PDA

View Full Version : За ДеВсТвЕнОсТтА...

tedinkata_
10-15-2006, 12:13
Девствена е жена, която никога не е правила вагинален секс с проникване - по дефиниция.
Всъщност вагиналното проникване, водещо до разкъсването на химена, е само една част от сексуалното общуване. Възможни са и се практикуват толкова много видове сексуално общуване, че според мен термина "девственост" подлежи на сериозна ревизия.
Девственоста изразява душевно, а не физическо състояние.
Всеки започва сексуалния си живот на различна възраст и по различен начин. Важното е да не се прави нищо, за което момичето не е още готово. И физически... и психически. Не бива момичето да прави секс преди да го е поискала наистина самата тя. Не бива да прави секс само защото "Приятелките ми вече не са девствени - останах само аз и ми се смеят" или защото "Вече съм на ХХ години и не е нормално да не правя секс" или защото "Искам да знам какво е, за да може при разговори да не изглеждам задръстена"! Така или иначе всяко едно сексуално общуване – всяка една интимност, е отделен избор за момичето. Каквото и да прави, тя трябва да е наясно какво прави, да познава начините за безопасното му практикуване, да приема да го направи и да приема напълно партньора, с когото или която го прави.
Факта, че едно момиче е изгубило девственоста си, не е никаква причина да занижава критериите си за партньорите. Точно обратното. Трябва наистина момичето да е готово самото то за секса и когато започне да го прави, да знае как да го прави безопасно. Една вероятна бременност или здравословен проблем в началото на сексуалния живот, може да окаже много негативно влияние в бъдещия сексуален живот на момичето.
Разбира се, чисто технически момичето може да е девствено (без разкъсан химен), но да практикува различни други видове сексуални контакти (орален или анален секс, примерно), което според моето виждане не е много съвместимо с понятието за девственоста. Може химена да е здрав, но жената да е много опитна в аналния или оралния секс.
Девственоста има много социални, културни и религиозни измерения, но в края на краищата тя има различно значение и стойност за всяко момиче персонално. Зависи много и от средата в която живее и от мястото на което живее и от възпитанието и от много други неща.
Добре е едно момиче да се замисли какво означава за нея самата израза "Губя своята девственост" и да се опита да разбере какво иска самата тя. За едно момиче, колкото по-добре опознае себе си, колкото по-наясно е със себе си - толкова по-лесно ще и е, да е наясно с другите.

10-15-2006, 12:27
mi da dobra tema,no iskam da te pitam ti devtvena li si,ako ne si koga go napravi,kolko vreme bqhte hodili,boleshe li i t.n. shtoto az oshte sym devstvena ..

tedinkata_
10-15-2006, 12:39
mi da dobra tema,no iskam da te pitam ti devtvena li si,ako ne si koga go napravi,kolko vreme bqhte hodili,boleshe li i t.n. shtoto az oshte sym devstvena ..

ami ne ne sum devstvena...
napravix go ne zashtoto priatelkite mi sa go pravili ili zashtoto gadjeto mi nastoqvalo/a toi mejdu dr nikoga ne bi me nakaral da napravq neshto takova ako ne sam gotova/...
taa.. napravix go zashtoto se chuvstvax gotova a i toi beshe edisnstvenoto momche dosega koeto me nakara da se chuvstvam sigurna v nego i do sega ne sajaliavam che izgubix devstvenostta si imenno s nego:) bqxme xodili 4 meseca predi sex-a i sega oshte sme zaedno:)
za bolka- ami da boli no e turpimo i samo za kratko posle vsichko e ok -e pone pri men beshe taka ! vsichko e do naglasa-ako mislish samo kolko mn shte boli naistina shte ti e po kofti..otpusni se. NO i mn zavisi ot tova kak priatelq ti shte te predrazpoloji kum tozi vajen za teb/i nego/ moment. a za kurveneto sashto e mn individualno-pri men nqmashe . ako te interesyva oshte neshto -pitai ... :P

10-15-2006, 12:56
ami da ti kaja az sam na 16 i v momenta hodq s edno momche edva ot 1 mesec (haha no tova mi e nai-dylgata vryzka)..i kolkoto i da haresvam momcheta s koito hodq vse ima namiram kusuri i kysym s tqh,zashtoto az si go obqsnqvam taka che tyrsq pravilniq..ama mai samo gluposti si vnushavam ..ohh kak da razbera koi e pravilniq.. ?

Excellenz
10-15-2006, 13:00
Когато го срещнеш,въобще няма да си мислиш дали е правилният,просто ще го почувстваш!!! :smt057

tedinkata_
10-15-2006, 13:01
Когато го срещнеш,въобще няма да си мислиш дали е правилният,просто ще го почувстваш!!! :smt057

tova e istinata :!: ;-)

10-15-2006, 13:18
mersi mn tedinkata__ :wink: shte ti pisha ako stani enshto po taka ahhaha

tedinkata_
10-15-2006, 13:22
mersi mn tedinkata__ :wink: shte ti pisha ako stani enshto po taka ahhaha

xexe nqma problem mila :) shte chakam da mi psihesh i... vnimavai eii :P

Papagal4e
10-15-2006, 14:27
Теди искам да те питам нещо - до каква част загубата на девственоста е психическа..а и още нещо ти изпадна ли в депреия след тва или някво такова затваряне в себе си

tedinkata_
10-15-2006, 14:36
Теди искам да те питам нещо - до каква част загубата на девственоста е психическа..а и още нещо ти изпадна ли в депреия след тва или някво такова затваряне в себе си

ami pod psixicheska- imam vpredvid 4e nqkoi momi4eta izobshto ne se zamislqt 4e sled tazi vajna "kra4ka" v jivota im vsashtnost te ve4e ne sa momichenca a porasnali jeni .. i tova saotvetno si nosi svoite otgovornosti.. i taka nqkoi go priemat po li4no :)
ne ne sam izpadala v depresia obache znam za takiva sluchai pri nqkoi momicheta...to zavisi i ot choveka s koito si reshil da pravish sex za purvi pat- ako go obichash nqma da izpadash v nikakvi depresii a shte se chuvstvash oshte po obichana i jelana ;-)

^cool^girl^
10-19-2006, 06:42
A Tedi, ako moje da popitam, mom4eto s koeto go napravi opitno li be6e [smi pravilo li be6e sex predi tova s druga] , i ako e taka, tova po uverena li te nakara da se po4uvstva6 , v smi 4e nqma da stane nqkoi gaf O:)

10-19-2006, 07:08
Девствена е жена, която никога не е правила вагинален секс с проникване - по дефиниция.
Всъщност вагиналното проникване, водещо до разкъсването на химена, е само една част от сексуалното общуване. Възможни са и се практикуват толкова много видове сексуално общуване, че според мен термина "девственост" подлежи на сериозна ревизия.
Девственоста изразява душевно, а не физическо състояние.
Всеки започва сексуалния си живот на различна възраст и по различен начин. Важното е да не се прави нищо, за което момичето не е още готово. И физически... и психически. Не бива момичето да прави секс преди да го е поискала наистина самата тя. Не бива да прави секс само защото "Приятелките ми вече не са девствени - останах само аз и ми се смеят" или защото "Вече съм на ХХ години и не е нормално да не правя секс" или защото "Искам да знам какво е, за да може при разговори да не изглеждам задръстена"! Така или иначе всяко едно сексуално общуване – всяка една интимност, е отделен избор за момичето. Каквото и да прави, тя трябва да е наясно какво прави, да познава начините за безопасното му практикуване, да приема да го направи и да приема напълно партньора, с когото или която го прави.
Факта, че едно момиче е изгубило девственоста си, не е никаква причина да занижава критериите си за партньорите. Точно обратното. Трябва наистина момичето да е готово самото то за секса и когато започне да го прави, да знае как да го прави безопасно. Една вероятна бременност или здравословен проблем в началото на сексуалния живот, може да окаже много негативно влияние в бъдещия сексуален живот на момичето.
Разбира се, чисто технически момичето може да е девствено (без разкъсан химен), но да практикува различни други видове сексуални контакти (орален или анален секс, примерно), което според моето виждане не е много съвместимо с понятието за девственоста. Може химена да е здрав, но жената да е много опитна в аналния или оралния секс.
Девственоста има много социални, културни и религиозни измерения, но в края на краищата тя има различно значение и стойност за всяко момиче персонално. Зависи много и от средата в която живее и от мястото на което живее и от възпитанието и от много други неща.
Добре е едно момиче да се замисли какво означава за нея самата израза "Губя своята девственост" и да се опита да разбере какво иска самата тя. За едно момиче, колкото по-добре опознае себе си, колкото по-наясно е със себе си - толкова по-лесно ще и е, да е наясно с другите.

Не е хубаво да се копира от други сайтове!!! [-X [-X [-X
За малкото ти мозъче думата плагиатство ще е доста сложна!

WindWaker
10-19-2006, 07:35
eh kolko sa dobri4ki i nejni, krehki i krasivi momi4encata......exxxx

i posle kat pro4eta tema ot sorta na "kak da manipulirame mujlencata si v legloto" i mi idva da vi ubiq s VULNOobraznata lopata zarad tva 4e se praite na nejni4ki v na4aloto i posle kat go napraite vednuj ve4e nqq spirane

tX
10-19-2006, 08:40
eh kolko sa dobri4ki i nejni, krehki i krasivi momi4encata......exxxx

i posle kat pro4eta tema ot sorta na "kak da manipulirame mujlencata si v legloto" i mi idva da vi ubiq s VULNOobraznata lopata zarad tva 4e se praite na nejni4ki v na4aloto i posle kat go napraite vednuj ve4e nqq spirane
Мдааа, така си е. Ама не бе, чакай, ние мъжете сме говеда, те са светини... :|

bulgarche
10-19-2006, 08:51
Е то не малко неща важат и за двата пола.

koalka
10-19-2006, 11:14
Е то тея неща,които си ги написала са верни.Ако всяко момиче се води от тези неща,когато тръгне да го прави,може би ще е по-добре.