PDA

View Full Version : Bashta mi...

let_me_go
09-24-2006, 20:51
Izvinete me predvaritelno,che ne pisha na kirilica,no v momenta nqmam vyzmojnostta da go napravq...zatova zapochvam da nahvurlqm tova,koeto mi teji i se nadqvam da ne vi zatormozqvam s chetene...
Kakyv e problema li ? Problema e bashta mi ! Ne znam kakvo da pravq s nego ... ne mojem da jiveem pod edin i susht pokriv,sushto kato kuche i kotka sme . Padne li mu perdeto za neshto,qdosan li e ne trqbva da sym pred ochite mu...vse az sym mu kriva za neshto,vse na men si go izkarva i vse az reva...Predi mi beshe mnogo trydno...kogato toi mi kajeshe neshto pochvahme da sporim,taka se obrazyvaha golemi skandali...pri koeto vinagi izlizah ot staqta razstroena...Sega go ostavqm prosto da si kaje kvoto ima da si kazva...mulcha si i sled tova se razkaram ot pogleda mu...A sym si otvorila ustata imam chuvstvoto , che shte si izprosq nqkoq zabrana za neshto ... Poslednoto ni sdurpvane beshe vchera ... dyrjim zavedenie ..i naminah da vidq kak e polojenieto i dali shte sum polezna za neshto...Taka stana,che personala se okaza ne dostatuchen i az reshih da pomogna kato obsluja pone edna ot masite .Bashta mi beshe napregnat zaradi obstanovkata... Nqkolko puti povtorih na barmana porychkata si,toi ne me beshe chul...sledovatelno az mu potretih pri koeto bashta mi mi se razvika , che sum uslojnqvala polojenieto,che sym karala personala da se panikosva i kakvo li oshte ne...Kaza mi mnogo silni dumi...az ne mojah da idurja , izlqzoh i trygnah kum edno kafe, v koeto rabotqt moi priqteli ... Kogato otidoh pri tqh ne mojah da sdurja sulzite si , te me uspokoqvaha,koeto opredeleno mi pomogna...no sestra mi mi zvunna i mi kaza,che e chula kak bahsta mi e kazal na maika mi "Poveche ne iskam da stupva tuk...i i kaji che 22:30h trqbva da si e v kushti" ... az 18 godishnata ! ... "Napravi dobro,izqj laino" .... vinagi kogato e qdosan pyrviqt 4ovek na kogoto trqbva da si go izkara tova sym az ... V momenta se razminavame kato putni znachi... pribrah se v 4 sutrinta ... dnes ne mi se izliza ... no nikoi nishto ne mi e kazval inache ... Mnogo mi e trudno . Bashta mi nikoga ne mi e posqgal,nikoga....dori shamar ne sum poluchavala ot nego , no s dumi me e izravnqval sus zemqta ... Ponqkoga predpo4itam da me udari , ako po tozi nachin shte mu mine...otkolkoto placheiki da stoq v ugla na staqta si ili v legloto i da mislq za kakvo li ne...Vednuj me dokara do psiholog...no kato gledam ne mi se e pomognalo osobeno...Nikoga,nishto ne mi e lipsvalo...no ponqkoga gledam kum nego s ogromen strah . Tochno tova napravi vpechatlenie i na psiholojkta...tq si misleshe,che shtom ne e udrql men,a imam takuv strah,znachi e udrql nqkoi drug u doma...no nqma takova neshto . Kato cqlo semeistvoto ni e mnogo dobro...Roditelite mi sa zaedno ot 15godishni ... sega sa na 37 ,a otkakto se pomnq v kushti ne e imalo dori edin skandal...qvno maika i znae kakvo da pravi,kogato go vijda iznerven i mu vliqe po nqkakuv nachin ... No opredeleno az useshtam kak veche ne moga da jiveq v tazi kushta , kak mi natejava vsichko ... i kak zapochvam da nenavijdam bashta si ... kazvam go s golqma bolka , no v momenta tochno tova izpitvam ... strahuvam se dori ot sobstvenite si chuvstva , koito v momenta sa tolkova smeseni i oburkani,strahuvam se dori da go izreka ... no tova e istinata i a zne mogada izbqgam ot neq ...ne znam kakvo da pravq...

aliq
09-24-2006, 21:36
naistina mn kofti rabota :smt009 vij sq 6to ne se opitash da govorish s nego kogato e v dobro nastroenie dvamata da sednete i da si pogovorite kak se 4uvstvash spored men 6te te razbere ne mi se vqrva da e bezsarde4en,znam 4e ti e kofti no ne e redno da go mrazish prosto 4oveka qvno e tvarde iznerven i trqbva da go razberesh makar 4e e gadno si4ko na teb da si go izkarva nai dobre e da si pogovorite :-) pojelavam ti kasmet dano se opravite 8)

sladoled
09-25-2006, 07:21
Колкото и да е ти е трудно, опитай да се видиш отстрани-дсе едно седиш на един метър от себе си и се наблюдаваш.Виж какво правиш, какво казваш, как го казваш, как се държат другите с теб и ти с тях.Отначало може да ти е трудно, но постепенно се свиква.Трябва да бъдещ максимално обективна!И скоро ще успееш да видиш проблема от друг ъгъл, а надявам се да проумееш защо баща ти се държи така с теб.
Още веднъж прехвърли в глават си случката с бармана- защо не те чу, повиши ли му тон, какво още си му казала освен поръчката.Не искам да те огорчавам, но щом баща ти мисли, че паникьосваш персонала, може би има право.Питай майка си така ли е според нея.
И все пак вие сте баща и дъщеря- ще видиш, че след време ще започнете да серазбирате.Може би той сега прекалено се страхува за теб и не може да приеме, че неговото малко моиче, на което до вчера е бърсал нослето е вече голямо. :smt006

maybelline
09-29-2006, 17:51
При теб е нещо подобно като при мен,с разликата,че аз никога не се връзвам на мръсотиите които ми говори баща ми,той не може да ми забрани нищо(защото дори да го направи,никой не го слуша и това е).Баща ми и майка ми често се карат,а майка ми има последната дума в къщата(тя винаги съгласува плановете си с мен).С баща ми се караме почти всеки ден и аз вече не помня да съм плакала след скандал(от малка съм свикнала).Обикновено и двамата си наговаряме доста солени думи и после не му говоря направо,а след това той се прави,че нищо не е било.На него не споделям нищо и той може да се каже,че ме познава само на външен вид и в караниците.Не съм сигурна дали знае в кое училище уча.Не че не се интересува,но след като той се държи по този начин с мен,аз нищо не му споделям от живота си.Освен всичко той пие и то много често.Като се напие става непоносим.Не ме удря,защото ако ми посегне има "опасност" майка да го изгони от нас.Никога не знае къде ходя и какво правя(докато майка ми в повечето случаи е наясно,но и тя никога не му казва).Общо взето мога да те посъветвам да си повишиш самочувствието и да разбереш,че баща ти може винаги да е такъв,но от теб зависи дали това ще те разстройва и дали ще ти повлияе.На мен вече не ми влияе(от няколко години насам,на 15 съм),най-много да си затвърдя ужасното нение за баща ми.Гледай по-философски на живота и не обръщай толкова внимание на баща си.Не го включвай в живота си известно време и ако не се поправи...сама си вади изводите;)Късмет!