View Full Version : Майка ми угася РСто постоянно !
Е, вече се изнервих. От доста време майка ми постоянно следи дали си изгасям РСто вечер като легна. Ако не съм го угасил тя идва и го ДЪРПА ОТ КАБЕЛА, при което аз направо ми идва да я удуша, но си замълчавам някой път. Бяхме се хванали на бас с нея, че ако лекар каже че няма нищо нередно в тва РСто да работи, ще си работи и няма да го пипа, данослед като лекари й казаха че няма никаква нередност в това РСто да бачка тя продължава, защото ен е станало на нейното. Опитвал съм какви ли не вариянти, след като го угаси да стана ид аго включа (мекара ми да работи е, че е сървър на един от нашия интернет доставчик временно и когато се изключи -> няма сървър). Другия е когато го нагласа в определен час да се включи, обаче не знам кога идва вече да го проверява. Ако знаете как да ми помогнете или да си икажете мнението пишете..майка ми е фанатичка, знам..доста хроа са ми го казвали..
emi ne moje li da si izklu4i6 monitora,da zakrie6 s ne6to tam kudeto sveti,samo problema e ako bu4i,4e moje da se useti.ili puk ostani nqkoq no6t buden da vidi6 koga idva i da si go nastroi6 da se vklu4i sled tova.ako e razbran 4ovek i obqsni,4e e vajno da raboti po-dulgo vreme i moje da se suglasi ako izloji6 ubeditelni argumenti.i bez tova ve4e sa i kazali,4e ne e vredno.hvani se na bas s neq za ne6to i ako spe4eli6 i kaji pove4e da ne te kara da go izklu4va6.ama nai-dobre si e da q ubedi6,a ne da go pravi6 taino.uspeh! :twisted:
ако това с монитора не си го опитвал е добра идея. а ако колонките "бучат" просто ги изключи. така надявам се проблема ще се оправи, освен ако майка ти не държи пс-то да е изключено направо от щепсела :shock:
Абсолютно всичко се изгася - монитора, колонките и остава само вентилатора, но той работи мнооого тихо..
Според мен майка ти го прави това не от мед. гледна точка, а от нейна. Този щайга дърпа много и излиза доста солено, накрая на месеца. Ако искаш и предложи, ти да плащаш тока за компа. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
rosenceto
10-04-2006, 05:54
Ти сам каза,че това го прави от инат-остави ч да е на нейното и ще видиш как като се съгласяваш с нея ще те остави на мира.
CrazyWitch
10-04-2006, 06:42
Еми аз преди да си легна съм научена да си го изгасям. За ко ти е да ти бачка нон стоп.
Поне аз така съм си научена. Иначе например в работата на приятеля ми от 3г не са спирали компа.
Защо не си го изключваш ти.. а не... але-оп от контакта по грубия начин. Все пак ти си решаваш.
Еми аз преди да си легна съм научена да си го изгасям. За ко ти е да ти бачка нон стоп.
Поне аз така съм си научена. Иначе например в работата на приятеля ми от 3г не са спирали компа.
Защо не си го изключваш ти.. а не... але-оп от контакта по грубия начин. Все пак ти си решаваш.
Аз доколкото разбрах, подържа сървар, и не е възможно. Даже и едно скапано он лайн радио да подържаш, трябва компа да ти е ОН 24/7
CrazyWitch
10-04-2006, 09:36
Аз доколкото разбрах, подържа сървар, и не е възможно. Даже и едно скапано он лайн радио да подържаш, трябва компа да ти е ОН 24/7
Уп.. да бе верно.
Спала съм като съм писала поста.. и чела най-вече. :)
Поговори с майка си:
1.Обясни й, че компютара ти трябва да седи включен(агрументирай се защо, обясни и съответните плюсове и минуси)
относно по-горният пост за тока: Един компютър със включен монитор харчи точно толкова колкото харчи една 100 ватова крушка (е вярно зависи от доста неща но е там някъде) и не ми обяснявайте 300-400-500 вата захранване, понаучете малко електроника/електротехника и тогава ще разберете какво е индуктивен трансформатор и как работи.
2. Купи си UPS, има и евтини, мисля че има по 70-80 лева, със сигурност щом гаси компютъра от щепсъла ще се фрапира като не угасне компютъра и се разпищи UPS-а, освен това и ти ще се събудиш и ще го включиш :)
Моят съвет е да приложиш и двете точки, като първата е за убеждаване, а втората за повишаване на сигурноста :)
maybelline
10-05-2006, 17:44
Ти пак си добре.Моят баща понякога изгася компютъра от бушона за тока,и то докато съм на компа.
Ти пак си добре.Моят баща понякога изгася компютъра от бушона за тока,и то докато съм на компа.
Ей... чакай. Това е моя баща, ама вече се разбрахме с него:)