View Full Version : Moderated by W.I.M.: Не съм му казала, че го обичам ... :(
просто едно момиче
10-10-2006, 17:05
Като казвам, че не съм предполагала, че ще попадна в такава ситуация, наистина го мисля...Не искам съвети, съчувствие или нещо такова, просто искам да споделя.
Всичко започна преди около 2 години. запознахме се на един рожден ден на общ познат. От първия миг ми направи много силно впечатление - всичко, което някога съм търсила в едно момче... Просто трябваше да се запозная с него! Дотогава бях отрязвала доста момчета, и макар само на 16, се имах за доста "опитна". Но това беше преди да го срещна. От първия миг почувствахме, че говорим на един език, цялата вечер прекарахме заедно. Уговорихме се да се срещнем много скоро....
Няколко месеца по-късно вече бях абсолютно хлътнала, за 1ви път в живота си разбрах какво е да си истински влюбена. Постоянно бяхме заедно с това момче и бях почти сигурна, че отвръща на чувствата ми, но просто не иска да прибързваме. И така, докато един ден не ми каза, че съм най-добрата приятелка, която някога е имал. Аз реших да бъда честна с него, казах му че не го възприемам само като приятел. И той отговори, че би искал да ме е срещнал по-рано, че съм един от най-стойностните хора, които познава, но просто отдавна е влюбен в друга и на мен не може да гледа по друг начин, освен като на приятелка. Че не иска да губи приятелството ми, но ще ме разбере, ако аз не мога да му простя, че не отвръща на чувствата ми.
Сега си казвам: Да се беше изплашил, да беше казал, че не иска да има нищо общо с мен повече...Да го бях направила аз! Но не, аз избрах да останем "само приятели", все едно никога не съм му казвала, че го обичам...Да ставаме все по-близки, но не и докъдето аз искам.Това е вече 2 години. От тогава за мен друг няма, на 18 съм, доста привлекателна съм, момчетата ме харесват, но аз просто не искам никой друг, освен него, който никога няма да бъде мой. "Любовта е отрова, но защо сме готови да я пием отново, и отново", така се пее в една песен. И аз се питам, докога ще продължи това, кога ще престана да се измъчвам...Омръзнало ми е да крия, но просто не мога да загубя и приятелството му. Не знам какво да правя, но скоро ще полудея :smt010 :smt010
§§ Модерирано от I don't know who I am §§
§§ точка(и) 7 ! §§
Su4uvstvam ti,kakvo da ti kaja,edva li 6te te zadovoli edno-zabravi go,vse pak tova sa 2 godini,oba4e si mislq 4e s vremeto toi 6te osyznae kakvo e izpusnal,moje i ne6tata da se popravqt.
DeSpEratE_girl
10-10-2006, 17:16
нямам думи просто,наистина е гадно,но какво можеш да направиш.не искаш да загубиш все пак и приятелството му.....просто :-k :-k
Ти наистина много го обичаш,за да имаш чувства вече две години и те да не се променят.Това,което е станало е доста гадно,защото любовта ти е несподелена.Той още ли е с това момиче,от преди две години?Трябва да се бориш за него.Питай го дали имаш шанс.Ако нямаш просто трябва да намериш начин да го забравиш,защото щом следз две години не си го забравила и още си влюбена,значи...може и да има още две.Факта,че сте най-добри приятели пречи на това да го забравиш,защото ти едва ли не всеки ден го виждаш.Просто проведи един сериозен разговор с него...
zoben_pitbul
10-10-2006, 17:58
Ами виж...Може би не е много коректно,но като приятелка той сигурно ти има доверие-разбери дали той още обича другата,дали има някакви симпатии въобще към друго момиче...Ако не-МОМЕНТАЛНО(БУКВАЛНО В СЛЕДВАЩИЯ МОМЕНТ) действай!Ако ли не... :( Много лоша ситуация се е получила,а още по-лошото е,че е вече от 2 години иии не знам дали имаш някакъв шанс...Но пък от друга страна-минало е много време,още един опит от твоя страна едва ли ще ви коства приятелството(не е като през 15 минути да му правиш намеци) и винаги си струва да опиташ дори и да не стане отколкото въобще да не опиташ.
mnogomili4kata-sf
10-10-2006, 18:41
Ами не е възможно всички да ни обичат,нали?!За това има термина "несподелена любов"...това е положението,за съжаление
Amy_Lee^89
10-11-2006, 06:07
Стана ми много кофти като прочетох историята ти :cry: Това е наистина много неприятна ситуация, представям си колко ти е трудно...Но ти не се отчайвай! :wink:
Ти казваш, че не искаш съвети, но аз все пак ще ти дам един:) На първо място, трябва да поговориш с това момче!!! Ако знаеш, че е "зает", тогава едва ли можеш да направиш нещо, просто не изглеждаш на някоя, която ще тръгне да проваля чуждите връзки. Плюс това явно го обичаш прекалено много, за да мислиш само за себе си, иначе нямаше да издържиш толкова време :-k Въобще, този човек просто не осъзнава какво съкровище има до себе си ](*,) Представям си 2 години да съм подложена на това, казвам ти, аз не бих могла да издържа... Така че, моя съвет е , говори с него възможно най-скоро, при всички положения каквото и да стане, ще е по-добре от постоянните съмнения. А после, ако искаш, ми пиши на ЛС да кажеш какво е станало. Успех :wink:
Ще ти разкажа какво ми се случи преди години.Влюбих се в едно момче,много исках между нас да се получи,но все не ставаше и не ставаше.Няма да се уливам само ще ти кажа,че след 4 години спрях да се боря за него и не защото не го обичах а защото вече бях адски уморена от всичко.И го пуснах,оставих го и сега,след тези години,той започна да ме търси,така,че не губи надежда.Живота е толкова непредсказуем,че никога не знаеш какво ще ти поднесе...
lost_girl
10-11-2006, 07:01
ми честно казано,ти свалям шапка че си му признала свойте чуства,това е мн хубаво,но мисла че и той е постъпил добре,защото ти е казал истината не те е излъгал!
dudeto_sy
10-11-2006, 07:49
Гадните неща са много..., но това е прекалено жестоко! :smt009
sexy_macka
10-11-2006, 08:32
Аз имах същият проблем като теб и макар,че нашето приятелство продължи само година не 2 ... ние след тази година станахме нещо повече .. Първоначално,когато му признах чувствата си той ми каза,че е влюбен в друга .. съгласих се да бъдем приятели .. мина 1 година и на един РД се получи така,че той ме целуна и каза,че иска да е с мен,че иска да сме още по-близки ... е Готово .. бяхме заедно,бяхем щастлижи и след 1 година ... КРАЙ всичко приключи .. жалкото е,че не приключи само любовта ни а и доброто ни приятелство .. сега си казваме просто "здравей,как си" ... ние сме едни обикновенни приятели .. след всичко,което рпеодоляхме тези 2 години,като приятели и нещо повече ... сега сме едни обикновени приятели ... Затова .. мисля,че ако държиш на него не рискувай да сте нещо повече,поне на мен така ми е случи и това ме настрои отрицателно към тези връзки м/у добри приятели ... но все пак ти решаваш и аз ти пожелавам Успех :wink:
snow_queen^
10-12-2006, 07:31
Ami spored men si gubi6 vremeto [-X Ne se zasqgaj, ama moje li hubavo momi4e (pone ti kazva6 4e si takava) na 18 godini da prejivqva kato 4e li sveta e svyr6il samo zaradi edno razo4arovanie!!! Ostavi go toq, ako naistina te poznava6e i dyrje6e na teb tolkova, kolkoto kazva6, za 2 godini vse 6te6e da zabeleji, 4e ti e trudno. Ama toj ne e zabelqzal, nali taka? :? Spored men e vreme da se stegne6 i da potyrsi6 nqkoj, kojto da otvyrne na 4uvstvata ti. S tozi si ostanete priqteli, no osyznaj, 4e kolkoto i perfekten da ti se vijda, idealni hora nqma, ve4e dostaty4no si go 4akala i nqma smisyl da se my4i6 pove4e [-X
Здравей, бих ти писала на лични, но ти си гост и не мога да ти пратя лично съобщение, за това ще пиша тук.
От начина, по който се изразяваш и пишеш ми стана ясно, че си умна и интелигента. Това се потвърди и от начина, по който си действала. Да му признаеш чувствата си е било най-правилното нещо, защото така сте наясно един с друг. Това, че и той е бил откровен с теб за другата, в която е влюбен, му прави чест.Можел е да те мотае и върти на пръста си докато ти скъса нервите. На твое място не бих го "Оставила да си тръгне", а щях да се боря. Начините обаче са няколко и само от теб ( твоята същност), както и от неговата ( познаваш го явно вече), зависи кой подход ще си избереш. като основа обаче можеш да използваш следния готин лаф :
Ако искаш да разбереш дали някой е твой, дай му свободата да си тръгне. Ако се върне,значи наистина е твой, не се ли върне значи никогане ти е принадлежал ( "Неприлично предложение" с Деми Мур и Робърт Ретфорд). Влез в ролята на "тръгващия си" и не се страхувай да го направиш. Измисли някаква история, че до сега си била влюбена в него, въпреки, че не си му досаждла с това. Сега обаче си срещнала друг човек и за да можеш да изживееш напълно спокойно и пълноценно връзката си с него, предпочиташ да спрете да се виждате дори и като приятели, защото все още донякъде той те вълнува. Ясно ти е, че не можете да бъдете друго освен приятели, но за теб е по-добре на този етап да не бъдете дори и това. След това ти остава само да чакаш. Напълно възможно е да осъзнае какво има в твое лице след като разбере, че те губи. И да започне да те иска по другия начин ( този, който искаш и ти). Ако това не стане обаче, колкото и да боли - забрави го!!!
За съжаление животът е един театър и трябва се научим да играем ролите си на жени в него много добре. А в този театър искреността често пъти не е добър подход. Налага се и да фантазираме разни ситуации.
Спирам да философствам с един друг лаф - На война и в любовта всякакви средства са позволени, така че бори се !!!
Ако решиш да се регистрираш, можеш да ми пишеш и на лични. Обичам да си говоря със смислени момичета.