PDA

View Full Version : Koga be6e perioda kogato edna jena moje da zabremenee?



10-08-2006, 22:50
Emi az sym mom4e na 17 i si imam gadje, zasega go pravim samo s prezervativ, no mi se 6te da probvame i bez!!! Ta iskam da znam, koga idva i kolko prodyljava perioda (mai se kazva6e ovulaciq) kogato jenata moje da zabremenee, za da ne napravim nqkoi gaf s gadjeto!!! Mersi predvaritelno!!!!!

tenisistkata
10-08-2006, 22:53
Mda i az se interesyvam ot tozi period...naistina koito znae molq da pomogne...

shadow4e
10-08-2006, 23:28
принципно си е един ден и е около 14-17 ден от започване на менструацията.Но и то НО не се усланяйте на това.Първо това е при точно цикъл 28 дена и второ,важало е преди време...В днешно време,това е валидно при доста минимален процент жени за съжаление,тъй като организмите ни са доста увредени и изменени от нормалното

hforce
10-09-2006, 02:22
kakto kazaha v gornoto mnenie tova e edin den po sredata mejdu 2 cikula no tova e denqt v koito veroqtnosta da se zabremene e nai-golqma, ina4e moje da se zabremenee v VSEKI edin den ot meseca, taka 4e ne raz4itaite na tova

10-09-2006, 02:29
Значи
Цикъла свършва и знам че има един период от време в който неможе да се забременее, мисля че е една седмица така ли е ? И ако правиш секс в този период без презерватив има ли вероятност да се забременее? Малко си противореча но все пак питам.

hforce
10-09-2006, 02:36
protivore4i6 mi na mene, nali kazah, nqma takuf den v koito da ne moje da se zabremenee, ima dni s po-malka veroqtnost ima i s po-golqma, no nqma takiva kadeto da nqma veroqtnost taka 4e si polzvaite prezervativite ili po-dobriq variant ako go pravite 4esto sa protivoza4atu4nite

10-09-2006, 04:25
Чекай чекай
и аз съм учил биология
Сигурен съм че има такъв ден
След като яйцеклетката се спука и кръвта излезе, след цикъла имам впредвид, има период в който има един вид затишие, мисля че беше една седмица и след това започва да расте новата яйцеклетка. Не е ли така?

bulgarche
10-09-2006, 06:40
Това се нарича "Календарен метод". Не ти го препоръчвам. Без да обидя теб и приятелката ти...болести предавани по полов път, забременяване...
Няма 100% вероятност, че яйцеклетката няма да бъде оплодена когато и да било по време на цикъла.

krasivata_luvica
10-09-2006, 06:50
kogato e v cukul. :? 6to?

10-09-2006, 06:54
ненене ние питаме периода след цикъла. Кой ще ти прави секс без пр по време на цикъл?

krem4et0
10-09-2006, 08:19
kakto kazaha v gornoto mnenie tova e edin den po sredata mejdu 2 cikula no tova e denqt v koito veroqtnosta da se zabremene e nai-golqma, ina4e moje da se zabremenee v VSEKI edin den ot meseca, taka 4e ne raz4itaite na tova
Глупости-може да се забременее само ако правиш секс в деня на овулацията или няколко дни преди нея,защото сперматозоидите живеят няколко дни.След като настъпи овулацията жълтото тяло около яйцеклетката се пука и не може да се забременее,защото няма от къде да се храни плодът.При нормален цикъл 28 дни най опасно е между 10-тия и 15-тия ден от Началото на менструацията.Най-безопасно е няколко дни преди датата,на която трябва да ти дойде.Този метод обаче не е особено надежден,защото при младите момичета менструациятат не е редовна,а е възможно овулацията от другия яйчник да не настъпи по график.За това ако не искаш бебе-не го прави.Защото заради кефа на гаджето си не си заслужава.

olive_oil
10-09-2006, 11:05
грешно си задаваш въпроса.Жената може да забременее и да не забременее по всяко време!Трябва да питаш кога е най-голяма вероятността от забременяване.И по темата;мисля,че по време на овулация

krem4et0
10-10-2006, 07:05
жената може да забременее в деня на Овулацията-до 24 часа след нея.През другото време е невъзможно.

olive_oil
10-10-2006, 11:58
жената може да забременее в деня на Овулацията-до 24 часа след нея.През другото време е невъзможно.какво искаш да кажеш?Че може да се прави секс без презерватив когато не сме в овулация?

krem4et0
10-11-2006, 08:10
В 1 друга тема бях написала повече подробности по въпроса,цитирайки учебникът по биология.Просто след овулация яйцеклетката умира до 12 часа.А като няма яйцелкетка как да стане оплождане.Но методът не е препоръчителен,защото младите момичета често са с нередовен цикъл,не могат да си определят овулацията като хората,а и е възможно поради някаква причина-стрес,смяна на сезоните,лекарства да се прамени.Трябва да се ползва презерватив,но риск да се забременее след овулацията НЯМА.Друг е въпросът,че много малко момичета,че даже и жени могат да си я определят.По принцип аз съм си я определяла с мерене на температурата в устната кухина(понеже бях девствена тогава и нямаше как да меря температурата на влагалището).Налагаше ми се по други причини.Та няколко дни преди овулацията тя се покачва и след нея спада-тогава е най-опасния период!

Майн
10-11-2006, 11:15
olive_oil,
да.. извън овулацията няма опасност да се забременее. Работата е там, че има твърде много фактори които могат да изместят деня на овулацията ти с няколко дни, че дори и до седмица, и няма как да си сигурна, дали не си в овулация. Всъщност си има тестове за овулация, но незнам подробности за тях.
Все пак ако на някой толкова му се прави секс без презерватив може да използвате последните дни преди настъпването на цикъла, когато вероятността да сте в овулация клони към нула (но все пак не е пълна нула, поради възможността цикъла ви да е решил да се попремести, поради климатични особености, нерви и прочее фактори). Правете го само ако сте напълно наясно с евентуалните последствия и как да се справите с тях. Иначе капута и толкова.

{Sweet_Dreams}
10-11-2006, 11:22
Може да се забременее по ВСЯКО време.Съществуват всякакви заблуди за това.Вече вероятността е друго.Сигурно много от вас са чували глупоста,че е невъзможно да се забременее когато правиш секс като си в цикъл.Е такова НЕВЪЗМОЖНО нещо няма!Познавам цели два примера за това.Така че не рискувай според мен!Заради една грешка ще съжаляваш цял живот.Има толкова много митове за това нещо и точно заради това стават гафовете.Някой чул,разбрал от приятелка от трета пета ама накрая дали е така ще си проличи!

10-11-2006, 11:26
{Sweet Dreams} ако отвориш някоя друга книга по биология или медицина, или просто попитай някое медицинско лице може да ти стане ясно, че забременяването по време на цикъл е възможно само при брутален хормонален дисбаланс, тъй като по време на цикъла яйцеклетката се изхвърля, заедно с цялата среда около нея която е предвидена да осигурява условия за развиването на евентуален плод. Ако питаш мен двата примера които познаваш са посвършили някоя друга работа по време на овулация и не си признават. Пък и не виждам на кой ще му е приятно изобщо да прави секс по време на цикъл. Че то всичко е мазало.

{Sweet_Dreams}
10-11-2006, 11:30
Да чела съм много книги и съм питала много хора.И познавам такива които са забременяли по този начин.Единя от тях е личната ми лекарка.Която разбра че е бременна чак когато стана в 4 месец.Това не важи за всички.Но тя може да е от тези изключения!Пък и в доста Биологии пише едно пък дефакто е съвсем друго!

Майн
10-11-2006, 11:59
Поне процеса на забременяване, развитие на плода и раждане е отдавна известен на медицината. Забременяването е възможно в рамките на 2-3 дни около овулацията, която обаче както казах може да е силно изместена. И да, възможно е да е по време на цикъл, но при силно нарушение на някои процеси и изобщо състояние което е далеч от нормалното. Употребата на Постинор сериозно разклаща целия цикъл и изобщо не е особено полезен медикамент за репродуктивната система на жената.
Относно овулацията реалният период в който може да се забременее е между 12 и 24 часа, тъй като единствено тогава е налична средата в която сперматозоидите могат да преживеят повече от 2 часа и чрез която да стигнат до яйцеклетката. В някой случай този период може да продължи до няколко дни. Просто казвам как стоят нещата, иначе съм твърдо зад употребата на презервативи, особено ако хората които искат да правят секс не са готови за всички последствия от евентуална бременност. Все си мисля, че преди изобщо някой да тръгне да прави секс, трябва да е наясно как ще действа ако "стане белята".

{Sweet_Dreams}
10-11-2006, 12:05
да права си,но са съжаление има и хора които не са светнати по въпроса!Което е много жалко.Както и малки деца по на 13-14 годни вече правят секс без да знаят нищо за него!

10-11-2006, 12:11
Само с корекцията че съм мъж.

krem4et0
10-11-2006, 13:30
Майн,и аз казах същото,ама кой ли ни слуша-кучето си лае,керванът си върви.Случаите на забременяване по време на менструация се дължат на неритмичната работа на двата яйчника.Между другото поради тази причина има и разнояйчни близнаци-овулацията настъпва в двата яйчника едновременно.Но все пак това са аномалии.А овулация 15 дни след предходната означава,че нещо в работата на яйчникът не е наред и трябва да се потърси компенетнта медицинска помощ!