Влез

View Full Version : Колко време да пия контрацептиви..няколко месеца или доживот

Inedsss
10-21-2006, 15:05
здравйте,
искам да попитам нещо за противозачатачните.Пих "Диане 35" 3 месеца,защото имах киста на яйчника,още на първия месец изчезна,но гинеколожката ми ги предписа за още 2 месеца.След 3ия блистер започнах да пия ЯСМИН,пак по нейно предписание,само че за да го ползвам като контрацепция.Въпросът ми е..колко време могат да се пият контрацептивите..месеци,го� �ини..и ако приема на контрацептиви става от година/две има ли опастност за усложнения след време при опити за дете..аз съм на 16 и искам да знам трябва ли от сега нататък всеки месец да пия някакви контрацептиви и до кога..?
Благодаря Предварително:))

tequila
10-22-2006, 11:41
виж миличка контрацептивите се пият основно ако водиш активен полов живот. не мисля, че е здравословно да ги пиеш години наред. но все пак попитай гинеколожката си тя ще ти каже най-добре

SINDEL
10-22-2006, 11:53
Голяма мафия са тея гинеколози по отношение на противоза4атъ4ните,да знаете. Голяма 4аст то тях имат склю4ени договори с фармацевти4ни компании да предлагат определени лекарства срещу пари. И те изписват ли изписват тея лекарства и противоза4атъ4ни на който им падне без никва съвест. И след тва след години заради тяхната небрежност се ти се появяват най-разли4ни проблеми.
Така 4е мила, съветвам те да говориш поне с двама-трима, за да събереш няколко мнения и тогава да решиш дали да пиеш противоза4атъ4ни и кои то4но да са те. Освен ако разбира се нямаш готина гинеколожка, на която да имаш довеиа

SINDEL
10-22-2006, 11:54
"доверие" имах предвид

WindWaker
10-22-2006, 12:00
kontraceptivite moje6 da gi pie6 kolkoto si vreme iska6 s edna malka no sy6testvena podrobnost - trqbva da se pravqt po4ivki ot nqkolko meseca. to ima nqkva zavisimost, moita pr primerno pravi taka - za 1 godina gi pie 9 meseca i posle 3 po4iva. moje da gi pie6 i 6 meseca i posle primerno 2 da po4iva6......no za vsi4ko tva trqbva da ti go obqsni ginekolog. nqma drug na4in da znae6 sys sigurnost.

krem4et0
10-22-2006, 12:02
Принципно можеш да ги пиеш докато не желаеш да имаш деца,но аз правя пауза на всеки 9 блистера,като паузата е 2-3 цикъла.Това се прави,за да си "спомни" яйчникът как се действа и 1 ден като решиш да имаш деца това да е възможно.но да знаеш рискът след спиране на противозачатъчни да забременееш е по-голям от този преди д си започнала да ги пиеш.за това най-добре през паузата се ограничавай и не прави секс!

Chiana
10-22-2006, 12:17
Кремче, абе да те питам, като правиш пауза, после как почваш опаковката? На 1-вия ден от следващата менструация или на деня, в който по принцип си почваш опаковката? Защото сега ми предстои пауза и нз какво да правя.

ined
10-22-2006, 12:25
mersi mn za mneniqta:))..problema pri men e 4e ne iskam ot 16 godishna da zapo4vam da piq kontraceptivi za po 6/7 meseca i taka dokato iskam da imam detsa,zashtoto tova moje da stane i kogato sum na 26 primerno i 10 godini trqbva da piq protivoza4ata4ni(s pauzite ot po nqkolko meseca de)...moje bi da iz4aKam oshte 2/3 godini i znam li..da si sloja spirala,za da ne se zanimavam godini nared s hap4eta..shte go izmislq:))Mersi MNogo za mneniata:))))

Chiana
10-22-2006, 12:27
Е що пък, ти можеш да ги пиеш 1 година, да речем и после да ги спреш. След време пак да ги почнеш, като си имаш сериозен приятел. Нищо не ти пречи.

krem4et0
10-22-2006, 12:28
Кремче, абе да те питам, като правиш пауза, после как почваш опаковката? На 1-вия ден от следващата менструация или на деня, в който по принцип си почваш опаковката? Защото сега ми предстои пауза и нз какво да правя.
на първият ден от менструацията си ги започвам.Може и на 2-рия или на 5-тия-изборът е твой,но тогава първите 7 дни ще трябва презерватив да ползвате.И много се пази по време на паузата,че както си наблъскана с хормони.................

krem4et0
10-22-2006, 12:31
mersi mn za mneniqta:))..problema pri men e 4e ne iskam ot 16 godishna da zapo4vam da piq kontraceptivi za po 6/7 meseca i taka dokato iskam da imam detsa,zashtoto tova moje da stane i kogato sum na 26 primerno i 10 godini trqbva da piq protivoza4ata4ni(s pauzite ot po nqkolko meseca de)...moje bi da iz4aKam oshte 2/3 godini i znam li..da si sloja spirala,za da ne se zanimavam godini nared s hap4eta..shte go izmislq:))Mersi MNogo za mneniata:))))
мила,спирала слагат САМО раждали жени,защото при тях девствената ципа е напълно разкъсана! на 16 имаш 3 опции-презерватив и той да свършва извън влагалището ти,противозачатъчни или да не правиш секс.Ти си избери!

krem4et0
10-22-2006, 12:34
Между другото аз пия противозачатъчни редовно от 3 години,а преди това съм ги пила за по 3-4 месеца още 3 години на зад.То ест от 15-16 съм започнала и нищо ми няма.Даже ми е кофти през паузите,защото не ти идва на датат,на която си свикнала,не знаеш кога ще те изненада,а и не си притеснен да правиш секс!

SINDEL
10-22-2006, 12:38
Добре де, Крем4е, и след като си ги пила ве4е няколко години, никакви проблеми ли нямаш? Щото аз съм супер навита да мина на хап4ета и тъкмо се убедя и някой ми натриса как дори и сега да нямаш проблеми след години със сигурност ще имаш, ще ти е трудно да забременее, ще ти се увреди не знам си кво си... и ме отказват. А все пак на 19 съм, не съм толкова малка 4е да е вредно да ги пия. И супер много се 4удя кво да правя по въпроса... ](*,)

krem4et0
10-22-2006, 12:44
Ами нямам проблеми.Аз ги пия точно,защото имам проблеми.Имам кистозен яйчник и ако не съм на противозачатъчни не ми спира манструацията с месеци-просто няма ден без нея,а по време на паузите пак ми се образуват кисти.май ще трябва да не ги спирам идобщо,а просто да ги редувам средно дозирани с ниско дозирани.не знам точно-след месец ще ходя на преглед в София и ще ми кажат!Иначе нямам акне,не съм надебеляла,не съм нервна освен преди менструация,ама то тогава си е нормално и изобщо се чувствам супер.А и каква благодат е да кървиш 4 дни в месеца,а не 30.само човек,който е бил като мен може да разбере за какво говоря.Все едно си в непрекъсната менструация и не капки,а по 3-4 превръзки на ден.Противозачатъчните за мен са срд топ 3 на най-необходимите за мен неща след телевизорът и компютърът.

WindWaker
10-22-2006, 12:45
Добре де, Крем4е, и след като си ги пила ве4е няколко години, никакви проблеми ли нямаш? Щото аз съм супер навита да мина на хап4ета и тъкмо се убедя и някой ми натриса как дори и сега да нямаш проблеми след години със сигурност ще имаш, ще ти е трудно да забременее, ще ти се увреди не знам си кво си... и ме отказват. А все пак на 19 съм, не съм толкова малка 4е да е вредно да ги пия. И супер много се 4удя кво да правя по въпроса... ](*,)

ti ne razbira6 li 4e tuka ot foruma ne moje nikoi da ti dade to4na informaciq. 4isto i prosto vseki organizam e razli4en. TRQBVA da otide6 na ginekolog - toi te preglejda - ako trqbva ti pravi izsledvane i re6ava koi protivoza4aty4ni sa specialno za teb i vyob6te dali moje da pie6 takiva. tva e polojenieto. samo doktor - sama v nikakav slu4ai.

Chiana
10-22-2006, 12:46
Мерси много, мила. И на мен така ми беше казала една приятелка, ама исках да съм сигурна. Аз съм казала на приятеля ми- абсолютно никакъв секс през този месец. Че иначе голям гаф...
Та и да за спиралата е вярно, на раждали жени се слага, ама мисля, че се поставя в шийката на матката... Мисля, че това за раждането е във връзка, че отворът на шийката на матката е по-голям и по-лесно се поставя сигурно и аз незнам, може да греша. Това са предположения. :-k

krem4et0
10-22-2006, 12:48
между другото точно месеците след като се спрат хапчетата се забременява най-лесно,защото ти си наблъскана с хормони и когато яйчникът произведе яйцеклетка се създава такава благоприятна среда за оплождане,че не е истина.Моя приятелка пи потивозачатъчни няколко месеца,за да забременее по-лесно после.Това не стана де,но се оказа,че има просто друг проблем.Но принципно след спирането на хапчета или пропускането на такова особено третата седмица води до лесно зачеване!

WindWaker
10-22-2006, 12:49
Мерси много, мила. И на мен така ми беше казала една приятелка, ама исках да съм сигурна. Аз съм казала на приятеля ми- абсолютно никакъв секс през този месец. Че иначе голям гаф...
Та и да за спиралата е вярно, на раждали жени се слага, ама мисля, че се поставя в шийката на матката... Мисля, че това за раждането е във връзка, че отворът на шийката на матката е по-голям и по-лесно се поставя сигурно и аз незнам, може да греша. Това са предположения. :-k

spirali ima vsqkakvi. ne samo za rajdali jeni. tva e poredniq typ sluh na nqkoi neobrazovan umnik.

krem4et0
10-22-2006, 12:51

ti ne razbira6 li 4e tuka ot foruma ne moje nikoi da ti dade to4na informaciq. 4isto i prosto vseki organizam e razli4en. TRQBVA da otide6 na ginekolog - toi te preglejda - ako trqbva ti pravi izsledvane i re6ava koi protivoza4aty4ni sa specialno za teb i vyob6te dali moje da pie6 takiva. tva e polojenieto. samo doktor - sama v nikakav slu4ai.
мен по телефонът ме консултират и всеки изписва това което си знае,така че не ми говори.лекарят,който ме преглежда не смее да ми назначи нищо,защото и с Логест пак имам кисти.Прегледът при гинеколог е формален.Истината е,че ако нямах подобни проблеми нямаше да пия хапчета и то толкова малка.Все пак водя полов живот от март месец и не е било нужно!

SINDEL
10-22-2006, 12:54
Аз пък не разбрах само що като си в по4ивка не може да правиш никакъв секс?! Дори и с презерватив и супер внимателно ли? :oops:

krem4et0
10-22-2006, 12:56
може не споря.не съм раждала все още.само 1 месец ли ще правиш пауза?Виж сега аз съм правила секс по време на пауза-първият ми път беше тогава.Просто си казвам на гаджето гумата и да не свършва преди да го извади.Ако ли не и на френска любов може да се мине ако така предочитате!

krem4et0
10-22-2006, 12:58

spirali ima vsqkakvi. ne samo za rajdali jeni. tva e poredniq typ sluh na nqkoi neobrazovan umnik.
ти жена ли си-айде тогава си заври спирала.Моля ти се-спирала не можеш да си сложиш преди да си родила.Ако беше така-аз искам спирала.Лесно,удобно и 5 години нямаш главоболия.Ама за жалост ще почакам 7-8 години да родя!

krem4et0
10-22-2006, 13:00
Аз пък не разбрах само що като си в по4ивка не може да правиш никакъв секс?! Дори и с презерватив и супер внимателно ли? :oops:
Ами по принцип не е желателно,защото рискът е голям,но с презерватив може,ама много да внимавате,че става опасно!