PDA

View Full Version : Hamster?

09-23-2006, 22:21
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima?
Kolko struvat?
Iziskvat li mnogo griji?
Hapqt li?
Kolko godini jiveqt?

midian
09-23-2006, 23:14
Imate li hamster? ИмаХ
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 5-10 лв
Iziskvat li mnogo griji? Да
Hapqt li? Да
Kolko godini jiveqt? 3-4

GLeZoRanA
09-23-2006, 23:33
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 5-10 лв
Hapqt li? Да Не е задължително мене не ме хапеха , но брат ми и майка ми ги хапеха понякога
Kolko godini jiveqt? 3-4ако преди това не ги изтормозиш или не се хвърлят от 6тия етаж :mrgreen:

mechtaq_za_teb
09-24-2006, 07:25
az imah mnogo :D ima sqkakvi vidove,struvat okolo 4-5 leva.ponqkoga hapqt i moite jivqha 2-3 god .

fresh_@
09-24-2006, 08:40
И аз имах хамстери преди време. Доколкото знам има обикновени хамстери, мини-хамстери и някакви други, ама не съм много наясно с видовете. :roll:

®©PeTq®©
09-24-2006, 08:47
Imate li hamster? ИмаХ 9хамстера ама с времето умряха,последните умряха г/д по едно и също време преди около 1 месец :smt010 :smt010 :smt010
Kakwi widowe ima? Еми..нз моите бяха обикновенни :lol:
Kolko struvat? Брат ми и гаджето му ми ги подариха за един рожден ден :-D :-D :-D
Iziskvat li mnogo griji? Еми..не мн..аз съм свикнала да гледам мн животни и не е мн...
Hapqt li? Ооо да..
Kolko godini jiveqt? Еми моите живяха около 4 год и 6 месеца (някаде толкова..)ама аз мн се грижех за тях ..всеки път почти трябва да се разнообразява храната..винаги вода да имат поне на 2 дни трябва да се сменят триците..да не са до парно или някъкъв такъв уред..не трябва да седят на мн силно слънце защото почват да се потят мн мн и така ако 1 ден цял седят умира поне един (знам го от личен опит.. :? )

CrazyWitch
09-24-2006, 09:01
Имала съм мини хамстер и сибирски златист.

Тоя последния вид на мене си ми остава НАЙ. Дебелички, готинки.
Грижите които съм прилагала за тях е да им слагам храна и да им сменям страготините. За мене това не е много. Лошото е, че към сибирския ми хамстер (Зизу) много лесно се привързвах и той живя 2-3 години ... понеже го взехме на година и половина.
Рядко хапеше. Като си го вземах си го обсипвах с целувки.. някво шомби много яко :)
И заспива в тебе... бе ко да ти кажа.. кефише ме много. Като мини хамстера си беше по пъргав :-)
Не трябва да им се дава вода! Набавят си течности от плодовете и зеленчуците които ще им даваш + пакетираната храна.
Евтини са. По-добре си вземи едно хамстерче което да е мъжко. Различават се по-това, че на мъжките хамстери двете дупки.. (дупе и чура ;)) са раздалечени, като на женското са по близо една до друга.

dumbo_s
09-24-2006, 09:05
Имала съм мини хамстер и сибирски златист.

Тоя последния вид на мене си ми остава НАЙ. Дебелички, готинки.
Грийите които съм прилагала за тях е да им слагам храна и да им сменям страготините. За мене това не е много. Лошото е, че към сибирския ми хамстер (Зизу) много лесно се привързвах и той живя 2-2 години ... понеже го взехме на година и половина.
Рядко хапеше. Като си го вземах си го обсипвах с целувки.. някво шомби много яко :)
И заспива в тебе... бе ко да ти кажа.. кефише ме много. Като мини хамстера си беше по пъргав :-) Айде късмет!

Еми явно и моя хамстер е бил сибирски златист както го описа.Много са хубави.Ма сега искам пак да си имам но дали не се знае.

melani
09-24-2006, 09:33
Da imah hamster!
Moq be6e obiknoven no ima mini hamsteri koito kato se zarovqt v talaja vaob6te ne se vijdat :mrgreen:
Kolko struvat?Moq go vzeh za 3 lvi specialno v burgas po skapi hamsteri ne sam namirala.
Hapqt li?Da hapqt oba4e kato zahapqt ne te puskat vednaga a trqbva da si trasne6 rakata za da padnat :mrgreen:
Iziskvat li mn griji?Ne trqbva samo da mu dava6 hrana da mu smenq6 vodata i da mu smenq6 talaja edin-dva pati v sedmicata!
Edin savet ako si vzeme6 hamster ne mu davai krastavica zaradi visokoto sadarjanie na nitrati v neq moq hamster umrq takmo ottova tova be6e mn lo6 den v jivota mi :smt010 no sega si imam super sladko zai4e :smt007

IKisseDAGirL
09-24-2006, 11:17
имала съм някъде към 3-4 хамстера, но най-привързана бях първия ми.. живя някъде около 2 години и половина и умря от старост :?
грижих се за него все едно е малко детенце и наистина успях до толкова да го опитомя, до колкото едва ли някой друг е успявал.. мн се бях привързала

в началото хапеше доста, но с мн усилия го отучих от този навик, както и от много други..
просто бяхме намерили общ език и знаех кога какво иска, бях изучила реакциите му и т.н. :lol: бях стигнала до там, че когато през лятото си бяхме на село, аз без притеснения го пусках да се разхожда из двора ни и никога не е бягал :shock:
сам знаеше кога трябва да се прибира и се връщаше, когато го виках по име, винаги е откликвал :-s

всичко тва рядко се случва при една "мишка".. беше учудващо умен.. :)

vesitu
09-24-2006, 13:37
mate li hamster? имала съм много хамстери - сега си гледам мини хамстер
Kakwi widowe ima?ммм много са... има специални сайтове, в които пише разни специфични неща за гледане на различните видове
Kolko struvat? мини хамстерите си ги купих по 2 лева
Iziskvat li mnogo griji?аммм аз за моите не се грижа много много и са още живи:)
Hapqt li?зависи - мини хамстерите хапят - ама то зависи от малки как са научени - ако са свикнали да ги пипат няма проблеми - не хапят
Kolko godini jiveqt? нито един хамстер не ми е умрял от естествена смърт :( но принципно ги дават 2 до 3 години

maybelline
09-24-2006, 18:30
Imate li hamster?
Kakwi widowe ima?
Kolko struvat?
Iziskvat li mnogo griji?
Hapqt li?
Kolko godini jiveqt?

Имала съм 3-4 хамстера.Видовете са много и не ги зная всички.За цените,ами зависи в кой град си и какви са цените там.Не изискват кой знае какви грижи.Хранене,една въртележка да си играят,сменяне на дървените стърготини(в такива бяха нашите хамстери) през 2-3 дни и това е.А в началото хапя,но няма да умреш от такова ухапване.Съвсем лекичко е(докарва най-много до кръв,но само малко),а после като свикнат,не хапят.

love_bad_boys
10-05-2006, 19:17
първо да ти кажа ,че и аз страшно много исках хамстер...ето ти малко инф

"Хамстерите приспадат към семейство "Гризачи" ,имат различна големина и разцветка ,но най-често срещаните са бели,или кафяви.Бъркат ги с морските свинчета ,но истината е ,че те нямат почни нищо общо.Хамстерите живеят между 3 и 5 години и изискват стайна температера,добро захранване и не прекалено влажен въздух..."
стана ли ти ясно?има цяла книга с многото грижи ,аз като я прочетох ,реших да си остана само със златните рибки
:lol:

scissorhand
10-06-2006, 10:34
Imate li hamster? Имала съм.
Kakwi widowe ima?Не знам, доста са.
Kolko struvat? Първият ми струваше 2.50 лв, вторият - 3лв
Iziskvat li mnogo griji? Зависи.
Hapqt li? Пак зависи.
Kolko godini jiveqt?Малко...3 някъде

jeditte
10-06-2006, 18:30
Имах два хамстера,бяха малки,беха суперсладурски-единия черно-бял,другия златисто-бял.Единия изяде другия,като видях тая работа побеснях,занесох "убиеца" в зоомагазина и го зарязах на продавача.
Отвратително е че като имат малки някой път ги изяждат.Не че имам против хамстерите,нищо лично.Но повече ме кефят морските свинчета,
верно че са по едри,ама...само дето лесно умират(в смисъл-боледуват и...)

ThePainIsReaL
10-07-2006, 11:54
Имах един - единствен хамстер. ( Моят Чапи :-D ) Беше обикновен , чисто бял и имаше големи червени очи. Хапеше , но рядко . Умря много гадно ... от слънчев удар , защото май месец го забравих на терасата и то , горкичкото , се напече в тоя аквариум и почина. :? Бях много привързана към него , та даже и погребение му направихме :? Относно грижите и цената , не помня - беше преди 6 - 7 години тази случка

kofti_nick
10-07-2006, 12:06
Imate li hamster? Имах 2
Kakwi widowe ima? Много
Kolko struvat? 2-3 лв
Hapqt li? Да
Kolko godini jiveqt? 2-3

MimityYy
10-15-2006, 17:49
imate li haster ? v momenta gledam 16-tiq mi hamster
kolkio vida ima ? 3 ili 4
kolko struva ? 3-5 lv
iziskvat li mngo griji ? ne
hapqt li ? ne
kolko godini jiveqt ? pri vazmojno nai-dobri griji jiveqt maksimum 2 godini ;]

6emet4e
10-15-2006, 18:25
пф имах преди!един беше черно и бяло и беше...послушничък,и един които беще много сладък,някакъв оранжевикав,пухкав...но за жалост с него видях много проблеми!
значи-въпросния хамстер беше женски и ражда няколко пъти...няма да ви обяснявам каква трагедия е хамстера ти да ражда примерно по 7-8 хамстерчета и после да ги ИЗЯЖДА всички до един!и тва стана 3 или 4 пъти...и накрая умря-казаха ми че не било нормално да ражда толкова често+тва тя ги ядеше :smt009 ужас!
а другия хамстер който беше мъжки,много често бягаше от клетката и после...докато го намерим...всеки път на майка ми и беше изядено по едно цвете,да не говоря че тва животинче беше яло и някъв шкаф :lol:
и накрая наще се отказаха и го дадоха в зоомагазина.:-D
та значи аз от личен опит казвам че не е много лесно да се гледат хамстери :smt017

genko_1993
12-17-2006, 15:47
Moq hamster neiska da qde i nemoje da si zatvarq ednoto oko i e mnogo gadno nqkoi da znae kak da se opravi o4akvam otgovor molqvi kakvo da prava kajete mi molq vi :(

FaShIoN`StYle O.o
03-01-2008, 04:42
Така искам да се похваля и аз взех си две мини хамстерчета по на 1 месец, от зоо магазин.
Клетката им е нормална не е голяма не е и малка тя ядна пластмасова вътре си има място за храна , вода и колело , клетката си е много яка. И двете хамстерчета са ми с червени очи едиият е целият нещо оранжево незнам цвета точно :D Имали вероятност да се бият много защото те са още малки и не си личи какъв пол са. А често единият се закача с другият и другият издава некакви звуци?
Какви са тея звуци?
и защо?
Надявам се на малко хелп

tqnko1
03-01-2008, 13:29
Imate li hamster? DA
Kakwi widowe ima? MNOGO
Kolko struvat? RAZLI4NO 2-20
Iziskvat li mnogo griji? ne ama sa ebasi POMIQRITE
Hapqt li? daaaaa mnogo :@
Kolko godini jiveqt? 2 BQX 4EL NQKADE
POSLEPIS: NESI ZIMAI HAMSTER AKO TI SE SPI VE4ERTA ZA6TOTO KATO ZAGASI6 SI4KO TOI IZLIZAI I ZAPO4VA DA GTEZE T1PATA KLETKA I IMA O6TE MNOGO GADNI NE6TA V HARAKTERA IM :-x :-x :-x :-x

[B]a[N]D[i]T[k]a
03-01-2008, 18:37
стара тема ..