Влез

View Full Version : Какво ще стане ?

11-16-2006, 19:57
Хора много ми е интересно едно нещо,тъй като преди малко си писах със едно момиче от Турция и говорих за закони,обичаи и традиции.
И разбрах,че на свадбата момичето трябва да е девствено,и естествено съпруга да е първия на момичето,но .......
Ако момиче се влюби от човек,който не е от тук,а например от Турция,Арабия и т..н. какво ще стане ако иска да е с него за цял живот и иска свадба ?
Много ми е интересно това ще стане ли..някой може ли да каже нещо по въпроса,как мислите..

fti4ka
11-16-2006, 20:06
ако иска сваДба че се ожени за циганина... логично..

П.П. колко е хубаво човек да има нет:) и да си е у София :-D :-D :-D

11-16-2006, 20:15
ако иска сваДба че се ожени за циганина... логично..

П.П. колко е хубаво човек да има нет:) и да си е у София :-D :-D :-D

Ще се ожени,ама след като тя не е девствена,няма как да стане,против правилата е..
за това питам.. възможно ли е..

IlLuSi0nS`
11-16-2006, 20:19
абе тфа са остарели морални норми.. не е така предполагам щото ако наистина е така тия турчаля ми падат още повече в очите.. тъпо е.. а как ще се стигне до сватба.. те нали трябва да се обичат, а каква връзка ще е била преди тфа ако е нямало секс.. се пак сега хората се женят след по-дълго време прекарано ззаедно хаха затфа ми се струва невъзможно да е така че дори и при ислямистите

miss_india
11-16-2006, 20:25
Ami tova e obi4ai ne samo za Turciq no i za istinskite hristqni, v Bibliqta pi6e 4e edin muj e za edna jena i vseki tqrbva da pazi 4istotata si do braka, za6toto togava dava6 nai-istinskata si i krasiva lubov nejnostta i strastat na 4oveka koito 6te e zavinagi do teb, mislq 4e e tovva e strahotno, za6toto nqma po-prekrasno ot tova da jivee6 pazeiki 4istotrata si i darqvaiki nevinnostta si na nai-obi4aniq muj. Az li4no vqrvam v Bog i spazvam negovite zapovedi vklu4itelno i tova, i se 4uvstvam odovletvorenaot jivota si, i se gordeq s 4istotata na surceto si :)
a za vuprosa ti, tova ne e ne6to stranno a naprotiv ne6to prekrasno, mislq 4e pri takava situaciq jenata trqbva da priznae pred mom4eto namereniqta si i da se vzeme re6enie :)

11-16-2006, 22:36
Хора много ми е интересно едно нещо,тъй като преди малко си писах със едно момиче от Турция и говорих за закони,обичаи и традиции.
И разбрах,че на свадбата момичето трябва да е девствено,и естествено съпруга да е първия на момичето,но .......
Ако момиче се влюби от човек,който не е от тук,а например от Турция,Арабия и т..н. какво ще стане ако иска да е с него за цял живот и иска свадба ?
Много ми е интересно това ще стане ли..някой може ли да каже нещо по въпроса,как мислите..

Немоа загрея въпроса

ultra
11-16-2006, 23:48
Ami tova e obi4ai ne samo za Turciq no i za istinskite hristqni, v Bibliqta pi6e 4e edin muj e za edna jena i vseki tqrbva da pazi 4istotata si do braka, za6toto togava dava6 nai-istinskata si i krasiva lubov nejnostta i strastat na 4oveka koito 6te e zavinagi do teb, mislq 4e e tovva e strahotno, za6toto nqma po-prekrasno ot tova da jivee6 pazeiki 4istotrata si i darqvaiki nevinnostta si na nai-obi4aniq muj. Az li4no vqrvam v Bog i spazvam negovite zapovedi vklu4itelno i tova, i se 4uvstvam odovletvorenaot jivota si, i se gordeq s 4istotata na surceto si :)
a za vuprosa ti, tova ne e ne6to stranno a naprotiv ne6to prekrasno, mislq 4e pri takava situaciq jenata trqbva da priznae pred mom4eto namereniqta si i da se vzeme re6enie :)

То и аз не заграях какъв всъщност е въпроса,ама ми стана интересно за това "....v Bibliqta pi6e 4e edin muj e za edna jena..".
Та,щом ти твърдиш така,защо повечето мъже писани в Библията са имали повече от една жена???

В арабския свят нещата стоят много по-различно от тук.Там колят и бесят за щяло и нещяло.Доста често недевствени момичета остават неомъжени и това е голямо унижение за семействата им.
В Иран,Сирия и останалите зачулени държави жената е едно нищо,тя е годна само за разплод,а не дай си боже и това не може последиците са супер гадни.В съда,ако има спор за нещо,мъжа винаги е правия,на него се дават и децата.
Абе това са някакви фанатизирани племена.
В Индия пък хората се развеждат като кажат три пъти "Развеждам се с теб,развеждам се с теб,развеждам се с теб!".Някакъв го бълнувал на сън и наистина след това се развел с жена си.Това е действителен случай,четох го във един ежедневник.

krem4et0
11-17-2006, 07:14
Не сте ли гледали сериалът Клонинг? там главната героиня беше мюсюлманка и спа с 1 християнин. После се омъжи там за друг мюсюлманин и той трябваше да я върне в дома й като разбра,че не е девствена,но не го направи. Нещо се поряза и опръска чаршафът й с кръв,за да се види,че е била чиста.Изобщо тази религия не мога да я разбера-тя е такова унижение зажената-тя няма нищо,седи си в къщи и си гледа децата, ако изнсевери я убиват.Изобщо това не е правилно за мен-жената е равнопоставена с мъжа и никой не е виновен за полът си. после обвиняат жените,че раждат момичета,а вината,ако има изобщо такава е в мъжа. За мен крайно фанатизираните мюсюлмани не са добре!Ама.....................какво да се прави. И не бъркаъте исляма с изповядваните в Индия религии-индуизъм,будизъм и другите там!

panterata
11-17-2006, 21:57
амии може това да се правилата и т.н но мисля че ако въпросният турчин или арабин... обича момичето ще преживее и тя да не е девствена пък и зависи доколко е вярващ.. в последно време повечето не са мн вярващи.. напр аз съм християнка и би трябвало често да ходя на църква нали?? но не съм ходила от 100год.. не се гордея с това но хората в днешно време не спазват мн такива обичаи и т.н