Влез

View Full Version : Майка ми угася РСто постоянно !

10-03-2006, 20:35
Е, вече се изнервих. От доста време майка ми постоянно следи дали си изгасям РСто вечер като легна. Ако не съм го угасил тя идва и го ДЪРПА ОТ КАБЕЛА, при което аз направо ми идва да я удуша, но си замълчавам някой път. Бяхме се хванали на бас с нея, че ако лекар каже че няма нищо нередно в тва РСто да работи, ще си работи и няма да го пипа, данослед като лекари й казаха че няма никаква нередност в това РСто да бачка тя продължава, защото ен е станало на нейното. Опитвал съм какви ли не вариянти, след като го угаси да стана ид аго включа (мекара ми да работи е, че е сървър на един от нашия интернет доставчик временно и когато се изключи -> няма сървър). Другия е когато го нагласа в определен час да се включи, обаче не знам кога идва вече да го проверява. Ако знаете как да ми помогнете или да си икажете мнението пишете..майка ми е фанатичка, знам..доста хроа са ми го казвали..

10-03-2006, 20:55
emi ne moje li da si izklu4i6 monitora,da zakrie6 s ne6to tam kudeto sveti,samo problema e ako bu4i,4e moje da se useti.ili puk ostani nqkoq no6t buden da vidi6 koga idva i da si go nastroi6 da se vklu4i sled tova.ako e razbran 4ovek i obqsni,4e e vajno da raboti po-dulgo vreme i moje da se suglasi ako izloji6 ubeditelni argumenti.i bez tova ve4e sa i kazali,4e ne e vredno.hvani se na bas s neq za ne6to i ako spe4eli6 i kaji pove4e da ne te kara da go izklu4va6.ama nai-dobre si e da q ubedi6,a ne da go pravi6 taino.uspeh! :twisted:

10-03-2006, 23:12
ако това с монитора не си го опитвал е добра идея. а ако колонките "бучат" просто ги изключи. така надявам се проблема ще се оправи, освен ако майка ти не държи пс-то да е изключено направо от щепсела :shock:

10-04-2006, 03:47
Абсолютно всичко се изгася - монитора, колонките и остава само вентилатора, но той работи мнооого тихо..

OPEL
10-04-2006, 05:26
Според мен майка ти го прави това не от мед. гледна точка, а от нейна. Този щайга дърпа много и излиза доста солено, накрая на месеца. Ако искаш и предложи, ти да плащаш тока за компа. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

rosenceto
10-04-2006, 05:54
Ти сам каза,че това го прави от инат-остави ч да е на нейното и ще видиш как като се съгласяваш с нея ще те остави на мира.

CrazyWitch
10-04-2006, 06:42
Еми аз преди да си легна съм научена да си го изгасям. За ко ти е да ти бачка нон стоп.
Поне аз така съм си научена. Иначе например в работата на приятеля ми от 3г не са спирали компа.
Защо не си го изключваш ти.. а не... але-оп от контакта по грубия начин. Все пак ти си решаваш.

OPEL
10-04-2006, 07:09
Еми аз преди да си легна съм научена да си го изгасям. За ко ти е да ти бачка нон стоп.
Поне аз така съм си научена. Иначе например в работата на приятеля ми от 3г не са спирали компа.
Защо не си го изключваш ти.. а не... але-оп от контакта по грубия начин. Все пак ти си решаваш.
Аз доколкото разбрах, подържа сървар, и не е възможно. Даже и едно скапано он лайн радио да подържаш, трябва компа да ти е ОН 24/7

CrazyWitch
10-04-2006, 09:36
Аз доколкото разбрах, подържа сървар, и не е възможно. Даже и едно скапано он лайн радио да подържаш, трябва компа да ти е ОН 24/7

Уп.. да бе верно.
Спала съм като съм писала поста.. и чела най-вече. :)

10-05-2006, 09:59
Поговори с майка си:
1.Обясни й, че компютара ти трябва да седи включен(агрументирай се защо, обясни и съответните плюсове и минуси)
относно по-горният пост за тока: Един компютър със включен монитор харчи точно толкова колкото харчи една 100 ватова крушка (е вярно зависи от доста неща но е там някъде) и не ми обяснявайте 300-400-500 вата захранване, понаучете малко електроника/електротехника и тогава ще разберете какво е индуктивен трансформатор и как работи.
2. Купи си UPS, има и евтини, мисля че има по 70-80 лева, със сигурност щом гаси компютъра от щепсъла ще се фрапира като не угасне компютъра и се разпищи UPS-а, освен това и ти ще се събудиш и ще го включиш :)

Моят съвет е да приложиш и двете точки, като първата е за убеждаване, а втората за повишаване на сигурноста :)

maybelline
10-05-2006, 17:44
Ти пак си добре.Моят баща понякога изгася компютъра от бушона за тока,и то докато съм на компа.

OPEL
10-05-2006, 17:53
Ти пак си добре.Моят баща понякога изгася компютъра от бушона за тока,и то докато съм на компа.
Ей... чакай. Това е моя баща, ама вече се разбрахме с него:)