PDA

View Full Version : Ip адрес през skype



zubi
07-04-2006, 16:33
Някой знае ли програма , която да показва IP на човека с който си чата през скейпа. Примерно си чатя с някой през скейпа - има ли начин да му разбера IP адреса или някаква друго информация , която е неповторима на друг компютър.

ErT
07-04-2006, 16:45
едва ли ! а защо ти е напълни безполезно е щом не са го сложили.

zubi
07-04-2006, 17:03
едва ли ! а защо ти е напълни безполезно е щом не са го сложили.

Имам съмнение че най-големият ми враг си е направил втори акаунт и се опитва да измъкне информация от мен . Искам да съм сигурен , че е той и да го прецакам.

HakeR
07-04-2006, 22:45
и на мен много ми се иска такава
определено не е безполезно
напълно те разбирам zubi колко човека така съм хващал в мирк само заради ip-то обаче за skype все още незнам за такава програма

WILD__BOY
07-04-2006, 22:48
бе не съм я чувал тая програма сЕйп

dim0666
04-30-2008, 21:07
az znam kak da razbera ip-to po skipa :) ama osven da razbera ot kade e ni6to ne moga da napravq s tova ip.. i sq tarsq interesni ne6ta koito moga da pravq s ip-ta na tezi det me draznqt :) koito se interisuva da pi6i na ddimmo1 :) :) :D 8-) 8-) :)

mullated
05-01-2008, 06:22
OMG !!! :-o

alex_devv
05-01-2008, 17:36
не е добре с тия "skipove" :-o
става през cmd

mullated
05-01-2008, 18:00
И кво си мислите, че с тоя нетстат ще намерите ИП :D

sexita
05-02-2008, 19:04
Ето за скайпа...аз съм го пробвала и става


http://vbox7.com/play:439ac890

и евентуално да знаеш...

http://vbox7.com/play:23797b33

Bombshell
05-03-2008, 02:20
Някой знае ли програма , която да показва IP на човека с който си чата през скейпа. Примерно си чатя с някой през скейпа - има ли начин да му разбера IP адреса или някаква друго информация , която е неповторима на друг компютър.
Kolkoto i da te lujat hlapeta bez nikakyv opit v programiraneto i "hakerstvaneto" nqma takava programa vse o6te! :) Ima programa, s koqto moje6 da vidi6 IP-a primerno na data ili na nqkoi sait....No za skype nqma :)

jtmmygf
05-03-2008, 07:27
Абе хора много сте зле е не разбрахте ли че човека може да се скрит под рутер и да има друго ип или да е с нереално в такъв случаи тъпото видео дето е по отгоре и cmd и т.н. не ви вършат работа......... аиде успех с ип адресите!

mullated
05-04-2008, 09:21
Айде бе.Могат те.Нали ако си с динамично връзката ти минава през рутера/модема...за да се достигне компютъра трябва да се отворят портове...
Много разбирате ама без грам познание по TCP/IP...Прочетете малко и за Skype Protocol-a!!!
Protocol

A Skype network is a peer-to-peer network with three main entities: supernodes, ordinary nodes and the login server. It is an overlay network: each client builds and refreshes a list of reachable nodes known as the host cache. The host cache contains IP address and port numbers of supernodes. Communication is encrypted using RC4; the method used does not provide any privacy but instead merely obfuscates the traffic.

Supernodes relay communications to other clients behind a firewall. Any skype client can become a supernode if it has good bandwidth, no firewall and adequate processing power. Supernodes are grouped into slots (9-10 supernodes). Slots are grouped into blocks (8 slots).

Skype also routes calls through other Skype peers on the network to ease the crossing of Symmetric NATs and firewalls. This, however, puts an extra burden on those who connect to the Internet without NAT, as their computers and network bandwidth may be used to route the calls of other users.

The Skype client's application programming interface (API) opens the network to software developers. The Skype API allows other programs to use the Skype network to get "white pages" information and manage calls.

The Skype code is closed source, and the protocol is not standardized. Parts of the client use Internet Direct (Indy), an open source socket communication library. :x

krassyo
01-26-2009, 03:56
Всяка активна p2p връзка може да бъде проверена на машината на скайпващия с netstat. Тоест ако събеседникът ни изпраща файл и имаме директна връзка (а не ползвате някой трети потребител като supernode) можем да проверим всички адреси, с които имаме осъществена връзка в момента, където ще бъде и адреса на изпращащия.

Като цяло Skype е доста гнусен и напорист софтуер и за него не представляват особен проблем прегради като маскиране на адреси зад един публичен. Друг е въпроса, че ако файлът ни го изпраща човек, който както споменаваш е зад маршрутизатор ще видим само адреса на маршрутизатора. Все пак това може да ни ориентира минимум за мрежата на потребителя или адресът на рутера му и от там нататък да съберен по един или друг начин необходимата ни информация.

martin870
04-21-2016, 21:26
az znam kak da razbera ip-to po skipa :) ama osven da razbera ot kade e ni6to ne moga da napravq s tova ip.. i sq tarsq interesni ne6ta koito moga da pravq s ip-ta na tezi det me draznqt :) koito se interisuva da pi6i na ddimmo1 :) :) :D 8-) 8-) :)

az znam kak moga da spiram kompove interneti da smenqm paroli na netove sichko shte ti go kaja ako mi kajesh kak da razbera ip ot skype

Dwyd96
04-21-2016, 21:34
az znam kak moga da spiram kompove interneti da smenqm paroli na netove sichko shte ti go kaja ako mi kajesh kak da razbera ip ot skype

Да живее парадокса. Момчето може да хаква всичко от а до я, но неможе едно ип да намери :D....

Можеш да намериш ip адреса с cmd. Но няма полза :D

SprayPaint
04-21-2016, 23:17
kak da razbera ip ot skype

Можеш да използваш един от милионите подобни на този (http://skresolver.com/) сайтове.

Indistinct
04-22-2016, 06:03
az znam kak moga da spiram kompove interneti da smenqm paroli na netove sichko shte ti go kaja ako mi kajesh kak da razbera ip ot skype

И аз знам как се спират компютри - натискаш shut down.
А сега сериозно, за такива въпроси чичо Гугъл винаги би ти помогнал. Иначе с cmd е така да се каже най-интересно, а с ip resolver е бързо.

Dwyd96
04-22-2016, 07:18
И аз знам как се спират компютри - натискаш shut down

Мхм.. ;)

Indistinct
04-22-2016, 07:27
Ама пък ми е много интересно как авторът ги спира без да им знае IP-то и без да са свързани в мрежа.
Сигурно от копчето. :D

Dwyd96
04-22-2016, 14:30
Ама пък ми е много интересно как авторът ги спира без да им знае IP-то и без да са свързани в мрежа.
Сигурно от копчето. :D

От контакта :D

Indistinct
04-22-2016, 16:37
От контакта :D

Оттам ли трябва да се изключва? Правила съм го по грешния начин цял живот...

kaRamella
04-22-2016, 17:04
nz ama avtora ima mn tupa fizionomiq :D

Dwyd96
04-22-2016, 19:15
Оттам ли трябва да се изключва? Правила съм го по грешния начин цял живот...

Стария ми компютър се включваше и изключваше с ритник :D Така че, зависи от модела :)

Indistinct
04-22-2016, 19:27
Стария ми компютър се включваше и изключваше с ритник :D

Не знаех, че Nokia са произвеждали и компютри. :D

Dwyd96
04-22-2016, 19:42
Не знаех, че Nokia са произвеждали и компютри. :D

good one :Д

MalePan7her
05-06-2016, 06:41
По темата ->

https://www.youtube.com/watch?v=lTo4Uin3qDU

NomNomNom
05-09-2016, 21:22
1.пуснал си скайпа, но не си писал/звънял на човека все още
cmd -> netstat -n
пишеш/звъниш на човека
пак cmd -> netstat -n
сравняваш аутпут-а

2. пускаш скайпа и му звъниш, отваряш ресурс монитора в task manager и отваряш network частта и гледаш с кое ип имате най-висок трансфер на данни в момента

3. пускаш скайпа, звъниш му, и в wireshark гледаш до кое ип са ти се юрнали голямо количество пакети

Ама скайп не стана ли вече тотално client - server, и да не можем вече да се виждаме директно, щ'а проверя тези дни.

MalePan7her
05-09-2016, 21:41
Няма нужда от звънене, просто е нужно да се установи комуникация с чат да речем !

Не всеки иска да говори по скайп, ако пък не познава човека още по невъзможно е изпълнение !

ДОТА
05-10-2016, 16:48
Ама скайп не стана ли вече тотално client - server, и да не можем вече да се виждаме директно, щ'а проверя тези дни.

зависи, ама връзката вече не е само p2p, защото се ползва браузъра по дефоут/или само експлорър/ и там ако зададеш да се ползва прокси ще виждаш него

Грозния
05-10-2016, 19:30
Ама скайп не стана ли вече тотално client - serverСтана, много отдавна :D!

M****
05-11-2016, 10:09
Видях темата, та реших да си припомня "Що бе това нещо, наречено Skype?". (:

Ъпдейтнах старата програма и успоредно с това забелязах, че е пуснат онлайн бета Skype - https://web.skype.com/bg/ .
За осъществяването на порядъчен трафик проведох видео-разговор между официалния ми скайп и неофициалния... :cool:
От един компютър. :cool:

Стартирах си Command Prompt-а като администратор, зададох му команда netstat -b -n и сред IP адресите никъде не си видях своя външен. Това бе логично, след като от едната страна ползвам онлайн сървърно базиран Skype. Но да - ако се ползва онлайн приложението - със сигурност твоя IP адрес остава скрит за отсрещната страна.


бтв: сега малко страничен (и може би глупав) въпрос от мен към по-знаещите - възможно ли е заразен компютър да подава информация по мрежата (с установена активна сесия) и при стартиране на Command Prompt-а връзката да не се визуализира при командата netstat -n?

Общо взето питането ми е дали компютърен вирус може да модифицира резултатите на Command Prompt-а?

ДОТА
05-12-2016, 15:32
Общо взето питането ми е дали компютърен вирус може да модифицира резултатите на Command Prompt-а?

не, ама е достатъчно умен да не прави нищо
когато се извършват дадени действия

MalePan7her
05-12-2016, 16:37
Бахти бота, хем му пратих видео клип, хората са си играли да го направят за най-големия балък да му стане ясно... Трагично е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!