Влез

View Full Version : Из,мерване на дължината на деня

Kisses_P
11-07-2006, 15:21
Имам за домашно по география да намеря дължината на деня на остров Исландия през юли 21ви и на остров огнена земя на 1ви април. нищо не рабирам от това което съм писала в тетрадката.ако може някой да ми го обясни ще съм му мн благодарна.

meri88
11-07-2006, 16:27
може би учебника ми е на английски и го водят помагало и уроците са съкратени и там не го пише а в тетрадката е написан отговора без начина на получване.айде като не знаеш не с еобаждай ако обичаш защото и аз не търпя такова поведение. и всичко това което си написал го направих но резултат няма.мълчи си занапред
za koga ti e tova?

Kisses_P
11-07-2006, 18:41
за утре, но май ще го караме да обяснява на ново че никой не помни как става...

ProstoAz
11-08-2006, 15:48
Ооо това беше много интересно. :)
Само че тука не трябваше ли да се ползва една табличка? :roll:
Не си го спомням много, но ако на 21ви март денят е 12 часа, то на 22ри юни май трябваше да се погледне в таблицата и дължината на деня е различна в зависимост от географската ширина... :roll:
За о-в Огнена земя - на 21ви март деня е 12 часа, на 22ри юни е 6 часа. Това значи 6 часа разлика в рамките на 3 месеца, т.е. с по 2 часа на месец намалява продължителността на деня. И така от 21ви март до 1ви април е горе долу половин месец, следователно продължителността на деня е 11 часа? :roll:
Ама не съм сигурна...тука имаше разни подвеждащи неща (и географската ширина трябваше да играе роля)... :smt017
Ако кажеш какво точно сте писали в тетрадките и 2-3 изречения от учебника ще се сетя напълно. :D Ааа - и дали наистина няма таблица. :P

ПП. Научи ги тия, защото задължително ги дава на контролното (да определим продължителността на деня и под какъв ъгъл падат лъчите на слънцето). :wink:

Kisses_P
11-08-2006, 17:32
мдам.. и той каза че ще ги има. посхванах ги вече, ма то ина з бях писала директно отговора а как съм го получила един господ знае и нищо не мога да разбера но сега ми е ясно :)