View Full Version : lubov ili uchilishte?!
jadna_za_lubov
05-21-2006, 13:45
koe e po vajno za vas lubovta ili uchilishteto?!
parite ma mimo :mrgreen: bazikam te est 4e taq godina y4ili6teto a sled tfa kato vlezem v frenskata lubovta
Angel_eyes
05-21-2006, 15:05
Да ти кажа поне от личен опит даскало и любов са несъвместими,или просто при мен не се получава.Но си зависи и от човека,може би някои хора се справят но мисля,че през периоди като 7 и 12 клас,най-важно тряа да е уч-щето! :D
Angel_eyes
05-21-2006, 15:21
Ама не липсва и случая "луд умора няма"!Има хора за коит даскалото не е нищо пред любовта всеки с мението си,ама реално погледнато и двете са не малко важни :)
Според мен двете неща могат преспокойно да се съчетават... Аз например тази година съм 11 клас, но също се подготвям за кандидатстудентски изпити (биология). В началото на годината бях изключително натоварена. Имах уроци поне 3 пъти седмично, по 2-3-4-5 часа. Наистина ми беше много трудно. Но си учех яката. Ала това никога не ми е пречело на връзката ми с приятеля ми. Просто когато се прибирах от училище (когато съм 1 смяна), сядах и си учех. Почивах си до към 2:30-3, и след това учех до към 6:30. Тогава приятеля ми идваше, и се виждахме до към 10-11.
Сега когато съм 2 смяна ставам сутрин рано, към 7 часа, пия си кафето, закусвам, уча до към 12 максимум, обядвам, отивам на училище, и като се прибера, и приятелят ми идва и цяла вечер сме заедно. п.п. отличничка съм. Та това е цялата философия. Какво сложно има? Не мога да си представя любовта да ми пречи на училището. Напротив! Тя ми дава сили. Всичко ми минава леко и спокойно. Живея с мисълта кога ще си го видя. Това е. Любовта дава енергия и стимул да продължиш напред.
Човек не трябва да ограничава социалните си контакти, заради училището. Това ще го съсипе. Това е и основната грешка на родителите, които забраняват на децата си да излизат, за да си учат. Ако детето ти има поне малко ум в главата си, само ще може да прецени кога си е научило и кога не е. Е, ако е някоя дрисла, която я интересува само да се шмата, а не я е еня за училището... това си е друга работа.
sladkata_poli69
05-21-2006, 16:50
poprincip y-6teto ama..........
ujasno...zna4i az traa da si stegna gazinkata i da ucha...:(
piFka_LP
05-21-2006, 19:20
emi spored men i uchilishteto i lubovta sa vajni no sq trqa ucha che posle shte si chupa glavata...
I na men ne mi pre4i,naprotiv.Moje bi za6toto sum s 4ovek koito me kara da se 4uvstvam super dobre i imam nujnoto spokoistvie i harmoniq.Nqmam nikakuv problem v tova otno6enie.Ako imame mnogo da u4im ili ne6to takova,za6toto toi puk e student i pri nego e po-stra6no:) se suobrazqvame s tova,ne se natovarvame vzaimno,podkrepqme se i tova e:)
IKisseDAGirL
05-22-2006, 06:25
ми... то на тая възраст.. една любов амааа...кво да говорим
а после, като останеш да метеш улиците, много ще ти се обича, нали? :mrgreen:
black_dimond
05-22-2006, 06:54
za man i dvete sa vajni no moje bi uchilishteto e po vajno do edin period to e prioritet i po kusno lubovta stava po vajna
NeSTa_86
05-22-2006, 07:06
УЧИЛИЩЕТО
ycMuBkaTa
05-22-2006, 07:32
Не е невъзможно да бъдат съчетавани двете.
Всичко опира до желание и воля. Аз съм правила какви ли не жертви заради приятеля ми. Учила съм по цяла нощ само и само на другия ден да съм свободна да съм с него. Винаги съм била отличничка и никога не ми е тежало да съчетавам 2-те неща, напротив любовта ми дава сили за училището, дори на моменти ме прави по-амбициозна.
Училището!!!Мъже под път и над път...Но де да знам ся съм подщи на 18 имам по малко от година да се готвя за кандидатставане и от вече 2ра година уча сериозно...Пълна отличничка съм...НО де да знам ако имаш воля винаги се намира за всичко време...аз съчетавам,даскало,учене,ку сове,частни уроци,чатене,тренировки,до ашна работа,приятелки и гадже понякога...Когато бях 9 клас имах тактика в учебно време никакви гаджета,само ваканциите и събота и неделя...за тва вразките ми даже и седмица не стигаха тогава...10 клас успях да иамм гадже за няколко месеца в учебно време ама ми беше супер трудно,различни градове,той ходи на работа,наще бяха мн консервативни и се разделихме...Не знам казах си ся най-важното е да вляза в университета дет желая,гадйетата по нататък просто не мога нещо да ги съчетавам...ся имам гадже ама отиде за няколко месеца да работи в друга страна и само вечер от 9 до към 1-2 си чатя с него...
popadnala si na 4oveka za tva.i tyoi e angajiran i ti
[UN]HappY
05-22-2006, 21:45
Ami daskaloto si e nai-vajno shtoto trqbva da si ymen kato izbirash gadje posle :smt005 Ama kato se vliubish, i kato te obzeme tazi "liubovna ludost" shte si kajesh "ami sega my e vremeto da jiveq.. liubovta predi vsichko".. =; Az mislq che i dvete mogat da se s1chetaqt, stiga da mojem da si razpredelim vremeto i da ne mislim za liubimiq kogato ychim i da ne mislim za daskalo kogato sme s liubimiq :)
Exe.. filosofka stanah.. ama pone mislq che e vqrno tova, koeto napisah :-k
Malko_kote
05-22-2006, 23:46
Mi...dvete ne6ta mogat da se su4etaqt, no po-golqmata 4ast ot vremeto trqbva da se otdeli na u4eneto. 4asa za gadjeto kolkoto da si otduhne6, sa suvsem dotatu4ni.Sega se podgotvqm za horeografskoto 6oto 6e kandidatstvam za nego dogodina i trqbva da si me doizpitat po predmetite i imam razzni kursove za kunkursa ''mini mis'' prez lqtoto i imam mn rabota.Ne mi se misli za dogodina-trqbva da tuncuvam uporito, da hodq na snimki i po u4astiq, da u4a 6oto za horeografskoto trqbva da sum s otli4en uspeh(ne 4e sega ne sum, no tova e otdelen vupros :) ) I vinagi se namira vreme za vs, zavisi samo ot teb.Ot tova kak 6te si razpredeli6 vremeto ;)
Spored men u4ili6teto...xubavoto e 4e to nito moje da ti izneveri nito da te narani...za vsqko ne6to si ima vreme. \:D/
avito_{P}
05-24-2006, 13:03
abe mime,ti o6te li ne si mislila po toq vupros.kaka ti avi otdavna go e napravila i stignah do izvoda 4e i 2te sa mn vajni.sq dokato sme teenove 6koloto e na predwen plan 6toto ot uspeha ni sega zavisi kvo li4nosti 6te budem kato golemi.ina4e liubovta po vsqko vreme moje6 da q izjivee6 :smt021
ludamacka
05-24-2006, 16:29
to izliza 4e cql jivot se y4i,taka 4e za men lybovta e po-vajna ot y4ili6teto