Влез

View Full Version : kak se iz4islqva koga sme v ovulaciq

bidji
11-12-2006, 13:56
kak da iz4isim koga sme v ovulaaciq.thx predvaritelno

HagpycaH
11-12-2006, 16:39
еми 10 до 12 дена след като ти е свършил цикала.

krem4et0
11-12-2006, 17:55
мери се температурата-ама вътрешната.Може и във влагалището,може и в устата да слагаш термометъра. В дните на овулация е по-висока с 2-3 градуса. Препоръчвам тие да я мериш така 2-3 месеца и да си правиш диаграма кой дн колко е била.Така ще определиш кога по-точно ти е овулацията!

11-13-2006, 10:28
aa, ami ikolko dena prodaljava ovulaciqta?

SINDEL
11-13-2006, 10:39
aa, ami ikolko dena prodaljava ovulaciqta?

Самата овулация продължава 24 4аса, даже някъде 4етох 4е всъщност периода в който яйцелкетката ти е готова за оплождане е само 6 4аса ама нз вярно ли е или не

11-13-2006, 11:40
Първо.. на самия въпрос.. Да, с мерене на вътрешната температура би могло да се разбере, кога настъпва овулация, но по-лесно е просто да си вземете от аптеката тест за овулация, който ще отчете повишаването на количеството на лутеинизиращия хормон, което предхожда непосредствено овулацията.

Иначе да.. самата овулация е кратък процес продължаващ от 12 до 24 часа, и се състои около 14-тия ден от месечния цикъл при нормлано функциониране на организма. Може да бъде изместен напред или назад в зависимост от много фактори.

11-14-2006, 06:06
мери се температурата-ама вътрешната.Може и във влагалището,може и в устата да слагаш термометъра. В дните на овулация е по-висока с 2-3 градуса. Препоръчвам тие да я мериш така 2-3 месеца и да си правиш диаграма кой дн колко е била.Така ще определиш кога по-точно ти е овулацията!

Важен е и "термометъра" който използваш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SwEeTSsSnake
11-14-2006, 06:16
Ама то било много слажно . . . :?

mravkata_z
11-14-2006, 06:17
Parvo da vi kaja, 4e vatre6nata telesna temperetura ne se meri prez ustata ili vlagali6teto, a kato na bebetata prez anusa i tam se slaga termometara za ovulaciq. :smt012 No pak az li4no vinagi znam koga mi e ovoulaciqta i bez termometar i spezialen test- sekretat na vlagali6teto se promena o4ebiino!- stava super te4en, prozra4en i mnogo obilien- to4no kato beltak na qice e i e raztegliv(mejdu prastite primerno ako probva6 se raztqga) na mene ovulaciqta primerno ne mi e na 12sti den! a na 3ti sled kato mie sva6il cikala koeto pravi kam 9ti den.....i prodaljava 4 dena pri mene.....
ina4e da samata qicekletka e godna smao 24 4asa. aide uspeh! :smt006

{Sweet_Dreams}
11-14-2006, 07:39
Parvo da vi kaja, 4e vatre6nata telesna temperetura ne se meri prez ustata ili vlagali6teto, a kato na bebetata prez anusa i tam se slaga termometara za ovulaciq. :smt012 No pak az li4no vinagi znam koga mi e ovoulaciqta i bez termometar i spezialen test- sekretat na vlagali6teto se promena o4ebiino!- stava super te4en, prozra4en i mnogo obilien- to4no kato beltak na qice e i e raztegliv(mejdu prastite primerno ako probva6 se raztqga) na mene ovulaciqta primerno ne mi e na 12sti den! a na 3ti sled kato mie sva6il cikala koeto pravi kam 9ti den.....i prodaljava 4 dena pri mene.....

Да и наме е същото!Или имам обилен бял секрет или прозрачен,разтеглив като белтък!Но всеки път е по различно време.Наи-добре е с тест!

krem4et0
11-14-2006, 07:44
първо да кажа,че меренето е от собствен опит-налагаше ми се поради гинекологични манипулаци да си определя овулацията и така ми каза гиникологът,не съм си го измислила аз.
Второ овулацията е пукването на обвивката на яйцеклетката и нне трае 4 дни-а това става за секунди дето се казва.
Трето след тези там няколко минути яйцеклетката е годна за оплождане от 6 до 12 часа.

mravkata_z
11-14-2006, 09:05
parvo da kaja 4e i az ne govorq vafli, a e probvano.
I 2ro KUPI SI O4ILA. Pisna mi da mi kopira6 meniqta komentiraiki gi bez da si gi pro4ela dobre! Otdolu pi6e, 4e qicekletkata e godna 24 4asa- neka kajeme srednostatisti4eski, a tai kato eicevidniq seksret se otdelq okolo 2 dena predi tva i 1/2 sled tova kazvame ovulaciq na celuq 4/5 dnesven proces e na 12-24 v koito samo e godna qicekletkata! =;
i taka kato qvno dosta redovno mi sledi6 menniqta- misli6 li 4e neznam kakvo e ovulaciq? :smt006

mravkata_z
11-14-2006, 09:07
i ako 6te si 4ovarkame dumite- da ti kaja- samoto pukvane na qicekletkata se nari4a- pukvane ili razkasvane na obvivkata na qicekletkata, a a ovulaciq e goreopisaniq proce6 e otdelqne na sekret -4/5 dena! =;

^DaRk_LaDy^
11-14-2006, 17:43
mravkata_z овулация е точно пукването на обвивката на яицеклетката .. в овулация е едно момиче не когато има пормяна в вагиналния секрет , щото такава промяна може да настъпи винаги , по различни причини ,а не само при овулация. периода , в който е годна яицеклетката и е възможно оплождането се нарича овулация .. не секрета ти #-o

mravkata_z
11-14-2006, 18:02
100 pati napsiah 4e ovulaciq e celiq proces ako ne ste u4ili v u4ilite- prozes e :savskupnost ot deistviq! koito v slu4aq vklu4va pukvaneto na qicekletkat ai otdelqneto na vaprosniq sekst okolo 4/5 dena. A ako nqkade sam napisala 4e ovulaciqta e samiq proces moql tise pokaji mi go! ](*,) Napisah 4e qicevidniq sekret e PRIZNAK na ovulaciqta! Ako ti ima ne6to drugo na sekreta ok toi se promenq no nqma da e qiceviden! Zatova qicevidniq seskret e harakteren samo za ovulaciqtaaa!

pinky_f
11-14-2006, 18:48
V saita na za4atie se diagnosticira priblizitelnata olulaciq, polezno e

krem4et0
11-14-2006, 19:14
mravkata_z овулация е точно пукването на обвивката на яицеклетката .. в овулация е едно момиче не когато има пормяна в вагиналния секрет , щото такава промяна може да настъпи винаги , по различни причини ,а не само при овулация. периода , в който е годна яицеклетката и е възможно оплождането се нарича овулация .. не секрета ти #-o
Абе остави момичето в заблуда.Нека си мисли това.При някои жени като мен няма провяна във секрецията(говоря,когато не съм на хапчета,защото сега просто няма яйцеклетка и следователно няма овулация).И никога не е имало ама грам промяна. Значи ли,това че никога не съм имала овулация?И за да не съм горословна ето какво пише в уикипедията-Процеса на пукане на доминантен фуликул и освобождаването на яйцеклетката от него се нарича “овулация”. Овулацията е много кратък период от време – максимум 12 часа.

krem4et0
11-14-2006, 19:15
А вижте какво още пише там:Важно е да се каже, че не във всеки цикъл настъпва овулация! Напълно нормално е на всеки 13 цикъла да има един ановулаторен – цикъл, по време на който няма овулация.

Това наистина не го знаех-признавам си!

krem4et0
11-14-2006, 19:17
И още 1-Средно само един на пет цикъла, в които е настъпило оплождане дава резултат на имплантация и последвала бременност.
И още 1-Само един сперматозоид е достатъчен за да оплоди яйцеклетката, но за да може това да се случи трябва да има минимум 40 милиона сперматозоида на милилитър семенна течност, които да преминат навътре през влагалището на жената.дано това някой го прочете!

m1rka6t0_k0ti
11-14-2006, 19:22
ем 10 до 15 дена след като ти сжърши чета ма аз мсиля че е като ти започне ма не съм сигурна :) и е докато ти дойде хаха :Р :P :P :P :D :D :D :D :D :o :-D :-D :-D :mrgreen: :mrgreen:

^DaRk_LaDy^
11-14-2006, 19:35
Krem4eto ние й казваме за добро да разбере , пък тя си мисли че се заяждаме. Ами като исак да се инати .. ние казахме вече какво всъщност представлява овулацията... признавам си че ти беше по-изчерпателна от мен .. дано някой да се сети да прочете...

krem4et0
11-14-2006, 19:49
Е,добре че има Уикипедия.но кой ли чете днес :-k

Chiana
11-15-2006, 08:40
Общо взето сте прави всички, ама спорите за подробности. mravkata_z иска да каже, че като цяло 4-5 дена си в такъв период, в който много лесно можеш да забременееш и като цяло явненията, съпровождащи овулацията се появяват именно тези няколко дни. Един от тях е наистина влагалищният секрет, аз така се усещах кога съм в овулация. Определено при мен беше по-обилен и по-воднист, както тя казва като белтък. Да, а самата овулация трае няколко часа, тогава яйцеклетката е годна за оплождане. Някои усещат лека болка в яйчника, при други се засилва желанието за секс значително (при мен беше така). Абе за всеки организъм си е различно. Общоприетото е, че овулацията се изчислява 14 дни преди началото на следващата менструация. Естествено изчисления такива на овулацията можеш да си правиш ако си наистина с редовен цикъл. Секс не се прави 5 дни преди и 2 дена след началото на овулацията, ако го правите без предпазни мерки. Абее и кондоми да използвате, пак избягвайте в тая 1 седмица да правите секс. Естествено овулацията е различна и настъпва различно при всеки организъм, всичко е индивидуално, може да измести поради различни фактори и бла бла, това си го знаете.

mravkata_z
11-15-2006, 08:50
a to4no tova iskah da kaja i Chiana go kaja nai- to4no i go obo6ti, pak i nali ideqta e da pomogneme na devoikata da razbera koga i e ovulaziqta, a ne Krem4et0 da mi 4ovarka 1 po 1 dumite.
Mersi Chiana! :D

krem4et0
11-15-2006, 08:59
Като си нямам друга работа. Не го приемай като заяждане. Но в спорът се ражда истината. това ме провокира да се поразровя и да разбера интересно неща за овулацията и оплождането,които постнах по-горе. Надявам се,че някой ще си направи труда да ги прочете,защото така ще отпаднат редица въпроси.Изводът ми е-забрменява се много трудно,ама винаги,когато не искаш става лесно и бързо :lol: Мен са ме правили почти 2 години,а други от раз зачеват!

Майн
11-15-2006, 12:29
Вместо да спорите може да си направите труда да се поразровите и прочетете (ако можете разбира се :roll: ). Хората са си го написали

За да не copy-paste вам, просто цъкнете тук (http://bg.wikipedia.org/wiki/Овулация)