PDA

View Full Version : nqmam nikakva motivaciq :((

hurt_me
11-28-2006, 07:20
imam seriozen izpit po nemksi ezik sled 5 meseca a imam tolkova ne6ta da nau4a ,no nqmma nikakva motivaciq da u4a kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 god.molq vi kajete mi kak da se motiviram i da zapo4na da u4a vmesto da gledam tv ili da stoq na pc-to.ot tozi izpit mi zavisi bude6teto...help me

sladka_niki
11-28-2006, 07:26
motivaciqta bi trqbvalo da doide ot nqkade drugade i po-to4no si misla za va6te ako ti obe6taqt ne6to po-solidno pri polojenie 4e si vzeme6 izpita :arrow: eto mti motivaciq :wink: az za tva se se6tam pak i pri men vinagi se polu4ava

RoyTheReaper
11-28-2006, 07:45
първо трябва да си зададещ въпроса дали искаш това бъдеще. от това което си написал/а
kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 go си мисля че го правиш по-скоро по задължение, защото трябва, а не защото искаш. ако действително е така, мотивация няма и да имаш.

ако греша и наистина го желаеш, помисли си за наградата която ще получиш за усилията си - елитно училище, перспективи за работа след това. другото - да седнеш да учиш - зависи единствено и изцяло от волята ти. като се събудиш сутрин си прави план какво ще свършиш днес: "днес ще реша 5 примерни теста", "днес ще упражнявам предлози" примерно. този план разбира се трябва да е осъществим. вечерта когато си изпълнил/а дневния си план, ще изпиташ удовлетворение, което ще ти донесе и мотивация.

като цяло трябва да се мобилизираш. захвани се с някакъв спорт, разбира се не такъв който да ти заема цялото време, но 1-2 часа дневно е добре да се отделят за това. не се оправдавай че нямаш време за това. спорта влияе на организма ти така че става по-лесно и ползотворно да учиш.

suzanna
11-28-2006, 07:48
i az imam predvaritelen po istoriq tochno sled tolkova i se chudq kakvo da pravq. daje dnes ostanah uj da ucha no kakto e trugnalo... ujas prosto se mobiliziram do krai kato si mislq che sledvashtata godina dai boje veche nqma da sum tuka shte ima mn raznoobrazie i shte e gotino kakto kazvat vsichki studenti. i vse pak edinstvenata motivaciq koqto imam e che ako se spravq na nivo shte se chuvstvam mn po sigurna v sebe si.

Sladkata_Nansi
11-28-2006, 08:31
Na men sa6to mi predstoi izpit po bulgarski ezik i az sam si napravila grafik-stavam v 10 do 11h u4a i sled tva pred PCto.Taka hem se naspivam,hem u4a,hem i pred PCto si stoq!Mislq,4e e po-dobre da zapo4ne6 ot sega po-malko,otkolkoto posle kato nabliji izpita da se 4udi6 otkade da po4ne6 :roll: Eto naprimer 1h ne e mnogo za u4ene,no go pravq da kajem 5 dni v sedmicata i az mislq,4e e dobre :)

koalka
11-28-2006, 10:38
Ти искаш ли да учиш немски или така е трябвало?Това има значение.Но иначе съм съгласна с Lake_Bodom.

клик
11-28-2006, 10:59
сам казваш че от това ти зависи бъдещето
- щом нямаш мотивация, значи и без да вземеш изпита имаш приемливо бъдеще
въпроса е кое "бъдеще" си избираш- ама изборът си е твой :wink:

LaFee
11-28-2006, 13:35
imam seriozen izpit po nemksi ezik sled 5 meseca a imam tolkova ne6ta da nau4a ,no nqmma nikakva motivaciq da u4a kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 god.molq vi kajete mi kak da se motiviram i da zapo4na da u4a vmesto da gledam tv ili da stoq na pc-to.ot tozi izpit mi zavisi bude6teto...help me
ammm i az u4a nemski i se motiviram po edin strahoten na4in-prosto gledam nemska televiziq (probvai s VIVA tv tova e edna mnogo hubava nesmka televiziq ne6to kato MTV no puskat i nemski pesni ima strahotni predvanaiq) kupuvai si nemskoto spisanie BRVO moje i POPCORN ima go v Billa moje i v Metro otidi do nemskiq kulturen centur (ako si ot Sf) ako ne znae6 kude se namira mi prati LS 6te ti obqsnq mislq tazi sedmica da razu4a putq do tam