv e pri neq problema i moje i da pomogne, kato trqbva dagovorite kato zreli hora, a ne da opluvate i da se oplakvate/kakto predpolagam ste napravili s klasnata/, a za podpiskata vuzmojno e da napravitre no trqbva da e ot vsi4ki klasove, ot po4ti vsi4ki podpisana i da se ide direktno do direktora, vupreki 4e spored men podpiskata ne e nai-dobroto sredstvo, o6te pove4e 4e koi znae kakov i podnesul jivota na tazi jena, ima stra6no mnogo trqgedii po sveta, no moje da se osuznae i da po4ne da se durji obektivno s vas, moje v momenta da e v tejuk period.
Ot druga strana ocenkite koito polu4i6 za godinata, v 12 klas ima povi6itelni izpiti, prosto se zapisva6 na povi6itelen po istoriq, tam e pred komisiq i ne e samo tq, tui 4e 6te se durji obektivno i 6te bude6 ocenen po tova kolko znae6.
A za kandidatstvaneto az ne sum kandidatstvala pravo, no mislq 4e ako izkara6 visoka ocenka na izpita, diplomata nqma da e problem, vuprosa e da sedne6 i da se podgotvi6 idealno i po istoriq i po literatura
i vse pka u4i si redovno i idealno, za6toto spored men ako si si napisal vsi4ko na tezi kontrolni ne moje da ti pi6e 3, no da o4akva6 4e lejeiki bez ni6to da pravi6, tq kato edin put ti e pisala 6 pak 6te e taka ne moje6 da raz4ita6.

Jamalska
04-13-2006, 12:56
Ууу моя проблем е абсолютно същия...По история даскалката ни е ужасна кучка и само се чуди как д ни преебе...Писахме 3 пъти подписка срещу нея и за това ни мрази още повече...А на сичкото от горе наща история е на френски и ама нищо не се разбира...Миналата година имах 6 дет нз от де се появи ама беше добре...Тая година по нейни навици пак на края на срока последния ден си измисли нейни си оценки и изненада имам 3...А бях предавала урок,на който поне тряаше да имам 6 дет д докрета до 4 за срока деба....А и на мен историята ми трябва за кандидатстване...са съм 10кл
Иначе ако не те мързи научавай по вода всичко как нищо не може да ти каже като си знаеш...иначе е нещо нормално за даскал да има жълта книжка...всички учители изперкват някога...Важното е да не им се даваш...

reallove
04-13-2006, 19:18
DA da da ...tova ne e shega... :!:

In4iTu_
04-16-2006, 19:21
Ами разбирам те напълно.Аз съм 7 клас.От 1-ви до 5-ти клас си учех английски без проблеми- беше ми един от любимите предмети.Но един слънчев ден се преместих в друго даскало/също елитно за Варна/ и там една откачалка в ,пълния смисъл на думата, я сложиха да ни преподава.В началото всички от класа се опитвахме да я търпим...1.Тя ни използва за речници..Не знам как са я взели тая жена , обаче повечето думи тя изобщо не ги знае и пита тези които знаят/а това са по-голямата част от класа/...В часа си пие кафе..и като почне да изпитва някой го вика до нея,тъй като в стаята е абсолютен хаос, и го изпитва цял час.А какво мислите правят другите 22 човека? Крещят, Слушат музика, в това число съм и аз, но не го правя, защото не уважавам предмета, а защото не е лесно 40 минути да стоиш на един стол. И това не е всичко - в 7-ми клас аз уча по учебника 6 клас и от 50 урока ние сме взели някъде към 40, като се има предвид, че тва е средата на втория срок, което означава, че ние за 2 години сме взели 40 урока...И ще ти дам един съвет: не правете подписка срещу нея!!! Нищо няма да стане.Ние пробвахме.Всички класове, на които предава тая тъпачка, направихме нещо такова и кво стана? Класната ни вика 100 часа, въпреки че напълно ни разбира, защото знае, че в часа по англ. ез. не учим изобщо и постоянно ни казва: Не се карайте с нея, не й повишавайте тон, стойте си по местата и мълчете...Ами аз като отида догодина в нов клас, след като кандидатствам, кво ще правя а?? Всички ще са поне една година напред, а аз кво ще правя...Щото образованието в България е наистина скапано.... А пък и някои ги викаха в дирекцията и стана много сложно , но пак не я разкараха...Разбирам те напълно, но тва е България и образованието й....Това ни предлага нашето "мило и скъпо отечество". Затова сега гледам да уча повече, за да мога да изляза навън, като имам предвид извън Б-я. Тук не може да се води нормален живот.Все някой ти го скапва.От 14-годишна имам проблеми, които почват още в даскало, не ми се мисли какво ме очаква, ако ми се наложи да работя тук...

djigi
04-16-2006, 19:42
Специално за кандидатсването- не трябва да се предаваш! Имам една приятелка, която искаше точно право и точно заради учителката си по исотория (дори се замислям да не е една и съща) се отказа, защото има тройка за миналата година! Самата учителка няма да е коментирам- аз не вярвам в това, че тя като се прибере вечер и си мисли как да ви "прецака".... просто учениците не се замислят за здравето на учителите! Представи си себе си като учител, всеки ден едни и същи "изверГ-чета" с глуапвите им въпроси, с писъците им и капризите им.... а най вече като си учил толкова години и имаш докторска степен и какво.... ето го кой е прецакания! А кой го е прецакал на всеки е ясно..... Просто не живота е труден в случая, защото той е бил такъв докато си учил по цяла нощ за тази докторка степен, докато си живял в мизерните общежития, докато ти си бил "прецакания"..... и вместо "утеха", получаваш работа, която наистина е много под нивото ти!
Опитай се да говориш лично с тази учителка, че оценката по този предмет ти е нужна за кандидатсване и какво ще е нужно да направиш/научиш.... само да не стане обратния ефект! Но определено, пати ти повтарям, да не се отказваш заради това! Какви са ти шансовете ще се разбере като му дойде времето да подаваш документи! Може пък тогава друго да е аристократическо да се учи и да няма такъв наплив за правото! Успех! Следвай мечтите си....

ycMuBkaTa
04-16-2006, 19:55
Ми да ти кажа може да я е хванало критическата жената. Даскалите и те са хора и те душа носят :---)
Иначе не знам какъв съвет да ти дам, защото най-гадното на нашата система е, че е на принципа-Срещу ръжен не се рита. Всички права дето ги говорят, че "уж ги имаме" само се говорят.
Относно гадната оценка - в 12 клас можеш да се явиш на 3 повишителни изпита за промяна на оценката на материала от съответния клас. Поне при нас е така. Но може при вас да няма такова нещо, по-добре разпитай. Ако ти е проблема една оценка от 1 година няма да ти е толкова невъзможно да се справиш.
А иначе не й се връзвай да си тровиш нервите :!:

Sabrina27
04-17-2006, 19:13
Poznato mi e , nai pe4enata u4itelka v cqloto ni u4ili6te se prevurna v tupa zla nenormalna isteri4ka... Mnogo e gadno