View Full Version : Въпрос относно методите за аборт
Прочетох важната тема за аборът,както и няколко други,но не намерих отговор точно на този въпрос.Извинявайте!
А именно- има ли начини,освен традиционният аборт...с хормонални хапчета,инжекции или други методи(Пак извършени от лекар,разбира се)в първите седмици на бременността- 2-3 да се премахне плодът?
И пак в случай,че момичето е непълнолетно,но има съгласие на родител?
Благодаря!
iNsaNE`giRL
09-08-2006, 08:01
emi edna say4eni4ka be6e sabremenqla i texnite kat razbrali i super q prebili i ba6ta i q rital v stomaha i tq zagubila ploda :cry:
olive_oil
09-08-2006, 08:02
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=52405&highlight=%E0%E1%EE%F0%F2+abort
надявам се да ти помогне тази информация.
cskamoni4ka
09-08-2006, 08:05
emi edna say4eni4ka be6e sabremenqla i texnite kat razbrali i super q prebili i ba6ta i q rital v stomaha i tq zagubila ploda :cry:
Тъпи родители... :?
Аз съм чувала, че има специални инжекции, които остраняват плода, ако е до втората седмица след бремеността, но не е най - удачният вариант, защото ставали проблеми, някой път не можело да премахне напълно плода :( Значи, по - добре не разчитай на чуто от тук - от там, върви при някой лекар, той си знае работата, ще ти каже, кое е най - добрия вариант за теб.
i'm so excited!
09-08-2006, 09:48
плода се изстъргва с едно като плоска лъжица от матката или пък се изсмуква със специален уред.
Д-р Джак Ливайн
09-08-2006, 09:50
Абортът е преждевременно прекъсване на бременността. В разговорната реч при спонтанни аборти се използва и думата помятане. В зависимост от причините довели до аборта се разграничават спонтанен и изкуствен. В медицината всяка бременност не довела до живородено се счита за аборт. Темата за моралната страна на изкуствено предизвиканите аборти по желание на майката е обект на непрекъснати дебати и спорове с моите колеги доктори.
Ето някои статистически данни които получихме след дълги проучвания:
25,5% – Желаят да отложат раждането на дете
21,3% – Не могат да издържат дете
14,1% – Имат проблемна връзка или партньорът не желае деца
12,2% – Са твърде млади, за да бъдат родители
10,8% – С раждането би се прекъснало обучение или професионална реализация
7,9% – Не желаят деца или вече имат и не желаят повече
3,3% – Поради вероятност от не нормално (не здраво) развитие на ембриона
2,8% – Поради риск за здравето на майката
2,1% – Бременността е вследствие изнасилване, кръвосмешение или друго
alkobalko
09-08-2006, 13:28
Това са наистина тъпи родители. Наскоро видях такава случка и останах като ударена от гръм. За щастие последствията не бяха толкова сериозни, като в нейния случай.
BorderManager
09-08-2006, 13:31
"Татул и отровни гъби".
Но какво ли ви говори на вас това, илитератчета малоумни... :roll:
krem4et0
09-08-2006, 21:31
И аз съм чувала за хормоналните инжекции,но те са десетки пъти по-вредни от Постинор.да не говорим от противозачатъчните.Аз съм за противозачатъчни,а не за аборт.