Влез

View Full Version : Za ili protiv abortut?

06-17-2006, 20:20
Kakvo e mnenieto vi za abortut-za ili protiv?

Maranta
06-17-2006, 20:25
Много сложен въпрос. И индивидуален за всеки. Аз лично много пъти съм си мислела какво бих направила ако ми се случи за забременея без да го желая. И не знам. Дано не ми се случва! [-o<

alkobalko
06-17-2006, 20:25
Kategorichno protiv!

06-17-2006, 20:29
Ами попринцип това не е много хубаво нещо(абортът)....и аз съм против,но се налага ... ;) :| :| :|

babi_girl
06-17-2006, 20:30
Az sym prostiv abortyt. Ako nqkoj ne iska da ima dete da se pazi, ima tolkova mnogo metodi za predpazvane, a ne da si pravi sex bez da se predpazva i posle da pribqgva do abort

laynovoz
06-17-2006, 20:59
Kategorichno protiv!

ако забременееш по "грешка" ше гледаш лапето и ше каеш на ваще ъъъъъ ше имам дете ??

Dreamfall
06-17-2006, 21:01
protiv!!! vse pak taka se ubiva 4ove6ko su6testvo!!! [-X

XPlaza
06-17-2006, 21:02
za !

`Death`Whore`
06-17-2006, 21:16
nqma da pravi6 abort ei!
6te si rodi6 deteto! tova e ubiistvo!
Всяка жена има право да реши дали да задържи този живот. Защото тя трябва да спре образованието си, най-малкото. И ако мъжът до нея не е сигурен - имат само сексуална връзка, тя не го обича или пък е прекалено малък, има право на аборт. Точка по въпроса!

Замислете се над следното положение: момиче на...18, да кажем, забременява. Момчето е принудено да заживее с момичето, да работи здраво, за висше не може и дума да става. Така няколко години. И след това и двамата осъзнават, че са на 20 и няколко години, без образование, с дете и не се понасят, защото всеки обвинява другия за това. Скандали, крещене, изневери...в такава атмосфера детето ще израсне с психични проблеми. Искате ли вашето дете да е такова?

I_love_dead_people
06-17-2006, 21:41
Съсипваш един живот ако абортираш,това се води грях...
Но ако си неподготвена за дете,ако нямаш възможността да се справиш с него,ако са ти малко годините,ако трябва първо да се образоваш и да си намериш работа,сериозен мъж,жилище,ако не си си усигурила всички необходими условия за добър живот на детенцето...не можеш да съсипеш своя и неговия живот!
Затова-предпазвайте се от нежелана бременност!

Sleeps well with others
06-17-2006, 21:44
Аз съм за, ако е било грешка и ако си на млади години..Против, ако си по на възраст..

iiirish
06-17-2006, 21:47
аборта може да доведе до страшно сериозни последици, като например това повече да нямаш възможност да имаш собствени деца.

но колкото и грубо да звучи, това понякога наистина се налага. убийство или не, когато детето е нежелано, друг изход няма. по-добре ли ще е някой ден осъзнали, че сме без образование и съотвено без бъдеще, да го посочим с пръст и да кажем "ти ми провали живота!?"

osemenitelia
06-17-2006, 21:51
Но ако си неподготвена за дете,ако нямаш възможността да се справиш с него,ако са ти малко годините,ако трябва първо да се образоваш и да си намериш работа,сериозен мъж,жилище,ако не си си усигурила всички необходими условия за добър живот на детенцето...не можеш да съсипеш своя и неговия живот!
ти пък кво говориш за грехове....хората имат кви ли не грехове ..за кво се водела бла бла..глупости...
ако детето което чакате няма да има хубаво бъдеще и условия за нормален живот и баща му е 12 клас в техникума ...аборта е най доброто решение!

Angel_Girl
06-17-2006, 21:59
Az sam PROTIV, za6toto ako e ne jelano tova sa6testvo ne e vinovno za na6ite gre6ki i na6eto ne vnimanie tak4e sam tvardo PROTIV

SuN4o_F
06-18-2006, 01:45
mi v momenta poznavam 2 koito sa na po 15 i 6te pravqt abort v tqhniq slu4ai nqma drugo re6enie... ina4e sam protiv... zavisi ot situaciqta

NeSTa_86
06-18-2006, 05:56
Зависи от годините...ако си под 20 и ако не си женена твърдо за аборта .

NaughtyGirl
06-18-2006, 06:49
Еми зависи от възрастта...ако съм под 20 сигурно ще абортирам...ина4е ако съм по-голяма и готова да отгледам дете,ще го запазя!!!

alkobalko
06-18-2006, 08:24
Ami lichno az smqtam, che v momenta, v koito zapochnesh da pravish sex, trqbva da si podgotven i za tozi variant. Vse pak chovek trqbva da nosi otgovornost za deistviqta si. A abortut e grqh i ubiistvo, pone za men. Nikoi nqma pravo da otnema jivot, nezavisimo ot obstoqtelstvata. V kraina smetka deteto nqma vina za greshkite na roditelite si. Zashto to trqbva da strada? Edinstveniqt sluchai, kogato opravdavam abortut e, ako ploda e uvreden ili ima opasnost z jivota na maikata. I da, ako na men mi doide na glavata bih zadurjala deteto, nezavisimo ot mnenieto na horata. A oshte poveche, che edin abort moje da te susipe psihicheski ili da navredi na fizicheskoto ti zdrave, ta dori i poveche da ne mojesh da imash deca.

`Death`Whore`
06-18-2006, 08:31
А не мислите ли, че е по-добре да убиете детето, отколкото да му дарите нещастно детство и да не можете да го изхраните?

alkobalko
06-18-2006, 08:37
Ami lichno az smqtam, che v momenta, kogato stanesh roditel preoritetite ti se promenqt i deteto zastava na purvo mqsto. Ako naistina go obichash nqma da pozvolish detstvoto mu da e neshtastno. A otnosno finansovoto sustoqnie, moje i da ne mojesh da mu kupuvash nai-skupite neshta, no bi se postaral da mu osigurish nai-vajnoto. Shtom moje da ima za teb, nqma nachin da nqma i za deteto ti.

`Death`Whore`
06-18-2006, 08:45
Виж другия ми пост. Има немалка вероятност ситуацията да е такава. Дете с каращи се родители не е щастливо. Детето е щастливо, когато родителите му са щастливи. А на едно 17 годишно момче няма да му хареса, че няма да се забавлява вече, ще работи, няма да учи...може и да няма никакви чувства към момичето.

И пак наблягам на образованието.

alkobalko
06-18-2006, 09:04
Ne znam moje i da sum staromodna v misleneto si, no deteto nqma vina za sluchvashtoto se. Da, roditelite moje i da ne se obichat, no tova prechi li im da obichat deteto? Nikoi ne e kazal, che shte e lesno. Za obrazovanieto, nishto ne prechi na momicheto da se zapishe kato chasten uchenik. Tova, che imash dete ne oznachava, che obrichash celiq si jivot i se zatvarq v kushti. V kraina smetka, ako imash gotini i razbrani roditeli, te sushto biha ti pomognali. A i ne smqtam, che nqkoi roditel bi ostavil deteto si da se opravq samo v tova plojenie.

`Death`Whore`
06-18-2006, 09:07
Да, те ще обичат детето, но то ще израсне стресирано, защото ще му е ясно, че те не се обичат. Това имах предвид. Попитай един човек, чиито родители са били в лоши отношения или са разведени, дали е имал хубаво детство. След това попитай друг, чиито родители са били в добри отношения.

alkobalko
06-18-2006, 09:23
Do izvestna stepen si prava. No az sum sigurna, che te biha se postarali da mu osigurqt dobur nachin na jivot i da mu spestqt karanicite. Pone taka si mislq de, ne moga da kaja sus sigurnost, ne sum izpadala v takava situaciq, nito puk roditelite mi. No mislq, che vseki roditel iska nai-dobroto za deteto si.

seksi_kote_f
06-18-2006, 09:44
emi ne6to sredno za6toto ne e bubavo da pravite aborti no ako ne moje6 da gleda6 detoto i nai ve4e da go zadurji6 se stiga do tam :smt012

Master_88
06-18-2006, 09:44
Зависи от обстоятелствата

I_love_dead_people
06-18-2006, 11:02
ти пък кво говориш за грехове....хората имат кви ли не грехове ..за кво се водела бла бла..глупости...
ако детето което чакате няма да има хубаво бъдеще и условия за нормален живот и баща му е 12 клас в техникума ...аборта е най доброто решение!

Ти пък какво се занимаваш с мен? Това също е грях
:smt014

`Death`Whore`
06-18-2006, 11:04
И Бог няма общо. Човек има достатъчно разум, за да решава, без да се съобразява с измислени закони.

alkobalko
06-18-2006, 15:28
Zanchi dnes dokato chetqh edin vestnik namerih tova stihotvorenie. Mnogo mi haresa i mislq, che e mnogo podhodqshto po temata. Haresa mi i reshih da go napisha, zashtoto naisitna e mnogo tujno, nmo i mnogo vqrno.

Не те виня, разбира се...
Не те виня!
Убива се дори и по погрешка.
След ножа - стон,
треперещи ръце и триста лева
такса проти грешки.
Във търсене на АГ кабинет
неловки погледи, полуусмивки.
Памук със спирт във кошчето за смет,
гледане през равнодушни мивки.
Какво от туй, че щеше да е син?
Затворихме очите му нормално.
Е, ще остане празен някой чин
за сметка на спокойните ни спални.
Сега естествено е да мълчим,
а ти да ми забравиш телефона.
Душите си защо ли да кривим:
убийство с теб си имаме за спомен.

Stihotvorenieto e ot vestnik "Teenager love" i e na Dani Eneva ot Stara Zagora.
Nadqvam se nikoe momiche da ne premine prez tova i iskrenno vi go pojelavam.

NeSTa_86
06-18-2006, 15:32
взехте да ми говорите за грехове...а не мислите ли,че е по-голям грях да родиш едно дете, което няма с какво да го храниш, кеото няма къуде да живее, което цял живот ще бъде споглеждано и щше му подмятат "Ей го тоя дето майка му може да му е кака" ... замислите се за това дали можете да осигурите бъдеще на хайванчето...

`Death`Whore`
06-18-2006, 15:32
Признавам, че абортът е отвратително нещо, но жената има право на избор. Човек винаги трябва да има право на избор.

alkobalko
06-18-2006, 15:39
Da vqrno e, che jenata trqbva da ima pravo na izbor, kakto i vseki chovek. Samo chekofti e, che ne se dava pravo na izbor na tova oshte nerodeno suzdanie. To nqma pravo da izbere dali da jivee ili ne. Tva e nai-gadnoto. :(

mocinka
06-18-2006, 18:48
ПротиФФФФ

Carlos
06-18-2006, 20:12
Против! Никой няма право да отнема жовот, в какъвто и да било стадий, или по каквато и да било причина...

`Death`Whore`
06-18-2006, 20:24
Карлос, обаче ти предпазваш ли винаги приятелката си от бременност?

shadow4e
06-18-2006, 20:42
аз пък съм ЗА ,но само до 8-мата седмица, след това вече съм против

mravkata_z
06-18-2006, 21:05
az sam ZA za6toto vseki ima pravo na izbor, i tova pravo ne trqbva da mu bade otneto. I taka tezi koito sa protiv prosto nqma da pravqt abort. Az koeto sam za bih napravila- nedai si boje! Za6toto parvo 6tom sam re6ila i taka se e slu4ilo zan4i tova dete e bilo bez sadba i bade6te o6te ot za4evaneto si- taka e bilo pisanao. I za6toto ne bih provalila 3 jivota- moq na ba6tata i na deteto!

Dreamfall
06-18-2006, 21:24
tuka baq 6e se spori...seki si ima pravo na izbor ...dali iska bebe ili ne 6te....

krem4et0
06-19-2006, 09:04
Аз съм за абортът-след като детето не е желано и ще създаде трудности е по-добре да го няма.Сега относно възрастта-аз съм на 21 приятелят ми също.то ест спред част от вас ако забременея,след като съм на над 20 и имам сериозна връзка(почти 2 години),значи трябва да проваля животът си и да гледам дете.Сори,ама няма да стане.Ако това се случи ще абортирам,въпреки че си имам здравословни проблеми и не мисля,че ще може да стане.Е трябва да се консултирам по въпроса.Но ако все пак мога ще г направя,зящото няма да понеса да зарежа образованието и целите си заради 1 грешка или невнимание.Няма да понеса да принудя приятеля ми да се откаже от целите си и да издържа дете,което не сме искали.На този етап от живота ми бих абортирала.Това не знчи,че не искам деца,но просто не сега!Всеки е прав да избира,но в крайна сметка изборът се прави от двамата.Ако се случи и решим нещо друго-може да родя на 21-22,но за сега не се чувствам готова.А човек трябва да има деца,тогава когато може да ги издържа и гледа.
P.S.Ползвайте контрацептиви-хапчете,презервативи,спира ли-няма значение,за да не изпадате в подобна дилема!

El_otro_de_la_cama
06-20-2006, 16:10
Tvardo protiv,NO samo ako nqma6 kak da osiguri6 na edno bebe dobar jivot,za6toto DA grqh e da ubie6 edno sa6testvo,no e o6te po-golqm grqh da go obre4e6 na UBIISTVENO truden jivot,a i sebe si... ](*,)

CRaZy_IKT
06-20-2006, 16:31
ПРОТИВВВВВ :smt014 :evil: :smt013 :smt018

literbebe
06-20-2006, 17:15
Против,не знам струва ми се 4е когато го усетиш веднъж в теб не може да ти се иска да го убие6? [-( но понякога наистина се налага

VFR400
06-20-2006, 19:35
PROTIV!!

summer_04
06-21-2006, 08:30
ne iskam da mi se slu4va skoro pone v blizkite 10 godini!

Simona_Sexy
06-23-2006, 07:59
Аз съм против аборта,но когато се налага да се направи просто няма начин,колкото и да не искаме :smt018

BAD_GIRL_
06-23-2006, 20:18
:arrow: protiv abortat

California
06-23-2006, 20:38
Ъм... значи първо да вметна нещо извън темата за всички, които смятата, че аборта е грях... Грях е да правиш секс преди брака, да пиеш, да лъжеш... но всички вие го правите нали? Та дори и аз... така че айде моля ви се да не говорим за грехове...

Като цяло аз също мисля, че аборта е кофти нещо... Много често обаче се налага по ред причини. Колкото и да се пази една двойка винаги може да се случи така, че да се появи бебе. В ситуация в която родителите са 16-17-18-19 годишни мога да кажа, че според мен аборта е наложителен! Не може двама тийнейджъри в гимназията да осигурят нормален живот на едно бебе. Това не е латиноамерикански сериал с happy end.... Някой от тук има ли представа колко много грижи, време, пари и какво ли още не иска едно дете?! Мисля че не...
До колкото знам от моята скромна информация легален аборт се прави до третия месец, след като това го позволява закона не смятам, че може да бъде наречено убийство...
Освен това аборт може да се наложи и по здравословни причини.

Между другото съм съгласна, че голям процент от хората (децата), които правят секс не се пазят и нямат грам сексуална култура, но проблема си е техен, те да му мислят...