Влез

View Full Version : И вие вярвате в ЛЮБОВТА?!?!?!?

n0 CoNnEc7i0n =)
10-13-2006, 10:21
не зная тази тема за къде е...и честно казано не ме интересува. Искам само да изразя това, което се таи в мен и се надявам че така ще ми олекне. Не ме интересува ще четете ли, ще критикувате ли...

Любов?! Всички вие говорите за любов! А дали някой от вас има и бегла представа какво е? Чета все еднакви теми: обичах еди-кой си ама сега обичам друг... Абе хора чакайте малко! Любовта не е преходно чувство! Тя не е нещо, което чувстваш днес а утре дори не помниш...тя е нещо което минава през теб разтърсва изцяло живота ти променя го коренно...и знаете ли какво? Любовта НИКОГА не си отива! Защото ако е истинска тя ще живее завинаги във сърцето ти! Независимо дали обекта на вашата обич е близо или далече, независимо дали отговаря на чувствата ви или не...тя си съществува и дошла веднъж тя никога не те напуска...
До сега преглеждах лексикона...и впечатление ми направи че има страшно много отговора...толкова много, но само от момичета...Момчетата бяха написали точно 23 мнения - да, направих си труда да ги преброя. И това ме доведе до мисълта - само момичетата ли можем да изпитваме любов? НЕ! Дали идеалното момче съществува? НЕ! Не съществува, защото го няма и идеалното момиче! Идеални хора няма. Всеки греши...просто трябва да приемете, че оставаме сами до края, че никога няма да срещнете любовта...както и аз няма да я срещна, както и още много хора няма...
Но тогава защо всички копнеем толкова за това лъжливо чувство, което ни дарява малко щастие и безкрайна мъка?! Защо именно тази илюзия преосмисля битието на толкова хора?! И наистина ли тази измама е най важното нещо в собствения ни живот?! И ако е така, защо винаги страдаме от нея?! Може би просто ИСКАМЕ да бъдем наранявани...да бъдем наранявани за да разнообразим скучното си сиво ежедневие... Но щом е толкова скучно, че да внасяме само болка, дали си заслужава въобще да живеем? Не мога да отговоря...и се съмнявам че някой може...

Това е всичко което имах да кажа...доволна съм...дори като знам че едва ли някой ще си направи труда да го прочете!

eas7a
10-13-2006, 10:26
Намери се кой да го прочете. Искам да ти кажа, че си абсолютно права за повечето неща. Но за това, че само момичетата може да обичате - не не е така, просто вие почти всяко по-силно увлечение го имате за любов...

n0 CoNnEc7i0n =)
10-13-2006, 10:30
не...не си ме разбрал...въпросите бяха 2:само момичетата ли можем да изпитваме любов? Дали идеалното момче съществува? и на 2та въпроса отговора беше не :)

eas7a
10-13-2006, 10:37
Еми да идеални хора няма... точно това му е интересното на иначе така гадния свят - разнообразие, различия, мнения...

samotna
10-13-2006, 10:39
може би искаме да бъдем наранявани,незнам.Ами напълно си права.

n0 CoNnEc7i0n =)
10-13-2006, 10:40
наистина благодаря на сички:)

koalka
10-13-2006, 11:51
Не,не е измама според мен.Всичко това,което каза за любовта,че тя трае вечно в сърцата ни е истина поне за мен,и права си,че тя не може да изчезне за един ден,и че някои хора просто ей така използват тази дума.

She-Devil
10-13-2006, 11:51
Авторката отчасти е права...
[-( Не че само момичетата могат да обичат,а причината е че ние сме по широко скроени и по някак си не ни пука от това какво ще си каже еди кой си ако споделя с другите...А момчетата смятат разкриването на чувствата за някаква слабост,че кажи речи ще станат гейове ако споделят...неее бе!Те просто са объркани максимално много...И се опитват да скрият чувства...Може би са били и дотста наранени за да са на такова меко казано ЛОШО мнение за ф-ките....
Момчета, знаете ли колко е приятно да едно момиче да чуе истинските думи - обичам те... :oops:

strange__
10-13-2006, 12:13
Толкова много се комерсиализира това чувство,ама толкова много,че в един момент чак да се отвратиш от него :!: Някви девойки на 11-12 години казват,че били влюбени в някъв дето им казал,че имат хубаво дупе :shock: Ии да истинската любов никога не се забравя (както мноооого пъти съм казвала) и истинската любов винаги оставя траен отпечатък във сърцето.Не може да си обичал някой и след 2 дена да го псуваш като последната каруцарка-без значение по какви причини сте се разделили,ако това наистина е било любов ти винаги ще имаш симпатии към този човек! Без значение дали изобщо някога сте били заедно...той (тя) си има запазено място някъде дълбоко в теб,ако ли не-то това е били поредното увлечение :!: И както една приятелка спомена- 1 единствено човешко сърце е безкрайно голямо и то може да побере в себе си много любови-всяка следваща ще бъде различна от предходната,но няма да я заличи :idea:
А любовта...да тя съществува :wink:

10-13-2006, 12:39
mislq 4e 6astnaiset godi6niq mi opit ne e dostatu4en za da kaja 4e liubovta su6testvuva naistina no mi se iska da vqrvam v tova moje bi sled godini 6te razbera kogo sum obi4ala i po kogo sum bila proto uvle4ena...no za6to da ne se otdavame na horata koito haresvame po edin ili drug na4in?!tolkova li e dulug jivota 4e da imame vreme da mislim dali e liubov ili ne6to drugo.vsi4ko idva s vremeto si...ne se opitvaite da go izprevarite a jiveite dnes za6toto utreto ne e sigurno za nikogo a v4era nqma da se vurne

KrIsEnCeTyYy
10-13-2006, 14:07
Напълно съм съгласна.Аз съм на 12 и съм наптлно съгласна,че на тази възраст немога да се влюбя.Всичко,което съм изпитвала е било просто едно увлечени,а не любов.От друга страна пък имам позната,която за скромния период за който я познавам се е влюбвала(или по-скоро си е мислила,че се е влюбвала)шест пъти.И да,смятам,че любовта наистина съществува и че някои ден ще я изпитам.

Lorraine
10-13-2006, 14:51
Самата истина!!!

Nadelina
10-13-2006, 15:02
Syglasna sym no ne napylno.. Lubovta ne otshumqva.. prez ogyn i voda tq ostava jiva.. Kogato e nespodelena ili e nevyzmojna ot neq boli.. Boli ujasno.. Imash chuvstvoto che celia ti svqt se sriva pred ochite ti i ne mojesh da napravish nishto.. No kogato e spodelena.. tq e nai golqmoto shtastie na sveta.. Nqma po hubavo neshto ot lubovta!!!

P.S. A otnosno vyprosa Dali iskame da bydem naranqvani? Ne.. prosto iskame da obichame .. "Edinstvenoto smilesno i zadovolitelno obqsnenie za smisala na choveshkoto syshtestvuvane e lubovta i ako neshto po hubavo ot tova da bydesh obichan.. to e da obichash!"

gori
10-13-2006, 15:15
Мисля че и момчетата могат да изпитват обич, аз смятам че всеки може стига да попадне на точния човек. Вярвам че всеки има сродна душа тогава можем да кажем че има и идеално момче! Тогава и двамата ще са идеални един за друг или поне те така ще го виждат! :smt007 :smt008

Em3r1ca
10-13-2006, 16:42
Досега няма човек, който да ме е накарал да повярвам истински в любовта. Какво е това чудо наречено любов?
Според мен много хора не употребяват думичката правилно, защото навсякъде под път и над път чета за любов. Не вярвам толкова хора да знаят истинското значение на тази дума...

n0 CoNnEc7i0n =)
10-13-2006, 18:45
като за начало...е изненадана съм, че толкова много хора прочетоха моите размисли...всички обаче сте разбрали погрешно, че мисля, че момчетата не могат да изпитват любов. Нее те могат, но не го показват. Знаете ли, това което ме накара да се замисля - майката на най добрата ми приятелка е като моя майка и наскоро ми каза, че не е обичала съпруга си, а просто е била привързана към него. 17 години съвместен живот, а тя, чиста пред себе си и пред останалите, принава, че не е обичала този човек

IdiOtKa
10-13-2006, 19:01
Толкова много се комерсиализира това чувство,ама толкова много,че в един момент чак да се отвратиш от него :!: Някви девойки на 11-12 години казват,че били влюбени в някъв дето им казал,че имат хубаво дупе :shock: Ии да истинската любов никога не се забравя (както мноооого пъти съм казвала) и истинската любов винаги оставя траен отпечатък във сърцето.Не може да си обичал някой и след 2 дена да го псуваш като последната каруцарка-без значение по какви причини сте се разделили,ако това наистина е било любов ти винаги ще имаш симпатии към този човек! Без значение дали изобщо някога сте били заедно...той (тя) си има запазено място някъде дълбоко в теб,ако ли не-то това е били поредното увлечение :!: И както една приятелка спомена- 1 единствено човешко сърце е безкрайно голямо и то може да побере в себе си много любови-всяка следваща ще бъде различна от предходната,но няма да я заличи :idea:
А любовта...да тя съществува :wink:

подкрепям мнението ти и съм напълно съгласна с теб !

Always`Sad
10-13-2006, 19:12
Знаеш ли още една го прочете.Съдласна съм с твоето мнение, но аз специално имам отговор на въпроса и той е, че не ни ни трябва такава болка като любов.

He3HauKa
10-13-2006, 20:29
Jivota e takav i kolkoto i vaprosi da zadavame i otgovori da ochakvame nqma da razberem zashto stava taka a ne kakvoto nie iskame i ochakvame tyi che stiga si si zatormozqvala glavichkata mila.Pyk koi kaza che nikoga nqma da obichame ili dori ti da obichame.Sled kato mojem da izpitvame lubov kam roditelite si,kam jivotinite,kam priqtelite si,mojem da obichame vseki,a tova dali toi shte ni otgovori sas sashtoto e dr.vapros.I v nqkoi sluchai momcheto moje da obicha mnogo po silno ot momichetata i da izjivqva taq lubov tejko ,no shte napravi taka che da ne izglejda slab. :mrgreen:

Silverfang
10-13-2006, 20:56
NE!

Infatuated Inside
10-13-2006, 21:04
Проблемът, според мен, идва от факта, че имаме склонност да назоваваме с думичката "любов" чувства, които всъщност нямат нищо общо с нея. И така не е само с любовта, така е и с омразата, и с още куп други неща.
Различни хора, различни думи, различни чувства.
Няма как да очакваш, че с думата "обич" някой ще назовава точно това, което ти наричаш с нея. Просто всеки има различни разбирания.
За мен също любовта е нещо изключително силно и прекалено велико, за да бъде използвано като някакъв термин ежедневно, но това не спира останалите да го правят. За други, любовта е това, което аз например наричам привличане.
Това са само думи.

Любов?! Всички вие говорите за любов!
А ти какво правиш в момента? Не е ли същото?
Пускаш поредната тема, която надали се отличава особено от останалите стотина.
Почти на всеки ред тупваш думичката "любов" и после, защо хората нямали бегла представа какво е. Точно за това? Пишем, пишем, пишем какво е любовта, как се обричаш на не знам си какво, как е вечна, ала-бала, а защо вместо да пишем и определяме, просто не я изпитваме?

А дали някой от вас има и бегла представа какво е?
Според мен много от "нас" имат доста повече от "бегла" представа за това какво е.
Аз пък те питам, с какво самочувствие и с каква увереност задаваш подобни въпроси? От къде знаеш какво изпитвам аз, какво изпитва тя, какво изпитва той? Не знаеш и няма и да узнаеш. Та в тази връзка, не поставяй хората под общ знаменател, защото когато го правиш, попадаш и ти в него.

Казваш, че любовта е илюзия и безкрайна мъка.
В такъв случай, правя извод, че ти не си обичала.
Тогава от чий зор определяш що за чувство е това?

Аз обичам и се чувствам обичана. Не мисля, че си въобразявам и не съм наранена. Била съм, за това сега съм щастлива. Животът е баланс. И точно заради това е интересен и точно заради това си струва да се живее.

Но щом е толкова скучно, че да внасяме само болка, дали си заслужава въобще да живеем? Не мога да отговоря...и се съмнявам че някой може...
Съмнявай се, няма лошо в това.
Аз ти отговорих. (:

Viktoriq_
10-13-2006, 21:19
Дали има любов ... о да , има ! И извинявай , но не си права ,че тя е вечно чувство , защтото на този свят няма нищо вечно и нищо завинаги ... Повярвай ми ! И ако ми кажеш , че си мислиш , че ще обичаш някой до гроб , просто се откажи ! Истинската любов е само споделената , а ако не е то просто е кошмар .. И да права си , че любовта не умира толкова лесно , но не е константа завинаги ... Тя трябва да се пази и цени ! Но колкото може да ти даде , толкова можи и да ти отнеме ... дажи и когато си напълно щастлив пак те разяждат съмнения за бъдещето , за него / нея , дали ти е верен /а или не !
Така , че за мен няма любов до гроб , но има силна , неперминаваща , изгаряща любов !

n0 CoNnEc7i0n =)
10-14-2006, 13:40
Infatuated Inside, изглеждаш доста убедена, че ти знаеш какво е любов...и от къде знаеш, че не е просто заблуда? сега чувствата ти са споделени...щастлива си. И искренно ти пожелавам да си останеш така. Но съм сигурна, че ако в момента твоята обич беше несподелена щеше да си на доста по различно мнение.
Въпреки това нямам ни най малко намерение да правя каквито и да е предположения...и моля те не се опитвай да оценяваш способността ми да обичам - мисля че не ти влиза в работата.
И от чии зор питаш...Е, направила си си труда да прочетеш какво съм написала и дори да го цитираш...може би обаче си пропуснала в началото

Искам само да изразя това, което се таи в мен и се надявам че така ще ми олекне. Не ме интересува ще четете ли, ще критикувате ли...

Не го правя за теб, за нея или за него...Не го пиша за тези, за които, както ти каза, не знам какво изпитват. Пиша го за себе си. За ЛИЧНА облага...ако изобщо може да се говори за облага.

Честно казано не видях отговор на въпроса ми...само ме объркваш още повече:) За сметка на това аз пък ти отговорих на всички въпроси....благодаря ти за критиката, защото критиката е най-добрия учител :)

Infatuated Inside
10-14-2006, 18:54
Не ме интересува каква изглеждам.
Истината е, че далеч не съм уверена какво е любовта изобщо, нито пък искам да съм.
Знам какво означава тя за мен. Това се опитах и да обясня, различните хора определят по различен начин любовта. За себе си.

Да, сега чувствата ми са споделени и да, сега съм щастлива. И какво? Винаги е било така? Не са ми разбивали сърцето? Не съм била наранявана? Ами, била съм, повече от колкото изглежда отстрани. Но това не прави любовта ми измама, илюзия или нещо подобно. Прави я нещо съвсем реално, болезнено, но реално.

Отделно, далеч не оценявам способностите ти да обичаш.
Всеки е способен да обича. Не всеки е обичал.

Не съм си "направила труда" да чета, не ми е трудно засега. (:
Цитирането също не ми беше проблем, просто смятам, че се получи по-подредено. Много неща не цитирах, но това не значи, че съм ги пропуснала. (:

А поствайки нещо във форум, значи все пак имаш идеята то да бъде прочетено. (поне от някой)

Честно казано не видях отговор на въпроса ми...

Но щом е толкова скучно, че да внасяме само болка, дали си заслужава въобще да живеем

Животът е баланс. И точно заради това е интересен и точно заради това си струва да се живее.
Сега виждаш ли го? :Р

Просто исках да кажа, че любовта според мен е нещо прекрасно. И да, наранява ни, но това не е причина да не й се наслаждаваме, когато трябва.
И не виждам защо трябва да бъде определяна като "безкрайна мъка".

IlLuSi0nS`
10-14-2006, 19:28
аз не мога да определя любовта..незнам дали е вечна или се влюбваш мн пъти..незнам дали е истинска споделената или несподелената любов..обичала съм и са ме обичали..била съм щастлива и съм дарявала щастие..пренебрегвала съм и са ме пренебрегвали.. наранявала съм и са ме наранявали..
но не смятам да се заемам с това да давам обяснения или определения или да търся смисъл в любовта, защото досега никой не е успял да я разгадае камо ли пък да я обясни..

но ето няколко мисли по темата на доста по мъдри от нас :

"Любовта е непреодолимото желание да си непреодолимо желан."
Робърт Фрост Йохан фон Гьоте

С истинската любов е като с призраците; всеки говори за тях, но малцина са ги виждали."

Любовта никога не е идеална. Тя си е просто любов"

"Любовта е всичко, което имаме - единственият начин да си помогнем един на друг"
Еврипид

"Какво е любовта - да прощаваш на някого повече, отколкото заслужава."
Йохан фон Гьоте

"Любовта винаги е първа, никога последна, а за един кратък миг дори е вечна."

"Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов."

koalka
10-14-2006, 19:31
като за начало...е изненадана съм, че толкова много хора прочетоха моите размисли...всички обаче сте разбрали погрешно, че мисля, че момчетата не могат да изпитват любов. Нее те могат, но не го показват. Знаете ли, това което ме накара да се замисля - майката на най добрата ми приятелка е като моя майка и наскоро ми каза, че не е обичала съпруга си, а просто е била привързана към него. 17 години съвместен живот, а тя, чиста пред себе си и пред останалите, принава, че не е обичала този човекПак не можеш така да кажеш.Аз познавам момче,което всеки ден все повече и повече ми показва,че ме обича.Тази жена е допуснала грешка,защото не се е омъжила за човек,който може да я направи щастлива.Не за друго,а просто тя е нямала чувства.

mrsy
10-14-2006, 19:44
Няма :) с днешните момичета каква любов ... ;) само пари има :lol:

PLAMENKO
10-15-2006, 02:00
НЕ НЕ ВЯРВАМ :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010

hforce
10-15-2006, 02:12
az vqrvam i sum q ispitval nqkolko puti no ne moga da kaja 4e tova e bilo liubovta na jivota mi, ne sum suglasen samo 4e mom4etata ne mojeme da obi4ame, mojeme, a za leksikona, na vas momi4etata vi se zanimva s takiva rabota na nas ne, a i spored mene pove4eto momi4eta su6to ne sa ispitvali liubovta, prosto si vuobrazqvat, da po vlib4ivi ste ot nas, no ne vsi4ki ste obi4ali nqkoga, za tova 4e mom4etata ne mojeme da izrazqvame liubovta si, mojeme no trqbva da obi4ame nqkoi za da q pokajem, a ve4e malko mom4eta obi4at, az samiq ve4e ne se vliubvam za6toto na nqkolko puti me naraniha mnogo i ve4e ne iskam da me naranqvat za tova ve4e ne iskam da ispitvam tova 4ustvo, predpolagam 4e i pri drugi mom4eta e taka, i za tova pak momi4etata sa vinovni za6toto sa nepostoqnni

Tender Poison
10-15-2006, 07:28
Да ти кажа всичко изписано е вярно... =D> а относно това,дали само момичетата обичаме-в никакъв случай и всички го знаем,просто ние споделяме и циврим повече и може би приемаме нещата по-навътре :smt008