View Full Version : ИМА ЛИ РАЗЛИКА
Новобранеца
08-21-2006, 14:58
Какво е по-добре...
Да се пие понякога постинор,или да си се пият обикновени противозачатъчни редовно през месеца ?
Има ли въобще разлика в тия противозачатъчни (освен че постинора е за спешна контрацепция)
Кои от двата вида имат повече странични ефекти и са по-вредни.
po princip e po dobre da se piqt redovno protivoza4ata4ni,no i dvata vida precakvat organizma!a postinora e za kraen slu4ai-ne e hubavo vaob6te da se pie!
Smurf4e_F
08-21-2006, 15:07
Spored men i dvete za vredni,prosto razli4i dozi hormoni,opredeleo mislq,4e postiora e mn po-vreden,i ne mi dopada tozi na4in za predpazvane i pone do sega ne go izpolzvam
krem4et0
08-21-2006, 15:11
по-добре регулярна контрацепция,отколкото Постинор Дуо.да, пак има хормони,но те са разпределени всеки ден и се пият 21 дни в рамките на 1 цикъл.Съвремените противозачатъчни са изчистени и не вредят толкова на организма,колкото едно време.
[BG]Fen`
08-21-2006, 15:27
awe q si karai s prezarvativa...
На гаджето ми ще трябва да и се наложи да пие за 3 дена 2 пъти постинор :( тва повече няма да се повтаря... !
Аз лично съм ЗА противозачатъчните...пич ги от 3 месеца и ми е супер спокойно....първия месец е малко неприятно щото се пият в точно определен час и може да имат странични ефекти докато организма ти привикне....но както вече казах съм за противозачатъчните тъй като имат и много положителни страни!
psiHopaT4o
08-21-2006, 16:07
Постинор си е хормонална бомба-за редовна употреба дума да не става.Пък то си има и противозачатъчни на нехормонална основа,които не вредят толкова на организма.
Ice_Queen
08-21-2006, 16:58
Постинор не са бонбонки да си ги пиеш за лека нощ!!!!!!
Когато имаш постоянен партньор - ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИ!
Ако правиш секс рядко - през 2-3 месеца да речем, и то не с постоянен партньор, тогава презервативи и в КРАЕН случай постинор.
Постинорът прецаква организма тотално. Той е бъкан с хормони, един вид все едно предизвиква спонтанен аборт, ебаси. Това да не мислите, че е много полезно???
А противозачатъчните, съвременните противозачатъчни не вредят на организма. От тях не се напълнява, защото съдържат съвсем малко хормони, които не повияват зле на организма. От тях не се напълнява! Противозачатъчните са с най-голяма степен на сигурност. Само 1 на 1000 жени годишно забременяват. Докато при презервативите процентът на сигурност е много по-малък. А постинорът също не дава голяма сигурност. Обаче тотално ти обърква организма. Цикълът ти е нередовен, има случаи при жени да не им идва по няколко месеца, без да са бременни. А и защо трябва да си хаби човек нервите? Да се притеснява дали е забременяла или не, да се тръшка..? Противозачатъчните дават сигурност. А и имат много положителни ефекти. Цикълът става страшно редовен, по-кратък, вече го няма ПМС-то, което ни изкарва извън нерви. Откакто пия противозачатъчни ми идва точно през 28 дни, даже и часа знам, в който ще ми дойде. Вече ми е по-кратък цикъла. Преди беше 7-8 дни, а сега е само 3-4 дни и е слаб. Не ме боли корема преди да ми дойде. А и изобщо не се замислям дали съм бременна или не. А и ти дава свобода... Правиш си каквото си искаш, правиш секс както ти се иска, той си свършва където поискате... Без да се притеснявате за неща от рода "той свърши еди си къде си, имаше сперма по пръстите ми и т.н."
^HyPoCRiSy^
08-21-2006, 18:15
Какво е по-добре...
Да се пие понякога постинор,или да си се пият обикновени противозачатъчни редовно през месеца ?
Има ли въобще разлика в тия противозачатъчни (освен че постинора е за спешна контрацепция)
Кои от двата вида имат повече странични ефекти и са по-вредни. :lol: :lol: :lol:
Какво е по-добре...
Кои от двата вида имат повече странични ефекти и са по-вредни.
Nai-d0bre bez himii [-X :mrgreen:
christina_aguilera
08-21-2006, 20:36
Аз лично съм ЗА противозачатъчните...пич ги от 3 месеца и ми е супер спокойно....първия месец е малко неприятно щото се пият в точно определен час и може да имат странични ефекти докато организма ти привикне....но както вече казах съм за противозачатъчните тъй като имат и много положителни страни!
И какви може да са страни4ните ефекти?
Ами при мен например имаше кървене - почти през целия първи месец...е то неможе да се каже точно кървене, но зацапване....може да ти се гади отначало, може да чувстваш общо неразположение, болки в гърдите....а може и нищо да ти няма - това си е строго определено при всеки човек, просто зависи как организма ти възприема хапчетата :)
BeBcHeTo
08-21-2006, 21:37
redovno protivoza4ata4ni :D
krem4et0
08-22-2006, 08:36
На мен пък изобщо не ми действат зле-сега смених от Логест на Диане и малко трудно привиквам.Не знам защо на мен ми действат по принцип много добре-нямам кървене,нямам пъпки,не напълнявам,а даже от Диането поотслабнах.Противозачатъ� �ните са превенция срещу рака-това знаете ли го,а и премахват кисти.Изобщо аз съм не с 2,а с 8 ръце за противозачатъчните!
`Death`Whore`
08-22-2006, 08:52
Друго е да правиш секс свободно. При презервативите винаги има притеснения - дали не е скъсан, изхлузва се, а е толкова хубаво да си толкова близък сексуално с човека, когото обичаш. Друго е да знаеш точно кога ще ти дойде..макар че на мен последните 2 пъти ми закъсня с 3-4 часа /звучи тъпо, нали :)/.