Влез

View Full Version : Какво се крие днес зад "Обичам те"?

Keridan
06-28-2006, 05:32
Тези две думички били магически,били способни да променят живота на човека,защото били рядкост. Колко от нас са се запитвали на колко човека родителите ни са казвали "обичам те" и на колко човека казва "обичам те" днешната младеж? И защо "обичам те" прие една видоизменена форма на "обичкам те", какво значи това - просто умалителна форма или преходно състояние??? Защо сме заобиколени от хора които раздават това "обичкам те" на всяко второ гадже, на втората седмица все едно казват "харесвам те"? Аз самия ставам свидетел на това как мой познати момичета се кълнат до гроб че обичат някое момче истински, и след някой и друг месец когато ми кажат че са с друг, който пак обичат и аз им напомня за "старата любов" отговорът е "пффф не ми нопомняй за тоя, колко съм била глупава..." и така си получава един непрестанен цикъл! Някак си се губи важността и символиката на тея две думички.... момчетата ги използват, за да свалят звезди на момичетата,които пък от своя страна ги казват още щом почувстват някакви емоционални трепети и вълнение, което бъркат с любов, а след 3-4-5 седмици си окаже просто силно привличани, което постпено е затихнало. Интересно ми е да чуя мнението на баш тийнейджърите, че аз малко застарях вече И пак помислете - чувството любов според мен не се мени във времето и с поколенията, защо тогава нашите родители, да не кажа баби и дядовци че там в повечето случай любовта е наложена "отгоре", са казвали за цял живот 1-2 пъти обичам те, а сега хора на по 15-16 изричат тея думи на доста голям брой гаджета? Любовта за това е най-сладкото чувство, защото е рядкост!

koalka
06-28-2006, 06:38
Много хубава тема,браво!!!Да,в интерес на истината е така.Много от днешните тиинейджъри казват на "всяко второ гадже",както ти се изрази-"ОБИЧАМ ТЕ" и дори не съзнават какво изричат.Колко голяма тежест има тази дума,но те чисто и просто бъркат ЛЮБОВТА с харесването.в повечето случаи.Изневеряват си,а казват,че обичат човека ,с когото са.Това не е вярно.Не,не го обичат.Просто са пожелали друг\а, а като обичаш не ти трябва никой\я друг\а.Тогава защо го правят?Просто още не са разбрали какво е да изпитваш това чувство.

Luda_krava
06-28-2006, 07:21
Първо, аз не съм от така наречените "баш тийнове" но пък темата ме заинтригува и смятам да се замеся и аз в тази каша кото е настанала покрай "обичам те"...

Любовта за това е най-сладкото чувство, защото е рядкост! именно защото е толкова рядка е най-сладкото чувство... нали знаеш, ако беше на всяка крачка щеше да се загуби онази нейна очарователна магия... хората са казали че когато всички познаят красивото като красиво, то вече става грозно... та и с любовта нещата са такива...

Относно въпроса за този вид "комерсиализация" на думиата "обичам", нещата също си имат обяснение (поне за мен)... Да почнем от по-далече - живеем в свят в които ценостна система, порядки и срамежливост са едва ли не назидателни неща.. Морала, отдавна е антика, както и истинското значение на чувствата... От емоции те са се принизили до прости думи без душевно покритие... Не трябва да те учудва факта че всеки втори казва "обичам те" и след една седмица е само прах в очите... Самата тежест на думата се е видоизменила с течение на времето, олекнала е до такава степен че е станала като един банален заучен израз... Пък и когато си нямаш и на идея за какво аджеба е истинска любов, не можеш да направиш сравенние и мислиш че първите тръпки и влечения към един човек са великата любов... Пък и замисли се, няма смисал да се съди за това... кой вече говори за любов, в онази нейна така чиста и неосквернена светлина (още едно от влиянията на новия свят).. Любовта днес е свързана с пари.... жалко но факт...
Моя съвет е такъв - не се впрягай толкова за неща които не зависят от теб.... нека всички се обичат, пък било то и тази обич дето трае 1 седмица.... ти дръж на твоите принципи и граници за любовта ... и бъди един от малкото които ще срещнат истинската нея в най-величественото й очарование (желая ти го от сърце)

Благодаря на тези които си направиха труда да прочетат написаното.

summer_04
06-28-2006, 07:48
estestveno ,4e ima razlika,nz spored men kato kazva6 na nqkoi"obi4kam te" purvo ,4e se ligavi6 tva qsno,oba4e ti ne vlaga6 smisula ,koito ima ,kogato kaje6 na nqkoi"obi4am te",bez zna4enie priqtel ili gadje ti e!obi4am te e adski seriozno i tr da go kazav6 kogato naostina go izpitva6,a ne prosto za da si 4e6a6 ezika ili za6toto drugiq ti go e kazal!

sameone
06-28-2006, 09:32
Val6ebnite dumi4ki "OBI4AM TE!!!"mogat da se talkuvat po nqkolko na4ina:1 tova e sredstvo na nqkoi mom4eta/momi4eta da zamaqt glavata na 4oveka ot protivopolojniq pol i da go vkarat v legloto si i pole "lubovta" interesno kak oba4e iz4ezva. 2 nqkoi gi kazvat i po navik,vse edno kazvat zdrasti i ne osaznavat tqxnoto zna4enie. 3 za drugi tezi dumi sa mnogo vajni i iskreni i zatova gi kazvat mnogo rqdko i samo na podbrani xora.

IKisseDAGirL
06-28-2006, 09:48
браво за готината тема :)

много пъти съм се замисляла над този въпрос.. и особено се дразня, когато във всяка втора тема участват тези две думички и мн често просто заместват "харесвам го/я" :roll:
само че така се губи смисъла им и когато някой ти ги каже и това е така, не можеш да разбереш дали не е поредното клише, поредната банална фраза, поредната заблуда, или човекът до теб наистина го мисли :-)

всъщност има и нещо друго.. всяка поредна "любов" носи по нещо ново, неизпитано до сега, и може би по този начин по-неопитните или неориентирани момичета и момчета всеки път решават, че обичат, просто защото всяка последна за момента проява на емоции е по-силна от преди, а те не са изпитали още истинското чувство и започват да си въобразяват, да си мислят, че е любов.. :-s

ziky
06-28-2006, 09:51
Вярно е че секи казва обичам те на ляво и на дясно обаче обичам те е нещо наитина сериозно и секи го усеща и чуства различно....

fucker
06-28-2006, 10:40
Когато жена казва обичам те на мъж това значи или че иска нещо от него или че е направила някоя глупост.Когато мъж казва обичам те на жена това значи ,че иска секс.Всички знаете че е така,въпреки че ще го отричате и говорите разни bullshitz

akademika
06-28-2006, 10:43
Стига простотии бе, намерили кой да критикуват момчетата сваляли звезди ала бала... Може да има много момичета около мен, може много момичета да съм харесвал, Но само на едно до сега съм казал че го обичам, и сед като скъса с мен бях в много лошо психическо състояние, тези думи не са свързани с възрастта, а с чувството което изпитваш , и мен дори ми е неудобно да ги употребя за момиче в чиито чувства не съм сигурен, а дори и да съм сигурен, не бих ги употребил защото трябва да съм сигурен в моите, и за да си направите комплексни изводи изкам да ви кажа старата българска поговорка "покрай боолука и боклука"

akademika
06-28-2006, 10:45
Когато жена казва обичам те на мъж това значи или че иска нещо от него или че е направила някоя глупост.Когато мъж казва обичам те на жена това значи ,че иска секс.Всички знаете че е така,въпреки че ще го отричате и говорите разни bullshitz
ами то и от името ти личи че си пълен комплексар с изкривена ценнстна система, можеш да обичаш момиче и без да правиш секс него за твое сведение, дори може и без физически контакт

CVETELLINA
06-28-2006, 11:25
ами честно казано,мисля,че всеки се е замислял над този въпрос...
Да,така е тези думички вече губят своя смисъл,когато почнат да се подхвърлят така на всеки,който ти е станал симпатичен....все едно му казваш "здрасти",мисля даже,че тва е банално да се употребяват без да има някакви по-силни чувства...
Аз съм на 15 и в предните си връзки доста често съм го повтаряла....сега,когато вече имах в живота си "истинската" любов,разбирам колко стойностни са тези думи "ОБИЧАМ ТЕ".Човек трябва да го казва,когато наистина е сигурен,че изпитва нещо повече от привличане или пък харесване...
А за тази така наречена умалена форма, "обиЧкам те" , ми звучи супер лигаво и бебешко.... :roll:

Keridan
06-28-2006, 14:20
Аз съм на 15 и в предните си връзки доста често съм го повтаряла....сега,когато вече имах в живота си "истинската" любов,разбирам колко стойностни са тези думи "ОБИЧАМ ТЕ".

Те нещта явно са навързани - ето виж ти си едва на 15, а казваш че в предните си връзки си го казвала много често, докато не си срещнала истинката любов и по това "имах" май вече си я изгубила. Извинявай за тъпия ми въпрос, ама кога успя да го направиш всичко това като си на 15?

CVETELLINA
06-28-2006, 14:28
ами аз малко не точно се изразих,под "последните си връзки" имах напредвид 2-3 момчета,не че са толкова много ама все пак е някакъв опит...а с бившето ми гадже,т.е най-прекрасния човек,когото съм срещала,наистина разбрах какво е да умираш от любов.....но за съжаление всичко сжърши....

HiLaRyYy
06-28-2006, 14:38
Taka..spored men...lubov mojesh da izpitvash kym edin chovek,dori i na 10 godini..nqma znachenie ot vyzrasta ,no da kajesh dumite "OBICHAM TE!" na edno momche/momiche trqbva vreme,zashtoto za da obiknesh nqkoe momche e nujno dosta vreme!Na men naprimer mi trqbvaha 6meseca che i poveche da obikna edno momche...sega sym na 13 tova beshe predi 1godina i neshto! :roll: Spored men mojesh da kajesh dumite "OBICHAM TE!" edva kogato mine izvestno vreme,a ne na 1-2-3 ili 4 sedmica! Tezi dumi sa silni i to mn silni za da gi kajesh v nachaloto na vryzkata si s edno momche..E, ako predi tova si kopnql/a za tova momiche/momche estestveno e da kajesh "OBICHAM TE!"...

A kolkoto do "OBICHKAM TE!" tova veche za mene sa glezotiiki..izmisleni ot glezli i glezliovci (bez komentar)..Tova e mnenieto mi ! :)

lost_girl
06-28-2006, 14:43
spored men zad tezi dumi se krie ne6to tolkova istisnko i krasivo,no kogato go kazva6 trqbva da govori6 seziozno i s mnogo iskrenost!

iiirish
06-28-2006, 16:51
все пак мисля, че всичко се получава от опит. всеки един е бъркал любовта с харесването не един или два пъти. когато си на 12-13 (че и нагоре) всяка нова тръпка ти се струва, че е влюбване, а ти самия дори не знаеш признаците на това чувство, само някъде си ги чул от филмите. а това според мен е глупаво.
по въпроса за обръщението "обичач те"... не клише, а вече не знам в какво се е превърнал този израз. защо всички си мислят, че думите са си просто думи, а не дела?! но тук не е така! във всяко "обичам те" влюбеният излива душата си, то е клетва пред обичания човек, а не просто отбиване на номера... [-( [/list]

ludamacka
06-28-2006, 16:54
suglasna sum s tova 4e mnogo malko hora osuznavat istinskoto zna4enie na dymite ''obicham te''.sega vseki si gi izpolzva za 6tqlo i ne6tqlo.a lybovta ne trqbva da se vuzpriema samo kato 1 iil 2 dymi,kazani ei taka [-X

06-28-2006, 22:29
Вярно е че секи казва обичам те на ляво и на дясно обаче обичам те е нещо наитина сериозно и секи го усеща и чуства различно....
:) :) :)

06-28-2006, 22:49
Izre4eni ot mom4e, nai-4esto zna4at "imaimi doverie, shte spish li s men"
Momi4etata vuobshte ne se ograni4avat i gi kazvat za shtqlo i neshtqlo na koito im padne!

LifeleZz
06-29-2006, 21:10
АхахАхахахаАааах !!!!! :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Ти пък намери къде да пишеш за любовта! В Тоя пубертетски сайт!!!!!!! На тая възраст няма нищо истинско!!! Няма нищо, щото то тийнейджъра е единия ден един, на другия ден друг... по тая логика и на единя ден си харесва един, на другия ден друг... Ами така е, тъпо е, ама е така! Всеки е минал през тоя период! В тва няма нищо тревожно, според мен...
Но виж, за "каките", за които "обичам те" значи "обичам парите ти" ... Е тука вече е лоша работата! Но такива са времената, разбираш ли? Светът се материализира отвсякъде. Много сърца могат да бъдат купени в днешно време. Така е, няма спор, но никой нищо не може да промени. Това е част от еволюцията на човека. Не е възможно положението днес, да е както преди 100-50 или дори 10-20 години !!!!! И все пак трябва да сме щастливи, че живеем днес, а не след 100 - 200 години, когато вече всичко, според мен, ще си има цена.
Важното е за теб какво значи "обичам те" ! Важното е да научиш и децата си, какво значат тези две думи... А другите не ги ебавай толкова! Всеки си получава заслуженото рано или късно! Те като ходят с някои само заради е*ането, да не мислиш, че са щастливи? Физически удовлетворени, да, но нищо повече! :smt005

strawberry
06-30-2006, 00:10
Според мен `Обичам те` вече е заучена фраза,която ежедневносе повтаря.Много рядко зад тази фраза стои истинското й значение, тя е проста поредния трик за сваляне на звезди на някое момиче и съответно след това сваляни в леглото...Днес трудно се срещат хора,които да зачитат тези две думички,което е наистина жалко.За мен `Обичам те` трябва да се казва само когато има истински чувства а не поредния флирт.Аз бих казала `Обичам те` само на трима души,които наистина много обичам,защото тези две думи според мен ако са искрени могат да разтопят всички ледове между двама....

LP_girl_14
06-30-2006, 00:22
Според мен трябва да се казва "Обичам те' само когато наистина го чувстваш,не да го повтаряш на 100 човека като за здрасти-здравей!Фразата значи наистина много,ако в нея са вложени чувства,ако човека който ти я казва наистина те обича и му личи по поведението и по действията.Тези думи"обичам те" са само допълнение :D