PDA

View Full Version : Тренировки!

dan dan dan
06-24-2006, 13:11
Здравейте!Искам да попитам тези които разбират от това.Значи мисля да тичам на стадиона в нашия град.Той е с нормални размери(400 м обиколка).Искам да си стегна тялото и малко да сваля ако може,но не искам да натрупам мускулна маса.Колко обиколки са необходими всеки ден,а колко през ден.
П.С.Ако е имало такава тема,Sorry,благодаря!

06-24-2006, 13:34
Ами колкото ти трябват,но е важно да не се претоварваш :wink: то ако искаш можеш и около блока си да обикаляш :)

sweet_girl_14
06-24-2006, 13:36
то и аз днес запо4вам да ти4ам но нз кво ще става :)

Пепи Пекторалиса
06-24-2006, 13:40
Ами започни от 10-15 мин в равномерно темпо и после качи до25-30мин. Горенето на мазнините е оптимално при поддържане на пулс в рамките на 110-140, ако имаш часовник, който го мери много ще ти помогне. Така ещ се ориентираш с какво темпо да тичаш. Освен тичането е много важно каква диета спазваш. Ако храненето не ти е подходящо за сваляне и по 40000м да тичаш пак може да не сваляш.

t0nTy
06-24-2006, 15:05
Така значи ... аз тренирам лека атлетика съм запознат доло горе с тези неща :)
Първият ден можеш да започнеш с 5-6 обиколки .Това са около 2км и малко , но не трябва да спираш ... трябва да си ги изкараш до край :)
Втория ден същото. Третия ден пак толкова , но можеш да вдигниш темпото с цел да се натовариш повече и най-вече да се изпотиш :)
Четвъртия ден можеш да починеш.Петия ден можеш да увеличиш обиколките по твоя преценка. Аз ти препоръчвам да направиш 3-4 км , което ще рече 7-10 обиколки . Това е

А и обиколките да не те плашат ... мога да ти се пофаля - правил съм 30 обиколки на стадион (това ще рече 12км ) . Успех .... ако има нещо питай .... с удоволствие ще ти помогна :)

t0nTy
06-24-2006, 15:09
Ахх ... пропуснах да ти кажа че това нещо трябва да го правиш поне 3-4 седмици за да има ефект ! Относно храненето наблягай на плодовете и зеленчуците ... не препоръчвам диети :wink:

Lorein
06-24-2006, 18:04
Еми то и аз може би от другия месец ще почна да бягам и аз, за да ми минат първо резулати от изпити и т.н. Така, аз поначало съм си в мн добра форма, но...имам склоннот за напълняване в задните части... :oops: Затова ще се опитам не да сваля килограми, ами да изгоря излишните мазнини от тялото. BTW t0nTy , не мисля, че още от първия ден трябва да се започне с толкова обиколки. Например аз от доста време не съм се натоварвала мн и мисля, че би трябвало да се почне с около 1-2 обиколки, а по-нататък да се увеличават. Е, все пак ти тренираш, предполагам си разбираш от работата, но за някои като мен, е по-добре да почнат с по-малко обиколки...Така мисля, де... :roll:

winamper
06-24-2006, 19:47
Първия път задължително ще имаш мускулна треска, така че след като се натичаш задължително правиш упражнения за разтягане на мускулите, като започваш от краката. Това го правиш, докато не се почувстваш лек/а Такова е усещането след добро разтягане на мускулите след тренировка. Това се прави винаги, задължително след всяка тренировка. Също е задължително и загряването на мускулите преди натоварването. След като приключиш се прибираш у вас, пиеш един аспирин или аналгин, теглиш си един топъл душ и лягаш, ако ти се спи. Това с аспирина се прави само първите една-две тренировки щото тогава най-често се получава мускулна треска, която всъщтност си е неизбежна, каквото и да направиш, но спазиш ли това, което ти казах по-горе поне можеш да намалиш болката от треската :) Що се отнася до самата тренировка: най-добре е да се почне бавна и постепенно. Нищо няма да постигнеш, ако бързаш, така че най-добре започни с по-малко обиколки и постепенно с времето ги увеличавай. Просто тичай, докато не се измориш...тава естествено не значи да спреш сле първите 400м :) Наложи си някакво темпо, което да спазваш възможно най-дълго. Когато вече не можеш да спазваш повече темпото спираш, защото значи си се изморил достатъчно и не е хубаво да претоварваш или да се влачиш като торба с картофи, само за да покриеш някакъв норматив :wink: За тренировката това е най-общо. Много са нещата, но с времето сам/а ще почнеш да схващаш, но това става с опит :wink: Значи най общо: загрявка, тичане, разгрявка... Храненето вече е нещото, което ти сам/а можеш да си определиш или да се посъветваш с диетолог, но не мисля, че второто е нужно, освен ако не си закъсал/а. Просто се ограничавай от мазни и тлъсти храни, коли, шоколади и секвите боклуци в макдоналдс или KFC. Храни се само с готвени храни, черен хляб, пий витамини и тн :wink:
Айде дано съм помогнал и УСПЕХ :D

dan dan dan
06-24-2006, 21:15
[i]Много,много,ама мноооого благодаря на всички които си дадоха мнението.Наистина ми помогнахте.Но все пак се страхувам да не натрупам мускулна маса,защото наистина е хубаво да имаш стегнато тяло,но не и мускулесто(говоря за момичетата).А искам да ви питам и ако тичам дори и да не намаля теглото си,поне тялото ми ще се стегне ли?Благодаря още веднъж!Супер сте всички!:):):)

t0nTy
06-25-2006, 08:56
Когато избягаш примерно 2км с подходящо за теб темпо , особенно в тези горещини тялото ти се изпотява и изгаряш много мазнини ! Това със сигорност ще ти стегне тялото , но после като се приберш у вас не трябва да се тъпчеш с нещата койти изброи колегата горе :) ами трява да наблегнеш на плодовете и зеленчуците .... е разбира се не може да не ядеш белтъци и въглехидрати , но се ограничавай :wink:

БТВ относно мускулна маса не можеш да натрупаш , защото ти трябват много тренировки ! :)

УСПЕХ