View Full Version : родителите са ми ужасни
мразя ги,понякога съм искала да се самоубия,когато трябва да ре6им някакъв проблем,единственият начин е викане,толкова мн пъти съм искала да бягам от нас,давам всичко от себи си ,оба4е не е достатъ4но за тях,опитвам се ,а те ми врякат.сега съм в средата на пубертета и абсолютно всичко ме дразни,викам им 4е вмомента съм в такова положение,но те не ме разбират,влязох в у4или6тата те които искат,а те пак ми викат 4е ни6то не съм направила,и вие ли сте в такова положение
Mili4ka razbiram te prekrasno!!!I az sam v podobno polojenie!Pri mene oba4e e malko po razli4no,samo maika mi se darji ujsanoooo :( !Idvalo mi e da izbqgam ot vka6ti da i napravq qd da ne se vurna nikoga,no ne sam imala dostatu4no smelost!POvqrvai mi..s malko pove4e tarpenie ne6tata 6te se opravqt!JIvei si jivota i da ne ti puka 4ak tolkova mn!Gore glavata si4ko 6e se oprai.... :)
Опитай се да не приемаш думите има навътре,има и такива родители,при които и да си перфектното дете пак ще ти намерят някакъв кусур.Проблема не е в теб,а в тях.
И най-важното-прави нещата,които ти искаш и които ти обичаш,а не нещата,които ще се харесат на родителите ти.
az sam v shodno polojenie . nqma stra6no 6te se opravqt ne6tata. a samoubiistvoto ne e re6enie na problemite a bqgstvo ot tqh !!
Ooo,q stiga...Preuvelichavate...Samoubiistvo,bqgane ot kushti - drun,drun...I men sa me nervili nashte,no burzo mi minava.
Tova e momentno sustoqnie,prosto ti e doshlo v poveche,a utre veche she si zabravila vsichko.
ledenata_kralicA
09-06-2006, 22:50
и вие ли сте в такова положение
Еми горе-долу
Само дето аз не им крещя-те ме дразнят
И не съм мислила да се самоубивам :idea: :shock:
И не им пука къде уча,стига мама като се сети,че не влязох където исках,веднага ми го наПОМНЯ
Сигурно аз съм виновна
опитай се да им влезеш в положението. на тях също не им е лесно, ежедневието им е много по-напрегнато от твоето, пък и се притесняват непрекъснато и за теб. може да ти викат и крещят, но винаги ще те обичат и ще искат само най-доброто за теб
alkobalko
09-07-2006, 10:46
Наистина в повечето семейства е така, но това не е причина за самоубийство. Постави се за малко на тяхно място. Те трябва да работят, за да могат да се грижат за нас и да ни дадат най-добрия живот, който могат. Винаги мислят за нас. Може понякога да не сме на едно мнение, но трябва да сме сигурни, че те ни обичат много. Никога не бих направили нещо, с което да нио наранят, винаги мислят за нашето добро.
cskamoni4ka
09-07-2006, 12:16
Дамм и вече незнам и аз какво да правя..
Elektra_x
09-07-2006, 15:07
мразя ги,понякога съм искала да се самоубия,когато трябва да ре6им някакъв проблем,единственият начин е викане,толкова мн пъти съм искала да бягам от нас,давам всичко от себи си ,оба4е не е достатъ4но за тях,опитвам се ,а те ми врякат.сега съм в средата на пубертета и абсолютно всичко ме дразни,викам им 4е вмомента съм в такова положение,но те не ме разбират,влязох в у4или6тата те които искат,а те пак ми викат 4е ни6то не съм направила,и вие ли сте в такова положение
Мойте родители са абсолютно същите,но след като седнахме и поговорихме всичко се изясни...напълно те разбирам,но единственият изход е да поговорите а не да си викате.Обясни им това и вярвам че ще те разберат.
/офтопик :
ако искаш картинката ти в подписа да излезе трябва да напишеш линкбез разтояние , а не ----> [imgлинк]
maybelline
09-07-2006, 16:52
Нашите не са такива,майка ми де.С баща ми изобщо не се разбираме,но както и да е.Твоето положение е наистина трудно и те разбирам напълно.Родителите ти работят и по цял ден на работа ги занимават с какво ли не.После уморени,утрепани и т.н. те се връщат,а по пътя мислят за всички сметки,които трябва да плащат и че трябва веднага като се върнат да започнат да готвят нещо...абе изобщо и тяхната не е лесна.А това че са определили в кое училище да влезеш,направили са го за твоето бъдеще,макар че не ми е ясно как си им го позволила.Опитай се да отстояваш себе си.Ти имаш право на избор и трябва да го използваш.Това че не те разбират е неприятно като цяло,но не можеш да ги принудиш.Те живеят със техните мисли,чувства и разбирания,а ти със своите.Очевидно има голямо разминаване,но това не е причина да не постигнете някакво разбирателство,защото както изглежда,ще поживеете заедно още известно време.Ако искаш,пробвай изобщо да не ги слушаш и да правиш каквото си искаш(познавам такива тийнейджъри и не им е много лесно,но на тях не им пука за родителското мнение и живеят според собствените си разбирания),но не ти гарантирам успех.Добре е,че си задала този въпрос тук.Това показва,че все още държиш достатъчно на себе си,за да се интересуваш от собствения си живот повече отколкото от мнението на вашите.Опитайте се да постигнете известно разбирателство.Кажи им,че имаш нужда сама да взимаш някои решения,които засягат ТЕБ,а не тях(например къде ще учиш).Кажи им,че не си идеална,перфектна и т.н и че такива хора няма и те трябва да те приемат такава,каквато си,защото ти няма да променяш себе си заради тяхното одобрение.Ако те разберат,чудесно.Ако не те разберат...единствената утеха е,че след няколко години като станеш пълнолетна,ще можеш да си намериш работа и да се изнесеш,ако трябва и на квартира или както ти си решиш.Също така ако решиш да продължиш образованието си,ще можеш да отидеш в общежитие,а там както се сещаш няма да има мама и татко и няма да те дразнят.Но ще имаш и повече отговорности.Засега гледай да не се карате много,няма да трае цял живот.Късмет!
Погледни тук (http://sonic200.com/others/tuongphan.htm)
Тези хора си нямат никого, нямат си и дом и храна, а ти се оплакваш, че ти викат за това, че си направила някоя простотия ? Родителите ти бачкат здраво за да те издържат, да ти дават храна и подслон - обич също. Колкото и да ти се карат, те те обичат с цялата си душа, защото си най-ценното за тях. Помисли си какво ти осигуряват и ти как им се отблагодаряваш. Това, че си в средата на пубертета не е от значение. Всеки е бил така и е гледал да се държи, както трябва с всички около него и най важното - родителите.
alkobalko
09-07-2006, 20:51
Погледни тук (http://sonic200.com/others/tuongphan.htm)
Тези хора си нямат никого, нямат си и дом и храна, а ти се оплакваш, че ти викат за това, че си направила някоя простотия ? Родителите ти бачкат здраво за да те издържат, да ти дават храна и подслон - обич също. Колкото и да ти се карат, те те обичат с цялата си душа, защото си най-ценното за тях. Помисли си какво ти осигуряват и ти как им се отблагодаряваш. Това, че си в средата на пубертета не е от значение. Всеки е бил така и е гледал да се държи, както трябва с всички около него и най важното - родителите.
Това наистина е много тъжно. Трябва да сме благодарни на Бог и на родителите си, че имама подслон и храна.
aLakaZam
09-07-2006, 23:49
Те ти желаят само най-доброто, просто в случая не го показват
sladoled
09-08-2006, 15:01
И ти като си имаш свои деца ще се повтори същото.Търпение! След година-две ще се разбирате .Дотогава ще се нагаждате едни към други.Дай им време да проумеят, че детето им вече е пораснало.
Уф,пубертетски работи.След година-две ще осъзнаеш колко много са направили за тебе.Имаш комютър + интернет.Можеш да пишеш ,можеш да четеш.Имаш си покрив над главата.Имаш пари да излезеш с приятели и си купиш учебници.Сега не мислиш,че твойте "проблеми" са наистина такива?
FiSoLiNka
09-08-2006, 20:44
Mnogo dobre te razbiram,ve4e ne moga da traq ba6ta mi! i vsi4ko idva ot tova 4e stoq na PC ili 4e izlizam a toi se draznel koeto nqma mnogo vrazka ;( toi sedi i igrae nqkakvi skapani igri a posle az sam bila nz si kakva..samo mi kre6ti za 6tqlo i ne 6tqlo !!! dobre 4e maika mi e mnogo dobra [-o< =D>
NAT LA GITANE
09-08-2006, 21:33
oxx si4kite tiq ne6ta sa mnogo normalni..vse pak si4ki znaete 4e pokoleniqta ne se razbirat osobeno.men kolko puti sa mi vikali "aide kato si tolkova velika si izlizai ot tuka" ili ve4er kusno kum 2-3 o6te me nqma i mi zvunqt "pribirai se" az kazvam "s priqteli sum,6te si doida kusno" i otgovora e "mi togava ne se pribirai" i mi zatvarqt i 1 put si kazah mi ok nqma da se pribiram..i ne se pribrah 2 dena,i po4vat da ti se molqt da si doide6.....tva razbira se ne e pohvalno..no prosto idva 1 moment det si4koto uj vuzpitanie pridobiva obraten efekt,qsno e roditeli sa i vsekvi takiva...i vse pak si4ko si ima granici.koito kakto gi nau4i,tupo no e fakt!
CuCuHKaAa{}
11-26-2006, 19:06
Абе момичеее..кфо са вайкаш за глупости тука.Като ти викат и ти ще им викаш и готово.
ами ако търсиш решение по добре поговори с тях а ако почне да ти викат не се ядосвай а и кажи че като ти викат нищо няма да постигнат обясни им като хората