PDA

View Full Version : Форум за анорексията и булимията

corrosion
04-23-2006, 20:49
Привет!

Искам да насоча вниманието ви към един нов дискусионен форум - за взаимопомощ и борба с анорексията и булимията. Той се намира ето тук: http://together.edu.ms

Надявам се модераторите да нямат нищо против. Пускам темата, защото в последно време се запознавам с все повече и повече момичета с такива проблеми и ми се иска да има място, където да се споделя и помага

Composure
04-23-2006, 21:38
кая болест ква е :)

mnogomili4kata-sf
04-23-2006, 21:55
кая болест ква е :)

не знаеш ли...тва е супер сериозно нещо...анорексията е когато слабееш докато не станеш жив скелет и психически винаги се имаш за дебела...и двете болести са на психическа основа НЕ ФИЗИЧЕСКА...а булимията е,когато се тъпчеш с много голямо количество храна и после я драйфаш,от страх да не напълнееш...в такива случаи има сериозна смъртна опасност :smt011

mnogomili4kata-sf
04-23-2006, 21:56
http://www.cscapitale.qc.ca/camaradiere/btbp/images_btbp/squelette1.gif

снимка на анорексичка! ужасно и то манекенка

Composure
04-23-2006, 21:58
блаа разчетох форума това е наистина гадно ама така хората като искат да стане бързо по добре бавно да отслабват със спорт и с правелно хранене а не без хранене

djigi
04-23-2006, 22:04
Въпроса не е до бързото или бавното отслабване. То просто психически се повреждаш и както(и колкото) и да отслабваш, искаш още и още, защото никога не е достатъчно в представите ти. А другото е, че каквато и храна да поемаш ти си мислиш, че ще надебелееш и просто я връщаш....

Composure
04-23-2006, 22:07
Въпроса не е до бързото или бавното отслабване. То просто психически се повреждаш и както(и колкото) и да отслабваш, искаш още и още, защото никога не е достатъчно в представите ти. А другото е, че каквато и храна да поемаш ти си мислиш, че ще надебелееш и просто я връщаш.... до сега не съм имал такива помисли тва вродено ли е немога да разбера нищо

mnogomili4kata-sf
04-23-2006, 22:10
Не,не е вродено...получава се от много неща-даже аз стигнах до извода,когато четох форума,че повечето момичета не са знаели в началото,че това е болестно...те са си мислели,че повръщането е идеалният начин да не дебелеят...иначе може да се получи от ниска самооценка,от начин на живот,примерно неразбирателство в семейството или това непрекъснато да ти се натяква,че си дебел...всякакви такива емоционални психически моменти...
също така забелязах,че повечето момичета са били спортистки и те са били свикнали да имат хубава фигура и в един момент,когато спреш да тренираш почваш да се паникьосваш,че ще напълнееш

04-23-2006, 22:14
Въпроса не е до бързото или бавното отслабване. То просто психически се повреждаш и както(и колкото) и да отслабваш, искаш още и още, защото никога не е достатъчно в представите ти. А другото е, че каквато и храна да поемаш ти си мислиш, че ще надебелееш и просто я връщаш.... до сега не съм имал такива помисли тва вродено ли е немога да разбера нищо
не е вродено .. :roll: Според мен е много вероятно да се случи на момичета/момчета, на които им се подиграват за килограмите. Започват да се мразят .. да се обиждат сами себе си .. да се наказват с глад (анорексия) или с повръщане след ядене (булимия) ... Такова повръщане обаче е адски вредно! Изобщо не е щега работа. Също и родителите могат да са виновни .. абе всякякъв вид бъзици и подигравки относно килограмите на човека могат да доведат до едно такова сериозно психическо разтрйство! :? ..

corrosion
04-23-2006, 23:18
Абе, голяма гадост е. Затова и давам линк към форума - защото много малко хора говорят по темата, няма много информация, а срещам все по-често такова момичета (че даже и момчета). Това е една от болестите, които буквално разяждат човека отвътре. Има момичета, които дори до този момент не са разбрали, че състоянието си е болестно, не е просто каприз на съзнанието

mnogomili4kata-sf
04-24-2006, 08:06
Хубаво щеше да е освен този форум дето имаме адреса, да се направи 1 главна тема за това,защото тук влизат и малки момичета,които тепърва се развиват и би трябвало да бъдат запознати с това...така като се замисля ше се хвана да направя 1 тема,че тва си е нещо доста сериозно,кой знае колко хора има с такива проблеми

i'm so excited!
04-24-2006, 08:59
добре е да има повече такива теми за булимията и анорексията, че направо ми става лошо от неосведомеността на повечето моми по тия въпроси. 'о, аз сега ше се натъпча хубавко и ше повърна, но винаги когато поискам мога да спра!! '

djigi
04-24-2006, 09:05
Хубаво щеше да е освен този форум дето имаме адреса, да се направи 1 главна тема за това,защото тук влизат и малки момичета,които тепърва се развиват и би трябвало да бъдат запознати с това...така като се замисля ше се хвана да направя 1 тема,че тва си е нещо доста сериозно,кой знае колко хора има с такива проблеми

Да, наистина ще е много хубаво да се чете тази тема, специално, заради не само по-малките момичета, а като цяло. Миналата година и аз така се бях психисяла, по скоро психисяха ме като непрекъснато ми повтаряха, че трябва да отслабна и накрая ми го набиха в главата.... имало е моменти, наяждам се (салата с малко сирене) и решавам че сиренето ми е било в повече и ми минава мисълта, че ако сега го "върна" всичко ще е супер и веднага тази мисъл се замъглява от това, че така се започва булимията.... и това само, защото преди ми се е случвало да чета разни статиики за булимички и съм знаеала, че това е болест,а " не е просто каприз на съзнанието"

04-25-2006, 10:22
Въпроса не е до бързото или бавното отслабване. То просто психически се повреждаш и както(и колкото) и да отслабваш, искаш още и още, защото никога не е достатъчно в представите ти. А другото е, че каквато и храна да поемаш ти си мислиш, че ще надебелееш и просто я връщаш....
...да и след време организма ти свиква да драйфа6 и дори и да иска6 не мое спре6 да връ6та6 храната която си поел :smt078

mnogomili4kata-sf
04-25-2006, 14:29
...да и след време организма ти свиква да драйфа6 и дори и да иска6 не мое спре6 да връ6та6 храната която си поел :smt078

Ми аз от всичко,което прочетох си мислех,че ти се превръща в навик,както да пушиш цигари примерно...а не,че самия ти организъм не може да задържа храната...малеее....ужас

stel4eto__
04-25-2006, 18:57
http://pudriera.com/s/anorexia1.jpg
tova e o6te edna snimka na jena bolna ot anoreksiq
mn e gadno naistina :?

djigi
04-25-2006, 20:16
Много ми е интересно защо ги снимат тези жени. Първата снимка беше на манекенка, която се готви да излезне на ревю, втората е като от фото сесия... каква е целта? Да покажат как най-често манекенките се разболяват от това? или.... определено не е за печалба, в смисъл едва ли има човек, които да каже, че момичетата от снимките изглежда добре и тези снимки се използват за реклама и т.н.

mnogomili4kata-sf
04-25-2006, 20:35
И аз това се учудих като ги видях

hamsterka
04-26-2006, 13:50
ami tova e na4in da se populqrizira bolestta i da se pravqt po-4esto takiva revuta kato vsi4ko e s cel pe4elene na pari...ina4e ne sa 4ak tolkova grozni v lice,no tqloto e prosto ujas....to e jiv skelet..

mnogomili4kata-sf
04-26-2006, 20:08
А пък според мен е начин да се покаже,че ако гледаш кви са манекенките ,ако търсиш начин да стигнеш до техните пропорции,накрая ще приличаш на това чудо и ще си си провалил живота.Според мен тези снимки са,за да шокират хората и да ги накарат да помислят дали това е правилното решение

djigi
04-27-2006, 13:39
А пък според мен е начин да се покаже,че ако гледаш кви са манекенките ,ако търсиш начин да стигнеш до техните пропорции,накрая ще приличаш на това чудо и ще си си провалил живота.Според мен тези снимки са,за да шокират хората и да ги накарат да помислят дали това е правилното решение

На същото мнение! Кой би отишъл да гледа ревю на скелети.... и разни такива фотосесийки - до сега не съм видяла някъде официално (списание, билборд...) с такива снимки! То не е нужно да са грозни в лице, не че много се забелязва (специално за двете снимки) но това рамена ли са, това крака ли са.... ох,ужасно!

light_purple
04-27-2006, 20:58
A kakva e razlikata mejdu anoreksia i bolimia???Niakoi znae li???

mnogomili4kata-sf
04-27-2006, 21:20
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=36333
това е темата,която преди дни постнах...от нея може да разбереш

light_purple
04-28-2006, 11:59
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=36333
това е темата,която преди дни постнах...от нея може да разбереш
Mersi mnogo

04-29-2006, 13:04
Мен пък ми е много интересен факта, че за анорексията и булимията знаят доста хора, докато за други още по-често срещани психически проблеми не се говори, или пък се говорят пълни глупости, които нямат нищо общо с действителността. Визирам например депресията (в случая когато е болест, а не моментно лошо настроение, както доста хора погрешно смятат), различните неврози, социалната фобия, дефицита на концентрация, хиперактивността, и още много други. Ограмотявайте се, няма да ви навреди, може само да ви помогне да разбирате по-добре другите и да не изпадате в смешни ситуации заради липсата си на знания. А, и още нещо - абсолютно никой не е застрахован от нещо такова, независимо за колко стабилен и силен се смята.

thirteen
04-29-2006, 14:37
Ей,хора... опичайте си акълите...повечето момичета се разболяват в пубертета .. когато започват да се задяват с момчета и т.н. воубще не си мислете , че не може да се случи... малко трябва.В тази възраст правим какви ли не неща... :cry: Много кофти пример ще ви дам.. Собствената ми братовчедка!!! Говоря за БОЛИМИЯТА :cry: :cry: :cry: когато е била в гимназия в друг град и са живеели в общежития и си имала някакъв приятел..с който се разделили и тя приела сичко , но работата била там , че новата му приятелка изръсила , че била много дебела за това..а всащност тя била висока и нормално да е по-дебела трябва да се компенсира.. и тя се засегнала и нещо в съзнанието и се променило.Решила да яде и после да повърне колкото да и се засити глада!Тя го обяснява сега след като осазнава е , че е като демон в главата след сяка хапка храна кара те да повърнеш . Не е навик , а психична болест нещо в съзнанието и е кара("Повърни , повърни") и я води ... воубще не ми говорете другите "Тя като не иска да повраща за кво ходи".Хора това е страшно... Бори се с това ве4е 9 години страшни мъки... ! Слава на Бога бавно, но върви към подобрение ! Опичайте си мозаците.. говорете и на приятелките си не си пропилявайте здравето... [-o<

пс: мисля , че всяко момиче и разбира се момче трябва да е информирано за тези болести!За това някой , ако може и има достатачно материал да се направи една тема като Важна!