View Full Version : Moderated: 1.На какво искате да научите децата си след време
1.na kakvo iskate da nau4ite decata si sled vreme? kak 6te gi predpazite ot jivota, bez te da se osukatqt zavinagi?
2. vie haresvate li se kato 4ovek - vuz osnova na va6ite cenosti (ako imate takiva [-X ), i kvo bihte promenili?
10x :-D
Moderated by ^npocTo^a3^f^
Точка 7 от правилника!
Благодаря!
LoVe_RuSlAn
06-09-2006, 17:14
Плановете за бъдещето са излишни защото колкото повече планове правиме за дадено нещо толкова повече то няма да стане когато имаме деца тогава ще му мислиме до тогава трябва да си живееме живота такъв какъвто е и да не правиме предварително излишни планове за бъдещето защото все пак никoй не знае кога ще има дете и може до тогава времената мнoгoи да са се променили както и ачина на възпитание
The^Burning^Red
06-10-2006, 18:24
LoVe_RuSlAn, ne sym syvsem sigurna...za vsi4ko drugo tova sys mnogoto pravene na planove i sled tova proval vaji no ne i za decata...
za6to tova dali she imash deca e pochti sigurno (pochti i vse pak po sigurno ot tova dali shte si kupish mercedes) i trqbva mnogo da si mislil predi da napravish taq vajna stypka!
i decata TRQBVA da se vyzpitavat! i v tova trqbva da se vloji mnogo lubov i tyrpenie, zashtoto ot tova kakvo sa nauchili v semejstvoto ot tova kak sa se otnasqli s tqh zavsi v kakva sreda shte popadnat i kak shte izrastnat.
zatova sa roditelite...inache kato kuchetata shtqhme da se otdelqme na edna godina
bih nau4ila deteto si na 4estnost i otgovornost...
a i ne sym syglasna che nemojesh da promenish tova koeto si...az sym si jivoto dokazatelstvo..
znam kakvo bqh znam kakvo sym sega i znam kym kakvo se stremq...
na kojto ne mu se izliza ot dupkata da si sedi v neq i da mylchi!
Brrrrrrrrrrrrr
06-11-2006, 19:31
Плановете за бъдещето са излишни защото колкото повече планове правиме за дадено нещо толкова повече то няма да стане когато имаме деца тогава ще му мислиме до тогава трябва да си живееме живота такъв какъвто е и да не правиме предварително излишни планове за бъдещето защото все пак никoй не знае кога ще има дете и може до тогава времената мнoгoи да са се променили както и ачина на възпитание
Съгласнна съм с теб. Никой незнае дали дори ще доживее да има деца, а вече да мисли как да ги възпитава. Това е напълно излиишно.
(според мен)
HandOfBlood
06-11-2006, 19:38
добре по дяволите, за кво всички се нахвърляте... к'ъв е смисъла?
хубаво, вярно е, че не е хубаво да се правят планове дори за след една седмица, но има ли смисъл всички да повтаряте едно и също?
иначе искам децата ми да са просто... себе си. да не са пропаднали потенциални престъпници, курвички, наркомани и така нататък... а от там те си избират. коя съм аз, че да решавам кое е добре за тях и кое не? мога само да им покажа правия път, а те сами да си решат дали искат да вървят по него.
и да, харесвам се като човек. не бих променила нищо. ако го искам просто ще го направя без приказки от рода на 'искам да бях еди каква си...'.
The^Burning^Red
06-13-2006, 10:19
Predstavete si kak otivate na izpit..ili na kontrolno ili pyk kak izlizate na scena i predvaritelno ne ste se zamislqli kakvo shte kajete (ili pishete) i kakvo?? Zadynena ulica...
Sega si predstavete che imate deca (Hipotetichno!!!!). Znaete li kak da se dyrjite s nego...govorq za malki deca....zashtoto s 13, 14 godishni pak e po lesno...Znaete li kak da zabranite neshto na nqkoj 3 godishen bez da go izplashite...ili kak da go nakarate da vi uvajava, ili da qde s lyjica, ili kak da se spriqteli sys syuchenicite si vyv pyrvi klas?
Dr. Kazimbutt
06-13-2006, 11:49
Predstavete si kak otivate na izpit..ili na kontrolno ili pyk kak izlizate na scena i predvaritelno ne ste se zamislqli kakvo shte kajete (ili pishete) i kakvo?? Zadynena ulica...
Sega si predstavete che imate deca (Hipotetichno!!!!). Znaete li kak da se dyrjite s nego...govorq za malki deca....zashtoto s 13, 14 godishni pak e po lesno...Znaete li kak da zabranite neshto na nqkoj 3 godishen bez da go izplashite...ili kak da go nakarate da vi uvajava, ili da qde s lyjica, ili kak da se spriqteli sys syuchenicite si vyv pyrvi klas?
За сцената няма какво да го мислиш. Излизаш на нея и имрповизираш. Може да имаш някаква предварителна представа какво искаш да се получи, но пак трябва да го разчупиш малко или много.
Не планувам да имам деца, но ако имам, бих ги научил само да си устояват честта и да останат верни на себе си.
Бих искала след време децата ми да станат честни и достойни хора...Не съм мислила точно как бих ги възпитавала,но в едно съм сигурна-не бих има забранила нищо,защото забраненият плод е най-сладък...Не става въпрос за пълна анархия,просто ако не съм съгласна с нещо,което са решили да правят,бих изразила мнението и бих ги оставила сами да решават.Човек се учи най-добре от собствените си грешки...Също така много би ми се искало да бъда не просто майка,а приятелка на децата си...Но...ще поживеем,ще видим:)
martin69
06-15-2006, 17:59
Wisscas Как може да мислиш че трябва да оставиш децата си сами да решават, така като оставиш да реши само детето може да се метне през балкона за да види какво е да летиш и да си мисли че после няма да се качи с асансьор а пеша.
[quote="JaYnE"]1.na kakvo iskate da nau4ite decata si sled vreme? kak 6te gi predpazite ot jivota, bez te da se osukatqt zavinagi?
2. vie haresvate li se kato 4ovek - vuz osnova na va6ite cenosti (ako imate takiva [-X ), i kvo bihte promenili?
10x :-D
Това е една много обширан тема, но втория пост е доста правилен...рано е да си мислим за бъдещето. Нека първо проимаме деца, пък след това да мислим как ще ги възпитаваме според обстоятелствата.
А дали се харесвам като човек...разбира се. Би трябвало всеки да се харесва, ако поне малко се себеуважава и следователно може да уважава другите.
macy_day_parade
08-08-2006, 11:29
1.na kakvo iskate da nau4ite decata si sled vreme? kak 6te gi predpazite ot jivota, bez te da se osukatqt zavinagi?
2. vie haresvate li se kato 4ovek - vuz osnova na va6ite cenosti (ako imate takiva ), i kvo bihte promenili?
1.ne znam na kakvo 6te gi nau4a,no 6te im dam tova,koeto az nikoga ne s1m imala:lubov,razbirane,podkrepa...
2.haresvam v sebe si tova,4e ne se pritesnqvam ot 4ujdoto mnenie,borbena li4nost s1m i nai ve4e haresvam tova,4e ne opredelqm horata spored v1n6nostta im...da!na tova 6te nau4a detenceto si 100%(nadqvam se da ima takova,za6toto vse oak ni6to ne se znae v tozi jivot...) ](*,)
аз живея тук и сега! Безмислено е да гледам към бъдещето има веме :roll:
ще си науча детето да играе CS и ще стане pro-gamer
BeBencEto
08-11-2006, 07:43
1.shte gi naucha na tova koeto me nauchiha moite roditeli...shte gi napravq stoinostni hora koito da umeqt da se veselqt no kogato trqbva da budat seriozni..shte gi naucha da se orpavqt sami s vsichko i da se borqt za po-dobur jivot..
2. mi obojavm haraktera si....izredih vsi4ko na koeto shte nau4a decata si imenno zashtoto nashte mi dadoha tova...
еми...честно казано не съм мислила много,но аз си мисля че едно от най-важните неща е доверието-искам живот и здраве децата ми да ми имат доверие за всичко(имам предвид за такова доверие че да ми споделят нещата,проблемите си и да търсят съвети от мен примерно,а не от някой друга майка или нещо такова щото аз много пъти съм забелязвала тва в някой приятелки)и просто...да си разговаряме нормално,да не ме лъжат и съответно да не са някакви такива "разпуснати"и т.н. щото незнам ама аз си мисля че е тва е може би най-важното! 8-[
phantasm
08-15-2006, 19:41
няма да им позволявам да пият и в никъв случай да пушат, няма да ги прая лигавете в смисъл не да ги лишавам ами да не се гевезят и лигавят. иначе бих ги научил на неща които знам и да ги оставя сами да изберат тва което искат да правят.
Slave4You
08-15-2006, 20:35
1.Ще ги науча да не им пука от хорското мнение(в границите на допустимото),да не подражават на хората които са по нисши от тях...и най-важното - да разберат че не трябва като пораснат да станат чистачки на кенефи,а да се изградят като стойностни хора :)
2.Не ми харесва че мн се влияя от хорското мнение...другото си ми е добре :)
1.Ще ги науча да не им пука от хорското мнение(в границите на допустимото),да не подражават на хората които са по нисши от тях...и най-важното - да разберат че не трябва като пораснат да станат чистачки на кенефи,а да се изградят като стойностни хора :)
2.Не ми харесва че мн се влияя от хорското мнение...другото си ми е добре :)
samo da ti kaja 4e profesiq "shef" nqma !! vinagi se po4va ot nai niskoto stapalo i postepenno se izdiga6 v ierarhiqta !
ycMuBkaTa
08-16-2006, 11:07
Ще се опитам най-вече да бъда приятелка с тях и да могат да ми кажат всичко за всичко, защото точно това оценявам, че куца в отношенията ми с наште...не че не споделям, но... и 'но"-то е доста голямо...
Иначе не знам...бих ги научила на обикновените неща - кое е добро и лошо, бих им изградила собствена представа за ценностите и те сами да решат кое да пазят и кое да отхвърлят. И най-важното - ще ги науча как да оцеляват като загубят най-малка част от себе си и нервите си.
miloto_girl_4e
08-16-2006, 11:45
Ох, един се нахвърли и другите като кученца следят примера му..
Да не би теми от рода "Коя известна личност бихте искали да чукате?" да имат повече смисъл и да е по-осъществима от това, което се говори в тази тема?Не,напротив :!:
По темата :arrow:
1.na kakvo iskate da nau4ite decata si sled vreme? kak 6te gi predpazite ot jivota, bez te da se osukatqt zavinagi? :arrow: На какво бих искала да ги науча .. много ме е страх, че ако си имам деца ще трябва да ги възпитавам, а това е страшно трудно нещо...Бих искала да уважават околните, да не бъдат егоисти, но и да мислят за себе си :!: Да ценят това, което имат, а не да бъдат алчни. Да обичат .. ох, не знам... :-k
2. vie haresvate li se kato 4ovek - vuz osnova na va6ite cenosti (ako imate takiva ), i kvo bihte promenili? :arrow: Бих казала, че се харесвам .. Какво бих променила.. - еми примерно да не съм толкова наивна и доверчива, а и да не съм толкова чувствителна(това не са ценности, но бих искала да ги променя), а иначе за ценности.. падам си материалистка ... това не е хубаво и щеше да е добре, ако можех да го променя или смекча поне малко...
TeditoOoo
08-16-2006, 16:19
Be edva li sym tolkova ujasna,no nikoga ne bih kazala che se haresvam [-( A za decata... :-k strah me e da imam deca...ne mislq che sym sposobna da byda tolkova otgovorna :cry: