View Full Version : Каква е разликата?
Каква е разликата между вагиналния и клиторния оргазъм?До кой от двеата по-лесно се достига?Всяко момиче ли може да достигне и как по-лесно става това?
razlikata se podrazbira ot imenata.nqma da si pravq truda da obqsnqvam.vsqko momi4e moje da dostigne i do dvata,no mnogo po-lesno se stiga do klitoren.
alkobalko
08-20-2006, 16:36
Има разлика, която се подразбира и от имента. По лесно момичетата достигат до клиторния. Много малко момичета на нашата възраст (15-20 год.) са достигали до вагинален. Това се случва по-често при вече раждали жени.
не е въпроса дали си раждала или не. въпроса е до жлези. има една жлеза, която узрява в по-късна възраст. за това вагиналния оргазъм е по рядко срещан. иначе клиторния е по-лесно постижим, поне за повечето момичета. за по-лесни начини... зависи си от момичето, не мога да ти кажа някаква точна схема, която да помага всеки път.
определено клиторен ..за вагинален ста вапрос някаде кам 20-25 годи6на възраст че и поиче : )
alkobalko
08-20-2006, 20:29
Значи това мнение по темата успях да открия. Това го е написала жена предполагам доста по-възрастна от нас. Взето е от друг сайт и мисля, че ще е необходимо.
Няма жена, която да не може да изпита оргазъм, абсолютно никакъв. В тази връзка няма фригидни жени, има неспособни мъже или недостатъчно зрели за да се подвизават в секса. абсолютната липса на оргазъм в една сексуална връзка може да бъда смущаваща само ако е съпроводена с липса на възбуда и никакво либидо. Това вече е признак за физиологично или психическо заболяване. Тъй като в случая на Петя има възбуда и желание за секс, няма на симптоматика на фригидност. Предполагам че повечето момичета, които пишат тук са значително по - млади от мен, мога да кажа че с годините съм открила основните предпоставки за постигане на върховно удоволствие:
1. Никога не си поставяйте за цел да изпитате оргазъм. Ако отсъствието му притеснява партньора ви и той в прав текст ви каже че не сте нормална, просто сменете партньора. Не си губете времето и не давайте шанс на некадърни момченца в леглото да ви създават комплекси.
2. Не очаквайте да изпитате вагиналния оргазъм веднага. Задоволете се с клиторния, които може още повече да възбуди приятеля ви, когато се "стичате" по пръстите или езика му. Накарайте го не просто да ви възбуди малко, а да играе с тялото ви, да ви кара да се извивате в ръцете му, да тръпнете дори болезнено когато докосва клитора ви. Не можете да достигнете необятното удоволствие, без да сте стигнали максимално до върха на възбудата. Мъжът трябва да отделя много, много време за самата игра, което е много, ама много нетипично за българският мъж.
3. Има все пак някаква зависимост между вагиналния оргазъм и физическото състояние на жената и нейното отношение към партньора. Повечето жени не изпитват вагинален оргазъм през първите 2-3 до 10 години дори от връзката си / брака си/ .
Доказвам го със самата себе си. От 13години имам сексуален живот, самата аз съм на 28, сменила съм доста приятели и един съпруг. В момента съм омъжена повторно. Първият оргазъм изживях на 27 години, 2 години след раждането на сина си, с вторият си съпруг. Той не е "надарен", съвсем нормален 18 см размер, според представите на жените това трябва да има голямо значение. Бившия ми съпруг беше с повече материал, но това не ми донесе желаното удоволствие. За вагиналния оргазъм не е нужно бясно чукане /извинете ме за израза/ или "тропосване", нужно е само възбуда и доверие. И разбира се става неочаквано. Аз бях отгоре, съвсем леко се движех и когато се отпуснах за да почина, изведнъж усетих силно напрежение ниско долу в корема, съпругът ми го усети по потръпването, направи няколко леки движения след което разбрах къде се намира небето. Дали това че вече бях родила сина си има отношение чисто физиологически - определено мисля че ДА. Дали това че бях с мъж когото желаех и на когото изцяло се доверявах, не просто да обичам - определено имаше отношение към случилото се. И тъй като съпругът ми няма как да прочете това, мога да призная че не съм била никак вярна до този момент, но след това усещане за върховна вътрешна близост с него спрях да се срещам с други мъже.
4. Не спирайте да търсите удоволствията от секса. Независимо от цената. Ако партньорът ви не може да задоволи нуждите ви изобщо - не се жертвайте, потърсете друг. Сексуалното здраве е важно, дори определящо за повечето физически и психически процеси в организма на жената.
5.Научете се да се опознавате, за да можете на 40 и 50 години да изпитвате истинска наслада, а не досада от секса, като повечето от майките ни. В опознаването няма срам, няма смущение, отнасяйте се един към друг като деца, които откриват света. Това води до абсолютна близост, а тя от своя страна- до абсолютно удоволствие.
6. Лекувайте липсата на сексуално влечение, сексолозите са за това.
На този сайт можете да откриете още полезна информация.
http://www.paradizo-sex.com/malepages/penisdebate/main/page21.htm
А как мога да различа двата вида оргазма?Как да разбера кога достигам до клиторен и кога до вагинален?
alkobalko
08-20-2006, 21:58
Това може да го каже само някой изпитал и двата вида. Аз съм изпитвала само клиторен ине мога да кажа за разликата. Може би разликата се усеща при самото стимулиране на клитора и вагината.
Това може да го каже само някой изпитал и двата вида. Аз съм изпитвала само клиторен ине мога да кажа за разликата. Може би разликата се усеща при самото стимулиране на клитора и вагината.
А от къде знаеш,че си изпитала клиторен а не вагинален?
NaDuFcHe
08-23-2006, 11:01
Mi shtoto do vaginalniq se stiga mnogo po trudno i kakto kazaha vsichko dosega tova se sluchva sled 20 godishna vuzrast
i'm so excited!
08-23-2006, 11:04
еми ако е стимулирала клитора - сигурно оргазма ще е клиторен, как мислиш?