PDA

View Full Version : Бременна ли си.

OMG_WTF
07-05-2006, 21:34
Поради зачестилите теми от сорта "Помощ, бременна ли съм?", "Ми, то аз такова, май..." и т.н.
Правенето на секс, без предпазни средства увеличава рискът да забременееш.
Сперма се отделя и преди момчето да е свършило, но е малко.
Можеш да забременееш само между 12тия и 15тия ден от деня, на които ти е дошъл цикъла (7-12 ден от деня, в които ти е свършил)
Ако, момчето е свършило в теб около 8-9 ден след като ти е дошло, сперматозоидите могат да живеят в теб около 3 дни.
Ъпдейт: Това се нарича овулация, ако всичко с цикъла , и организма ти е ок, трябва да е на тези дати, но винаги има изключения, може и да не е на тези дати, винаги може да дойде. Уволацията настъпва, когато узрялата яйцеклетка от единия яйчник е готова да бъде оплодена , или в нея се извършват сложни процеси и се раждат нови клетки, които могат да бъдат оплодени.
Ъпдейт2:Едно уточнение. Може да се забременее единствено по време на овулация или малко преди нея, но овулацията може да подвижна. Живеем в ужасно мръсен свят и той влияе на хормоните, следователно е възможно да се забременее по почти всяко време на месеца. (От `Death`Whore` )
Ъпдейт3:При повечето жени продължителността на цикъла е средно 28 дни.Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална. Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла.
Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация. (By Levski_Fenka)
От свирка не се забременява.
От анален секс, също.
Никога не можеш да бъдеш сигурен/а кога е станал гафа, през месеца или кога се е скъсал презарватива, затова ако ти закаснява, отиди до близката аптека "Shure Check" струва 3 лева, дава бърз резултат, използва се минимум седмица след половия акт.
Ако е станал гаф, до 3 дни можеш да пиеш ПОСТИНОР ДУО, 2 хапчета , по-скъпи са, но ако се пият на време действат (12 лева ако не се лъжа). Това са хапчета за аборт, действат само до 3тия ден.
Може да се забременее и ако сперма попадне на интимните ти части.
Никой от форума не може да ти каже дали си бременна, вземи си тест.
Използвайте презарвативи, най - евтините са 0.20ст.
Аз лично, от опит препоръчвам на момчетата: Преди да свършите, макар и с риск да развалите удоволствието, извадедете го и вижте, дали случайно презарватива да не се е скъсал, после ще спестиш доста мъки.
Възможни причини да ти закъснява цикъла В началото да пролетта е нормално да ти закъснее; Ако си била дествена , е нормално цикъла ти да се измести с няколко дена; Промяна на климата; Притеснение; Смяна на обстановка(жилище и т.н.) ; Ако тренираш някакъв спорт (гимнастика , балет...) и си малко килограми е възможно също да ти закъснява, или въобще да не ти дойде.
Ако някой има нещо, да добавя.

Извинявам се за правописните грешки, БЕЛ ми е много слаб предмет, все пак се опитвам да ги корегирам до минимум.

Надявам се да съм ви помогнал.

lina15
07-05-2006, 21:47
Ама те повечето такива теми не са истински

Tekitha
07-05-2006, 21:50
imam samo zabelejka otnosno izkazvaneto ti 4e moje da se zabremenee SAMO m/u edi koi si i edi koi si den.... tova ne e taka moje da se zabremenee dori po vreme na cikyl ili v dena v koito trqa da ti doide ili kogato i da bilo prosto si zavisi ot momi4eto ot ovulaciqta i t.n

`Death`Whore`
07-05-2006, 22:17
Едно уточнение. Може да се забременее единствено по време на овулация или малко преди нея, но овулацията може да подвижна. Живеем в ужасно мръсен свят и той влияе на хормоните, следователно е възможно да се забременее по почти всяко време на месеца.

OMG_WTF
07-06-2006, 08:34
Добавих и това, което ти ми каза. Ако има още да се допълва - казвайте.
Иначе, предлагам ако модераторите решат да направят темата важна, така ще се избегнат доста нови теми. :))

Chiana
07-06-2006, 08:58
Упдейт: Това се нарича овулация, ако всичко с цикъла , и организма ти е ок, трябва да е на тези дати, но винаги има изключения, може и да не е на тези дати, винаги може да дойде. Уволацията настъпва, когато матката е готова да бъде оплодена , или в нея се извършват сложни процеси и се раждат нови клетки, които могат да бъдат оплодени.

Матката?? :shock: Не се ли опложда узрялата яйцеклетка от единия яйчник, която се намира в разширената част на маточната тръба която след това се вгражда един вид в лигавицата на матката, която е достатъчно набъбнала, за да приеме оплодената яйцеклетка?
Или аз нещо се бъркам :-k
А и да ти кажа не съм чувала за Sure Test. Нз може и да има, но съм чувала само за Clear test, който струва към 3 лв и Sure Check, който е към 4 лв. Поправете ме ако бъркам.

OMG_WTF
07-06-2006, 09:02
Това го писах към 12 часа, спеше ми се, сори :)
Shure CHek съм купувал 2 пъти и 2та пъти беше 3 лева.
Пък и мисля, че момичетата трябва да са по-запознати с тези неща, тъй че ако има още нещо кажете.

Levski_Fenka
07-06-2006, 10:59
imam samo zabelejka otnosno izkazvaneto ti 4e moje da se zabremenee SAMO m/u edi koi si i edi koi si den.... tova ne e taka moje da se zabremenee dori po vreme na cikyl ili v dena v koito trqa da ti doide ili kogato i da bilo prosto si zavisi ot momi4eto ot ovulaciqta i t.n
Момичето неможе да е в овулация докато е в цикъл :!:

`Death`Whore`
07-06-2006, 11:04
На теория е напълно възможно, защото жената има 2 яйчника.

Levski_Fenka
07-06-2006, 11:18
Цикличните промени в женския организъм ще наричаме за кратко “цикъл”. Продължителността на цикъла е броят на дните от началото на една менструация до деня преди следващата менструация.

При повечето жени продължителността на цикъла е средно 28 дни.Всеки цикъл се състои от 3 фази: фоликуларна, овулаторна и лутеална. Фоликуларната фаза продължава от първия ден на цикъла до овулацията – средно 10-14 дни. След това настъпва Овулаторната фаза. При нея фоликулът е вече узрял, и се спуква, като освобождава една яйцеклетка. Именно този процес, на освобождаването на яйцеклетката се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа. След Овулаторната настъпва Лутеалната фаза. Тя продължава от овулацията до края на цикъла.

Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация.

Я пак помисли дали може ?

`Death`Whore`
07-06-2006, 11:23
Остави учебниците и прочети какво съм написала по-нагоре. Да не мислиш, че преди голяма част от хората са били късогледи или далекогледи? Определено не. Животът ни е нездравословен, храната не е чиста, въздухът е отвратително мръсен, така че организмът ни е увреден и то доста. Следователно е напълно възможно да се появи овулация, докато предишната яйцеклетката бива изхвърляна от организма.

Levski_Fenka
07-06-2006, 11:28
Това не е учебник.. ти да не мислиш че си пазя учебниците от 8 клас
няма зн неискам да споря

`Death`Whore`
07-06-2006, 11:29
Добре, копирала си го. Или го знаеш и си го написала. ЯВно не мислиш, че начинът на живот на хората ги променя не за добро. Тъпо.

OMG_WTF
07-06-2006, 14:45
Моля Ви, не се карайте, нека да направим темата пълна, и да може да помогне на някой, който има проблем. В случая и Левски_фенка и деат лоре са прави ! Моля ако имате още забележки , казвайте.

^KaSiDi^
07-06-2006, 14:56
OMG_WTF evala,che se opitvash da napravish neshto =D> ,ama te teq det shte im trqbva taq tema ne mogat oshte da chetat....naprazno si igraete mi se struva... ](*,)

Tekitha
07-06-2006, 17:43

nadali maikata na gajeto 6te me lyje..... neinata uvolaciq za tvoe u4udvane syvpada s cikyla i vsa6tnost toi taka e za4enat.... tazi jena e pravila 5 aborta + o6te 2 rodeni deca taka 4e qvno ima nqkakyv na4in :)

Levski_Fenka
07-07-2006, 06:48
Еми тя да направи още 100 аборта и всичко ще и е наред :-D