View Full Version : Hamster?
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima?
Kolko struvat?
Iziskvat li mnogo griji?
Hapqt li?
Kolko godini jiveqt?
Imate li hamster? ИмаХ
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 5-10 лв
Iziskvat li mnogo griji? Да
Hapqt li? Да
Kolko godini jiveqt? 3-4
GLeZoRanA
09-23-2006, 23:33
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 5-10 лв
Hapqt li? Да Не е задължително мене не ме хапеха , но брат ми и майка ми ги хапеха понякога
Kolko godini jiveqt? 3-4ако преди това не ги изтормозиш или не се хвърлят от 6тия етаж :mrgreen:
mechtaq_za_teb
09-24-2006, 07:25
az imah mnogo :D ima sqkakvi vidove,struvat okolo 4-5 leva.ponqkoga hapqt i moite jivqha 2-3 god .
И аз имах хамстери преди време. Доколкото знам има обикновени хамстери, мини-хамстери и някакви други, ама не съм много наясно с видовете. :roll:
®©PeTq®©
09-24-2006, 08:47
Imate li hamster? ИмаХ 9хамстера ама с времето умряха,последните умряха г/д по едно и също време преди около 1 месец :smt010 :smt010 :smt010
Kakwi widowe ima? Еми..нз моите бяха обикновенни :lol:
Kolko struvat? Брат ми и гаджето му ми ги подариха за един рожден ден :-D :-D :-D
Iziskvat li mnogo griji? Еми..не мн..аз съм свикнала да гледам мн животни и не е мн...
Hapqt li? Ооо да..
Kolko godini jiveqt? Еми моите живяха около 4 год и 6 месеца (някаде толкова..)ама аз мн се грижех за тях ..всеки път почти трябва да се разнообразява храната..винаги вода да имат поне на 2 дни трябва да се сменят триците..да не са до парно или някъкъв такъв уред..не трябва да седят на мн силно слънце защото почват да се потят мн мн и така ако 1 ден цял седят умира поне един (знам го от личен опит.. :? )
CrazyWitch
09-24-2006, 09:01
Имала съм мини хамстер и сибирски златист.
Тоя последния вид на мене си ми остава НАЙ. Дебелички, готинки.
Грижите които съм прилагала за тях е да им слагам храна и да им сменям страготините. За мене това не е много. Лошото е, че към сибирския ми хамстер (Зизу) много лесно се привързвах и той живя 2-3 години ... понеже го взехме на година и половина.
Рядко хапеше. Като си го вземах си го обсипвах с целувки.. някво шомби много яко :)
И заспива в тебе... бе ко да ти кажа.. кефише ме много. Като мини хамстера си беше по пъргав :-)
Не трябва да им се дава вода! Набавят си течности от плодовете и зеленчуците които ще им даваш + пакетираната храна.
Евтини са. По-добре си вземи едно хамстерче което да е мъжко. Различават се по-това, че на мъжките хамстери двете дупки.. (дупе и чура ;)) са раздалечени, като на женското са по близо една до друга.
Имала съм мини хамстер и сибирски златист.
Тоя последния вид на мене си ми остава НАЙ. Дебелички, готинки.
Грийите които съм прилагала за тях е да им слагам храна и да им сменям страготините. За мене това не е много. Лошото е, че към сибирския ми хамстер (Зизу) много лесно се привързвах и той живя 2-2 години ... понеже го взехме на година и половина.
Рядко хапеше. Като си го вземах си го обсипвах с целувки.. някво шомби много яко :)
И заспива в тебе... бе ко да ти кажа.. кефише ме много. Като мини хамстера си беше по пъргав :-) Айде късмет!
Еми явно и моя хамстер е бил сибирски златист както го описа.Много са хубави.Ма сега искам пак да си имам но дали не се знае.
Da imah hamster!
Moq be6e obiknoven no ima mini hamsteri koito kato se zarovqt v talaja vaob6te ne se vijdat :mrgreen:
Kolko struvat?Moq go vzeh za 3 lvi specialno v burgas po skapi hamsteri ne sam namirala.
Hapqt li?Da hapqt oba4e kato zahapqt ne te puskat vednaga a trqbva da si trasne6 rakata za da padnat :mrgreen:
Iziskvat li mn griji?Ne trqbva samo da mu dava6 hrana da mu smenq6 vodata i da mu smenq6 talaja edin-dva pati v sedmicata!
Edin savet ako si vzeme6 hamster ne mu davai krastavica zaradi visokoto sadarjanie na nitrati v neq moq hamster umrq takmo ottova tova be6e mn lo6 den v jivota mi :smt010 no sega si imam super sladko zai4e :smt007
IKisseDAGirL
09-24-2006, 11:17
имала съм някъде към 3-4 хамстера, но най-привързана бях първия ми.. живя някъде около 2 години и половина и умря от старост :?
грижих се за него все едно е малко детенце и наистина успях до толкова да го опитомя, до колкото едва ли някой друг е успявал.. мн се бях привързала
в началото хапеше доста, но с мн усилия го отучих от този навик, както и от много други..
просто бяхме намерили общ език и знаех кога какво иска, бях изучила реакциите му и т.н. :lol: бях стигнала до там, че когато през лятото си бяхме на село, аз без притеснения го пусках да се разхожда из двора ни и никога не е бягал :shock:
сам знаеше кога трябва да се прибира и се връщаше, когато го виках по име, винаги е откликвал :-s
всичко тва рядко се случва при една "мишка".. беше учудващо умен.. :)
mate li hamster? имала съм много хамстери - сега си гледам мини хамстер
Kakwi widowe ima?ммм много са... има специални сайтове, в които пише разни специфични неща за гледане на различните видове
Kolko struvat? мини хамстерите си ги купих по 2 лева
Iziskvat li mnogo griji?аммм аз за моите не се грижа много много и са още живи:)
Hapqt li?зависи - мини хамстерите хапят - ама то зависи от малки как са научени - ако са свикнали да ги пипат няма проблеми - не хапят
Kolko godini jiveqt? нито един хамстер не ми е умрял от естествена смърт :( но принципно ги дават 2 до 3 години
maybelline
09-24-2006, 18:30
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima?
Kolko struvat?
Iziskvat li mnogo griji?
Hapqt li?
Kolko godini jiveqt?
Имала съм 3-4 хамстера.Видовете са много и не ги зная всички.За цените,ами зависи в кой град си и какви са цените там.Не изискват кой знае какви грижи.Хранене,една въртележка да си играят,сменяне на дървените стърготини(в такива бяха нашите хамстери) през 2-3 дни и това е.А в началото хапя,но няма да умреш от такова ухапване.Съвсем лекичко е(докарва най-много до кръв,но само малко),а после като свикнат,не хапят.
love_bad_boys
10-05-2006, 19:17
първо да ти кажа ,че и аз страшно много исках хамстер...ето ти малко инф
"Хамстерите приспадат към семейство "Гризачи" ,имат различна големина и разцветка ,но най-често срещаните са бели,или кафяви.Бъркат ги с морските свинчета ,но истината е ,че те нямат почни нищо общо.Хамстерите живеят между 3 и 5 години и изискват стайна температера,добро захранване и не прекалено влажен въздух..."
стана ли ти ясно?има цяла книга с многото грижи ,аз като я прочетох ,реших да си остана само със златните рибки
:lol:
scissorhand
10-06-2006, 10:34
Imate li hamster? Имала съм.
Kakwi widowe ima?Не знам, доста са.
Kolko struvat? Първият ми струваше 2.50 лв, вторият - 3лв
Iziskvat li mnogo griji? Зависи.
Hapqt li? Пак зависи.
Kolko godini jiveqt?Малко...3 някъде
Имах два хамстера,бяха малки,беха суперсладурски-единия черно-бял,другия златисто-бял.Единия изяде другия,като видях тая работа побеснях,занесох "убиеца" в зоомагазина и го зарязах на продавача.
Отвратително е че като имат малки някой път ги изяждат.Не че имам против хамстерите,нищо лично.Но повече ме кефят морските свинчета,
верно че са по едри,ама...само дето лесно умират(в смисъл-боледуват и...)
ThePainIsReaL
10-07-2006, 11:54
Имах един - единствен хамстер. ( Моят Чапи :-D ) Беше обикновен , чисто бял и имаше големи червени очи. Хапеше , но рядко . Умря много гадно ... от слънчев удар , защото май месец го забравих на терасата и то , горкичкото , се напече в тоя аквариум и почина. :? Бях много привързана към него , та даже и погребение му направихме :? Относно грижите и цената , не помня - беше преди 6 - 7 години тази случка
kofti_nick
10-07-2006, 12:06
Imate li hamster? Имах 2
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 2-3 лв
Hapqt li? Да
Kolko godini jiveqt? 2-3
MimityYy
10-15-2006, 17:49
imate li haster ? v momenta gledam 16-tiq mi hamster
kolkio vida ima ? 3 ili 4
kolko struva ? 3-5 lv
iziskvat li mngo griji ? ne
hapqt li ? ne
kolko godini jiveqt ? pri vazmojno nai-dobri griji jiveqt maksimum 2 godini ;]
пф имах преди!един беше черно и бяло и беше...послушничък,и един които беще много сладък,някакъв оранжевикав,пухкав...но за жалост с него видях много проблеми!
значи-въпросния хамстер беше женски и ражда няколко пъти...няма да ви обяснявам каква трагедия е хамстера ти да ражда примерно по 7-8 хамстерчета и после да ги ИЗЯЖДА всички до един!и тва стана 3 или 4 пъти...и накрая умря-казаха ми че не било нормално да ражда толкова често+тва тя ги ядеше :smt009 ужас!
а другия хамстер който беше мъжки,много често бягаше от клетката и после...докато го намерим...всеки път на майка ми и беше изядено по едно цвете,да не говоря че тва животинче беше яло и някъв шкаф :lol:
и накрая наще се отказаха и го дадоха в зоомагазина.:-D
та значи аз от личен опит казвам че не е много лесно да се гледат хамстери :smt017
genko_1993
12-17-2006, 15:47
Moq hamster neiska da qde i nemoje da si zatvarq ednoto oko i e mnogo gadno nqkoi da znae kak da se opravi o4akvam otgovor molqvi kakvo da prava kajete mi molq vi :(
FaShIoN`StYle O.o
03-01-2008, 04:42
Така искам да се похваля и аз взех си две мини хамстерчета по на 1 месец, от зоо магазин.
Клетката им е нормална не е голяма не е и малка тя ядна пластмасова вътре си има място за храна , вода и колело , клетката си е много яка. И двете хамстерчета са ми с червени очи едиият е целият нещо оранжево незнам цвета точно :D Имали вероятност да се бият много защото те са още малки и не си личи какъв пол са. А често единият се закача с другият и другият издава некакви звуци?
Какви са тея звуци?
и защо?
Надявам се на малко хелп
Imate li hamster? DA
Kakwi widowe ima? MNOGO
Kolko struvat? RAZLI4NO 2-20
Iziskvat li mnogo griji? ne ama sa ebasi POMIQRITE
Hapqt li? daaaaa mnogo :@
Kolko godini jiveqt? 2 BQX 4EL NQKADE
POSLEPIS: NESI ZIMAI HAMSTER AKO TI SE SPI VE4ERTA ZA6TOTO KATO ZAGASI6 SI4KO TOI IZLIZAI I ZAPO4VA DA GTEZE T1PATA KLETKA I IMA O6TE MNOGO GADNI NE6TA V HARAKTERA IM :-x :-x :-x :-x
[B]a[N]D[i]T[k]a
03-01-2008, 18:37
стара тема ..