Влез

View Full Version : проблеми,проблеми....

отчаяната....
09-05-2006, 08:42
Такам..имам си много проблеми и нз къде да си излея мъката,за това ще го направя тук.
Баща ми има проблеми с алкохола и то от доста време.Даже бих казала алкохолик.С всеки изминал ден става по-зависим от пиенето и никой не може да го промени това.Снощи майка ми беше пак сдухана нещо..реши да излезе с една нейна приятелка някъде.Тя никога до сега не е излизала от нас,защото все трябва да прави нещо-чисти,готви,пере..и това е всяка вечер.На работа е по цял ден и като се върне пак наново почва,не я обвинявам че иска да се разсее малко.И така..снощи баща ми естествено беше пиян(мъртво пиян) и побесня като видя че я няма.Почна да ме бута, да ме командва и т.н. .Обаждаше й се по телефона..тя каза че ще се прибере до 1ч някъде.Но той излезе с гръм и трясък(даже не беше облечен) и каза:”до 2 мин ако не я намеря ще я смачкам от бой” и прасна вратата.Аз й се обадих да й кажа че положението е страшно и тя каза че веднага си идва.През това време дядо ми дойде(бащата на баща ми) и нали се опита да говори с него и да го успокои,но не стана .Почна да блъска и него.Майка си дойде мн бързо и баща ми после след нея(няколко минути по-късно).Хвана я за ръката и я бутна на терасата,почна да й крещи..даже нз как не я метна от там.После хвана стола и почна да троши-телевизора,курниза с пердето,чинии,чаши,масата-всичко е строшено.Опитах се да го спра,но не успях.Изви ми ръката и се отказах.Гледаше с такава омраза..просто не разбирам...После дядо ми се обади на полицията и добре че го направи.Но докато дойдат той счупи още нещо и спря тока..всичко беше в стъкла..после дойдаха полицаитеи го отведаха,но след около 2ч си го пуснаха и той се прибра.Баба ми дойде после и се опита да говори с него,но пак неуспешно.Същото се повтори..Спа навън,но това не оправя нещата.Това не е за първи път,предишния беше почти същото-тогава строши огледалото и вратата на стаята ми.Замахваше с перваза да удря мене и майка ми разбира се..Посл към компютъра..бих казала че ако го нямаше компа просто нямаше да има смисъл да продължавам да се мъча..но това е др тема която няма да отварям точно сега.Предишния път пак имаше полиция..абе едно и също.Чичо ми (близнаци са) е същия като баща ми,но той живее при баба и дядо и тормози тях..и то всяка вечер.Баща ми е бил в болница но това не го стресна ни наи-малко.След като се оправи пак почна да пие и така нататък.Майка ми е подавала молба за развод,но я спря защото той обеща че ще спре да пие.Обеща го и на мен,но не го спази.Снощи се опитах да говоря с него..посегна ми пак..каза че нищо не го интересува и че ще продаде всичко и нищо няма да имам.Винаги съм имала това което искам,така е,не може да се оспори.Но никога не съм била щастлива.Само на 14 съм забога..От друга страна майка ми..тя ми се кара за всяка едно нещо.Знам че не й е лесно,но това не е причина да си го изкарва на мен.Натяква ми че нищо не съм правила по цял ден,а аз чистя,готвя и т.н. .Вярно че го правя по-бавно но това щото се заглеждам някъде или в компа или в тв-то и се бавя.Тя вика:”аз тва го правя преди работа,а на теб цял ден не ти стига”.Обиждала ме е с сякви думи и ме е удряла.Аз нито пия,нито пуша..какво повече иска.Имам хубави оценки в училище.Не излизам от нас..единственото ми развлечение е компа и тя ми вика:”ще ти взема кабелите в най-скоро време” .Просто не разборам защо ми се случва това...с какво съм го заслужила и така ли не заслужавам най-после да ми се усмихне живота...толкова ли на всички съм им крива аз? А „приятелите ми” ..няма и приятели истински,прекалено съм наивна и сички ме използват.Когато няма с кой да илзезне едно момиче вика мен и аз ест съм длъжна да изляза с нея.Ако откажа”не си приятелка вижда се”.А когато искам да изляза аз,отговора е ”забрави” .Страх ме е от всичко и от всички.Затворила съм се в себе си и просто не виждам начин да илзяза от ситуацията.Трудно ми е..просто искам да съм щастлива...е,спирам да ви отекчавам с моите глупости..  ..
Благодаря на всички. които са прочели това... :smt010

cskamoni4ka
09-05-2006, 09:01
Като го прочетох ми стана много гадно за теб,аз мога да ти предложа един вариант,за който може и да ме упрекнат,но отиди някъде за няколко дни без ваште да знаят остави им едно писмо,че ако всичко това не свърши няма да се върнеш(ти разбира се,че ще се върнеш)но да видиш дали поне малко те обичат,защото според мен така не може да се живее,не го заслужаваш ти сама каза.Незнам дали има при кой да отидеш,ако няма може ако имаш пари да отидеш в някой хотел ли де да знам...А защо майка ти не поиска пак развод и този път наистина не се разведе с баща ти и да се изнесете с нея от там и да вземете баба ти и дядо ти с вас,за да не ги тормози чичо ти.Това ти предлагам аз,от там нататъка ти си решаваш какво да правиш!Успех ти желая!И дано всичко да се оправи!Ако имаш време после драсни 1-2 реда какво е станало тук във форума! :wink:

cecko_boy
09-05-2006, 09:01
Wowww mnogo gadno ..... neznam prosto kvo da kaja principno ot alkohola lesno moje da se otkaje v aptekite prodavat edni hap4enca te znaqt aptekarkite i kato gi slojish v 4ashata na alkoholika i izpieli go posle nqma da pie cql jivot prosto spira tova e vqrno vijdal sam mn piq4i deto jenite sa im go slagali tova i do sega ne sym gi vijdal da se napivat .......... dr variant e da se premestish nqkade pri rodnini ako ne v su6tiq grad v drug priqteli lesno moje da si namerish .......

cskamoni4ka
09-05-2006, 09:02
А и забравих да те питам пробвали ли сте с психиатър?

09-05-2006, 09:08
Wowww mnogo gadno ..... neznam prosto kvo da kaja principno ot alkohola lesno moje da se otkaje v aptekite prodavat edni hap4enca te znaqt aptekarkite i kato gi slojish v 4ashata na alkoholika i izpieli go posle nqma da pie cql jivot prosto spira tova e vqrno vijdal sam mn piq4i deto jenite sa im go slagali tova i do sega ne sym gi vijdal da se napivat .......... dr variant e da se premestish nqkade pri rodnini ako ne v su6tiq grad v drug priqteli lesno moje da si namerish .......

Купували сме от най-скъпите хапчета,не помагат.Всичко сме опитали разберете,той няма да се откаже от алкохола.

09-05-2006, 09:09
А и забравих да те питам пробвали ли сте с психиатър?
не,но няма да има и смисъл.Аз съм на мнение ,че ако той не иска да се излекува никой не може да му повлияе.За никой и нищо не му пука :smt011

09-05-2006, 09:10
Като го прочетох ми стана много гадно за теб,аз мога да ти предложа един вариант,за който може и да ме упрекнат,но отиди някъде за няколко дни без ваште да знаят остави им едно писмо,че ако всичко това не свърши няма да се върнеш(ти разбира се,че ще се върнеш)но да видиш дали поне малко те обичат,защото според мен така не може да се живее,не го заслужаваш ти сама каза.Незнам дали има при кой да отидеш,ако няма може ако имаш пари да отидеш в някой хотел ли де да знам...А защо майка ти не поиска пак развод и този път наистина не се разведе с баща ти и да се изнесете с нея от там и да вземете баба ти и дядо ти с вас,за да не ги тормози чичо ти.Това ти предлагам аз,от там нататъка ти си решаваш какво да правиш!Успех ти желая!И дано всичко да се оправи!Ако имаш време после драсни 1-2 реда какво е станало тук във форума! :wink: не съм способно да изчезна ей така за няколко дни,той едва ли нещо ще се притесни,но майка ще се подърка тотално.Просто не мога да го оставя у нас,не се знае какво може да направи.. :smt010

olive_oil
09-05-2006, 09:14
Миличка слушай внимателно!!!
аз съм изживяла същития ужас,само че до 9-годишна възраст и с още две сестри и един брат.Повярвай ми,решението е да избягате от баща ти.На нас ни помогнаха асоциация "деметра"(от бургас) и "център надя"(в софия).Ние сменихме града,препоръчвам го и на теб и майка ти,и се чувстваме много по-добре,откакто сме тук.ето и малко информация:http://www.centrenadja.hit.bg/index.html/
http://www.animusassociation.org/
потърси помощ!!!Неможе да живеете така с майка ти.

09-05-2006, 09:19
аз съм изживяла същития ужас,само че до 9-годишна възраст и с още две сестри и един брат.Повярвай ми,решението е да избягате от баща ти.На нас ни помогнаха асоциация "деметра"(от бургас) и "център надя"(в софия).Ние сменихме града,препоръчвам го и на теб и майка ти,и се чувстваме много по-добре,откакто сме тук.ето и малко информация:http://www.centrenadja.hit.bg/index.html/
потърси помощ!!!Неможе да живеете така с майка ти.ами ние със сигурност няма да напуснем града.Разбрах от баба ми,че тя му е казала да иде в чужбина за да осъзнае какво губи и да реши дали ще се откаже от алкохола и ще е с нас или ще го оставим и да се оправя.Дано помисли над това и да замине,защото мисля че всички имаме нужда да си починем от това...

Sarabi
09-05-2006, 09:42
Леле горката ти...никой не заслужава да изживява подобно нещо,още по-малко в детските си години...обаче не знам как можем ние да ти помогнем :(
Щом това с чупенето се случва редовно...майка ти може да подаде жалба за домашно насилие,защото си е точно това-той ви смазва психически.Ако се задейства може и в съда да го извикат,и от тоя стрес може да се освести.Ако не-вече наистина развод.И да не го слуша,че ще спре да пие.Той явно вече се интересува само от това кога ще се напие.
Развод или жалба.Ама не само да се обади пак на полицията другия път и те пак да го пуснат,ами писмена жалба.И ще има достатъчно неща,които да докажат,че е алкохолик и не може да се контролира.
Друго миличка не мога да ти кажа,защото не съм изживявала такова нещо,а само хора с личен опит могат да ти помогнат.
А за "приятелката"-отговори й следващия път с нейните думи,защото изобо не си струвая да се ядосваш и да се занимаваш с такава крава.

Късмет и дано нещата се оправят :|

deem(unregistered)
09-05-2006, 10:54
Отчаяната,
Наистина съжалявам за теб.Това,което мога да се опитам да направя,е да се опитам да ти посоча причината за всичко това.Предполагам,че баща ти има червено-лилав(или само червен) белег на тила си.Ако искаш провери,но тактично,за да не предизвикаш агресията му. Ако такъв белег има,има и вероятност Егологията да му помогне.Няма да те лъжа-при това,което описваш,предполагам,че процеса ще е бавен.Но ако много държиш на него и искаш да му помогнеш от сърце предполагам,че може да стане.
Става дума за Синдром на Емоционалния Срив от 3-то ниво.Това са мисловни вируси(паразити),които са прилепнали по неговото Его,а то е Чисто в същността си.Те го карат да се напива и да върши всичко това.
Ако прочвяваш интерес към това,което написах хвърли един поглед на темата"ЗА Депресираните" малко по-надолу в този клуб.Там има доста повече инфо.
Можеш да ми пишеш и ЛС-там съм регистриран.

olive_oil
09-05-2006, 10:57
потърси помощ!!!Неможе да живеете така с майка ти.ами ние със сигурност няма да напуснем града.Разбрах от баба ми,че тя му е казала да иде в чужбина за да осъзнае какво губи и да реши дали ще се откаже от алкохола и ще е с нас или ще го оставим и да се оправя.Дано помисли над това и да замине,защото мисля че всички имаме нужда да си починем от това...
няма такъв вариянт,като "ще се оправят нещата",повярвай ми!!!

sladoled
09-05-2006, 14:04
Едва ли мога да те посъветвам нещо ново.Друго според мен е важно за теб-да успееш да се съхраниш като личност.Да, майка ти има проблеми, но не се страхувай да и кажеш, че и ти си човек.Добре и обясни как се чувстваш, това, че приятелките ти те използват, че няма с кого да излезеш, че се чувстваш несигурна и необичана, че правиш всичко което е по силите ти за да и помогаш, че я разбираш какво преживява.Това сигурно ще я накара да се позамисли.Може да не е достатъчен един разговор и да се наложат няколко, но ти не се отказвай.
Не падай духом, момиче!Майка ти трябва да вземе решение за вас двете.Иначе баща ти ще досъсипе къщата!Говори с други роднини, с приятели на вашите.А той къде ще иде в чужбина!Кой ще го търпи там да пие!И пиши !Ние ще те подкрепяме.

obi4am_se
09-05-2006, 14:40
Като го прочетох ми стана много гадно за теб,аз мога да ти предложа един вариант,за който може и да ме упрекнат,но отиди някъде за няколко дни без ваште да знаят остави им едно писмо,че ако всичко това не свърши няма да се върнеш(ти разбира се,че ще се върнеш)но да видиш дали поне малко те обичат,защото според мен така не може да се живее,не го заслужаваш ти сама каза.Незнам дали има при кой да отидеш,ако няма може ако имаш пари да отидеш в някой хотел ли де да знам...А защо майка ти не поиска пак развод и този път наистина не се разведе с баща ти и да се изнесете с нея от там и да вземете баба ти и дядо ти с вас,за да не ги тормози чичо ти.Това ти предлагам аз,от там нататъка ти си решаваш какво да правиш!Успех ти желая!И дано всичко да се оправи!Ако имаш време после драсни 1-2 реда какво е станало тук във форума! :wink:

tq hubawo da se iznese,no na maika si pone trqbva da kaje - dostaty4no e prejivqla jenata - pone towa i spesti. neka znae kyde si. tq ne e winowna za da q nakazva6 taka.

cskamoni4ka
09-05-2006, 15:13
Прочети пак хубаво какво ти написах...за развода прочети...

09-05-2006, 15:21
znam 4e moga da raz4itam na vas :smt006

sladoled
09-05-2006, 17:42
И на теб много :smt008 :smt008 :smt008 :smt008 :smt008 !И също :smt006

09-05-2006, 17:50
говорих с майка ми преди малко...ходила е да говори със сякви адвокати и тем подобни.Каза че ще се разведат и ще намери начин да го изгонят от нас(трябва заповед -може да се издаде даже на 50м от нас да не се доближава) или ние ще си намерим квартира попринцип.В четвъртък щяла да говори с жената от тези там за домашното насилие и да подаде жалба..пак ще кажа какво е станало :smt006

09-05-2006, 18:52
ся ни изгони да спим в мойта стая-аз,майка и баба..просто нз..а той се шири сам в цяла стая и на спалнята..пфф тъпак :smt013

melani
09-05-2006, 19:59
Mila sa4uvstvam ti za6toto sam prejivqla podobno ne6to no ne v tolkova jestok varqnt!!!Alkohola zasipva 4oveka predpolagam 4e toi ve4e ne e sa6tiqt 4ovek koito e bil predi! Ako vse o6te go obi4ate pone mani4ko moje da go nastanite v nqkoq specialna klinika za da moje da se ottarve ot alkohola!!!a otnostno priqtelkite ti povqrvii mi prejivqla sam tova izpolzvane za koeto govori6!prosto zabravi za tqh i sledva6tiq pat kato ti zvannat kaji NE!!!Vqrvai v sebe si i 6te otkrie6 istinskite si priqteli!!
P.S-a bi li mi kazala ot koi grad si?

09-05-2006, 20:08
не мисля че е редно да си казвам града.. съжалявам :(

melani
09-05-2006, 20:38
Izvinqvai ne sam iskala da te pritiskam prosto ako mi kaje6 grada si bih mogla da ti pomogna no ti ima6 svoeto paravo na izbor i ako vse pak re6i6 pi6i mi na li4na

cskamoni4ka
09-06-2006, 09:19
Чакаме да кажеш какво е станало. :)

PLAMENKO
09-06-2006, 09:45
можееее.. да го пречукаме :smt066 :smt068 :smt064

09-08-2006, 07:22
:smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 uzas kak moze da ima takiva hora be lele

09-30-2006, 11:22
Mila, znam kak se 4uvstva6, moq ba6ta e alkoholik ot kakto se pomnq.Obe6taval e hilqdi puti, 4e nqma da pie pove4e i maika mi nali e mn naivna i mu vqrva.Toi e 4ujdenec, v momenta ne e v Bulgariq i se nadqvam da ne se vru6ta pove4e :evil: no kakto i da e... Iskam samo da ti kaja, 4e nqma kak da go ubedi6 da spre da pie, edinstveniqt na4in e s maika ti da izbqgate. :smt022
I ako ima6 Skype, ICQ ili ne6to takova molq te kaji kakuv ti e nick-a , za6toto i az imam nujda da spodelq s nqkoi.

unnamed__
02-27-2007, 18:22
Няма как някой да тръгне да се лекува без да осъзнае, че го иска. Има и друго нещо, как може едно дете да израсте без баща? Какъвто и да е няма спор, че поне малко го обича...

fulldelight
02-27-2007, 18:49
Аз също съм минавал през нещо подобно - баща ми все е с чашка. Всяка вечер пие - той си мисли, че е малко, но веднага му личи и почва да се заяжда с майка ми. До сега не е имал разни буйни прояви, като изключим, че веднъж с майка ми се биха, но тогава си беше трезвен.
Знам колко е гадно да ставаш свидетел на цялата пумия, която блика от подобни скандали и колко е гадно почти всяка вечер да не можеш да заспиш от викове и крясъци. Решение на проблема аз не съм намерил, защото наще няма да се разведат поне докато не стана на 18 (след 2 години), а аз няма къде да отида, тъй че просто съм се примирил и когато чуя, че се карат просто си издънвам музиката и забравям, че ги има.
Нещото, което мога да направя е да си обещая, че аз никога няма да допусна това да се случи в моето бъдещо семейство.
Пожелавам успех на теб и на майка ти и дано всичко да е ок!