Влез

View Full Version : Bremenna..!

Eva:)
06-24-2006, 16:09
Zdraveite sladuri! Znam 4e foryma nqma da moje da mi dade otgovor na tozi vupros ..no se nadqvah malko da mi pomognete!
sly4aq e sledniq ..pravihme sex s priqtelq mi i to4no po sredata na akta..ot mnogo la6kane,prezervativa se skusa..priqtelq mi spomena ne6to za nqkakva (malko!) bqla te4nost ,no e e sigyrno dali e ot men ,ili ot nego..
vuprosa mi e ,dali ima 6ans da sum bremenna,koga da si napravq test(v4era se sly4i vsi4ko),dali ima povod za trevoga(priqtelq mi se trevoji)?!
kajete mi kakvo to4no da napravq ..az sum na 17,toi su6to !

empjori
06-24-2006, 16:12
Трябва да се тревожиш и още как. :!: Колкото по-скоро си направиш теста и пиеш необходимите медикаменти, толкова по-добре. :-)

06-24-2006, 16:16
Трябва да се тревожиш и още как. :!: Колкото по-скоро си направиш теста и пиеш необходимите медикаменти, толкова по-добре. :-)
no vuzmojno li e tova naistina da ne e bilo sperma?!a i stana za sekyndi,v smisul- za sekyndi penisa my da e bil v men,no kakto kazah posredata na akta..............

06-24-2006, 16:17
A i drygoto-ako sega si napravq test(minal e 1 den) 6te ot4ete li pravilno,i 6te imam li vreme da si vzema hap4e?!

06-24-2006, 16:20
Mila,pomisli si ima li shans da si bremenna,nie ne mojem da ti kajem-ti si znaesh nai-dobre.V koi den ot cikyla ti se slu4i vs tova,ako e gore-dolu v sredata zna4i moje da si bila v ovulaciq i ima shans da e stanal gaf.A toi behse li se izpiraznil.Kak taka nqkakva te4enost-ti dobre ne znaesh,no toi ne znae li dali e svyrshil?Moje te4nostta da e bila ot teb,no kao e e bila vytre v prezervativa e bili sperma.Toi da preceni da e svyrshval v teb.Ima hap4eta(postinor duo),koito se piqt do 72 4asa sled riskoviqt polov akt,no kolkoto po-skoro,tolkova po-dobre.Preceni sama ima li nujda ot tqh.Cenata im e okolo 12-13 lv.Pro4eti vnimatelno upytvaneto,ako reshish da gi piesh.Mn kysmet ti jelaq i spokoino,nai-vajnoto:)

06-24-2006, 16:23
testovete za bremennost oti4tat pravilno na 1 den ot zakysnenieto na cikyla,taka 4e nz dokolko nadejden e test napraven na dr den sled akta.Nz moje d aima i takiva,no pone az ne sym popadala na podobno neshto.Min. 7 dena sled akta se pravi test.

06-24-2006, 16:24
Mila,pomisli si ima li shans da si bremenna,nie ne mojem da ti kajem-ti si znaesh nai-dobre.V koi den ot cikyla ti se slu4i vs tova,ako e gore-dolu v sredata zna4i moje da si bila v ovulaciq i ima shans da e stanal gaf.A toi behse li se izpiraznil.Kak taka nqkakva te4enost-ti dobre ne znaesh,no toi ne znae li dali e svyrshil?Moje te4nostta da e bila ot teb,no kao e e bila vytre v prezervativa e bili sperma.Toi da preceni da e svyrshval v teb.Ima hap4eta(postinor duo),koito se piqt do 72 4asa sled riskoviqt polov akt,no kolkoto po-skoro,tolkova po-dobre.Preceni sama ima li nujda ot tqh.Cenata im e okolo 12-13 lv.Pro4eti vnimatelno upytvaneto,ako reshish da gi piesh.Mn kysmet ti jelaq i spokoino,nai-vajnoto:)
zna4i :
svur6i mi predi 2 -3 dena..me su, v sredata! 2ro-toi ne se be6e izpraznil!!!
znam za hap4etata,no vse pakj kakto kazvat te ti ebvat organizma i ne iskam bez pri4ina da piq..a moje li da si napravq test?!?!

06-24-2006, 16:25
zna4i :
svur6i mi predi 2 -3 dena..me su, v sredata! 2ro-toi ne se be6e izpraznil!!!
znam za hap4etata,no vse pakj kakto kazvat te ti ebvat organizma i ne iskam bez pri4ina da piq..a moje li da si napravq test?!?!
Ot men EVA :) ..

shadow4e
06-24-2006, 16:34
щом преди 2 дена ти е свършило, аз не бих пила постинор, а тест със сигурност няма да ти отчете

seksapilnata
06-24-2006, 16:57
Oooo tichai vednaga do aptekata! Ne biva da chakash [-X

06-24-2006, 17:17
ami shtom ti e svyrshilo predi 2 dena i toi ne e svyrhsval v teb veroqtnostta da si bremenna e mn malka-no pak ti kazvam-ti si preceni!Kysmet,mila:)

06-24-2006, 17:23
ami shtom ti e svyrshilo predi 2 dena i toi ne e svyrhsval v teb veroqtnostta da si bremenna e mn malka-no pak ti kazvam-ti si preceni!Kysmet,mila:)
mersi za pojelanieto..kakto sme se panirali i 2mata 6te ni e nujen :)

zna4i da iz4akam s testa..i da se molq..

NeSTa_86
06-24-2006, 17:32
Гинеколог!

06-24-2006, 17:34
Правиш тест и е трябвало да пиеш постинор аз уж обикновенно винаги съм зареден ,но напоследък неам та постинора е задължителен да знаеш а сега теста и ако е отрицателен спокойно и чакаш цикъла ако обаче не дойде на гинеколог.

shadow4e
06-24-2006, 17:39
Правиш тест и е трябвало да пиеш постинор аз уж обикновенно винаги съм зареден ,но напоследък неам та постинора е задължителен да знаеш а сега теста и ако е отрицателен спокойно и чакаш цикъла ако обаче не дойде на гинеколог.
ти прочете ли какво е написала, пише че й е свършило преди 2-3 дена и го е правила вчера, какъв е смисълът от тест,като той няма как да отчете правилно.

alkobalko
06-24-2006, 17:51
Znachi lichno az ne bih se panirala, zashtoto cikulut mi e mnogo redoven i nqma opasnost. No vse pak shtom tolkova si se panirala vzemi si Prostinor Duo i shte si spokoina. Za test ne sum mn sigurna, che shte otchete pravilno, no preceni si sama.

06-24-2006, 17:56
Kakwo e ob6toto s redovnostta na cikyla?!moq su6to e mnogo redoven!

06-24-2006, 17:57
A i 1 priqtelka spomena 4e to4no sled cikula e nai-veroqtno da se zabremenee!Za tova se poypla6ih!

alkobalko
06-24-2006, 18:00
Ami, kogato cikula na edno momiche e neredoven mnogo trudno se opredelq ovulaciqta (t.e. dnite, v koito ima nai-golqma opasnost momicheto da zabremenee). Tui kato ovulaciqta e 14 den ot zapochvaneto na menstruaciqta i cikula e tochen ne bi trqbvalo da moje da se zabremenee 1-2 dni sled svurshvane na menstruaciqta. No, kakto vinagi ne se znae kakvo moje da se slu4i. Ako si mn uplashena i ne ti se chaka da vidish dali shte ti zakusnee otidi i si kupi Prostinor Duo.

Sapphir
06-24-2006, 18:01

Защо даваш съвет като незнаеш? Колкото по скоро си направи теста??? Тест отчита 1 ден след закъсняването или 2 седмици след злополучния акт.
Авторката пии "Постинор дуо" - прочети листовката. Към 11-12 лева е.

06-24-2006, 18:02
Няма опасност не се притеснявай!

06-24-2006, 18:03
kolko nai-kusno trqbva da go piq ako re6a?! i pri vseki skusan prezervativ,dori ako priqtelq mi ne e svur6il li trqbva da go piq>!

06-24-2006, 18:04
Няма опасност не се притеснявай!

poniknaha mi krila,mersi :) dano e taka

Варки
06-24-2006, 18:06
kolko nai-kusno trqbva da go piq ako re6a?! i pri vseki skusan prezervativ,dori ako priqtelq mi ne e svur6il li trqbva da go piq>!

Не го пий според мен е безмисленно!Аз така си изпатих смисъл беше станало нещо подобно и пих,а на другият месец ми се наложи наистина да пия и да не ти казвам какво стана.
Няма опасност да си бременна (има де но съвсем минимална) не ги слушай кво ти говорят!Той не е свършил в теб нали?И преди това не сте правили секс нали?Ако е така въобще не си купувай Пустинор само ще си объркаш менструацията и целия организъм...послушай ме и няма да съжаляваш.

06-24-2006, 18:09

Не го пий според мен е безмисленно!Аз така си изпатих смисъл беше станало нещо подобно и пих,а на другият месец ми се наложи наистина да пия и да не ти казвам какво стана.
Няма опасност да си бременна (има де но съвсем минимална) не ги слушай кво ти говорят!Той не е свършил в теб нали?И преди това не сте правили секс нали?Ако е така въобще не си купувай Пустинор само ще си объркаш менструацията и целия организъм...послушай ме и няма да съжаляваш.

lele 6te zapla4a ve4e... ne e svur6il v men,no predi tva pravih me..posle go nakarah da se izpikae,da se izmie, i t.n...
kaji kakvo da pravq...naistina se oburkah.. :cry:

06-24-2006, 18:14
Има един спешен контрацептив - Постинор Дуо се казва. Точно при такива случаи, но си изпуснала...

alkobalko
06-24-2006, 18:16
Ox i az sum na mnenieto na Варки, obache vijdam kolko mnogo se pritesnqvash. Ne iskam da ti kazvam pii ili ne, zashtoto vse pak tova si e tvoq jivot. Lichno moeto mnenie e, che ne e neobhodimo da pieesh. No vse pak preceni sama. A ako reshish 72 chasa nai-kusno sled akta. No ne zabravqi, che tova e mnogo vredno za organizma ti. Pojelavam ti uspeh. I stiskam palci vsichko da e nared.

Eva:(
06-24-2006, 18:19
Ox i az sum na mnenieto na Варки, obache vijdam kolko mnogo se pritesnqvash. Ne iskam da ti kazvam pii ili ne, zashtoto vse pak tova si e tvoq jivot. Lichno moeto mnenie e, che ne e neobhodimo da pieesh. No vse pak preceni sama. A ako reshish 72 chasa nai-kusno sled akta. No ne zabravqi, che tova e mnogo vredno za organizma ti. Pojelavam ti uspeh. I stiskam palci vsichko da e nared.

da prava si,ve4e syper mnogo se pritesnih..i oburkah..ne misql 4e ima pri4ina za pritesnenie,poneje ne svur6i v men,a prezervativa se skusa predi tova da stane..da ama,predi tva pak pravihme seks..a tazi bqla te4nost koqto toi vidq dali naistian e ot men ili nego..a koga moga da si napravq test i da sum sigyrna 4e 6te pokaje?!sled sedmica?!2..lele 6te ymra do togava,,...postinor nqma da piq,naistina sum 4yvala kak se susipva organizma..

alkobalko
06-24-2006, 18:40
Taka, principno e kazano, che testa otchita pravilno 1 dne sled zakusnenieto ili 2 sedmici sled kontakta. Lichno az nqkolko puti sum si pravila test SureCheck. Na nego pishe, che moje da ustanovi bremennost 24 sled akta ili neshto takova beshe, no beshe 1-2 dni nqkude. Dokazano e obache, che spermatozoidite mogat da jiveqt nqkolko dni. Zatova moq suvet e shtom si reshila da ne piesh Prstinor Due e da izchakash oshte edin dva dni, za da e po-siguren rezultata ot testa. Pishi kakvo e stanalo.

06-24-2006, 18:43
Брей брей ако е толкова опасен колкото си мислиш дали щяха да го пуснат така да се разпространява и дали щеше да е най-доброто лекарство? :-({|= И алкохола цигарите и наркотиците овреждат но се употребяват всеки ден нали :| Но ако си решила да ставаш майка чакай още. И какво ще стане ако тестът за бременност се окаже положителен аборт ли ще направиш? Кое според теб е по-добрият вариант аборт или хапечтата :!:
Айде дано нищо да ти няма :wink:

06-24-2006, 18:47
Ми пий Постинор за по-сигурно, а тест можеш да си направиш най-рано след 2 седмици :roll:

alkobalko
06-24-2006, 18:50
Брей брей ако е толкова опасен колкото си мислиш дали щяха да го пуснат така да се разпространява и дали щеше да е най-доброто лекарство? :-({|= И алкохола цигарите и наркотиците овреждат но се употребяват всеки ден нали :| Но ако си решила да ставаш майка чакай още. И какво ще стане ако тестът за бременност се окаже положителен аборт ли ще направиш? Кое според теб е по-добрият вариант аборт или хапечтата :!:
Айде дано нищо да ти няма :wink:

Obqsni mi kak da ne e vreden Prostinor-a. Da, pusnato e na pazara. No pomisli za kakvo e pusnato, za da reshi problema s edna nejelana bremennost. Ne e pusnat za neshto mnogo hubavo. Efektiven e i e shiroko razprostranen- v tova spor nqma. No ne moje da se otreche, che ne e vrden za tqloto na momicheto. Vse pak toi predizvikva izhvurlqneto na ploda, neshto kato vtora menstruaciq. Tova e mnogo gadno za tqloto. Mesechniq cikul se oburkva i vuobshte...Ne sum chela protivopokazaniqta i stranichite efekti, tui kato ne mi se e nalagalo da go polzvam. Moq priqtelka, koqto go polzva obache kaza, che i se gadelo mnogo i se e chuvstvala adski otpadnala i nekomfortno. A i ako ne beshe opasen nqmashe da pishe, che ne moje da se polzva poveche ot 2 puti v godina, za preporuchvane prez 6 meseca. Ne znam dali si momiche ili momche. Ako si momche razbiram reakciqta ti, prosto ne znaesh kakvo oznachava da priemesh tova lekarstvo. Ako si momiiche ti pojelavam nikoga da ne ti se nalaga.

06-24-2006, 19:18
ne si bremenna spokoino! sled kato ne e popadnala sperma zna4i nqma problem,a te4nostta moje da e ot teb !smazka demek

strawberry1988
06-24-2006, 19:21
napravi si test

Lolita89
06-24-2006, 19:30
napravi si test
kakuv test be ?!nqma da i pokaje den sled seksa i sly4iloto se !!!

Варки
06-24-2006, 19:42

lele 6te zapla4a ve4e... ne e svur6il v men,no predi tva pravih me..posle go nakarah da se izpikae,da se izmie, i t.n...

Щом се е измил и е отишъл до тоалетна няма проблем значи!Не се притеснявай нищо не е станало,не си бременна!Няма смисъл да си купуваш Пустинор вече ти казах в предният пост.Той се пие наистина,когато стане гафа тоест свърши в теб и въобще не е полезен.Обърква и хормони и всичко...дори не бива да се пие повече от 3 пъти в годината,но разбира се ако се наложи няма как.Но в твоя случай - не се налага и не се притеснявай!Всичко е ОК:)

Варки
06-24-2006, 19:45
Искам да добавя още нещо тест можеш да направиш от първият ден на закъснението на цикъла ти...поне така пише на оказанието на shurecheck :-D
А иначе мисля,че ще покаже 1 седмица след акта

alkobalko
Prava si Варки. Izchakai nqkolko dni i si napravi test. Ne se pritesnqvai. Posle kaji kakvo e stanalo.

Щом се е измил и е отишъл до тоалетна няма проблем значи!Не се притеснявай нищо не е станало,не си бременна!Няма смисъл да си купуваш Пустинор вече ти казах в предният пост.Той се пие наистина,когато стане гафа тоест свърши в теб и въобще не е полезен.Обърква и хормони и всичко...дори не бива да се пие повече от 3 пъти в годината,но разбира се ако се наложи няма как.Но в твоя случай - не се налага и не се притеснявай!Всичко е ОК:)

mersi VArki,ulekva mi taka..predi malko govorih s 1 mn dobra priqtelka(pak) i tq kaza slednoto: pii go vcednaga!po-dobre ot kolkoto da 4aka6 i da riskyva6!katp ie6 postinor i SAMO AKO SI BILA ZABREMENQLA 6te se poqvi otnovo menstryaciq!
misleh da pitam i maika mi,no ne sum sigyrna v reakciqta i.. ;(

saninka91
06-24-2006, 19:46
Iz4akai 2-3 sedmici i si napravi test ,samo ne se panikiosvai i ne si misli nai lo6oto

Варки
06-24-2006, 19:49
mersi VArki,ulekva mi taka..predi malko govorih s 1 mn dobra priqtelka(pak) i tq kaza slednoto: pii go vcednaga!po-dobre ot kolkoto da 4aka6 i da riskyva6!katp ie6 postinor i SAMO AKO SI BILA ZABREMENQLA 6te se poqvi otnovo menstryaciq!
misleh da pitam i maika mi,no ne sum sigyrna v reakciqta i.. ;(

Виж мила това е пълна глупост!Когато пиеш Пустинор той предизвиква някаква реакция тоест нещо като изхвърляне на плода,но още в съвсем ранен стадий.Това ако си била забременяла ще се появи отново менструация е пълна измишльотина.Самото лекарство ти предизвиква появяването на мензис след 1 седмица и да не си и да си една и съща.Аз съм на 18 години и много пъти съм изпадала в подобни ситуаций и можеш да ми се довериш напълно!Казах ти не си купувай няма смисъл.

alkobalko
06-24-2006, 19:50
Abe lichno na men tova s maikata ne mi se struva mnogo udachno. Ne se znae kak moje da reagira. I az i Варки veche ti kazahm, che mojesh da napravish testa oshte utre, no ne e sigurno kolko shte e tochen. Da kajem sled okolo 1-2 sedmici moje da e tochen.

Eva:(
06-24-2006, 20:04
ami zna4i ytre si kypyvam test i sled 3 sedmici pak...i se molq ... ;( ...kakvi sa cenite na testovete i koi preporu4vate?!

alkobalko
06-24-2006, 20:05
Emi lichno az imam nai-golqmo doverie na SureCheck. Cenata e 3.30. Tam nqkude shte go namerish.

Svetlana_Pei4eva
06-24-2006, 20:11
abe mnogo ste zle
moje da se zabremenie dori po vreme na menzis a kakvo da govorime za sled tova

Luciferian
06-24-2006, 21:03
Доколкото знам, тестовете за бременност са ефективни и точни поне седмица след събитието. А Постинор Дуо върши работа до 48 часа. Значи в момента, в който мине седмицата и се направи тест (за да е сигурно, че резултатът щее точен), вече е късно за медикаментално прекъсване на бременността и само сериозен аборт върши работа. Тъжно, но вярно.

alkobalko
06-24-2006, 21:06
Prostinor Duo sus sigurnost deistva do 72 chasa. Vzima se purvoto hapche i sled 12 chasa vtoroto.

Luciferian
06-24-2006, 21:14
Prostinor Duo sus sigurnost deistva do 72 chasa. Vzima se purvoto hapche i sled 12 chasa vtoroto.
Което пак не е достатъчно, за да покрие седмицата, след която тестът за бременност е сигурен.

06-24-2006, 21:18
6te si vzema hap4etata ..Varki, Aleandra blagodarq vi mnogo,sigyrna sum 4e ste pravim,i 4e an men ni6to mi nqma...no 4yh gadjeto si predi malko.. znaete li kakvo mi kaza toi : emi kypi si hap4e ili test..kakto si re6i6,tvoe si e re6enieto(poslednoto),i na men mi e pritesneno....
nz mn me qdosa..no iskam da spq spokoino..6te go vzema!

alkobalko
06-24-2006, 21:25
Emi milichka, tvoe si e reshenieto. Predpolagam, che e provokirano ot reakciqta na gadjeto ti. Ne iskam da ti kazvam da ne go pravish, zashtoto tova ti reshavash. Shtom taka shte si po-spokoina OK. Sorry, che ti go kazvam, no dumite na gadjeto ti mi prozvuchaka dosta gadnichko. V kraina smetka reshenieto ne e ssamo tvoe i dvamata ste v tova. Az sushto imah sumneniq vednuj, no beshe dosta po-kusno. Beshe minalo dosta vreme- zakusnqvashe mi s 9 dni. Kazah na gadjeto mi, che sujalqvam, che ne sum vzela Prostinor. Togava toi me popita imalo li e za kakvo da gi vzimam i az mu otgovorih, che ne e. I toi kaza, che e stanalo po-dobre, che unishtojavam organizma si. No mi kaza da ne vzimam sama priburzani resheniq. Molq te kupi si i edin test i go napravi predi da vzemesh purvoto hapche. Prosto ei taka, za da vidish rezultata. SureCheck- na opakovkata pishe, che otchita i v nai-ranna bremennost. Pishi kakvo e stanalo molq te. I pomisli oshte vednuj. Kakvoto i da reshih uspeh!

06-24-2006, 21:31
Emi milichka, tvoe si e reshenieto. Predpolagam, che e provokirano ot reakciqta na gadjeto ti. Ne iskam da ti kazvam da ne go pravish, zashtoto tova ti reshavash. Shtom taka shte si po-spokoina OK. Sorry, che ti go kazvam, no dumite na gadjeto ti mi prozvuchaka dosta gadnichko. V kraina smetka reshenieto ne e ssamo tvoe i dvamata ste v tova. Az sushto imah sumneniq vednuj, no beshe dosta po-kusno. Beshe minalo dosta vreme- zakusnqvashe mi s 9 dni. Kazah na gadjeto mi, che sujalqvam, che ne sum vzela Prostinor. Togava toi me popita imalo li e za kakvo da gi vzimam i az mu otgovorih, che ne e. I toi kaza, che e stanalo po-dobre, che unishtojavam organizma si. No mi kaza da ne vzimam sama priburzani resheniq. Molq te kupi si i edin test i go napravi predi da vzemesh purvoto hapche. Prosto ei taka, za da vidish rezultata. SureCheck- na opakovkata pishe, che otchita i v nai-ranna bremennost. Pishi kakvo e stanalo molq te. I pomisli oshte vednuj. Kakvoto i da reshih uspeh!

obe6tavam 6te..a gadjeto mi ..syper me razo4arova..no moje bi tva si e negoviq na4in da pokaje pritesnenie..nz..mujete me ot4aqha v tozi jivot..

06-24-2006, 21:32

i vse pak toi bluska kato nenormalen..no ne go vinq sam onego..

obe6tavam 6te..a gadjeto mi ..syper me razo4arova..no moje bi tva si e negoviq na4in da pokaje pritesnenie..nz..mujete me ot4aqha v tozi jivot..

alkobalko
06-24-2006, 21:47
Emi moje i taka da e. Kaji ni posle kakvo e stanalo i kakvo si reshila.

Ева:)
06-25-2006, 13:43
ами хора взех си хапчета и пих..към четръртак ще си направя тест. мерси много на всички !!!!!!!!! :smt008

06-25-2006, 13:47

Не е колкото по-скоро си направиш теста, щото той може да се направи чак две седмици след акта,така че като си невеж в тая област не пиши!![/b]