View Full Version : Вечерен час / софия - провинция ?
На 15 съм и родителите ми са малко строги. Живея в София и тука не ме пускат вечер да излизам и да се връщам късно. Главния проблем е прибирането, престъпността и т.н. А като съм в провинцията при братовчедка ми, ми казаха, че мога да си се прибирам в колкото си искам, и аз естествено си ходих на дискотеки до 3. Та се чудя това нормално ли е. Защо като съм в къщи не ми дават? Поне до 12-11 да речем. Или след няколко годинки нещата ще се променят? :roll: офф не знам...
Master_88
07-19-2006, 21:32
Наистина животът в София е по-опасен от този в някой провинциални градове,но предпазливостта си е до човек и мисля,че не трябва да прибягват чак до такива крайни мерки - да не те пускат. Според мен ако се движиш в компания,избягваш неосветени,малки улички,междублокови пространства и съмнителни личности,няма да имаш проблем.
Angel_Girl
07-19-2006, 21:33
Emi az nqmam ve4eren 4as no ne mi pozvolqvat da prekalq bez da se obadq 4e 6te zakasneq. A moje bi v provinciqta te puskat do po kasno za6toto tam po4ti vs hora se poznavat i e po bezopasno a i si s bratov4edka si.
fuck_you_baby
07-19-2006, 21:41
mi vse pak govorim za sofiq.tam si e stra6ni4ko osobeno ve4er.taka 4e ne trqbva da se sardi6 4e va6ite ne te puskat do kusno.a pak i si na 15 4akai pone da stane6 na 16 ili 17 togava 6te te puskat pove4e.nali te puskat v provinciqta do kasno za6to se oplakva6?aide ne se ot4aivai ima vreme za vsi4ko :wink:
Еми естествено , правилно правят.
Излез в 10- 11 в София и виж колко хора има.
Излез по същото време в по малките градове.
София е гнусен град и наистина е опасно вечер. Затова или се прибираш по-рано или направо на другата сутрин.
А в провинцията хората се познават, забавляват се повече, разстоянията са малки..
BeBcHeTo
07-19-2006, 22:40
Sled vreme ne6tata 6te sa drugi i 6te te puskat do kogato iska6 sp0ko :wink:
RoyTheReaper
07-19-2006, 22:48
не се заблуждавайте че в провинцията е безопасно. тук ако момиче тръгне самО по улиците си проси нападение. и не всички се познават. това че е провинция не означава че не се намират уроди.
така че за момиче е нормално да има ограничения където и да е. според мен в софия могат да те отпуснат малко, но примерно да ти дават допълнителни пари за такси или да те чакат с кола, или по някакъв начин да ти осигурят безопасно прибиране.
Аз съм на 16 от София. Вечеран час точно нямам, но ако ще се прибирам по-късно от 11 държат да ме взимат с кола, или поне да не се прибирам сама, а с компания. Понякога гаджето ме изпраща и тогава няма проблеми с родителите ми. Държат да им се обадя, ако ще закъснея. На мен всичко това ми се струва съвсем нормално. Даже и аз се чувствам сигурна, когато баща ми ме прибира с колата, или когато гаджето ми ме изпраща до нас.
Ами да мен ме взимат е кола и тогава наистина си е безопасно :roll:
Angel_Girl
07-19-2006, 23:52
Аз съм на 16 от София. Вечеран час точно нямам, но ако ще се прибирам по-късно от 11 държат да ме взимат с кола, или поне да не се прибирам сама, а с компания. Понякога гаджето ме изпраща и тогава няма проблеми с родителите ми. Държат да им се обадя, ако ще закъснея. На мен всичко това ми се струва съвсем нормално. Даже и аз се чувствам сигурна, когато баща ми ме прибира с колата, или когато гаджето ми ме изпраща до нас.
I pri men e ne6to takova. I naistina se 4uvstvam mn po spokoina kogato gadjeto mi me izpra6ta (pravi go vsqka ve4er)
rosskata
07-20-2006, 10:20
Нормално е, в големите градове е по- опасно отколкото в малките. Ако братовчедка ти живее в някое малко градче, е нормално да те пускат по до късно, по-малка е вероятността да ти се случи нещо...
Първите няколко пъти като се прибирах от диско(накъде на 14-15 съм била) , баща ми ме прибираше с колата... ПОсле свикнаха и се прибирах с такси
Както казаха някои, говори с ваште , че ако се прибираш с такси няма проблем...
Я си представате,че и кажат,че и с такси не е безопасно :lol:
На мен майка ми ми приказва да не се качвам никога сама в такси,защото не се знаело шофьора какъв е и какво можело да ми направи.Та ако техните са като майка ми... :lol:
Иначе е нормално в провинцията да те пускат.Там всичко е по-малко...и по-безопасно
maybelline
07-21-2006, 06:06
Не е нормално от страна на родителите да пускат 15-годишната си дъщеря по дискотеки до 3 през нощта,така че споко.За тази възраст нормалното време за прибиране е 10-11 часа.Сигурно не ти е приятно да го чуеш,но това е положението докато не станеш на 17-18 - тогава вече ще е нормално да те пускат до по-късно.А и на 15,късно вечерта всичко може да ти се случи,включително онова с таксито,дето го споменаха по-горе.Съветвам те да изчакаш 2-3 години - дискотеките няма да избягат
miloto_girl_4e
07-21-2006, 21:29
Я си представате,че и кажат,че и с такси не е безопасно :lol:
На мен майка ми ми приказва да не се качвам никога сама в такси,защото не се знаело шофьора какъв е и какво можело да ми направи.Та ако техните са като майка ми... :lol:
Иначе е нормално в провинцията да те пускат.Там всичко е по-малко...и по-безопасно
Нищо лично, но не виждам нищо смешно за това с такситата :!:
Може да ти се струва невъзможно и смешно, но наистина не се знае какъв човек седи в таксито :!:
Не се знае накъде ще тръгне и т.н особено по малките часове на денонощието...
На вас ви е смешно, но явно не осъзнавате опасностите, а се хвалите колко сте отговорни..
И това за такситата не си го е измислила майка ти, това е толкова разпространено и по списания пише как да се предпазиш, ако недай си Боже нещо стане...такаче...
Не,не го намирам за смешно-разбирам опасността и за това не съм се качвала на такси без майка ми или там някои от родителите или брат ми.
Смешно ми е,че всички го смятат за супер сигурно,и че щом се качиш в такси си в безопасност
Аз живея в провинцията и ме пускат на дискотека даже понякой път съм се прибирала към 5 сутринта и бях на 15 ненавършени...но сега вече не пускат в дискотеките под 18 и е малко куцо :(