PDA

View Full Version : гаден живот, а ?

wow
06-16-2006, 22:45
Здравейте.... .Аз съм на 13 години и живея в Бургас. Казвам се Лора.
Още когато съм се родила майка ми и баща ми не са ме искали много, много...но са ме задържали заради баба ми и дядо ми, които са казали,че няма да ме дават...и така баща ми си тръгнал, а майка ми до ден днешен не живее с мен а на около 500 м от мен... смисъл аз живея с баба ми в апартамент, а тя в Хотел България с гаджето си. Макар да идва почти всеки ден аз не се чувствам добре...причината е, че майка ми има психически отклонения (поне така предполагам по действията й.)Тя...прави такива неща с мен, че дори като си ги спомням ми иде да се разплача... дори преди няколко месеца си беше забила ноктите в раката ми и после имах рани... обиди ме като ме нарече "кучка" и незнам си още какво...гонише баба ми за да може да продаде апартамента, за да изпие и изяде парите....накара ме да напиша един лист - ще бъда пребивана всеки ден ако 1. говоря по телелфона... и всякакви такива неща... тя почти не ми дава пари... по 1 лв на 5-6 дена... което за моята възраст е недостатъчно.Баба ми ми дава пари от пенсията си...Майка ми крещи постоянно за всякаки глупости... и тъй като съм леко с наднормено тегло.. но не много съвсем малко и заради това майка ми постоянно ми натяква че съм дебела...от това на мен ми става много неприятно...вместо да ме успокоява ме наранява още повече...тя прави още много неща, но сега нямам време да ги пиша.А баща ми не се интересува от мен...изобщо не съм го виждала от много време... само онзи ден го видях и естествено той не ме позна,но какво да се прави..... :(

06-16-2006, 23:32
Ochevidno jivotati ne e mnogo lek. Za sujelenie mnogo deca imat takiva problemi,stavaiki jertva na sobstvenite si roditeli. Tova povedenie na maikati ne e normalno..v smisul ako te bie ili te tormozi psixicheski..prosto trqbva da pogovorish s baba ti (koqto ochevidno durji na teb) i da se oburnesh za pomosht. Ima mn slujbi i organizacii, koito bixa ti pomognali pone da ogranichish dostupa na maika ti do teb.. taka ili inache ti ne si izpitvala maichinata obich i podkrepa i nqma da ti lipsva mn mn! Ima organizacii,koito bixa ti zashtitili pravata! Uspex i ne se straxuvai!

06-16-2006, 23:32
Според мен няма да е зле да се обърнеш към отдела за закрила на детето,защото поведението на вашите е неописуемо.Как може да има такива родители :-s

ycMuBkaTa
06-17-2006, 05:36
Според мен няма да е зле да се обърнеш към отдела за закрила на детето,защото поведението на вашите е неописуемо.Как може да има такива родители :-s
Абсолютно съм съгласна. Децата не си избират родителите, не сме тяхна собственост и никое дете не заслужава да се отнасят така с него.
Трябва ти помощ. Все пак баба ти и дядо ти няма да са вечни.

06-17-2006, 08:01
Абсолютно съм съгласна. Децата не си избират родителите, не сме тяхна собственост и никое дете не заслужава да се отнасят така с него.
Трябва ти помощ. Все пак баба ти и дядо ти няма да са вечни.

Абсолютно съм съгласен с тези два поста!

jaklin_
06-17-2006, 10:20
momi4e,ne se ot4aivai bori se,goni me4tite si vapreki 4e nqma6 podkrepata na maika si i ba6ta si!!!!!!ne se ot4aivai za6toto ti ima6 baba koqto qvno te obi4a i mnogo darji na teb i ti pomaga s kakvoto moje.po dobre govori s baba si za tova mnogo seriozno,kato i kaje6 4e ne moje6 da tarpi6 pove4e maika si i bi iskala ne6to po dobro.moje da q narani6 no ako tq te obi4a 6te ti pomogne koto saob6tite v nqkoq slujba za zakrila na deteto.ako li nqma6 smelost da napravi6 tova nezavisimo dali s pomo6ta na baba si ili sama ne se predavai.dokaji na maika si 4e ti si ne6to 4e moje6 da postigne6 mnogo pove4e ot neq 4e v tozi jivot osven maje i piene ima i hubavi ne6ta.badi SILNA i se bori s jivota za6toto toi e palen s izpitaniq koito ni pravqt po silni.bori se za sobstvenoto si 6tastie i goni me4tite si
USPEH
P.S az pravq tova(6te mu dokaja 4e az moga da postigna mnogo pove4e ot nego i toi nqma da mi provali jivota)

aLakaZam
06-17-2006, 11:01
На къде върви тъпата страна. Бих счупил канчето на майка ти. Опалчи се някъде.

maily
06-17-2006, 12:36
Govori s baba si ili s koito i da e!POtarsi pomo6t,nikoi nqma pravo da se darji taka s tebe!Ne moje taka da prodaljava pobarazi da se izbavi6 ot tozi ad!!!POjelavam ti mnogo,ama mnogo uspeh i dano da ima6 hubav jivot ottuk na tatuk!!

wow
06-17-2006, 19:40
Е...баба ми нищо не може да направи...майка ми толкова лошо се държи и с нея независимо, че и тя я е отгледала..и дори преди няколко месеца и беше ударила шамар... на баба си... (същност тя ми е прабаба, но няма значение)...един път бях закъсняла с 30 мин. и през това време е дошла майка ми в къщи и после като се прибрах и ....буквално ме влачеше по пода... :( Искала да живее с мен, но нямало къде... тя ако искаше да сме заедно имаше на разположение 13 години да купи апартамент или да намери място да живеем заедно...а и аз неща да съм с нея щото ще ме тормози постоянно...караше ме да уча през ноща като ми даваше да решавам задачи и ако не ги бях решила до сутринта... нз кво щеше да се случи с мен...тя идва в къщи точно за 30-40 мин. в които крещи и после си тръгва....с училище не бях много добре....но за годината имах 5 и 6...и естествено нищо не каза, а дойде и почна да се кара за какво ли не.... :( Всяка вечер плача заради всички глупости които говори....изрод...кучка...курв а...нз си още ква съм според нея... :(

jaklin_
06-18-2006, 05:46
tova e mnogo gadno ako naistina e tolkova seriozno i babati ili po to4no prababa ti ne moje da ti pomogne ti sama potarsi pomo6t i ne se sramuvai 4e roditelite ti sa takiva za6toto ti nqma6 nikakva vina.maika ti moje bi te obi4a no ne znae kak da go pokzva kak da se darji s teb a i sigurno si ima mnogo problemi vqrno tova ne q opravdava s darjanieto si kam teb za6toto ti pravi6 vsi4ko vazmojno da i ugajda6.nai dobre potarsi pomo6t samnqvam se nqkoi da ti otkaje vpro4em ti na kolko godini si

wow
06-18-2006, 07:28
на 13 години съм... :(

IKisseDAGirL
06-18-2006, 14:40
несправедливо е тва отношение.. баси.. още си само на 13, а кво си преживяла до сега :( майка ти не само е с нестабилна (меко казано) психика, но съсипва и твоята :?
или се оплачи в някоя държавна институция, предназначена за тая цел, или открий на всяка цена баща си и говори с него :idea: той ти е баща и трябва да поеме отговорност! когато си го видяла и той не те е познал, защо не си му се обадила? трябва да го осведомиш за съществуването си :roll: не може ей така да си живее без дори да знае какво става с теб :( ...

jaklin_
06-18-2006, 16:58
sega kato se pozamislq naistina e edno dobro re6enie da kaje6 na ba6ta si toi predi ne te e iskal tova ne zna4i 4e i sega e taka ako ne e kato maika ti(ti mai nqma otkade da znae6 dali e taka)moje da opita6 nqma kakvi da zagubi6

wow
06-18-2006, 18:19
Немога да му кажа нищо щото на него изобщо не му пука....преди няколко години майка ми нарочно ме накара да му звунна за коледа да поискам подарак... и той каза,че нямал пари и не му се занивало с такива неща... :( после разбрах, че си бил купил нова кола..... странно.. уж нямал пари.... :(

Hatrist
06-18-2006, 18:45
---

Eimi_{}
06-18-2006, 19:23
Да,потърси закрила!Има и такива хора,майка ти не е готова да има деца!И мене не са ме искали,но то е друго,поне са ме приели!А и не виждам смисъл да се оплаквам,щом има деца,които живеят по този начин!Опитай се да не й даваш основания да ти се кара,макар че това няма да е толкова лесно!Можеш да говориш за това с майка си,но..... :smt009

IsTiNsKa_LuBoV
06-19-2006, 07:10
Здравейте.... .Аз съм на 13 години и живея в Бургас. Казвам се Лора.
Още когато съм се родила майка ми и баща ми не са ме искали много, много...но са ме задържали заради баба ми и дядо ми, които са казали,че няма да ме дават...и така баща ми си тръгнал, а майка ми до ден днешен не живее с мен а на около 500 м от мен... смисъл аз живея с баба ми в апартамент, а тя в Хотел България с гаджето си. Макар да идва почти всеки ден аз не се чувствам добре...причината е, че майка ми има психически отклонения (поне така предполагам по действията й.)Тя...прави такива неща с мен, че дори като си ги спомням ми иде да се разплача... дори преди няколко месеца си беше забила ноктите в раката ми и после имах рани... обиди ме като ме нарече "кучка" и незнам си още какво...гонише баба ми за да може да продаде апартамента, за да изпие и изяде парите....накара ме да напиша един лист - ще бъда пребивана всеки ден ако 1. говоря по телелфона... и всякакви такива неща... тя почти не ми дава пари... по 1 лв на 5-6 дена... което за моята възраст е недостатъчно.Баба ми ми дава пари от пенсията си...Майка ми крещи постоянно за всякаки глупости... и тъй като съм леко с наднормено тегло.. но не много съвсем малко и заради това майка ми постоянно ми натяква че съм дебела...от това на мен ми става много неприятно...вместо да ме успокоява ме наранява още повече...тя прави още много неща, но сега нямам време да ги пиша.А баща ми не се интересува от мен...изобщо не съм го виждала от много време... само онзи ден го видях и естествено той не ме позна,но какво да се прави..... :(

Mili4kata..naitina mnogo sujalqvam za tova ne6to...
:(((
Neznam prosto kakvo da kaja...
tova ne6to e neponosimo gadno :(
Bih kazala 4e tezi roditeli sa ....
aWE nqmam dumi.. :( :smt010

06-28-2006, 12:04
Едва ли ще те успокои, но ако имаш време, прочети:
ЗАКОН за закрила на детето (http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/31973.html)
След това проведи разговор с баба си по този закон и трябва да потърсите двете заедно (все пак и баба ти е потърпевша) помощ от него. При тези твои обстоятелства, мисля че е редно да отнемат родителските права на майка ти...
i az misla tai neka baba ti i dqdo ti da te osinovqt i taka si4ko 6te e na red ne se ot4aivai:) vinagi ima nadejda

Stephanie Jay
07-01-2006, 02:42
:smt010 Просто незнам това ми глътна граматиката. Уплачи се в училище при училищният психолог и помоли за няколко дни почивка. Той ще те разбере и свърже с някой органи. Там можеш да намериш приемни родители които ще ти дадът подкрепа, закрила и любов :roll: За теб съм ако има нещо пиши new_stefani@abv.bg

kisS``me
07-01-2006, 10:03
mila,za da ima pokajesh,che ne si kato tqh se ambicirai mnogo zdravo i postigni tova,koeto iskash...nqma smisyl da si otravqsh jivota,zaradi tqh!znam,che ti e tejko i imash nujda ot roditelski griji,no se opitai da se stegnesh i kato ti govori maika ti,che si debela i kvo li oshte ne tam,ti se pravi,che ne q chuvash,shtoto sorka,ama ne moji vsichki da sa tynki i finni!