View Full Version : Kakvo shte kajete za...
leko_otkachena
10-07-2006, 10:48
Hora kakvo shte kajete za uniformite?Iskate li da gi vuvedat ili ne,zashtoto v moeto uchilishte iskat da gi vuvejdat
Имаше си такава тема. :) Против съм разбира се,бедните да не ходат на даскало,но аз няма да завися от тях...
kofti_nick
10-07-2006, 11:39
ПРОТИВ !
leko_otkachena
10-07-2006, 11:44
Имаше си такава тема. :) Против съм разбира се,бедните да не ходат на даскало,но аз няма да завися от тях... ne sum q vidqla az taq tema sorry a i v skapanata 33-EG iskat da gi nalojat ](*,) ](*,)
Ако са хубави униформите - да. Ама съм сигурна, че ако ни сложат, ще са пълна скръб и заради това съм против. :?
leko_otkachena
10-08-2006, 09:42
da be ako me oblekat kato monahinq nqma da hodq na daskalo kakvoto shte da stava!!!!!!!!!!!
От една страна съм за,защото има някой деца,които не могат да си позволят да си купуват мн дрехи и се чувстват гадно.Пък и униформите не е задължително да са като монахини.Една приятелка имат адски готини униформи,ама не мога да ги опиша.А от друга съм против,защото наистина може да са некви плисирани полички и така нататък. :-k
az_slunceto
10-08-2006, 14:12
ЦЕНЗУРА!!!
т. 11
.: machoka :.
Master_88
10-08-2006, 17:37
Против
Нищо не разбирате от скапания живот нали?Ще изхвърчат годинките ей така и ще работите за по 200лв.и ще се чудите накаде ама сега сте много отворени.Тя бедността по хората ходи,не си мислете,че вас ще ви подмине
Имаше си такава тема. :) Против съм разбира се,бедните да не ходат на даскало,но аз няма да завися от тях...
специално за теб го написах това отгоре
Нека спазваме добрия тон,все пак. Но аз съм за,макар моето време да е минало отдавна. Когато ходя на лекции,на работа и прочее,аз се обличам както трябва. Наистина,не навсякъде има стандарт за униформа,но ако отида на дело по тениска на Accept и скъсани дънки, дали съдията ще уважи моето право на самоопределение,или ще ме изхвърли и ще ми наложи дисциплинарна такса? Имам предвид,че понякога учениците имат нужда от по-специални ("фашистски") мерки,за да бъдат научени какво поведение се изискава,за да си член на обществото. Ако индивида можеше да се самовъзпитава на ред, сега нямаше да водим този дебат. Но като знам какво е отношението на голяма част от учениците към предмети като философия и етика, имам чувството,че няма да се пожънат успехи,ако бъдат оставени на самотек.
Ако щете,разбирайте го така - животът мачка. Тези,които по бай-тошово време не са били пълноценна част от обществото,са били затваряни/изселвани/въдворявани и прочее. В днешно време тези хора биват оставяни да ровят по кофите. Ако иска да е част от социума,човек трябва да се примири с налагани отвън решения и правила. Искам да кажа,че униформата ще е част от убочението. Както ученето в клас и груповите занятия (когато ви поставят задачи,които да изпълните по групи от по 3-4 души) - и това се прави,за да ви научат да работите в натоварена среда и в група. Зад простите,на пръв поглед безсмислени правила в училище понякога се крият по-дълбоки идеи. Но училището се превръща в месомелачка само заради лошо управление от хора,които не разбират целта му.
Така,не вярвам някой да позволи да ви сложат масленозелена унифрома с оранжеви еполети.Ако са тъмни и изчистени,мисля че всеки би изглеждал добре в тях. Смятам,че и момчетата,и момичетата трябва да носят панталони,за да не се създава полово разграничение. Все пак в живота и в работата половете са равни (един мой братовчед, журналист, поради това,че работи вкъщи,върти домакинството,а жена му гради кариера,от което и двамата са доволни).