View Full Version : Изпити след 7 клас!!!
Искам да ви запитам нещо.
Според вас задачите по математика на истинския изпит по-лесни ли са от тези на пробните,които се провеждат? [-o<
Който вече е кандидатствал и е ходил на пробни изпити,моля да каже мнението си тук. Благодаря предварително! \:D/
ProstoAz
05-20-2006, 10:53
На пробни изпити аз така и не ходих, но ще си позволя да ти кажа моите заключения. 2 момичета от предишния ми клас се хвалеха все какви високи оценки са изкарали на пробните изпити, а накрая...на истинския си изпит се осраха!
И все пак не мисля, че може да се каже кое е по-трудно - ти ако си знаеш всичко ще можеш да решиш всяка задача без проблем. Кои задачи са по-трудни според мен е въпрос на субективно мнение - един знае едно нещо по-добре, друг - друго и така...Но и едните и другите задачи са съобразени с материала, изучаван в 7ми клас, така че разлика за мен в трудността на задачите - няма!
Na men mi bqha dosta po-trudni zada4ite na istinskiq izpit.... , no vse pak ne e lo6oi da otide6 na probniq
8) Kusmet!!!
Оу, определено иди на пробен изпит. Много е полезно да свикнеш с обстановката. Когато реших, че ще кандидатствам след 7-ми клас ходих на всички пробни. На първия нищо не направих, защото се включваше материал, който не бяхме взели и имах 2.625 :oops: но на следващия - 4.75 на другия 5.25 и на същинския 4.50 :)
Така че ходи и не се обезверявай ако не успееш от първия път. Един вид тренировка е и е полезно :)
pfu na probni izpiti ne sam hodila po matematika ama izkarah na izpita 3.344 hahah ama ne re6avah zada4i kvoto praihme v klas tva e apak po literatura hodin na uroci i na probni izpii i izkarah na sa6tinski izit 4.625 uspeh da vlezeh v qko daskalo. :))))))
Аз кандидатствах през 2003-та. Ходих само на един пробен по математика. Имах 4,75, а на реалния изпит 4,638... Очаквах повече. Иначе... не мога да кажа кой изпит е по-лесен, зависи. По литература ни се падна "Пътят на спасението" върху "По жицата". Имах 5,375.
Иначе мнението ми е, че всичко е до късмет, спокойствие и знания ;) В крайна сметка няма да се мре, ако не се учи там, дето ни се иска :)
ето думите които ти се иска да чуеш:
абе не бой се ако си учиш и си решаваш така редовно задачи немисля че ще имаш проблеми.за пробните изпити е хубаво да идеш за да посвикнеш малко и в никакъв случай ако искараш слаба оценка на тях да си мислиш че нищо няма да направиш на истинският(Пример при мене:1 пробен-3.125
2пробен-4 и третия пак 4.На истинският изкарах 4.625 :)(минутки за реклама):P)
най важното е да не се притесниш на изпита и да мислиш позитивно.
не е толкова трудно
П.С.мале скоро очаквам некой и на мен така да м каже за кандидат студенските :)(ама има още 2 годинки ;))
ае успех
doctordre
05-20-2006, 20:16
аз пък кандидатствах 2001, не съм ходил на пробни изпити и имах 5.45 :-D
Значи аз по математика,колкото пробни досега е имало,съм ходила. Поставих тая тема,защото някои хора ми казваха,че на истинския изпит задачите по математика са по-лесни,отколкото на пробните,а други твърдяха точно обратното. Затова реших да ви питам.
Досега по математика е имало 4 пробни. Аз поначало съм отличничка(имам някоя друга по-ниска оценка,но... :smt012 ) в училище,но на пробните изкарах:
1. 3,500
2. 3,594
3. 4,594
4. 3,625 ,а на последния още не си знам оценката,но ще е ниска. :smt010
Много се стресирам,защото ня някои от изпитите имаше хора,изкарали 6,000 и много се притенявам,че може и да не ме приемат. :smt010
П.С. Пробните по литература бяха 4,като на първия изкарах 4,500,другите два ги изпуснах. Сега си чакам и оценката от последния,но очаквам висока. Мн се притеснявам, а ходя на частни уроци и по математика, и по литература. :cry:
еми и аз съм така - на пробни изпити имах 4. 37, 4.68, 5.00 и 5.18 което е добре според мене ама аз много сам се от4аяла тея дни понеже има 1 месец до изпита а аз по литература нито една тема незнам и по алгебра съм закъсала ама се успокоявам че уж тая година ще има по-малко кандидати за елитните гимназии и дано си вляза във втора немска...
emotions
05-21-2006, 13:11
ми аз миналата година кандидатствах и ходих на всички възможни пробни изпити..не че искам да те отчайвам ама в никав случаи не се залъгвай че на пробните изпити задачите са по -трудни..гадно тъпо и досадно е да седиш и да решаваш задачи ,но няма друг начин..това е единствения изход..просто се опитай да се мотивираш :smt006
jadna_za_lubov
05-21-2006, 13:43
oh ne znam da ti kaja i az tazi godina 6te kandidatsvam i mn me e strah..imam gadnoto 4uvstvo 4e 6te se provalq :(
Mi nz spored min na istinskiq izpit zada4ite mi bqxa po-lesni ot kolkoto na probniq
Аз бях на няколко пробни изпита по математика и мога да кажа, че те бяха по-трудни от държавния изпит.На първия имах 3.50, на втория 3.25, на третия 4.985 и на истинския изпит имах 4.219.
[B]a[N]D[i]T[k]a
05-24-2006, 18:11
http://www.kaiowas.biz/math/ eto ti sait v koito ima izpitnite temi ot 1998 do 2005 dano se orientirash dali shte mojesh da se spravish ;)
ProstoAz
05-25-2006, 07:16
А изпитите ви всъщност кога са? :?
freelander40
05-25-2006, 07:45
na probnite po literatura minalata godina nqmah po - visoka ocenka ot 4.75 ili 4.50 ne pomna ve4e, a na izpita istinskiq imam 5.125 :P
Po matematika zavisi kakyv e izpita. Primerno VEDI davat qko balu6ki izpiti, za6toto imat po 1 urok mate v sedmicata i za po - trudni e nemislimo da dadat na tiq tiufleci, ama ako otide6 v SMG rabotata stava syvsem razli4na ;) USPEX!!!
100% ANGEL
05-25-2006, 19:36
Zavisi kakvo 6te ti se padne! Az sega sum 9 klas no kogato kandidatstvah mi se padnaha nai-gadnite ot godini nasam! Vsi4ki u4iteli go tvurdqha tova! Razbirase tezi, koito sa perfektni po mat si izkaraha 6-itsi! Az se radvam i na moita 5-itsa! Dobre 4e po lit imah5.70!
flying_girl
05-26-2006, 07:36
Попринцип по голяма страст ми беше българския и литературата ненавиждах математиката ама на изпитите задачките бяха много лесни и имах по-висока оценка по математика :D
teenkopele
05-26-2006, 08:08
Ако си знаеш, няма да имаш проблем. Единственото, което може да ти изиграе лоша шега, е притеснението.
Иначе, аз така и не можех да ги решавам задачите и едвам вързах 3.063 \:D/ .
Е, по български език успях да издрапам до 4.125. :mrgreen:
Ако си бях направил пищови по литература, щях да си препиша без проблем, защото квесторките едва ли не ни казваха "Преписвайте!". :o
white_chik
05-26-2006, 17:45
Аз кандидатствах миналата година и ходех от време навреме на пробни изпити.Първо искам да ти кажа,че те са наистина полезни,не задължителни,но полезни,защото те подготвят най-добре за самия изпит.Второ-трудността на пробния изпит много зависи от това кой го е правил.Аз ходех на курсове в немската и пробните изпити (задачите подбираше небезизвестната Маврова) бяха бая труднички и изкарвах най-много 4.00, а на същинския имах 5.25.По литература е по-същия начин-на самия изпит изкарах най-високата си оценка-5.375
Поробните изпити са полезни и аз ходих миналата година , но обикновенно се дават по-трудни задачи на пробен изпит . Въпреки че много зависи в каква облас на математиката си по - добре
Обикновенно се падат задачи от движение или сплави и смеси , геометрична за еднаквост и някаква за смятане с формулите.
Бих те посъветвал да си научиш формулите по алгебра и там за движение и смеси и сплави и да решаваш по геометрия за да свикнеш да виждаш допълнителните построения
Cold leady
06-08-2006, 08:57
As su6to hodih na niakolko probni izpita i izkarah 4.50 i na dvata ,no zavisi kakvo ti se padne na realnia vinagi ima tema koiato 6te se spravi6 po dobre a po druga po zle :lol:
МИСИ МН ЗА САЙТА.
\:D/
Пуснах тая тема, защото както вече споменах ходя на частни уроци и по математика г-жата ми дава да решавам задачи от пробни и истински изпити от минали години. Направило ми е впечатление,че на задачите от тренировъчните изпити стигам до някъде и закъсвам,а задачите от конкурсните изпити ги решавам ПОЧТИ с лекота. Затова почнах да се колебая и исках вашето мнение. Благодаря за постовете!!! :D
А изпитите ви всъщност кога са? :?
По бълг.език и литература е на 19 май!!!
По математика е на 23 май!!!
Това е едно от нещта, за които ме е яд. Всички казват, че разликата между завършването в даскало и разликата между самите изпити е твърде малка, и аз мисля така. Веднъж някой ми каза, че една година по бг и литература е бил на 25 юни, а тази година на 25 ще си бъдем изгризали ноктите от притеснение и очакване на резулатати! :smt120 Кажете ми сега, това не е честно! Защо не определят едни дати, които да са за няколко години напред да речем. Не е честно,дават ни прекалено малко време за преговаряне на теми и т.н. и после се дразнят като си вземаме бележки да не ходим на даскало по същата причина( и аз съм в момента така :lol: )
centurionka
06-18-2006, 11:51
[/i]Tazi godina 6te kandidatsvam! I sega pi6a to4no den predi izpita!Niama ni6to stra6no1 Stiga da ima6 psihi4eskata naglasa! 4.500 e napalno dostata4no ako si ot provinciata,no ako si ot Sofia triabva da izkara6 palno 5 ,za da vleze6! Taka ,4e uspeh!Imai uverenostta i 6te vidi6 rezultatite si s 24 karatova usmivka! :smt007
Ами на единия пробен имах четири и 50,но беше най-високата оценка от цялото даскало.(не си мислете,че сме малоумни :) )Ами по принцип на истинския ми са по-лесни,щото решавах миналогодишни..
УЖАС!!! Утре е по литература! Успех на всички, дано изкарате добри оценки и ви приемат, където искате! \:D/
Koya tema se e padnala po literatura 2005 god?
Значи 2005 г. се падна върху Адреналинка :lol: . Темата не мога да ти кажа точно, ама беше нещо от рода на Магията на първата любов или нещо такова.
Тук е момента да ви запитам: Според вас наистина ли теглят темата или някой ученик/чка плаща доста пари, за да нагласят да се падне тема, коята той/тя иска? :-k
Според мен е 2то,а ако е така е мн добре, защото мисля, че почти никой не би искал да се падне Бълг.език или Опълченците на Щипка... :lol: (което мн ме радва) :lol:
LoVe_RuSlAn
06-18-2006, 19:12
А3 не съм ходила на пробен изпит тази година а утре са изпитите но мисля че пробните изпити са освен за това да прецениш възможностите си още преди самият изпит ами и за да нагласят психиката на човека за самия изпит,защото всички се притеснявме много сега но този който е ходил поне на пробен изпит е с по добра психическа нагласа все пак според мен полезно затова на тези на които им предстои те първа седми клас нека ако имат възмжност да се явят на пробен изпит.
Най-важно е да се запази спокойствие и добре да се обмисли какво да се пише. Три часа са напълно достатъчни. Дали може да се пише чернова, а после да се препише темата?
"Магическата сила на красивото и доброто" - "Ангелинка" на Елин Пелин
2004 - Една българка във време на изпитание - съчинение разсъждение върху първи и втори епизод на едноименния Вазов разказ /"Една българка", Иван Вазов/
Резервни теми:
• Мъченическата смърт на Странджата – подвиг на духа (съчинение разсъждение върху V глава на повестта “Немили-недраги”;
• Свещената магия на родната реч – съчинение разсъждение върху Вазовото стихотворение “Българският език".
• Бездуховното съществуване на чорбаджийското семейство – съчинение разсъждение върху І и ІІ-ра глава на повестта “Маминото детенце” от Л. Каравелов
2003 - Пътят на спасението - съчинение разсъждение /"По жицата", Йордан Йовков/
2002 - Очарованията на първата любов - съчинение разсъждение /"Ангелинка", Елин
Пелин/
Резервни теми:
Бабо, благодаря ти, ти си добра жена! – пътят към доброто в V епизод на разказа “ Една българка ” от Иван Вазов
Срещата на страданието и състраданието - съчинение разсъждение върху V епизод на разказа “ Една българка ” от Иван Вазов
Болка и утеха в разказа “По жицата” на Йордан Йовков
"Ще я видите, чедо, ще я видите…” – човешката доброта и вяра в разказа “По жицата” от Йордан Йовков
Страдание и състрадание в разказа “По жицата” от Йордан Йовков
Вълненията на едно влюбено сърце в разказа “Ангелинка” от Елин Пелин
Житейските възгледи на Нено и Неновица според първа глава на повестта “Маминото детенце” на Л. Каравелов
“Ниагара! Дай боже всекиму да изпита такива блажени чувства…”
"Чудото на Ниагара в пътеписа “До Чикаго и назад” на Алеко Константинов
2001- Дългът срещу егоизма - текст разсъждение върху трети епизод/"Една българка", Иван Вазов/
2000 – “Да забравиш себе си в грижата за другите” текст разсъждение върху епизод(и) на разказа “Една българка” от Иван Вазов
1999 – “ Как е изграден образът на чорбаджи Нено според І глава на повестта “Маминото детенце” от Л. Каравелов
1998 – “По жицата” - разказ за споделената човешка мъка - преразказ с елементи на разсъждение.
Може би го знаете вече :oops: Имам натрапчивото усещане, че ще бъде $Една българка$ или $На прощаване$, как ви се струва
Падна се 3та глава от Немили Недраги.. Не чух точно темата. Успех 7мокласници !
До сега бях на изпит ! Темата беше "Речта на Странджата". Супер тема, добре че не се падна друго. Обаче имах чувството, че много малко хора се бяха подготвили върху Немили-Недраги, защото почти никога не се е била падала и не вярвали да се падне..дано да го взема над 4.50 :lol: Доволен съм от това, което направих.
tedy_girl
06-19-2006, 12:11
До сега бях на изпит ! Темата беше "Речта на Странджата". Супер тема, добре че не се падна друго. Обаче имах чувството, че много малко хора се бяха подготвили върху Немили-Недраги, защото почти никога не се е била падала и не вярвали да се падне..дано да го взема над 4.50 :lol: Доволен съм от това, което направих.
същото искам да кажа само че в женски род :)
същото искам да кажа само че в женски род :)
И аз същото, и аз в женски род... :D Много се надявам за 4,500,че и нагоре... [-o<
А,и още нещо...На 3 юли,когато ще излязат оценките,пишете кой колко има.
firelady
06-19-2006, 17:02
И аз не се бях готвила много върху речта,но мисля,че всичко си написах-5страници и половина ми излезе.Днеска почивка,а от утре трябва да уча по математика... :|
firelady, и аз съм така. А, и един съвет- учителката ми от частните уроци по мат ми каза само да преговарям, без да решавам нови задачи. Нз защо,така ми каза и смятам да я послушам... Предполагам, че знаете, че следобеда преди изпита не се учи, аз се излиза някъде, за да се разтоварим, да не мислим за изпита и да не се притесняваме... :roll: УСПЕХ НА ВСИЧКИ В ПЕТЪК!!! ДАНО СЕ ПАДНАТ ЛЕКИ ЗАДАЧИ!!! [-o<
firelady, и аз съм така. А, и един съвет- учителката ми от частните уроци по мат ми каза само да преговарям, без да решавам нови задачи. Нз защо,така ми каза и смятам да я послушам... Предполагам, че знаете, че следобеда преди изпита не се учи, аз се излиза някъде, за да се разтоварим, да не мислим за изпита и да не се притесняваме... :roll: УСПЕХ НА ВСИЧКИ В ПЕТЪК!!! ДАНО СЕ ПАДНАТ ЛЕКИ ЗАДАЧИ!!! [-o<
Мдам, аз вчера вечерта (деня преди изпита) с колелото и 2-3ма приятеля карахме от 4.00 следобяд до 9-30 вечерта. Хем се уморих, хем се разторавих и чак сутринта като се събудих се усетих, че имам изпит и гледай на бегом как се стига до училището :lol: :lol: :lol: Иначе успех и дано се паднат наистина леки задачи, както беше с темата - поне за мен :mrgreen:
Аз кандидатствах през 2003-та. Ходих само на един пробен по математика. Имах 4,75, а на реалния изпит 4,638... Очаквах повече. Иначе... не мога да кажа кой изпит е по-лесен, зависи. По литература ни се падна "Пътят на спасението" върху "По жицата". Имах 5,375.
Иначе мнението ми е, че всичко е до късмет, спокойствие и знания ;) В крайна сметка няма да се мре, ако не се учи там, дето ни се иска :)
Butterfly^
03-01-2007, 13:29
opredeleno na men zada4ite na probnite izpiti mi bqha mnogo po trudni ot tezi na istinskiq izpit. Na probnite nai visokata mi ocenka be6e kum 3.80 nqkade, ne pomnq s to4nost ve4e. I mnogo se bqh 6a6nala, ama na izpita izkarah 5.20 taka 4e spok :wink:
Еми те са подобни-тва е пробен изпит/но все пак е за материала изучен досега-а ти натам не се знае колко ще учиш-смисъл че може да ти се стори по-труден,но ако сега си се справила и учиш със същото темпо според мен ще изкараш същите разлутати/
Violenza
03-01-2007, 17:55
Според мен ще е нещо подобно като на пробните... то няма как да е по-различно, след като включва един и същи материал.
Нуждаещ се от помощ
03-06-2007, 09:57
Некой може ли да напише съ4инение разсъждение на Немили Недраги на тема Животът на хъшовете между страданието и надеждата много ми трябва направо животът ми зависи от това
Некой може ли да напише съ4инение разсъждение на Немили Недраги на тема Животът на хъшовете между страданието и надеждата много ми трябва направо животът ми зависи от това
Мога, но защо трябва да ти го напиша? Да си губя времето, докато ти чакаш на готово?
Аз едно време като кандидатствах не ходи даже на уроци по математика ..ходих само по литература и не съм ходила и на никакви предварителни :smt004 В крайна сметка имах 3.595 по математика и 5.625 по литература :smt005 сега е време за кандидат-студентски изпити,дано преминат със същия успех :smt016
ice_cream_f
03-09-2007, 17:30
a[N]D[i]T[k]a]http://www.kaiowas.biz/math/ eto ti sait v koito ima izpitnite temi ot 1998 do 2005 dano se orientirash dali shte mojesh da se spravish ;)Sega ispita 6te e s test
ghost rider
03-09-2007, 18:37
da s testove pone moje6 da nalu4ka6 ne6to ama men po mi xaresva sa4inenie(az pak ve4e go karax taka 4e........) ::: ::: :::
a e spoX e :) az hodih tam na edin proben iiiiii kvo da ti kaja 4.00 po lit i bg i 3.26 po matematika :smt005 qko izdanka :oops: ama hvatkata e da ne se pritesnqva6 da izpitite :-D kati si uverena v sebe si i v znaniqta si si4ko 6te e tok :wink: are ne se tormozi :smt006
malko mace
02-08-2008, 16:16
VII клас съм и досега сме имали само един пробен по математика-имам много добра оценка-4,7 :D и един по БЕЛ,на който още не си знам резултата,тъй като го правихме днес!
kakaomen
02-08-2008, 17:50
Аз миналата година като ги правих изпитите и според мен пробните бяха по-трудни. :D
EmO_KiD_;(
02-08-2008, 18:41
Сега пробните изпити ще се проведат на 16 и 17 февруари.Аз ще ходя! Ще се пробвам,искам да видя до къде мога да стигна и да видя какви резултати ще изкарам,просто да си проверя нивото.Ходя на роци и по БЕЛ и по математика и г-жите са много доволни от мен.По БЕЛ и по математика съм най-добра от 7-мите класове :oops: Надявам се,че ще изкарам удовлетворяващи ме резултати :)
psychopath
02-08-2008, 18:43
по-лесни са
Ами аз кандидатствах 2006 и според мен истинският изпит беше в пъти по лесен от задачите, които бях решавала като пробни изпти по сборниците. Помня, че все нещо не ми достигаше, правих малоумни грешки от недоглеждане и в крайна сметка на изпита изкарах най-високата си оценка от началото на 7 клас - 5,914 8) А при вас щом ще бъде тест малко или повече ще има и доза късмет. Просто си решавай задачите от сборнците и няма начин да не успееш, а също важно е да не се притесняваш излишно. Като си спомня при нас как половината клас не идваше на училище от май, за да "учи за изпитите" :lol: и въпреки това доста имаха двойки.
На пробни изпити аз така и не ходих, но ще си позволя да ти кажа моите заключения. 2 момичета от предишния ми клас се хвалеха все какви високи оценки са изкарали на пробните изпити, а накрая...на истинския си изпит се осраха!
И все пак не мисля, че може да се каже кое е по-трудно - ти ако си знаеш всичко ще можеш да решиш всяка задача без проблем. Кои задачи са по-трудни според мен е въпрос на субективно мнение - един знае едно нещо по-добре, друг - друго и така...Но и едните и другите задачи са съобразени с материала, изучаван в 7ми клас, така че разлика за мен в трудността на задачите - няма!
Primera,koito tq dava mi se sluchva syshtiqt i vyprosnite momicheta ne mojeha da povqrvat.Opredeleno razocharovanieto im beshe golqmo.Az pyk na nai-pyrviq proben v 7 klas imah 3.20 mai,na realniq izpit imam 5.20,koeto za bala prez moqta godina beshe 90to mqsto v Burgas po matematika.
Истинския изпит беше по-труден от пробните, на които съм ходила, но изкарах по-високи оценки на истинския изпит, отколкото на пробните. :?
simba007
02-09-2008, 06:12
ми на пробните изпити е малко по разли4но защтото там знаеш 4е оценката няма кои знае кво зна4ение докато на истинския има искам да кайа 4е на пробните не се притесняваш и си решаваш зада4ите ама на истинския се спи4аш и ... ти се виждат трудни тва е моето мнение поне
[B]a[N]D[i]T[k]a
02-09-2008, 07:15
темата е стара! сега и изпитите са тестове... :)