Влез

View Full Version : Malko pomosht po NEMSKI...pls help ;[

De_mikke
05-03-2006, 14:28
Trqbva da napisha po 3,4 izre4eniq za tova kakvo jelaq,kakvo mi e zabraneno i kakvo mi e zadyljenie,kato tiq izre4eniq trqbva da sa napraveni s weil,denn i deshalb
Primerno -> Za wunsche(jelanie) - Che iskam da sreshtna lubovta.Che jelaq da uspeq v jivota.Iskam da sym zdrava i semeistvoto mi da e zdravo...tva na nemski samo 4e s tiq izre4eniq s weil,denn,deshalb
Za Verbote(zabraneno mi e) - da pusha,da piq,da vzemam narkotici,da govorq dylgo po telefona,da sedq do kysno....neshto takova
Za Pfichten(zadyljeniqta mi) - da si 4istq staqta,da si u4a,da pomagam na nashte,da se syobrazqvam s drugite....

tova e,ako nqkoi proqvi malko sy4ustvie i preceni 4e nqma da e zatrudnen da mi pomogne,mnogo shte mi pomognete,zashtoto az ot toq ezik ni6to ne razbiram,a tva bilo mn vajno domashno i t.n.blagodarq!

Safira
05-03-2006, 15:49
Виж...с тия съюзи малко сложно ще направиш изречение, от типа който искаш. Ако трябва да кажеш някои забранени, неща може да стане примерно така:
Man darf nicht rauchen или Es ist verboten hier zu rauchen. Или за желанията: Ich w

05-03-2006, 18:13
De_mikKe sym
mi syshtnost neznam kakvo si napisal/a ;],no predpolagam 4e stava
smisyl te izre4eniqta trqbva da sa s nqkakvo dolulnenie za da gi ima tiq weil i denn i deshalb...primerno ne se razbiram dobre s nashte,zatova ne me puskat do kysno...neshto takova

Safira
05-04-2006, 16:40
Ох, съжалявам, че чак сега ти отговарям, ама нямах възможност по-рано. Дано още има полза.
Сега ще ги измислим изречения:
Meine Eltern und ich verstehen sich nicht gut, deshalb erlauben sie mir sp