PDA

View Full Version : ДА, НЯМА ЛЮБОВ ...



dAnnyb0y
10-05-2006, 20:38
Има всякакви хора. Срещаш ги.. с някои се сближавате, излизате, говорите, карате се, сдобрявате се, разделяте се и се събирате ...
В моменти на силно щастие, човек оценява неща като вяра, обич, щастие... и те са му толкова реални колкото всичко наоколо... прекрасно, да.
Понякога, обаче, когато мислиш за бъдещето със силна надежда и най-малко очакваш ... всичко се срива пред очите ти..
В този момент се чувстваш наранен, излъган, унизен... тогава, питаш се, има ли щастие ? Да... не го откриваш..
.. Това означава ли, че го няма ? Наранен си. Боли. Къде е щастието и къде е вярата ? Има ли любов? Няма ..
Няма нищо такова, всичко може би наистина е игра, интереси ... Да.. Казваш, че си наранен... ставаш, поглеждаш се в огледалото - нищо, здрав си и изглеждаш добре.. Тогава защо боли толкова? Какво е това което чувстваш вътре .. вътре в теб? Кълбо, всичко ти е обърнато? Болка.
Връщаш се в спомени. Срещаш някого и нищо не подозираш. Понякога става спонтанно, понякога с време. Осъзнаваш, че ти харесва с него. Появява се доверие, сигурност, че с него ти е приятно... добри чувства.
Започва приказката...
Обичаш, привързваш се и се влюбваш. Да.
Ставаш рано сутрин, отиваш да се измиеш. Нещо интересно ли ? О, всичко е интересно. Имаш стимул ! За всичко май.. да живееш , да учиш, да твориш, тренираш, развиваш и усъвършенстваш. Да бъдеш по-добър .. за нея.
Постоянно мислиш... И забележи .. мислиш не за себе си. А въпроса у теб е как днес денят да е по хубав ... за нея?. Как да я зарадвам и да я направя щастлива.
И ? Къде е твоето щастие в този момент? А ... да общо е. Твоето е свързано с нейното. Така е, да.
Така минава и времето. Свикваш. С кое ? С това да мислиш на първо място за човека до теб. Стремиш се да е по-щастлив и по-щастлив. Иска ти се да оценява всичко и.. и когато видиш и най-малкия признак за това - за щастие което ТИ си създал. Ами да .. това е най-голямата награда. Безспорно.
Излизате, разхождате се все едно сте сами в целия свят, споделяте си, говорите за всичко, нищо не криете, просто защото така идва отвътре. Спонтанност. В това е красотата - да не подбираш думи и жестове - просто си единствено себе си, в стремеж другия до теб да е щастлив.
А понякога, за жалост идва и един момент в който се оказва, че щастието не е константа. Независимо, че за теб всичко е идеално и ти живееш сляпо в една приказка, достойна за всяко заспиващо, жадуващо щастлива история дете... реалността е друга и не си забелязал, че всичко се изплъзва. Другия е колеблив.. някак е по-далеч? И тогава го казва ... "искам да поговорим"..
Какво става ? Да. Няма го белия кон, няма ги замъците. Каляската невероятно и завидно бързо е станала на тиква .. нали така беше .. ? Връща се реалния свят. По-горчив от всякога. Гледаш звездите ли? И те не са вече това. Преди с името на любимия, сега те са само безстрастни наблюдатели и не могат да помогнат.
И тогава всичко се срива... Стоиш вторачен.. Виждаш пред себе си всичко и нищо. Виждаш това, за което си се борил, това което си боготворял, за което си давал емоции, енергия, любов .. без да ти се свидят. И този човек ти казва "край". Виждаш как губиш това всичко и виждаш нищо - нищо е бъдещето. Празно. Без смисал. Без щастие без надежда и обич. Няма ги миговете на радост, споделяне, свят за теб и нея, няма нищо и нищо и нищо. Край. Всичко свърши.
Разбира се докато сте там .. двамата не го чувстваш точно така. Когато останеш сам обаче ... Боли. Боли от унижение и самота.
Събуждаш се след няколко часа сън на следващата сутрин. Питаш се има ли любов наистина? Нещастен си - няма любов. Илюзия и игра. наранен си - поглеждаш и не е така. И пак питам, защо тогава боли. Защо всичко вътре ти се обръща, свива?
Да.. защото има любов. И типичното за нея е, че тя винаги е свързана с тъга.
И аз не се радвам, че са се сприятелили, но така са отдавна, просто ти си го открил сега. Любов и болка, радост и тъга. Те са точно така за ръка, както ти си бил с любимия човек. За да има болка и да я чувстваме безспорно, има и любов.
Не съжаляваш за нищо обаче. Красиви мигове. Някои не са ги почувствали дори. Независимо дали нещо е в своя край, щом е било хубаво, ти си щастливец. Когато всичко свърши не трябва да плачеш, а да се зарадваш, че ти се е случило нещо хубаво. Мъдри истини.
Все пак обаче още боли...

piska_
10-05-2006, 20:44
Прекрасно е, хубаво си го казал и е истина за жалост :cry:

iiirish
10-05-2006, 21:26
напоследък аз също се съмнявам, че има безкористна, чиста и искренна любов или явно поне аз не съм изпитала такава

dream_dragon
10-05-2006, 21:30
Добре си го написал.

Absconding
10-05-2006, 21:51
Аз често съм се замисляла дали това не са просто силни флуиди, а не любов.. Или някакво ужасно силно привличане примесено с прилична доза приятелство, което само по себе си съдържа сигурност, доверие и т.н. В това, което си написал открих на няколко пъти себе си. Това ставане сутрин, вършиш всичко с желание, защото си влюбен... или момента на края, моментите, в които човек остава сам с мислите си. Истината е, че аз мисля, че ИМА любов. Но любовта не ти се поднася на тепсия.. трябва да има и усилия. Аз съм обичала веднъж, сигурна съм, че и след 5 години още ще си спомням такива малки подробности.. такива хубави и лоши неща.. Ще си спомням чувството, че в него намирам част от себе си, че някой ми го е дал за да съм цяла и завършена. Когато не е до мен различните ни разговори се въртят през главата ми. Когато съм влюбена всяко чувство, което изпитвам ми се струва още по-силно. Малките неща ме радват повече от обикновено, защото им обръщам повече внимание. И когато всичко свърши, когато всичко се изпари, си блъскам главата в стената за времето, което съм изгубила. Изморява ме самата мисъл, че ще ми се наложи да минавам по целия този път с опознаването, откриването на недостатъците и също на качествата, пригодяването на собствената ми същност към същността на човека, с който съм, отново... и с риск финала да е същия .. или дори по-лош. В крайна сметка обаче, когато събера сили да преглътна лошия финал, осъзнавам, че съм станала по-силна.. с по-силна воля.. поглеждам се в огледалото и си казвам, че аз съм минала през такива неща, че и през това ще мина.. и даже още по-добре, защото което не те убива, те прави по-силен. Преглъщам всичко и продължавам напред с един ентусиазъм за живот, който после се преобразява в ново увлечение, което би могло да е следващата любов. И така си минават дните. Любовта не е просто чувство, то е съвкупност от чувства. Еми кво повече да кажа... обичайте се .. :smt008

IKisseDAGirL
10-06-2006, 05:21
абе има любов, обаче едва ли точно на тази възраст може да те споходи..нз, аз си мисля, че това, което е сега, са просто първи трепети и първи чувства, които нямат нищо общо с истинското понятие "любов" [-(
и просто защото сме в такъв по-необикновен период, възприемаме всичко по-навътре и приемаме нещата доста емоционално, мислим си, че е нещо повече от привличане примесено с приятелство (както каза Absconding :)), а всъщност е точно това, но е трудно да го осъзнаем и разграничим

просто за мен може да има любов, когато си преживял много и вече знаеш какво искаш..за скромните ни годинки едва ли можем по-голямата част да се похвалим с това [-X
ето защо "болката", за която говориш, повече се дължи на възрастта ни и на това, че сме по-емоционални и всичко ни изглежда по-дълбоко, от колкото всъщност е :?

а що се отнася до щастието... еми, невъзможно е да си вечно щастлив, все трябва да има и лоши моменти, за да можеш да ги разграничиш от хубавите
иначе изобщо не бихме могли да разберем какво представлява щастието :-k
важното е че след всяко лошо нещо, независимо колко дълго трае, идва ред на нещо хубаво :D

dream_dragon
10-06-2006, 07:06
Вярно. Не бих могъл да го кажа по-добре. Но на моменти ни се струва, че добрите моменти липсват.

CVETELLINA
10-06-2006, 10:24
Прекрасно е!!Все едно си гледам живота от преди 4-5месеца на лента,докато го четох... :cry: :cry: Наистина е много добре написано,и е самата истина ....Но все пак зад всяко щастие,се крие и болка....:{{{

koalka
10-06-2006, 11:18
Ами отдава ти се да пишеш,но не съм съгласна,че няма любов!Поне аз мисля,за себе си и съм убедена,че в момента обичам и съм лудо влюбена.Да бе флуиди!Никой не може да ме убеди,че ЛЮБОВ няма.Това не е вярно-пример за това са всички онези,които се обичат.

Vaniushkata
10-06-2006, 11:19
Moga da te pozdravq za tova,koeto si napisal.Nqma da kazvam "prekrasno e,neveroqtno e i e istina",ti go znae6,znae6,4e i drugite smqtat taka.Edin syvet ot men.Ne pozvolqvaite na 4uvstvata da naddelqvat,kontroliraite gi.I sega ne mi kazvaite,4e tova ne moje da stane,za6toto MOJE.Govorq ot opit.A za6to ne priemem ne6tata po drug na4in s edna moq misyl - "nqma liubov,nqma istinski priqteli.Vsi4ko e plod na na6eto vyobrajenie.Nqma 4uvstva,no vyobrajenieto ni gi izmislq.Vsi4ko e ednakvo,no vyobrajenieto ni go pravi razli4no.Vsi4ko e lesno,no vyobrajenieto vlaga trudnostta.Vsi4ko e bezsmisleno,no vyobrajenieto ni vlaga smisyla.Nqma liubov,no za da e po-interesno vyobrajenieto ni si q izmislq po vsqkakvi vyzmojni na4ini."I vsi4ko tova za6to?Za6toto nqma6e da e interesno,za6toto imame razvinteni fantazii,koito vqrvat,4e prikazkite se sbydvat.xaxaxa.

kobrichka
10-06-2006, 13:00
много е хубаво,браво поздравявам те =D>всичко което си написал е вярно,но мисля че винаги след края на всяка връзка хората не вярват в Любовта,но ако не съществуваше нямаш да преживееш нищо от това което си написал.Аз лично вярвам в любовта,защото ако не вярваш живота ти ще бъде мрачен и пуст.

teen™girl™
10-06-2006, 14:21
Az 4estno kazano ne znam kvo daja. Prosto opisanoto sam go prejivqla, i be ne znam. Moje bi tva e jivota-nqkakvo 4uvstvo bolka radost ili kopnej po nqkoi! zavisi ot teb kak 6te go po4uvstva6

teen™girl™
10-06-2006, 14:24
Moga da te pozdravq za tova,koeto si napisal.Nqma da kazvam "prekrasno e,neveroqtno e i e istina",ti go znae6,znae6,4e i drugite smqtat taka.Edin syvet ot men.Ne pozvolqvaite na 4uvstvata da naddelqvat,kontroliraite gi.I sega ne mi kazvaite,4e tova ne moje da stane,za6toto MOJE.Govorq ot opit.A za6to ne priemem ne6tata po drug na4in s edna moq misyl - "nqma liubov,nqma istinski priqteli.Vsi4ko e plod na na6eto vyobrajenie.Nqma 4uvstva,no vyobrajenieto ni gi izmislq.Vsi4ko e ednakvo,no vyobrajenieto ni go pravi razli4no.Vsi4ko e lesno,no vyobrajenieto vlaga trudnostta.Vsi4ko e bezsmisleno,no vyobrajenieto ni vlaga smisyla.Nqma liubov,no za da e po-interesno vyobrajenieto ni si q izmislq po vsqkakvi vyzmojni na4ini."I vsi4ko tova za6to?Za6toto nqma6e da e interesno,za6toto imame razvinteni fantazii,koito vqrvat,4e prikazkite se sbydvat.xaxaxa. abe za nqkoi ne6ta sam suglasna, no za tva 4e e 4udesno ne se obijdai, no mislq, 4e ne6to izpulneno s tolkova tuga vav sebe si ne moje da bude 4udesno

Nightmare
10-06-2006, 15:44
Много вярни думи, които може би описват живота на много от нас. Благодаря ти, чe току що описа как се чувствам..

summer_04
10-06-2006, 16:10
Iska mi se da vqrvam ,4e ve4na lubov ima,vqrvam go ,prosto za6toto v kraina smetka vsi4ki jiveem za lubovta!:)Naistina boli,kogato ne6to si otiva,no kolkoto i da e trudno trqbva da ostanem s dobrite spomeni i da znaem 4e vajnoto v slu4eq e,4e 6tastieto ni e spohodilo,4e sme se dokosnali do onova,za koeto vsi4ki taka kopneem-LUBOV!:)Dali e ve4na ili ne,emi kakto kazah po-gore iska mi se da e ve4na!No vajnoto e na momenta 4uvstavta da sa istinski,a istinski li sa tova ostava za cql jivot,ti moje da ne ostane6 s tozi 4ovek ,no privurzanost,priqtelsvo,trupka,obi4 vinagi 6te ima!:)nz pone az taka mislq!:)

akademika
10-06-2006, 16:13
Само тъпаците гледат в миналото, умните в бъдещето, а мъдрите творят в настоящето. Каквото станало, наша е вината и трябва да се поучим от грешките си за да не се повторят в бъдеще (моята позиция http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=51919 ). Любовта ни чака да я открием, но най-благоприятната възможност, чука в най-неблагоприятния момент. Помни(нете), че което е ваше (отредено е да е ваше) ви чака, и все някога ще го намерите - съдба !!!

10-08-2006, 09:41
Страхотно казано !!! Прав си за всичко !

Dharma
10-08-2006, 18:04
prav si-nqma za kakvo da sujalqva6;radvai se 4e vuob6te se e slu4ilo ;-)