Влез

View Full Version : Как да помогна на дъщеря си?

мама
05-01-2006, 12:58
Здравейте,как да помогна на дъщеря си?Тя е на 17 години,запозна се с едно момче и 4 месеца бяха заедно.Сега двамата решили че трябва да се разделят,защото не могат да се виждат често.Той не живее в нашия град.Предстои му и пътуване в чужбина,а и дъщеря ми също през летните ваканции не е в България.Виждам че тя го обича и е много наранена.Плаче постоянно,незнам какво да и кажа за да я успокоя.Моля за съвет. :smt010

Krem4eto
05-01-2006, 13:52
Трябва да поговориш с нея да я успокоиш!Просто я подкрепяй!!!Но имамй в предвид,че ние тийновете сме много странни,така че може да не успееш да зьавъреш разговор с нея!!!

мама
05-01-2006, 14:00
Благодаря за отговора.Опитвам се да говоря с нея и да я успокоявам,но май изобщо не ме чува:(Страх ме е как ще и се отрази тази раздяла на психиката, на ученето и изобщо на всичко.

Krem4eto
05-01-2006, 14:08
Понякога в училище имаш и лоши оценки!Така,че може тази седмица да не е в най-добрата си светлина...Но ти нищо неможеш да направиш,най-малкото да се опиташ да я разбереш.Но все пак трябва да се опиташ да поговорите,тя да ти каже как се чувства,защото като кажеш на някой как се чувстваш и много ти олеква!УСПЕХ !!!

sometimes_
05-01-2006, 14:16
Колкото и да е гадно да я гледаш в това състояние, няма начин да и помогнеш, освен като и покажеш, че я подкрепяш... С времето ще и мине. Остави я да си поплаче... Карай я да излиза по-често с приятели и не я оставяй сама...

MTV_GIRL
05-01-2006, 14:30
napalno sam saglasna s tova [Колкото и да е гадно да я гледаш в това състояние, няма начин да и помогнеш, освен като и покажеш, че я подкрепяш... С времето ще и мине. Остави я да си поплаче... Карай я да излиза по-често с приятели и не я оставяй сама...

ashly besnata
05-01-2006, 14:31
ami prosto q podkrepqi

мама
05-01-2006, 14:32
Да оставих я да си поплаче,а сега излезе с съученичките си.Дано те да успеят да я развеселят малко.Благодаря ви и много успехи и късмет на вас:)

machoka
05-01-2006, 14:34
Прощавайте, Вие от Шумен ли сте?

Четири месеца не са малко време. Можете да се радвате, че не са били 12, 24. 17 години са твърде крехка възраст на динамично развитие в живота. Мисля, че ще го забрави, колкото и време да изисква това, но съм убеден че няма да е повече, от колкото са били заедно. Или може би няма да го забрави, но мъката и болката ще се притъпи. Успокоете я като и кажете, че тепърва навлиза в тези емоции и ще има да срещне още много момчета като него, че винаги могат да останат приятели и да си пишат по интернет. Но и кажете следното:

Една връзка се основава на взаимно прекарано време, на общи красиви моменти, на споделена обич. Една връзка не е 'h1, как си' в чата, а е прегръдка, целувка, ласка, мили думи изречени от човека до теб.
Кажете и, че тяхното е невъзможно, непълноценно. Питайте я иска ли да срещне истинската любов някога, и да я изпита в пълната и страст, защото от разстояние това не може стане и ще страна дваждий повече, ако обича някой, когото няма и с когото не може да бъде.

Вярвам, дъщеря Ви е умно момиче щом от сега разбира дълбочината на тези чувства и с времето ще отмине тази депресия.

Успех Ви желая, най-искрено.

ashly besnata
05-01-2006, 14:36
machoka e prav

мама
05-01-2006, 14:41
Не сме от Шумен,няма значение от къде сме.А връзката им не беше интернет любов или нещо такова.Благодаря за съветите все пак:)

machoka
05-01-2006, 14:57
Не сме от Шумен,няма значение от къде сме.А връзката им не беше интернет любов или нещо такова.Благодаря за съветите все пак:)

Не ме засяга от къде сте, извинявам се, за Шумен попитах по други причини.
Иначе - не сте ме разбрали, никъде не съм казал, че е била интернет любов, а точно напротив, прочетете пак.

:| :)

nunki
05-01-2006, 21:09
Shtom dvamata sa re6ili 4e trqbva da se razdelqt tq za6to pla4e??govori s neq uspokoi q kaji i 4e ne e edinstvenoto mom4e na toq svqt

veselka_15
05-02-2006, 12:25
i az iskam takava mama da me razbira pove4e ama nqma

05-02-2006, 12:35
hah evala 4e vqrvate 4e t0va e naistina nqkva maika :wink:

spored mene e poredniq glupak deto nqma ko da prai i pi6e prostotii

teenkopele
05-02-2006, 15:10
Трябва да поговориш с нея да я успокоиш!Просто я подкрепяй!!!Но имамй в предвид,че ние тийновете сме много странни,така че може да не успееш да зьавъреш разговор с нея!!!

Аз съм на същото мнение.
Според мен, ще е добре да се опиташ да я предразположиш по някакъв начин. :)
Успех. :wink:

мама
05-03-2006, 10:36
Е все пак съм майка:)Колкото и да не ви се вярва.Благодаря на всички които ми отговориха по някакъв начин:)Успехи и много любов и на вас:)

RoSsY88
05-03-2006, 11:39
Трябва сама да мине през този период...и аз иамх гадже от друг град и се виждахме един два пъти в седмицата за час-два...След като ме заряза 8 месеца не спирах по цели нощи да плачех за него докато сама не осъзнах урока на съдбата...Всеки е минал през този път...Трябва да затвори очи и да продължи напред.Сама да си каже живота продължава нито ми е първи нито последен.