View Full Version : Nqmam stimol za nishto-ubivat mi go v kushti
Ami i az imam problem... az predi 3 godini bqh mnogo zle.. praveh gluposti i bqgah ot nas,tormozeha me v kushti,spukvaha me ot boi za vsqko neshto.. imah problemi v u4ilishteto no vsi4ko svurshi.. vsi4ki vijdat moqta promqna ot togava ne sum izlizala za cqla nosht i vsi4ko si mi e nared.. Na 18 godini sum i v kvartala mi nqma po normalen 4ovek ot men.. prosto nqma ot kakvo da se opla4e maika mi za v momenta ot togava ot men.. Ne moga da raz4itam na bashta mi toi ne e normalen 4ovek nikoga ne sum govorila s nego i ne e napravil nishto za men prez tezi 18 godini.. Nashte ne se razbirat a i maika mi e totalno nedobre psihi4eski neznam kakvo i ima no postoqnno mi kreshti 1 normalen razgovor ne moga da proveda s neq postoqnno mi natqkva za predi kakva sum bila nari4a me kakva li ne, posqga mi i tn... Ne moga ve4e taka ne izdurjam tova ne e normalno da jiveq v tazi obstanovka..Predi tq beshe moqta nai-dobra priqtelka i vsi4ko mi e pomagala spodelqla sum si s neq , a sega nqmam podkrepata na nikoi .. sama sum a tq se durji s men kato nai-dolnoto suzdanie koeto ne zaslujava edva li ne i da jivee..Obshto vzeto jivotut mi dosega e bil pod vsqkakva kritika nishto hubavo ne sum vidqla.. mnogo sa me naranqvali.. - psihi4eski semeistvoto mi a i priqteli i gajeta sa me izpolzvali i sum izpitvala jestoka bolka...Edinstvenoto neshto v jivota mi koeto me radva e gajeto mi toi jivee i u4i v 4ujbina i sega si e tuk za lqtoto .. Dvamata iskahme tova da ni e nai-hubavoto lqto , no maika mi s vsqkakvi deistviq se strae da mi vurne vsi4ko koeto nqkoga sum pravila i da me susipe..Neznam ve4e ne vijdam nikakuv smisul ot nishto i nqmam jelanie za nishto..Tq ubiva vsi4ko hubavo za men i pokrai men naranqva i nego.. Tq vijda 4e se obi4ame i nqma nishto protiv nego.. No se pitam redno li e zaradi greshki v minaloto koito sa otdavna popraveni da mi otnema shtastieto koeto za purvi put v jivota si useshtam...s nego I v kraina smetka toi si zaminava sled 3 sedmici .. nie iskahme pone na 1 more da otidem a maika mi produljava da se durji kato bokluk s men i ne mi dava nikude da otida sushto taka i 1 st ne mi dava kato djobni...Ve4e ne se 4uvstvam normalen 4ovek i nqmam stimol za nishto.. Tova otnoshenie ot maika mi i situaciqta v koqto sum prosto me susipva..Nqmam na koi da se opra i ne vijdam koi moje da mi pomogne...
Molq vi daite mi suvet...
iNsaNE`giRL
08-05-2006, 07:31
съчувствам ти мила наисина :smt010 много е гадно това което казваш и не знам наистина какво можеш да направиш, изглежда си много силна за да изтърпяваш всичко това. ммм ми не знам може би да започнеш работа и да се отделиш от ваще щом си на 18, или пук да заминаеш с приятеля си в чужбина... но аз на твое място сигурно щях да се...
cecko_boy
08-05-2006, 07:37
Tova deto pro4etoh e mn gadno, no shtom ve4e si na 18 nemoje da se oburnesh kum zakrila na deteto prosto ti se 4udq kak predi ne si go napravila..... no kakto i da e shte ti dam edin suvet na 18 si pulnoletna si nikoi ot vashte nemoe ti zabrani da otidesh na more ili da izlizash i da se pribirash sutrinta suvetat mi e ne im obrushtai vnimanie nameri si nqkoq rabota i ne im kazvai moje i kvartira da si namerish ili pak da u4i6 pri priqtelq ti v 4ujbina ili da se premestish v tqh mn varianti ima ti si reshavai :)
collpark_f~
08-05-2006, 07:48
Историята, която си разказала, ми е адски позната...майка ми се държи по същия начин. Крещи, вика, дори когато я питам некъв елементарен въпрос, тя треа да ми се изрепчи насреща и да се разкрещи, та целия блок да разбере... баща ми, не че не се разбирам с него, просто той нехае за мен, мисли си, че с майка ми ще се оправим, и как да кажа...от него виждам само материална подкрепа, веднъж не сме седнали да говорим като дъщеря и баща...а трябва.
Само, че при теб е по-различно-ти си на 18, демек пълнолетна, предполагам не е нужно да ти го напомням, имаш права момиче-използвай ги!
Знам, че ти е майка, живеете под един покрив и т.н..но все пак ти си си в правото да й напомниш, че въпреки вс си голям човек а не дете, тя не може да те ограничава в мн от положенията в които си. Дори и да ти натяква каква си била, ти й припомняй, че всичко вече е минало, питай я какво повече иска да направиш!?
Blagodarq vi za suvetite.. no v momenta nqmam vuzmojnost da zapo4na rabota zashtoto shte imam izpiti v u4ilishte i shte mi e dosta trudno da su4etaq dvete neshta...A zavisq ot neq zashtoto sama ne moga da se izdurjam a i tq ne me izdurja..Taka 4e polojenieto e pod vsqkakva kritika.Naistina ne vijdam nqkakuv izhod ot tazi situaciq..Prosto iskam si predishnata maika kakvato beshe pomagashe mi v vsi4ko i me razbirashe..Nz kakvo i stana neshto suvsem e otka4ila..Moje bi i ot rabotata i ima si problemi i s bashta mi i tn..No ne e normalno 1 razgovor da ne moga da proveda s neq... bez da razbere celiq blok :(
BeBencEto
08-05-2006, 08:03
imash pulno pravo da napravish kakvoto i da e...ne si malka veche si na 18 i ako do sega dumata ti ne e tejala v semeistvoto..naloji se i pogovori s maika ti...ne znam mnogo e gadno vsichko..no vse pak opitai se da promenish nesnhtata..pogovori s neq!
cecko_boy
08-05-2006, 10:29
Blagodarq vi za suvetite.. no v momenta nqmam vuzmojnost da zapo4na rabota zashtoto shte imam izpiti v u4ilishte i shte mi e dosta trudno da su4etaq dvete neshta...A zavisq ot neq zashtoto sama ne moga da se izdurjam a i tq ne me izdurja..Taka 4e polojenieto e pod vsqkakva kritika.Naistina ne vijdam nqkakuv izhod ot tazi situaciq..Prosto iskam si predishnata maika kakvato beshe pomagashe mi v vsi4ko i me razbirashe..Nz kakvo i stana neshto suvsem e otka4ila..Moje bi i ot rabotata i ima si problemi i s bashta mi i tn..No ne e normalno 1 razgovor da ne moga da proveda s neq... bez da razbere celiq blok :(
Ami shtom maikati e bila predi dobra s teb i ti e pomagala za vsi4ko i izvednuj e prevurtqla neznam mn ne vqrvam v tezi raboti no mislq 4e su6testvuvat moje bi sa i napravili magia ......
sladkish4eto_f_sofiq
08-05-2006, 12:14
naistina maika ti se durji ujastno no razberi 4e i ti mnoo si q naranila i moje bi vsi4kite tezi nesshta koito si napravila predi vreme mnogo sa q naranili i tq sega otkazva da prieme novata ti sushnost ne znaq no ponqkoga horata se ranqvat mnogo lesnoi mnogo trudno zabravqt storenoto.shtom ne mojesh da si govorish ve4e normalno s neq zashto ne i napishesh edno pismo v koeto otkrito da kajesh vsi4ko koeto mislish i da i go ostavish nqkude da go pro4ete i da vidish neinata reakciq...vse pak tq nqkak trqbva da razbere kakvo 4uvstvash i kak ti se otrazqva neinoto durjanie ami tova e moq suvet dano da sum ti pomognala...kusmet
BeBcHeTo
08-05-2006, 12:46
Tfa za mene ne e maika da se darji po tozi na4in s tebe......
Sandi i az sam sa6toto polojenie . Po4ti vseki si pravi gavra s men predimno devoikite . Az sam jivql 17 godini bezcelno i ne sam izpital po4ti nikakvi polojitelni emocii . Ne se predavai !!! Kolko to i da e golqma bolkata (a az znam 4e tq naistina e ogromna za6toto i az sam q ipitval) trqbva da q preodolee6 .
Good Luck i dano vsi4ko da se opravi!!!
sladoled
08-05-2006, 21:11
Чакай малко-живота продължава! Кажи първо дали майка ти няма някакви сериозни проблеми в момента- все пак и тя е човек! После сама знаеш,че има минали неща, които вечно те карат да се чувстваш неспокойно/като казваш,че преди си била друга, наранила си я/.
Сега за теб:не си виновна с нищо, че живота на майка ти се подредил по този начин,т.е. не е избрала подходящия съпруг.И после всяка майка трябва да се държи като майка.Затова-ако тя не ще да се променя-промени се ти.Когато е относително най-спокойна седни до нея и икажи как те кара да се чувстваш.Напомни и ,че каквото и да става ще бъдете майка и дъщеря докато сте живи и че ще трябва да можете да се понасяте.Напомни и още, че си вече на 18, ако случайно е забравила и я попитай какво отчаква от теб.После и кажи да си помисли и като е готова да ти отговори.
Знаеш ли понякога хората имат нужда да спрат, да се погледнат отстрани и да коригират държанието си.
Tempestjuji
08-06-2006, 15:46
Историята, която си разказала, ми е адски позната...майка ми се държи по същия начин. Крещи, вика, дори когато я питам некъв елементарен въпрос, тя треа да ми се изрепчи насреща и да се разкрещи, та целия блок да разбере... баща ми, не че не се разбирам с него, просто той нехае за мен, мисли си, че с майка ми ще се оправим, и как да кажа...от него виждам само материална подкрепа, веднъж не сме седнали да говорим като дъщеря и баща...а трябва.
Само, че при теб е по-различно-ти си на 18, демек пълнолетна, предполагам не е нужно да ти го напомням, имаш права момиче-използвай ги!
Знам, че ти е майка, живеете под един покрив и т.н..но все пак ти си си в правото да й напомниш, че въпреки вс си голям човек а не дете, тя не може да те ограничава в мн от положенията в които си. Дори и да ти натяква каква си била, ти й припомняй, че всичко вече е минало, питай я какво повече иска да направиш!?
su6toto i pri men..samo deto moq i materialna podkrepa ne mi dava!!!!!
spox..pone ne si edinstvena na toq svqt.. a inache pone moga da se pohvalq, che nikoga ne sa mi posqgali.. samo 1 put i to sa glupost..TUPI DURTEJI SMOTANIIIIII!!!!!!!!!!! :smt013 :smt013 :smt013
macy_day_parade
08-08-2006, 10:56
collpark_f~ написа:
Историята, която си разказала, ми е адски позната...майка ми се държи по същия начин.
za jalost i az s1m tak....nz kak da ti pomogna,are nqkoi da pomogne i na men de :smt090 [/img]
ludo_mace
08-09-2006, 16:50
Tova deto pro4etoh e mn gadno, no shtom ve4e si na 18 nemoje da se oburnesh kum zakrila na deteto prosto ti se 4udq kak predi ne si go napravila..... no kakto i da e shte ti dam edin suvet na 18 si pulnoletna si nikoi ot vashte nemoe ti zabrani da otidesh na more ili da izlizash i da se pribirash sutrinta suvetat mi e ne im obrushtai vnimanie nameri si nqkoq rabota i ne im kazvai moje i kvartira da si namerish ili pak da u4i6 pri priqtelq ti v 4ujbina ili da se premestish v tqh mn varianti ima ti si reshavai :)
Мдам... Може да е трудно, но хвани се на работа и СЕ ИЗНЕСИ ОТ ТОЯ АД- това ти е единствения изход, иначе само ще продължат да те тъпчат [-X
Ами..единственото нещо, което можеш да направиш, за да се чувстваш добре психически, е да се махнеш от дома си, в който не си срещнала много любов :? Но каквото и да решиш поговори с майка ти. Сама казваш : "Predi tq beshe moqta nai-dobra priqtelka i vsi4ko mi e pomagala spodelqla sum si s neq" -
Защо не и припомниш тези моменти? Не знам точно какво да и кажеш, но при всички случаи говори с нея по този въпрос, а ако нещата между вас се оправят...можете да се изнесете и двете (щом тя не се разбира с баща ти какво прави още с него?).