View Full Version : Искам мнение за хормоналните хапчета (за момичета)
zdraveite momi4eta! imate li mnenie za "hap4eto" ili po to4no kontraceptivnoto hap4e?niakoq ot vas pie li i kakav vid? kakav e pregleda pri ginekologa za da ti izpi6e hap4eto i spored vas veren li e mityt za napalniavaneto?e vie ste:)
*Заглавие на Кирилица!
Мнения написани на Латиница ще бъдат изтривани след 01.04.2009 г.!
Точка 1 от Правила на форума (http://www.teenproblem.net/f/pravila.html).
Редакция на MakeMeLaugh
krem4et0
05-26-2006, 17:22
Пия противозъчатъчни от 3-4 години някъде.Наложи се поради хормонален дисбаланс.та аз пиех Диане35,а сега съм на Логест.Прегледа си беше нормален,нищо особено поради факта,че бях девствена тогава.даже не помня точно казах какви са оплакванията ми,откриха ми киста на яйчника,махнаха я и от тогава съм на хапчета.не се пълнее-48 килограма съм.не съм силно окосмена,нито нещо мутирала.Много си е удобно стига да не забравиш хапчето де-знаеш кога ще ти дойде и кога ще ти свърши, а и опасност от бебе няма.Като цяло обаче ми препоръчват след 9 опаковки-9месеца някъде идва малко пауза-2или 3 цикъла.
`Death`Whore`
05-27-2006, 19:20
И аз пия Логест. Но е добре да отидеш на лекар да ти предпише.
bloody_angel
05-27-2006, 19:29
И аз съм на Логест :roll:
`Death`Whore`
05-27-2006, 19:32
Като стана въпрос за забравяне на хапчето - ако се изпие до 36 часа от миналото, няма опасност от бременност.
e dobre -piete logest-kav be6e pregleda kato vi go predpisaha i ima li niakva razlika v kilogramite?
Ice_Queen
05-27-2006, 22:12
и аз съм чувала от доста момичета че се пълнее...
Vij, mila, az pih tochno 2 meseca podobno neshto ili po-to4mo "Diane35" i imashe losh efekt. Stavashe mi zle ot po-ostri mirizmi, daje ot dezdornata mi i go smenih. Napulnqh 5-6 kilograma i mi se vieshe svqt. No puk za smetka na tova kosata mi stana meka i gladka i gurdite mi chuvstvitelno narastnaha na razmer, daje dosta. Sled spiraneto na tabletkite gadnite stranichni efekti izcheznaha,otslabnah i pak stanah 50 kg, no puk gurdite i kosata si ostanaha i az ot tova sum dovolna. Storgo individualno e. S +-ve i -si
`Death`Whore`
05-28-2006, 12:48
По времето на майка ми се е напълнявало и то с няколко килограма. Логест са най-ниско дозираните противозачатъчни на българския пазар.
krem4et0
05-28-2006, 13:05
Не се пълнее спокойно.По принцип се пълнее уж де,защото хапчетата подтикват организма да задържа течности. Само,че аз не съм забелязала нищо такова.Ходя си до тоалетнана през час-два.За други ефекти не знам-аз лично имам засилен предменструален синдром-хапва ми се и съм силно възбудима.Ама като ми дойде всичко се нормализира.сега не знам какъв преглед ще е при теб.Най-добре е разбира се хормонално изследване,но кокто спомена `Death`Whore`логест са най-ниско дозираните и по принцип безвредни.пила съм и Диане35,но гинекологът ми каза,че те действат на различен принцип.Диането не спират развитието на яйцеклетката,но не е възможно задържане на плода,докато при логест изобщо не се развива яйцеклетка и на практика няма овулация,а по време на менструацията се изхвърля само част от маточната стена без яйцеклетка.за това те били по-хубави,но пък яйчниците залинявали.за това се и нала паузата.За сравнение моите яичници по време на прием на хапчена са 3 пъти по-малки от нормалното,защото на практика спират да функционират.Това е което аз знам за хапчетата.Останалото го пише на листовката.дано съм ти била полезна.И не забравяй посети гинеколог!
`Death`Whore`
05-28-2006, 13:08
Аз преди започнах някакви хапчета /не помня марката/, взимах ги няколко дни и веднага след като вземех хапчето, започваше да ме боли глава адски много.
LoRinSeR
05-28-2006, 13:26
Само не казахте на момичето какво представлява прегледа при гинеколога. Мисля, че се взима секрет от влагалището, но не съм сигурен.
Ми то и аз съм на Логест :) Много съм доволна, от половин година ги пия. И не съм забелязала абсолютно никаква промяна. Диане 35 са по-високо дозирани о.к. от Логеста, затова и се наблюдава непоносимост при някои хора.Една моя приятелка пие Линдинет 20, те са абс със същата дозировка, като Логеста, обаче на друга фирма. И тя е мн доволна, и не се наблюдават никакви промени и при нея. Логест май се водят "ултранискодозирани о.к. ". Тези се препоръчват именно за млади момичета на нашата възраст. :)
malko mace
10-31-2006, 08:20
Triabva da se otide pri ginekolog,za da se ustanovi mojech li da piech hapcheta,alergichna li si ili nechto podobno.Mayka mi pie takiva hapcheta,a ne sam zabeliazala da palnee...
svetoslava_sliven
10-31-2006, 19:35
Namenl li4no mi deistvat mn dobre nqmagi tezibeskraini stari4ni efekti s koito pla6at jenite.Az vzimam Lindy nette. NO nai- dobre idi pri ginekolkog.
deadly_ff
03-06-2009, 19:30
Аз искам да попитам лекарят ми предписа Логест и ми каза да ги започна при 3-тия ден от следващата менструация.А аз съм чувала че тряба да се започне от първият ден на следеащият менструален цикъл?Кое е правилното?
Аз искам да попитам лекарят ми предписа Логест и ми каза да ги започна при 3-тия ден от следващата менструация.А аз съм чувала че тряба да се започне от първият ден на следеащият менструален цикъл?Кое е правилното?
Започват се 1вия ден от менструацията, незнам той защо ти е казал от 3тия ... :?
LovelyGirl
03-06-2009, 20:00
И аз съм на противозачатъчни в момента-Линдинет 20.Нямам проблеми с килограмите(пълнеене),но 1вият месец доста бях почбнала да се изнервям без причина и си мисля,че е от тях(има го като страничен ефект).Също так 2 пъти ми се беше догаждало през нощта без причина и също по времето,когато ги пих.Но аз сега съм 2ри месец на тях и мисля,че е нормално докато свикне организма.
Други оплаквания нямам. :)
kat4enceto
03-06-2009, 20:38
Az su6to piq lindinet 20 poradi neredoven cikul mi gi predpisa ginekolkoga. Pregleda pri men predtsvlqva6e da legna/sedna na magareto i mi bruknaha s ne6to tunko i ne mn dulgo pakk ot roda na videozona da me vidqt.Nqmam nikakvi strani4ni efekti osven 4e mi naedrqha gurdite i polu4ih adaptivno kurvene koeto mi kazaha ginekolozite 4e e normalno. Az li4no sum dovolna;)
LovelyGirl
03-06-2009, 20:55
^ Да и на мен гърдите в началото ми наедряха :oops:
Прегледът при мен беше същият :)
kat4enceto
03-06-2009, 20:57
^ Да и на мен гърдите в началото ми наедряха :oops:
Прегледът при мен беше същият :)
Samo v na4aloto li ? :( :D
LovelyGirl
03-06-2009, 22:12
^ Да,ефектът беше само 1вият месец,но преди да ми дойде винаги си наедряват :-D
Аз пък пия Ясмин.Предписа ми ги гинеколога на майка ми,той и е близък приятел.За сега не съм забелязала да пълнея пък дано и занапред е така.Гърдите също наедряха :)
deadly_ff
03-27-2009, 04:14
Искам да попитам започнах Логест на първият ден от менструалния цикъл и след 2 дена ми спря, мисля си че е от хапчетата.Възможно ли е това?
anonimnaa
03-27-2009, 12:59
Аз пия Жанин вече трети месец.Няма странични ефекти,освен първия месец когато първите няколко дни ми се гадеше и имах леко кървене.
И за да не пускам нова тема след третата опаковка цикъла ми беше само 1 ден.Това нормално ли е. Знам че намалява,но чак пък толкова малко?