Влез

View Full Version : Не допускайте това да се случи на Вас.

Влади_26
06-15-2006, 16:26
Здравейте младежи. Иска ми се да споделя нещо с вас което ме хвърли в дълбоки размисли и малко параноя. В неделя докато прещраквах каналите попаднах на БТВ новините, и по-специално „Добрата новина”. Разправяше се нещо за една самотна майка с 3 деца. До колкото разбрах третото й дете е нещо с увреждане и са събрани някакви пари за него. Жената сподели, че вземала 160 лв. по програмата за Социален асистент, постоянно била на заеми и както тя каза: „Нямам да им наготвя”. Стана ми много неприятно. Дано никога през живота си да не усетя какво е това да не можеш да нахраниш рожбата си. Този репортаж ме хвърли в дълбоки размисли и изводи. Аз лично споделям тезата, че ако не можеш да усигориш прилично съществуване на твоето семейство, е по-добре въобще да не го създаваш. Все пак много хора ме упрекват заради това, защото съм на 26 и брака за мен е много далечно бъдеще, но това е моята теория. Мой роднини и познати ме питат, значи ли това, че ако в БГ нещата не се оправят ще си остана стар ерген и аз категорично казвам ДА. Много са ми чудни някои хора които себе си не могат да гледат, защо създават деца. Сещем се за една формула:

Аз съм млада и хубава, на 18 или 19 години на прага на живота си – Отивам на купон – Срещам готино момче.Осъзнавам, че това е любовта на живота ми – Не след дълго му се отдавам изцяло. За презерватив дори не съм си и помисляла – Оле бременна съм ами сега?! Ако абортирам мога повече да нямам никога деца. Ще го задържа въпреки всичко. – Първоначално родителите са в Шок, но после свикват с тази мисъл и даже се радват, че ще доживеят да видят внуци. – Момчето е в шок.”До вчера аз бях дете, а от утре аз трябва да гледам дете.” – Детето се ражда – Всички се радват – Мале това детето си било голяма грижа бе – Момичето го гледа по цял ден – Момчето бачка като вол по цял ден, а вечерта сменя памперси – Парите не стигат – Бабите и дядовците помагат – Приятелите дават на заем – На момчето нещо му писва от всичко това. Казва си ех къде са хубавите стари времена, когато се натрясквахме с приятели и си правехме каквото си щем. – Напрегнат е все по-често посяга към чашката – Дребни неща го изкарват от равновесие – Вече започва да посяга и на жеана си – Детето наблюдава всичките караници и сцени – Това вече не може да се търпи – Край на всичко това.Развод – Самотната майка се разкъсва. Кое по напред работата, грижите или въспитанието на децата. – Все едното ще е за сметка на другото, най-често въспитанието ще е най-малко. – Детето не получава нужните грижи и внимание. – Хваща се с лошо компания. – Става потенциален член на криминалния контингент и т.н............................................. ..

Това е само една образна схема, която за жалост е била често изпълнявана. Аз съм учил семейна педагогика и статистиките сочат, че около 70% от браковете сключени между 18 и 20 годишна възраст се разпадат до 28 и 30 годишна възраст. Като главна причина се посочва недостатъчната зрялост на индивида, слабото познаване на партньора и т.н.
Мене много ме е яд на някакви псевдо Дон Жуановци или пиклювци /с извинение за израза/ които не мислят, направят дете на някаква и после се покрият и въобще не осъзнават каква отговорност са поели или е трябвало да поемат. Не по малко ме е яд на някакви лекомислени момиченца, които в стремежа да си начешат междукрачието, лягат с момчета, не преценяват рискове и после става голяма беля. Обричат на изпитание и себе си и нежеланите си рожби. В тази връзка искам да ви дам няколко съвета. Надявам се да се вслушате поне в един от тях.

СПАЗВАЙТЕ ЕЛЕМЕНТАРНА ПОЛОВА КУЛТУРА. ПОЛЗВАЙТЕ ПРЕЗЕРВАТИВ, 20 ст. Е. АКО МИСЛИТЕ, ЧЕ ВИ ПРЕЧИ НА КЕФА ПОЛЗВАЙТЕ ТИП ULTRA THIN. ПОЧТИ НЕ СЕ УСЕЩА.

ВИНАГИ МИСЛЕТЕ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА.

ВИНАГИ ЗНАЙТЕ, ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА ДА ОПОЗНАВАТЕ ЧОВЕКА ДО СЕБЕ СИ И НЕ ЗНАЕТЕ ВСИЧКИТЕ МУ ПОЛОЖИТЕЛНИ ИЛИ ОТЛИЦАТЕЛНИ СТРАНИ.

ЗНАЙТЕ, ЧЕ НЕЩАТА МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕЯТ. ТЕСТВАЙТЕ ЧОВЕКЪТ ДО СЕБЕ СИ В РАЗЛИЧНИ СИТУАЦИИ АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ.

ПЪРВО ПОНЕ ЗАВЪРШЕТЕ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ, А ПОСЛЕ МИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦА И ЗА БРАК.

АКО ОСЪЗНАВАТЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ, НЕ СЪЗДАВАЙТЕ НЕЖЕЛАНИ ДЕЦА.

КОГАТО СТЕ С ЧОВЕКА КОГОТО ПОЗНАВАТЕ И КОГОТО ОБИЧАТЕ ОТ ГОДИНИ И СТЕ МАТЕРЯЛНО И МОРАЛНО ОБЕЗПЕЧЕНИ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НЕГО/НЕЯ В БРАЧЕН СЪЮЗ. НАПРАВЕТЕ СИ ДЕЦА И ГИ ОТГЛЕДАЙТЕ С МНОГО ЛЮБОВ, ВНИМАНИЕ И ГРИЖИ.

Искам само да кажа не на последно място, че целта на този пост не е агитация за по-нисък естествен прираст. Напротив аз съм ЗА да се раждат деца, но само тогава когато са желани, очаквани и техните родители са готови да им усигорят един приличен живот и не мъгливо бъдеще. Освен репортажът по БТВ, не по малко ме накараха да оставя този пост и десетките самотни майки около 20те години, които срещах по чатовете и който отчаяно си търсеха попечител за тях и свойте деца. Не малко от тях бяха от провинцията и се опитваха да пробият към София, като наблягаха на „чичковци” от столицата. Не е на последно място и една от първите компаньонки при които бях, и която ми сподели, че с мъжа й са скарани и разведени и „си дава тялото под наем” само за да може да изхрани детето си.
Уважаеми млади хора, апелът ми към вас е когато смятате, че можете да се грижите предимно за себе си, и сте найстина готови, тогава си създайте дете.
Не бъдете лекомисленни и не обричайте един невинен живот на нещастна съдба.

Благодаря за Вниманието!

От чичо Влади!

Night_lover
06-15-2006, 16:36
Човече , има доста мноо истина в тоя пост! =D>

thirteen
06-15-2006, 16:41
Аз да кажа,Благодаря!Много ми хареса това изказване и не просто доста много истина,а всичко както е написано си е точно така.Някой хора са "сляпи",други пък не вярват точно на тях да им се случи,но накрая реалността е друга.

sladkoto_neli
06-15-2006, 17:22
това е една от малкото смислени теми които са пускани тука.в тоя форум всеки споделя проблемите си но никой не се замисля за последствията.Благодаря на Чучо Влади че се е сетил да пусне това защото мисля че след като прочетата това много хора ще се замислят и ще се опитат да се променят.

Atika
06-15-2006, 17:43
Da za syjelenie si ujasno prav ... No dnes vodeh poredniq razgovor s prietlkite si i izkochi vaprosa : "Sega zabremenqvash, iskash da napravish abort,no poveche nikoga nqma da moje da imash deca ? E shte napravish li abort?" Az sym na 18, absoliutno normalno momiche i s normalno semeistvo,ucha v dobro uchilishte, imam chovek do sebe si ot 2 godini (s koito v momenta nqmame intimni otnosheniq, no i za mig ne me e ostavil bez priqtelstvoto i vnimenieto si i ne e spiral da me podkrepq) i vaprosa lichno kym men beshe otnosno tozi chovek, ako nedai si boje sega zabremeneq ot nego i az kazah che nqma da napravq abort, pri polojenie che nikoga nqma da stana maika! Roditelite mi sa me vazpitavali che nai-hubavoto na tozi svqt e da sazdadesh jivot! Ne iskam i da mi idva na glavata az sym si dete i pone v blizkite godini ne iskam da mi se nalaga da porasvam... Taka che ne te podkrepqm napalno ...

Dharma
06-15-2006, 18:11
moga da kaja samo-bravo! =D>
ti izkaza vsi4ko koeto misleh!

[VaNiA``]
06-15-2006, 18:55
ЕЕееее евала =D>
Страшен пост!Много ми хареса и определено ще си взема от написаното :wink:

ziky
06-15-2006, 19:47
Правилно....един да мисли....обаче принципно човек ако не е сигурен че може да направи нещо не го прави защото мисли за последствията......незнам секи си има мнение и секи малко или много е имал еротични ситуации и знае че хормона движи работата и е неудържимо смисал незнаеш и неможеш да се контролираш в такива моменти...казваш си да аз ще го направя с презърватив идва момента и вече за секунди си казваш не не ми пука пречи ми не ми е удобно така и се излаам и после за няколк осекунди може да ти пропадне целия живот ако стане нещо нежелано :)

InHell
06-15-2006, 22:42
...И въпреки всичко ефекта от написаното по-горе ще е нулев(приблизително). Хубаво е, че се опитваш да налееш малко мозък на т.нар. teenagers, но има една поговорка: "Акъла е като мензиса - ако не ти дойде навреме, въобще не го чакай". Може да звучи вулгарно, но е така. Въпросът е дали човек ще се осъзнае преди нещо подобно да се случи. Една от разликите между момчето и мъжът е това дали си способен да поемеш отговорност за собствените си действия, а и за последствията породени от тях. От казаното по-горе от теб следва, че истинските мъже намаляват(учителката ми по история:"Половината момчета са педерасти, а другата половина хич ги няма" )......но това е друга тема.
За протокола, вече съм на 22, но бих създал семейство едва когато мога да си го позволя. На този етап не мога(дипломиране, евентуално Ph.D.) И никакви политики за увеличаване на раждаемостта не могат да ме накарат да постъпя иначе.

LuDaTTa
06-15-2006, 22:47
=D> =D> =D> =D> =D> Напълно си прав!Надявам се всеки да прочете написаните от теб думи и да се замисли !:)

`Death`Whore`
06-15-2006, 22:48
Между влюбена и безотговорна има огромна разлика. Човекът е мислещо същество и ако една жена забременее, защото е вярвала на мъжа, това е изцяло нейна грешка.

NaI_MiLi4KaTa
06-16-2006, 01:49
"Развратът закусва с богатството, обядва с бедността, вечеря с нищетата и ляга да спи с позора."

Бенджамин Франклин

~Amalia~
06-16-2006, 08:44
dano poveche hora prochetat tova,no vseki trqbva da izvleche za sebe si koe e pravilnoto i nepravilnoto.Vqrno e che v ovecheto situacii semeistva ot nejelana bremennost ne izlizat,no ponqkoga ima i izklucheniq.No kato cqlo sam saglasna s teb i mislq che tozi problem trqbva da se komentira po-chesto

svetla_88
06-16-2006, 13:03
съгласна съм :D :smt006

Ollas
06-16-2006, 13:42
Работата е там, че това не само трябва да се напише, но и да се прочете и спази. Всеки е наясно с горенаписаното, но колко го правят. Всеки казва "На мен няма да ми се случи" и толкова...