View Full Version : Майка по задължение
Здр. Всички сигурно се чудите що ли за простотия е написал този ...
Ето как стоят нещата :
преди около месец имах проблеми с няколко човека ( бой и др. подобни ) Майка ми научи за това и ми Обеща ,че ще направи нещо по въпроса до 1 седмица ... мина 1 минаха 2 и т.н. , но резултат няма супер много съм разочарован от моят супер герой ( Майка ми ). Не казах нищо за това нейно обещание ( в смисъл не съм и го натяквал ) , но тя знае моето мнение ... Както и да е зарязах тази мечта и реших да се оправям сам , но точно това няма голямо значение в момента ...
Вчера ми обеща че след сватбата ( 1 аверка на сем. се омъжи... ) ще прекара деня си с мен , но това така и не се случи тя препочете да продължи с купона , скарахме се и реших още нещо и то е - Никога да не вярвам на обещанията й ...
Не и говоря от вчера ( за 1-та случка не си лафихме 2 седмици ) и тя реши ,че е време да поговори с мен ...
( Само за пояснение майка ми пътува постоянно и не може да се докаже като майка ... но не я упреквам за това - прави го за мен )
Не пожелах да разговарям с нея на тема "Аз и мойте Проблеми" и както се предполагаше строши каквото и бе под ръка и каза " Аз не съм ти майка , знам че никога не съм била такава , но и ти не ми помагаш" ( не помня точно все още съм в шок... )
Като сложи точка на разговора ни с думите : "Вече съм ти майка само по задължение , аз съм просто тази която плаща твойте сметки и раззноски" ПЛС за ХЕЛП... :? :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: (разговора ни приключи преди около 10мин.)
LuDaTa_14{P}
05-22-2006, 19:18
lele mnogo gadno tva we... kogato iskash q popitai za6to e kazala 4e ne ti e maika.. nz ama dosta grubo. kak da ti pomogna to4no nz osven edin seriozen razgovor da napravish s neq i to daje e po4ti nalojitelno govori s neq puk nz kakvo dr moje6 da zagubi6 :)
DeviL`s^PaIn
05-22-2006, 19:40
Ох нз.. в днешно време е адски трудно да си говорим нормално с родителите.И особено като решат да са категорични в изказванията си.. Трудно е да се приеме че ти е казала това "Вече съм ти майка само по задължение , аз съм просто тази която плаща твойте сметки и раззноски" обаче от друга страна не мислиш ли че си осъзнава грешката която е направила.Това за мен щеше да означава страшно много.. нз, рядко се намират родители които са толкова прями!!
Поговорете,обсъдете проблемите които имате,кажи й, че ти не смяташ да си й син "само по задължение" и ще се постараеш да й помогнеш да се справи като истинска майка!!
а за това че не намира достатъчно време да се справи с проблемите около теб виждам ,че сам си обясняваш защо е така
midnight...
05-22-2006, 19:52
съвсем сериозно - получавала съм такава реплика от баща ми.бях в шок и аз като тебе , е преживях го
майка ми ест не знае за това и както при теб нашите постоянно пътуват.
приеми че сам си се оправяш, така или иначе не може да направиш нищо по въпроса :wink: няма смисъл от травми и така нататък - поне ще си самостоятелен до някаква степен. може да звучи ужасничко родител да каже нещо такова на детето си, но както виждате се случва :?
SoFt-WitteD
05-22-2006, 19:56
Ще се опитам ... нз дали ще успея и как точно ще стане , но ще опитам ... някой ако можеда допълни нещо моля да го направи ! Мерси за съветите
( В момента пътува за Пловдив до колкото разбрах ,а не искам да говоря по тел. за това )
Sunny_stz
05-22-2006, 21:26
Наистина е много лошо това с родителите!Те просто са безотговорни,но нищо неможеш да направиш!Ето говорил си с майка си ,а тя.. :roll:
Може би и от работата е така,родителите се мъ4ат заради нас!И се налага много да работят и нямат време за нас,така ние децата сме лишени от родителска оби4,тъжно наистина :-s Но трябва да бъдеш силен!Все някога ще трябва да се отделиш от тях за цял живот и да си имаш свое семейство.Още от сега навлизаш в самостоятелния живот .
Ако искаш нещо да споделиш sunny_stz@abv.bg
ycMuBkaTa
05-22-2006, 22:23
Трудно е , когато родителите ти се различават от общата представа за родител...
Но си мисля, че майка ти те обича все пак. Може би е прекалено натоварена и затова реагира така. Според мен трябва да поизчакаш малко да се поуспокои и да поговорите пак. Тя говори все пак с теб...значи те обича и се интересува от теб.
Така че не се отчайвай. Прояви търпение и не спирай да й показваш обичта си...Според мен отношенията ви ще се изгладят.
Преди минута бях в хола по желание на майка ми , отново се опита да говори с мен като ми задава най-различни въпроси . След около 1час мъл4ание от моя страна , чух думите " Край аз бях до тук , нито ти имаш майка нито аз син , прехвърлям ти къщата и всеки по пътя си ..." и най- смешното беше ,че ми го обеща ... за 1 път не искам да държи на обещанието си ... Нз много ме е страх , но не искам да говоря с нея , няма причина просто не искам .
тя не мисли тва дето го казва.изчакай няколко дена да се успокои.започни да и говориш.и като започне разговора в никакъв случай недей да я нападаш и се старай да не се скарате.кажи и какво чувстваш и че ти е гадно че не ти обръща внимание,кажи и че я обичаш..абе направо се разреви!
надявам все всичко да се оправи
stel4eto__
05-24-2006, 19:26
тя не мисли тва дето го казва.изчакай няколко дена да се успокои.започни да и говориш.и като започне разговора в никакъв случай недей да я нападаш и се старай да не се скарате.кажи и какво чувстваш и че ти е гадно че не ти обръща внимание,кажи и че я обичаш..абе направо се разреви!
надявам все всичко да се оправи
И аз си мисля,че това може да помогне!Пробвай!
ИСкам да благодаря на алл к' изразиха мнение и се опитаха да ми помогнат ... =D> По принцип не съм от тези к' обичат да говорят за това което ги претиснява и т.н. , майка ми го знае много добре ...
Няколко часа след разговора ни в хола тя реши че не може да ме промени ( всепак съм на 18 ) и както в повечето случаи след тези разговори ( този беше най-гадния) се опита да се извини като ме попита "Гладен ли си ?..." Без да почака отг. ме засипа с още няколко въпроса " Каде ще вечеряме?Ако искаш може да се преоблечеш , но по-бързо ..." и т.н.
Благодаря Ви !!!
MalKa_BLuDnica
05-26-2006, 21:10
pi4 spokoino..kogato maikite se qdosvat kazvat takiva ne6ta...pomnq vednuj maika mi mikaza 4e sum propadnala ama posle razbrah 4e ne go e mislela..gore glavat si4ko she se opravi