Влез

View Full Version : Как бихте постъпили?

Blue Tulip?
10-30-2006, 19:41
Представете си, че се запознаете с даден човек чрез Интернет (не IRC, важно е да се отбележи :-D ). Говорите си няколко месеца, през което време до някаква степен свиквате с разговорите с него - все пак става дума за по няколко часа "чатене" всеки ден. По някое време през тези месеци научавате, че си има приятел или приятелка (в моя случай - второто;p), която твърди, че обича. Това първоначално не е от никакво значение за вас - просто сте намерили човек, с когото ви е приятно да общувате. След още известно време виждате снимки един на друг. Харесвате се взаимно на снимките. Решавате да се видите като приятели. Това се случва. Двадесет минути след началото на срещата отношението ви към дадения човек се променя коренно, появява се някакво много силно привличане. После почвате да се виждате с него или нея поне два пъти седмично, тъй като имате общи интереси и занимания и се разбирате да отидете еди-къде си или да правите еди-какво си - като приятели, разбира се. Продължавате да говорите с часове по Интернет. Важна подробност - приятелят или приятелката от около месец са заминали да учат на другия край на България.
Вие се чувствате ужасно привлечен (или привлечена, разбираме се, нали ? :mrgreen: ) и даже очарован от всичко, което представлява този човек. Флиртувате най-невинно с него, на които т.нар. флиртове той отговаря. Но се възпирате вътрешно от знанието, че има сериозна връзка и че най-вероятно ви възприема само като интересен - за момента - познат или позната. Инициативата за излизане навън заедно винаги идва от негова страна.
Какво ще си помислите и как ще постъпите?

---- Няма нужда от коментари в стил "Ти си това, това и това" (цензура), мисля, че имам представа от себе си :mrgreen: Интересно ми е, ако трябва да отговорите честно, какво бихте направили.

iiirish
10-30-2006, 19:49
аз лично бих признала чувствата си. по принцип не мълча ако изпитвам нещо по-сериозно.
така че ако смяташ, че го обичаш (а не просто харесваш) просто бъди директна и пряма. единственно остава да се надяваш той също да поиска да бъде с теб и да забрави която и да е друга

exelero
10-30-2006, 22:41
аз лично бих признала чувствата си. по принцип не мълча ако изпитвам нещо по-сериозно.
така че ако смяташ, че го обичаш (а не просто харесваш) просто бъди директна и пряма. единственно остава да се надяваш той също да поиска да бъде с теб и да забрави която и да е друга

По тая логика някоя ако ти открадне гаджето как ще реагираш ? или ще си кажеш и ти че той е поискал да бъде със нея и да забрави която и да е друга !

Я ся да видим какво ще кажеш.

Мноо лекомислено подхождате винаги на такива теми със леко сърце и душа казвате на афторите "бори се за него нищо че има сериозна връзка" и така насърчавате хората да развалят сериозни връзки а не се поставяте на мястото на тоя който трябва да скъса със момичето със което ходи 2 години за да се фани със някаква която го харесва от 1 месец.

Blue Tulip ?
10-31-2006, 06:01
Като се абстрахирам от факта, че съм в такава ситуация в момента, смятам, че е нужно да отбележа нещо...
Първо, за мен има разлика между това да правиш някакви подмолни номера, да лъжеш и интригантстваш --- и да се държиш на ниво, като знаеш какво искаш.
Историите с "аз му казах, че тя била такава, затова той й се ядоса и аз го цАлунах" за мен са детска работа, макар че и доста възрастни се забъркват в такива...
Второ - не съм много наясно с тези процеси, но една "връзка" не се ли разваля от някой от участващите в нея? В такъв смисъл - ако теоретично на човека, който харесваме, не му пука за нас или просто ни възприема като приятел - как точно ще си развали връзката заради някакви наши въжделения?

PerfectStrang3r
10-31-2006, 06:54
Еми бих признал чувствата си.. пък от там нататък, каквото стане ;)

koalka
10-31-2006, 15:14
Бих говорила с това момиче от чата и да решим какво да правим.Ако иска да сте заедно,по-добре първо се разделете с приятелите си и тогава пристъпете към нещо повече,за да нее подло и да не ги лъжете.

10-31-2006, 15:46
kak ako smqta, 4e go obi4a we kifla... nali sa samo poznati???

Sladkata_Nansi
11-01-2006, 13:28
Mislq,4e e trqbvalo o6te ot samoto na4alo da si izqsnite koi ima priqtel/ka i koi ne!Znam kvo predstavlqva da ti e priqtno da si pi6e6 s nqkoi-v momenta i az sam na tazi valna i znam kakvo e 4usvtvoto,no pone pri men vseki e naqsen s vsi4ko!

leko_otkachena
11-01-2006, 13:34
Еми бих признал чувствата си.. пък от там нататък, каквото стане ;)suglasna :P

iiirish
11-01-2006, 14:11
kak ako smqta, 4e go obi4a we kifla... nali sa samo poznati???

абе вие прости ли сте, малоумни ли сте, кви сте?! #-o и какво от това, че са само познати?! трябва да познаваш човека от -до, че да се влюбиш в него ли?!

iiirish
11-01-2006, 14:16

По тая логика някоя ако ти открадне гаджето как ще реагираш ? или ще си кажеш и ти че той е поискал да бъде със нея и да забрави която и да е друга !

Я ся да видим какво ще кажеш.

Мноо лекомислено подхождате винаги на такива теми със леко сърце и душа казвате на афторите "бори се за него нищо че има сериозна връзка" и така насърчавате хората да развалят сериозни връзки а не се поставяте на мястото на тоя който трябва да скъса със момичето със което ходи 2 години за да се фани със някаква която го харесва от 1 месец.

ако един човек е с мен, но прецени, че не изпитва чувства вече, то аз не мога да го виня за това. в крайна сметка никой не е длъжен да ме обича!
и какво излиза според теб? че трябва да запазваме само сериозните връзки?! и ако го правим какво ще се окаже накрая?! че сме се заробвали година, три или пет с човек, който накрая осъзнаваме, че не ни е давал всичко. пък и колкото повече времето минава, толкова по-трудно ти е да кажеш "край" дори и да го искаш от цялото си сърце. и не го казвам това с лека ръка - от опит е

Гостенка
11-01-2006, 20:10
Добре, не мога да разбера въпросите, които поставят някои от писалите в темата.
Какво значение има това, че човек има гадже, за останалите му социални контакти?
Понякога думите "връзка" и "обвързване" ми напомнят за "въже"...
Какво е неприличното и лошото на запознанствата чрез Интернет? Ако намериш някого, с когото да ти е приятно да говориш - какво излиза, че ти е "забранено" да се запознаеш с него и в действителност, защото на някого това би му се сторило неудачно?
Ако човек вземе решението да изневери, той може да го направи със съседа или съседката от долния етаж, примерно. Факт.
Можем ли да вържем гаджето си за нас и да му вменим някакви стриктни правила, само и само да не го "изгубим"? Малко трудно. Да не говорим, че подобно отношение към човека до нас за мен граничи с липса на уважение към него. Всеки има правото да стори това, което смята за добре, и да си понесе последствията. Той или тя "нямал право да ми изневери"? Може да не е етично, да е гадно, безсърдечно и т.н., но, както този, на когото са изневерили има правото да се ядосва и да намразва, така и изневерилият има теоретичното право да изневерява.
Тук вече стигаме до определение за изневяра, нещо, което всеки приема различно.
За мен нежеланието човекът до теб да общува с нови хора е по-близко до параноята, отколкото до "любовта" - доста често споменавана дума.

Към авторката - не знам какво да те посъветвам. Със сигурност мога да кажа, че не намирам нищо неетично в поведението ти. Май най-правилният отговор в такива случаи е "ти си знаеш".
Ако твоят познат не искаше да общува с теб, не мисля, че щеше да го прави. Оттук вече няма да си вадя никакви изводи, защото не знам подробности около ситуацията - идеята ми е, че не виждам кой може да те обвини в некоректност. Ако той реши да е "с теб", това би трябвало да е чисто негово решение, а не нещо, което си му натрапила (чисто и просто защото номерът с натрапването няма как да стане).

KuReC
11-01-2006, 21:45
na4i da smetna 5 meseca po 3 4asa na den 4at wooooow i o6te tolkoa live dobre e ne vi li e pisnalo ???

Blue Tulip?
11-02-2006, 04:28
na4i da smetna 5 meseca po 3 4asa na den 4at wooooow i o6te tolkoa live dobre e ne vi li e pisnalo ???

Не, защо? :-D
Просто така се получи, не знам. Зависи с кого говориш :roll: А и т.нар. "чат" не е нужно да се състои от няколко основни фрази, които просто да се появяват в различен ред и последователност :roll: Ако беше така, не за 5 месеца, а за 1 час би ми писнало.

IKisseDAGirL
11-02-2006, 06:09
Гостенката, незнам колко хора са си направили труда да прочетат поста ти, но мисля, че е изключително полезен за тези, които все още не са осъзнали истината..

наистина мисля, че ти не правиш нищо нередно (обръщам се към авторката) :roll: просто си намерила някой, с когото ти е приятно да общуваш и с течение на времето си усетила, че има и нещо повече :wink:

ти нито си близка с приятелката му, че да се чувстваш гузна за нещо, нито пък имаш някаква вина за това, което си започнала да изпитваш, тъй като едва ли би могла да го контролираш по някакъв начин :roll:
така че най-добре да споделиш чувствата си с него и двамата заедно да намерите решение.. знаейки какво е неговото отношение към теб и мнението му по въпроса, ще ти е мн по-лесно :)
така или иначе нямаш кой знае колко възможности за избор, тъй като случилото се вече е факт и не можеш да го промениш :|