Влез

View Full Version : Кой е бил най-гаднярският ви изпит досега?

impress
09-11-2006, 19:18
Лично аз смятам, че като цяло изпитът по език е най-кофти. Например, аз се явявах на приравнителен изпит по Английски, конкретно Английска литература.

Кофти е да научиш цялата лексика, която се изисква. Още повече всички текстове да са прочетени, упражненията да са направени... И общата култура е много важна. А това се постига с много четене.. и най-добрия резултат би бил с мноого допълнително четене... Особено ако имаш два месеца за всичко това, е тогава е най-отвратителното :) И беше отвратителен гърч, кажи най-важните предпоставки от Модернизма в Англия.. разкажи на кратко този и този текст... синоним на тази дума, какво значи оная дума, състави ми изречение с другата... всичко 50:50. Хубаво, че ми се падна урок който поне горе-долу бях учил ;) От другото... бъкел нищо.

09-11-2006, 19:32
zatova ne trqbva da pozvolqva6 da ostava6 na popravitelni...predstavqm si,sigurno e otvrat. ](*,)

impress
09-11-2006, 19:34
Има разлика между ПОПРАВИТЕЛЕН и ПРИРАВНИТЕЛЕН. Аз по принцип не уча в тази гимназия, в която ходя на изпити, а за да я завърша като частен ученик.

navits
09-11-2006, 19:39
ми за мен е по химия :oops: :roll:

impress
09-11-2006, 19:46
ми за мен е по химия :oops: :roll:

Е, химията поне е точна наука... но вярно си е гаден, и там трябва допълнителни задачи.. ама аз тука само поучавам всички ....

AliceSw
09-11-2006, 21:59
ох най-гадният беще след 9ти клас по немски :evil: , пък тая година юни ми предстои и по английски за неква диплома мали ако знайте колко имам да у4а за него ](*,)

impress
09-12-2006, 21:37
А, нали аз учих по английски.. няма да те карат да учиш някакви факти и дрън-дрън както аз... решавай повече тестове, освен тези, които са предвидени.. и в интернет има много.. www.english-test.net

amigo
09-13-2006, 10:37
direktorskite testove ](*,) Pri nas v 31 pravihme po4ti po vsi4ki predmeti i be6e uzasno!

AliceSw
09-13-2006, 11:43
А, нали аз учих по английски.. няма да те карат да учиш някакви факти и дрън-дрън както аз... решавай повече тестове, освен тези, които са предвидени.. и в интернет има много.. www.english-test.net
уф мен не е ми проблема тестовете, проблемът е 4е ще имам устен, а тва мн ме спи4а, щот не знам до колко мога да приказвам ](*,)

impress
09-13-2006, 22:12
уф мен не е ми проблема тестовете, проблемът е 4е ще имам устен, а тва мн ме спи4а, щот не знам до колко мога да приказвам ](*,)

Поне моят устен първата година беше общи приказки за някоя общозначима тема... през другите години имаше превод на текстове.. а-у, питат те думи. Пак като няма да те карат да сравняваш картинки както е за Кеймбриджските сертификати...

InHell
09-13-2006, 23:10
Приравнителните не са толкова трудни - завършил съм икономическа гимназия и езикова като частен ученик.
Виж, изпити като "Семантика на езиците за програмиране", или бози като "Искуствен интелект" или "Софтуерни технологии" са ми направо смърт - разтягаш локуми само, приказваш 10 мин и не казваш нищо съществено. Те и самите лекции са такива.

krem4et0
09-14-2006, 09:36
По Компютърни мрежи и комуникации-защото ми писаха 5 при все,че казах всичко по въпроса си и отговорих на допълнителните въпроси! Става въпрос за изпит във ВУЗ!

krem4et0
09-14-2006, 09:36
Приравнителните не са толкова трудни - завършил съм икономическа гимназия и езикова като частен ученик.
Виж, изпити като "Семантика на езиците за програмиране", или бози като "Искуствен интелект" или "Софтуерни технологии" са ми направо смърт - разтягаш локуми само, приказваш 10 мин и не казваш нищо съществено. Те и самите лекции са такива.
Аз последните 2 ще ги уча-ти нещо следваш информатика ли?

impress
09-14-2006, 09:41

Това става въпрос за София нали? Аз съм в Търговска гимназия и поне в моята такова нещо надали има ;)
А някои от тези теми са ми познати като материя, изисква много четене и то надали ще има нещо такова на български, поне някои от най-новите неща.
Те в кое ВУЗ са тези изпити, Софийския ли?

meri88
09-14-2006, 12:47
moje bi izpitite po italianski v 8 klas...

648541
09-14-2006, 12:49
izpitite po angliiski sled 8 klas :smt013 :smt013 :smt013 :smt013

InHell
09-14-2006, 16:31
Вече се наследвах по информатика(ВСУ), догодина живот и здраве ще уча за мастър по.....всъщност и аз не знам какво - още не е формулирана дисциплината, но по същество - програмно осигуряване и симулации за кораби. Живот и зраве. :)

Има едно нещо, в което 99,9% от кандидат студентите се залъгват - че ако влязат в престижен университет, ще станат едва ли не богове в областта си. Няма такова нещо - съвсем скоро ще го разбереш, ако не е станало до сега. Университетът просто полага основите и ти помага да си изясниш с какво точно искаш да се занимаваш в дадената област. От там нататък трябва здраво да се ровиш в НЕТ-а.

Пожелавам ти да се реализираш там където искаш, защото повярвай ми, усещането е страхотно.

psycho_girl
09-14-2006, 16:47
по немски в 9ти клас, ужасен беше , най-ве4е устния, супер спек :mrgreen:

krem4et0
09-15-2006, 12:59
Вече се наследвах по информатика(ВСУ), догодина живот и здраве ще уча за мастър по.....всъщност и аз не знам какво - още не е формулирана дисциплината, но по същество - програмно осигуряване и симулации за кораби. Живот и зраве. :)

Има едно нещо, в което 99,9% от кандидат студентите се залъгват - че ако влязат в престижен университет, ще станат едва ли не богове в областта си. Няма такова нещо - съвсем скоро ще го разбереш, ако не е станало до сега. Университетът просто полага основите и ти помага да си изясниш с какво точно искаш да се занимаваш в дадената област. От там нататък трябва здраво да се ровиш в НЕТ-а.

Пожелавам ти да се реализираш там където искаш, защото повярвай ми, усещането е страхотно.
Благодаря колега.Аз имам още време докато завърша-сега ще съм трети курс.Уча в Свищов и по принцип академията не е специализирана за такъв тип науки,но съм чувала добри отзиви от завършилите Информатика тук.А за реализацията-има време.И аз като теб магистратура и втора специалност мисля да пиша.......така,че ще се учи доста!

{{{MiLo_f}}}
09-15-2006, 14:10
нямала съм много сериозни изпити но все пак се чуда кой е по гаден, за кандидатстване или този в края на годината в езиковите паралелки

Axel_f
09-15-2006, 14:19
нямала съм много сериозни изпити но все пак се чуда кой е по гаден, за кандидатстване или този в края на годината в езиковите паралелки

Естествено,че първия :shock: От него ти зависи обучението в следващите 5 години,че и по-нататък....А тоя в езиковите е като контролно-оценката важи като от класна работа!

ПП Всички изпити са гадни! :smt005 Особено тези,за които не си се подготвил... :?

sarang
09-15-2006, 14:22
Изпитите по английски не са ми толкова страшни, не ми е проблем да помня думи. Е, има и гадни неща, някой път се случва да не ги направя както трябва, но устните са ми много лесни. Най-гаден ми беше изпитът по литература след седми клас - мразя да пиша съчинения, макар че съм добра по български. Друго си е по математика - дават ти задачите, ти просто трябва да ги решиш. А по литература трябва да измисляш текста и то какъв текст - съчинение-разсъждение! Много ги мразя, по английски съчиненията са далеч по-лесни и приятни. Абе то хубав изпит няма, винаги това си е стрес, ама не се умира :lol:

impress
09-16-2006, 06:57
Изпитите по английски не са ми толкова страшни, не ми е проблем да помня думи. Е, има и гадни неща, някой път се случва да не ги направя както трябва, но устните са ми много лесни. Най-гаден ми беше изпитът по литература след седми клас - мразя да пиша съчинения, макар че съм добра по български. Друго си е по математика - дават ти задачите, ти просто трябва да ги решиш. А по литература трябва да измисляш текста и то какъв текст - съчинение-разсъждение! Много ги мразя, по английски съчиненията са далеч по-лесни и приятни. Абе то хубав изпит няма, винаги това си е стрес, ама не се умира :lol:

Е, има си разлика между думи и думи и колко думи :) Лично аз, нали обичам да се мотая, лятото първо бачках... на работа си вадех думи на компютъра, а-у, така и не ги извадих всичките..после вкъщи ги изваждах с голяямо мотаене и вече ми оставаше един месец да ги науча. Тоя един месец стана на 2 седмици... и 4000 думи като ми минаха през съзнанието сега незнам дали и 400 помня. Забравят се... особено ако не ги упражняваш с текстовете, откъдето са извадени... имах голям късмет, че ми се паднаха от първите уроци (там винаги знаеш повече отколкото последните.. поне при мен..)

Пък по английски съчиненията са лесни, защото са предвидени за чужденци, които тепърва изучават езика, все едно съчинения на български в 5-ти клас... Една от темите, която ми се падна на изпита ми по англ. литература беше:

Joseph Heller, 'I do not write realism'

Добре, че имаше и една по-лесна, защото щях да се огелпя ....

09-16-2006, 08:47
nikoi izpit ne e 4ak tolkova stra6en ako si u4il..za men nai-ujasniq izpit e tozi za koito ne sym u4ila dostaty4no ili ne se 4uvstvam sigurna v znaniqta si.. ](*,)