PDA

View Full Version : Той ще умре без мен...

отчаянието
05-21-2006, 18:49
Не очаквам помощ., въпреки че знам, че някой ще се опита да ми я даде, за което винаги ще съм му благодарна. Просто ми става по-добре като пиша, а кой ще го прочете, не мисля, че има значение.
Е, познаваме се с него и сме заедно година и половина, че и повече.
Той ме обичаше, ценеше ме, искаше ме такава каквато съм и за него бях единствена...боя се и че продължава да е така, дори по-силно. Мога да кажа, че и аз изпитвам подони чувства..но знам, че никога няма да бъдат толкова силни, колкото неговите.
През цялото това време имаше периоди , през които не бяхме заедно физически, а само мислено...никой нямаше вина за това. Незнам дали някой ще ме разбере, но се случваше от само себе си...просто не се виждахме и дори всеки един от нас беше с други хора, но това не пречеше на никой. Пак се събирахме, без капка вина за случилото се и никой не се сърдеше за нищо на другия. Но не тук е проблема...
С напредването на връзката...незнам преди колко време горе-долу, той започна да ми се доверява страшно много. Да, в това няма нищо лошо, дори е много хубаво, че е откровен с мен. Но от тогажа разбрах колко тежък е всъщност животът му. Преживял е неща, които едва ли някой ще успее да понесе, поне аз не бих успяла. Той е много силна личност, страхотен човек. Превърнах се в най-скъпия му човек и той ми го е показвал и доказвал по всякакви начини...и му вярвам безрезервно. Лошото е, че разбрах, колко опити за самоубииство е правил..но единственото, което го е спасявало е мисълта за мен...поне той така казва.
Много пъти сме се карали за глупости и си личи, че той не го приема добре. Точно след такива спорове, когато всичко изглежда минало и, че е наред...се качваме в колата му и отиваме някъде, на някое хубаво местенце. Но вече 4-5 пъти като сядаме в колата и потегляме...и както си гледам пътя пред себе си..пред мен изниква едно дърво..а на скоростното табло е максималната скорост... Винаги успявам в последния момент да му кажа нещо и той да отбие. И имам невероятен късмет...
След последния път, който беше преди седмица...колкото и да ми беше трудно и колкото и да ме е страх от това какво може да се случи после...реших, че всичко трябва да приключи.
Преди 3 дена се видяхме и му казах всичко както е. Но колкото и да му обяснявах, какво ме притеснява в него, с какво ме плаши, той продължаваше да настоява, че правя грешка. Не изглеждаше особено притеснен в началото, но потепенно...стана лошо. Успя да ме убеди поне малко и аз започнах да се колебая..и докато решавах, той изведнъж ми заяви, че той слага края и че каквото и да стане с него от сега нататък е по моя вина. И си тръгна..не успях да го спра.
По-късно вечерта от неговия телефон ми звъннаха негови приятели и ми казаха, че както си бил с тях, си хвърлил апарата и изчезнал без нищо да каже....От тогава не съм го чувала, нито виждала.
Незнам как да постъпя...да му се обадя ли и да видя как е и да му дам още някакви надежди или да си остана безчувствена..?
А ако реша да му се обадя..дали изобщо ще го намеря...?
Страх ме е...защото ако си направи нещо, всичко е по моя вина. И аз заминавам заедно с него..
Незнам.............
Много искам връзката ни да беше нормална, дори без любов, отколкото всичко да стигне до тук.

П.С. Ако някой си е направил труда да го прочете...мерси все пак!!!

e_l_i_z_a
05-21-2006, 18:59
Това е много лошо и тежко.Този човек има изкривени представи за любов и дори изкривена психика.Не се замесвай с него,не се оплитай в неговите илюзии.В момента преиграва,дори да не е така,ТОВА НЕ Е ПО ТВОЯ ВИНА!Щом не искаш да си с него,няма начин той да те държи до себе си против волята ти!И това той трябва да го разбере.А единственият начин това да стане,е изобщо да не го търсиш.Ако той иска,ще дойде при теб да си говорите.Недей да се заблуждаваш,че той е любовта на живота ти,а да изпитваш дълбока загриженост и съжаление отвътре.Ти не си му сянка,нито болногледачка...Останала си с грешно впечатление.Той не е силна,а изключително слаба личност.Ще стане и дребна личност,ако му позволиш да те манипулира.
Не се обвинявай.И запомни-не се обръщай назад,защото ако се върнеш при него,затъваш още повече и тогава изходът от ситуацията ще е по-объркан и недостижим,отколкото е сега.
Макар,че не искаш съвети,моля те,приеми моя! :idea:

sexy_play_baby
05-21-2006, 19:07
Това е много лошо и тежко.Този човек има изкривени представи за любов и дори изкривена психика.Не се замесвай с него,не се оплитай в неговите илюзии.В момента преиграва,дори да не е така,ТОВА НЕ Е ПО ТВОЯ ВИНА!Щом не искаш да си с него,няма начин той да те държи до себе си против волята ти!И това той трябва да го разбере.А единственият начин това да стане,е изобщо да не го търсиш.Ако той иска,ще дойде при теб да си говорите.Недей да се заблуждаваш,че той е любовта на живота ти,а да изпитваш дълбока загриженост и съжаление отвътре.Ти не си му сянка,нито болногледачка...Останала си с грешно впечатление.Той не е силна,а изключително слаба личност.Ще стане и дребна личност,ако му позволиш да те манипулира.
Не се обвинявай.И запомни-не се обръщай назад,защото ако се върнеш при него,затъваш още повече и тогава изходът от ситуацията ще е по-объркан и недостижим,отколкото е сега.
Макар,че не искаш съвети,моля те,приеми моя! :idea:

напЪно сЪгласна :D

отчаянието
05-21-2006, 19:08
Права си...освен за едно. Силна личност е повярвай ми. Дори да не бях с него пак му го признавам. Просто хората си нямат и на представа какво е преживял и че от болка животът му точно гпаничи с лудостта и смъртта. Напълно разбирам, че ако аз, поне по неговите думи, го напусна, няма да има за какво да живее. Но аз просто аз с него не живея, а се стахувам, че всеки момент може ще забрави че съм с него и да не обърне волана. И Край!
Той не е виновен за нищо..просто му се иска да се оправдае с нещо и избира мен. Точно затова не искам да се мъче повече. Неговото бреме става и мое. А сега още повече.
Но ще те послушам. Няма да се обаждам и да се опитам да го утеша. Време е сега и аз да проявя твърдост.

e_l_i_z_a
05-21-2006, 19:17
Мила,много ясно,че ще проявиш твърдост!Та той едва ли не се опитва да ти каже какво да правиш с живота си!Опитва се насила да те накара да си до него!И ако това го прави силен човек...незнам,това ти си го знаеш.Ако беше силен човек,щеше да е уравновесен.Всички,които не вършим такива откачени бъркотии,сме силни.Разбираш ли накъде бия :?: ..както и да е.
Знам само едно,че човек понякога трябва да е егоист и да гледа собственото си щастие.Ти НЕ МОЖЕШ да се обречеш на това да бъдеш до такъв луд!А я си представи,че нещо друго тъжно се случи в живота му,а ти си до него,и той реши да умрете двамата.....той просто живее в измислен свят.Има някакво влечение към смъртта,но е пъзльо.Опитва се да се прави на герой пред теб и с това да те спечели.Но не успява и няма да успее,ако не му позволиш...и надявам се няма да му позволиш... :-k

He3HauKa
05-21-2006, 19:27
Stoi na strana ! Qvno tozi chovek ne e nared ....... Sigurno shte ti e tejko i tyjno no trqbva da mislish predimno za sebe si,imal e tejak jivot no ako toi ne si pomogne nikoi nemoje... Toi prosto e edin otchaqn chovek ,i kolkoto po skoro se otkasnesh ot nego po dobre za teb zashtoto po natatak shte stava oshte po trudno :-k

Nask0`
05-21-2006, 20:07
*ах го в силната личност е тоя кат иска се самоубива.Ми да мре бе,да не е единствения мъж на земята.Ти земи се запознай с нови хора и постепенно ще харесаш друг..
"Ако той умре аз ще съм виновна"- и за какво да не го утрепеш ти?И аз ,ако умра президента е виновен...Всеки зима решенията сам за себе си..
И стига си се заблуждавала- "Той много силен ,ама ще се трепе", "Оле какво е преживял."Ми каквото и да преживее човек силната личност си е винаги силна.Ако ме разбираш...

LP_girl_14
05-21-2006, 20:09
Ако той наистина иска да си щастлива ще те пусне на свобода,ще те остави някой друг да те направи щастлива.Любовта не е окови,които да носиш цял живот и то не по собствено желание.Ако си с даден човек,то ти трябва да си с него не от съжаление или от страх какво ще прави без теб,а от чувства.Не си струва да си съсипеш живота за човек,който гледа на теб като на кукла без увства,защото ако за миг той се бе запитал как ти се чувстваш,никога нямаше да се стигне до тук.Той има проблем,но само той може да се справи с него.Ти няма как да му помогнеш!

jadna_za_lubov
05-21-2006, 20:30
:? naistina trudno...no vnimavai s nego spored men trqbva da mu se obadish da pogovorite kato horA da mu obqsnish che viinagi moje da razchita na teb...no se pak stoi na strana i teb da ne zavliche v nesto....ako se oslojni ne6to pi6i pak :) O:)

ani4ka18
05-21-2006, 21:31
знаеш ли миличка моя случей е подобен на твоя. не казвам че нещата са толкова фрапиращи, но има известни съвпадения за някой неща. приятеля ми много пъти ми е казвал, че аз съм смисъла на живота му, че живее само заради мен. той също е понесъл много. преди няколко години когато той и тогавашната му приятелка са отивали на имен ден, я е блъснато някакво такси и тя умира на място (за това той незнайно защо обвинява себе си, въпреки че нищо не е можел да направи), четири години не е пипвал момиче докато не съм се появила аз. в началото на февруари починаха сестра му и нейния мъж (тя току що беше забременяла, а бяха се опитвали години с разни ин-витро) и т.н. всичко това той преживява много тежко и аз съм единствената му опора. когато беше отишъл на погребението на сестра си и батко си когато се е връщал насам е щял да се блъсне нарочно с колата, но само мисълта за мен го е спряла! разбираш ли- не за майка му или баща му, а за мен!!!
но слава на бога, такива крайности като вашите не сме достигали. веднъж бяхме на прага на късането. казах му и той просто си замина. след няколко часа ми се обади и като го питах къде е той каза "и аз незнам къде съм, но знам, че мисля само за теб и за това колко много те обичам"
успокой не, мила, изборът който правиш е правилен според мен. не си струва да живееш чужд живот. ако имаш нужда от приятел пиши на antoaneta_1988@abv.bg Надявам се да пишеш! целувки

NeSTa_86
05-21-2006, 21:37
гадни самоубийци аман от ваС!!!!!!!!!!!!!

ani4ka18
05-21-2006, 21:54
NeSTa_86 да знаеш че простотията в тебе заговори! мога да те осветля по доста въпроси щото кат чета кви тъпотии пишеш ти хабер си нямаш още от света! и най-вече от любов, за тва да знаеш че си объркала форума и то бая!!! :?

ani4ka18
05-21-2006, 21:56
а и още нещо! тук се опитваме да помагаме, а не да се подиграваме! ясно!

NeSTa_86
05-21-2006, 22:15
а бре жена...ти май изобщо не знаеш аз за какво пиша в тоя форум, но както и да е ;)
живей си живота там и не ме занимавай ;)

05-21-2006, 22:28
Абе всички умеете да помагате, няма що...
Каква е най-голямата трудност, която сте преживели, че да твърдите че човекът не е уравновесен? В живота има страшно много гадости, има моменти в които искаш всичко да свърши...

@отчаянието, никой няма да ти даде правилен съвет, ти трябва сама да решиш проблемите си, не очаквай, че някой(я) на 14-18 години ще ти помогне.

RoSsY88
05-22-2006, 10:34
Тоя не е добре!!!Баси да те обвинява,че ти си виновна за всичко дето си го зарязала.Тоя нещо не е добре...Не го търси най-добре,щот колкото и да се обичате като нищо да се съберет пак,а не щот искаш а щот ще те е страх да не се самоубие ако не е с теб!Дано да не направи нещо,не искам да се чустваш виновна цял живот...Ти не си виновна мила...

Nask0`
05-22-2006, 13:27
а и още нещо! тук се опитваме да помагаме, а не да се подиграваме! ясно!
Помагам ти пише се случай ,а не случей :?

e_l_i_z_a
05-22-2006, 13:29
Каква е най-голямата трудност, която сте преживели, че да твърдите че човекът не е уравновесен? В живота има страшно много гадости, има моменти в които искаш всичко да свърши...

@отчаянието, никой няма да ти даде правилен съвет, ти трябва сама да решиш проблемите си, не очаквай, че някой(я) на 14-18 години ще ти помогне.
:evil: Какво повече очакваш от тийн форум?Опитай се ти тогава да помогнеш,а?

king_of_depression
05-22-2006, 13:35
Първо-на всички,които пишат,че този човек е опасен луд и тя трябва да се опита да го избегне по всеки възможен начин-ходете се гръмнете някъде!Никой ли не може да разбере,че може би ЖИВОТЪТ НА ТОЗИ ЧОВЕК Е РАЗБИТ!Първо се замислете върху това,върху болката която както авторката написа те докарва до ръба на лудостта.Просто в някои ситуации не е възможно да си силен.А по темата-ами обади му се поне,поговорете,дори ако не желаеш не се виждайте-по телефона няма опасност за живота ти =P~ Та това е,поне му се обади за последен път.И моля момичетата да не пишат неща от сорта на Защо трябва тя да му се обажда-до гуша ми е дошло от тъпа женска гордост,която в срайна сметка скапва живота на 1+Н на брой животи

sladkata_poli69
05-22-2006, 13:41
mili4ka,smqtam 4e ti ne si vinovna za ni6to.tozi 4ovek e bolen mozak,ostavi go ta toi e sposoben da te ybie....zabravi go i dori da stanr ne6to n se obvinqvai,toi ne e dobre spored men psihi4eski no normalno 6tom kazva6 4e jivota my e bil tejak..izvinqvai ako sm te zasegnala

sladkata_poli69
05-22-2006, 13:44
to4no 4e toq e imal gaden jivot,se e pobarkal i moje da obie i nego si i neq

AnGeLsKi^O4i^f
05-22-2006, 13:47
това е мн гадно...ама тряа да поговорите кат хора все пак...!!пробелмабез разговор няма да се опрай!

COREL
05-22-2006, 13:48
glupavi momicheta..

kum avtorkata: Nedey da se zablujdavash ot povecheto otvori na momichetata, koito se opitvat da ti pomognat, tochno zaradi priqtelkite si momichetata vurshat nay-mnogo greshki, zashtoto kato edno momiche ne e sigurno - obrushta se kum priqtelkite, koito v povecheto sluchai otejnqvat neshtata kolosalno. Chovekut si e suvsem nared i vuobshte ne e lud, tva che povecheto momicheta sa rasli v saksii i celiq im dosegashen jivot e minal v serialcheta, diskotechki i ekskurziiki s tehnite, ne znachi, che sthom nqkoy e malko po-osoben i ima razlichen pogled vurhu neshtata e zaduljitelno lud.. I vuobshte kvi sa teq krayni izkazvaniq - da go bila zarejela i da ne mu se obajdala poveche. Spored men trqbva da go namerish, predi da e napravil nqkva glupost, da se vidite, no sreshtite vi postepenno da uredqt, primerno na meseca po 4-5 puti. I kolkoto poveche si slushash chalgadjiiskite priqtelki, tolkova poveche greshish, zashtoto momichetata imat edno kachestvo da preigravat i da se pravqt na mayka tereza, kogato nqkoy ima nujda i po tozi nachin priqtelkite ti pulnqt mozuka s gluposti. Ne gi slushay..potursi go ..

05-22-2006, 14:02
az ne smqtam 4e tq trqbva da go tarsi,ako e zagyben bez neq mi ebati toi da q potarsi ne misli6 li

marche
05-22-2006, 14:17
spored men trqbva da pogovorite

ludamacka
05-22-2006, 15:33
lele v mnogo tejka sityaciq si :( no vse pak toi e golqm 4ovek i ne mislq 4e to4no ti si otgovorna za postupkite my.ne se obvinqvai [-X vse pak si bila 4estna s nego a toi ne moga da razbera za6to postupva tolkova detinski :-k moje bi 6te e nai dobre da go potursi6 vse pak i da si pogovorite.ybedi go 4e nqma smisul da pravi glyposti i taka natatuk.kolkoto i da te obi4a trqbva da prieme re6enieto ti.puk i nali ako naistina obi4a6 nqkogo,a toi ne iska da e s teb,trqbva da go pysne6 da tursi 6tastieto si.yspeh

05-22-2006, 17:05

:evil: Какво повече очакваш от тийн форум?Опитай се ти тогава да помогнеш,а?

Положението е такова че не може да се помогне.
Има решения които човек трябва да вземе самостоятелно, а не някой пикльо без да е наясно със ситуацията да каже -- "Тоя е супер зле...", "Не прави това..., не прави онова".
Очаквам, че хората с проблеми трябва или сами да се справят с проблемите си или най-много да ги споделят с приятелите си, но решението трябва да си е САМО твое!

e_l_i_z_a
05-22-2006, 19:23
Прави каквото искаш,но ако не искаш да си с него,не бъди с него!

05-22-2006, 21:58
Ако смяташ да си с него само за да не се самоубие... това е огромна грешка! Ще пропилееш ценни мигове от живота си! Да не говорим, че в един прекрасен ден той може да реши, че на земята има много проблеми, и че ще е по-добре да отидете двамата в рая!

Krem4eto
05-24-2006, 10:49
Не очаквам помощ., въпреки че знам, че някой ще се опита да ми я даде, за което винаги ще съм му благодарна. Просто ми става по-добре като пиша, а кой ще го прочете, не мисля, че има значение.
Е, познаваме се с него и сме заедно година и половина, че и повече.
Той ме обичаше, ценеше ме, искаше ме такава каквато съм и за него бях единствена...боя се и че продължава да е така, дори по-силно. Мога да кажа, че и аз изпитвам подони чувства..но знам, че никога няма да бъдат толкова силни, колкото неговите.
През цялото това време имаше периоди , през които не бяхме заедно физически, а само мислено...никой нямаше вина за това. Незнам дали някой ще ме разбере, но се случваше от само себе си...просто не се виждахме и дори всеки един от нас беше с други хора, но това не пречеше на никой. Пак се събирахме, без капка вина за случилото се и никой не се сърдеше за нищо на другия. Но не тук е проблема...
С напредването на връзката...незнам преди колко време горе-долу, той започна да ми се доверява страшно много. Да, в това няма нищо лошо, дори е много хубаво, че е откровен с мен. Но от тогажа разбрах колко тежък е всъщност животът му. Преживял е неща, които едва ли някой ще успее да понесе, поне аз не бих успяла. Той е много силна личност, страхотен човек. Превърнах се в най-скъпия му човек и той ми го е показвал и доказвал по всякакви начини...и му вярвам безрезервно. Лошото е, че разбрах, колко опити за самоубииство е правил..но единственото, което го е спасявало е мисълта за мен...поне той така казва.
Много пъти сме се карали за глупости и си личи, че той не го приема добре. Точно след такива спорове, когато всичко изглежда минало и, че е наред...се качваме в колата му и отиваме някъде, на някое хубаво местенце. Но вече 4-5 пъти като сядаме в колата и потегляме...и както си гледам пътя пред себе си..пред мен изниква едно дърво..а на скоростното табло е максималната скорост... Винаги успявам в последния момент да му кажа нещо и той да отбие. И имам невероятен късмет...
След последния път, който беше преди седмица...колкото и да ми беше трудно и колкото и да ме е страх от това какво може да се случи после...реших, че всичко трябва да приключи.
Преди 3 дена се видяхме и му казах всичко както е. Но колкото и да му обяснявах, какво ме притеснява в него, с какво ме плаши, той продължаваше да настоява, че правя грешка. Не изглеждаше особено притеснен в началото, но потепенно...стана лошо. Успя да ме убеди поне малко и аз започнах да се колебая..и докато решавах, той изведнъж ми заяви, че той слага края и че каквото и да стане с него от сега нататък е по моя вина. И си тръгна..не успях да го спра.
По-късно вечерта от неговия телефон ми звъннаха негови приятели и ми казаха, че както си бил с тях, си хвърлил апарата и изчезнал без нищо да каже....От тогава не съм го чувала, нито виждала.
Незнам как да постъпя...да му се обадя ли и да видя как е и да му дам още някакви надежди или да си остана безчувствена..?
А ако реша да му се обадя..дали изобщо ще го намеря...?
Страх ме е...защото ако си направи нещо, всичко е по моя вина. И аз заминавам заедно с него..
Незнам.............
Много искам връзката ни да беше нормална, дори без любов, отколкото всичко да стигне до тук.

П.С. Ако някой си е направил труда да го прочете...мерси все пак!!!

Знам че е много гадно,но май трябва да не го търсиш,защото ако му се е случило нещо ще ти е УЖАСНО гадно...

[UN]HappY
05-24-2006, 11:43
Mnogo mneniq se izkazaha..edni polojitelni, drygi otricatelni, treti podigravatelni..Naistina momicheto samo trqbva da reshi kak da post1pi .. no vse pak tq ni moli za s1vet. Koito smqta che ne e nujno da dava s1vet, prosto da ne go pravi. Az izchetox istoriikata, kakto i vsichki mneniq. I se s1glasqvam s tova
Прави каквото искаш,но ако не искаш да си с него,не бъди с него![/quote] na e_l_i_z_a
K1m avtorkata- ne e nujno da se jertvash za nego. Taka ti shte provalish jivota si; shte izgybish chyvstvata si. Nqma smis1l. Ne si vinovna za nishto. Toi sam e izbral da tr1gne po tozi p1t i iska da te povleche s1s sebe si. Iskam da kaja che toi ne e izbral da mu se sluchat takiva bedi v jivota, no sam e izbral da zat1va i da ne iska da prod1lji napred. Mislq, che tova momche trqbva da se pregleda... ( tova ne e shega! Ne iskam da kazvam che e lud, no bi bilo dobre da se konsultira s lekar, koito moje da my pomogne nai-dobre)....